Egengjord adventskalender

Kväll igen då, eller för mig är det kväll. Det blir ju så när man vaknar halv 4 på morgnarna. 🙂 Jag sitter och gäspar och ska snart gå och tvätta av mig sminket och ta kväll.

Idag fick jag Ä N T L I G E N upp en sån hemmagjord adventskalender. Jag har i sååååå många år blivit inspirerad av andra mammor och pappor som gjort såna till sina barn. Tänkt att en sån ska jag också göra till Milo. Tror ni jag lyckats….eeeh NOPE. Som med mycket annat har det inte hunnits med. Det har varit ett virrvarr av första adventsfirande och julpyntande så man har helt enkelt aldrig hunnit. Förutom i år då! I år lyckades vi äntligen. Ok, lite sent då den kom upp i eftermiddags men den kom upp den 1:a December och ÄNTLIGEN fick Milo en sån ”kul” adventskalender som mamman planerat i 100 år.

img_4966 img_4967 img_4969

Jag multitaskade idag medan jag åt lunch. Vi köpte först såna tunna vita påsar. Sedan hittade vi siffror som vi tejpade på påsarna. Sen inhandlade vi ett tygband med små  hjärtan på och sen var det dags att fylla påsarna. Det var ju typ svårast att komma på. Tycker ändå att vi fick ihop det riktigt bra. Det finns allt ifrån godis till pokemonkort och tuggummi. Han fick öppna första idag efter skolan och blev lyrisk. Vi var noga med att förklara att någon dag så kan det vara t ex ett tuggummi så han nu inte tror att det ska dyka upp nerfs och hela konkarongen i dessa påsar. Haha… Ibland måste man vara övertydlig! 🙂

img_4970 img_4977 adventskalender_egengjord_hemmagjord img_4983 img_4986

Det blev riktigt mysigt i köket. ♥

img_4987 img_4999

Idag fick också mamman i huset öppna sina små godsaker. 🙂

mamma-fyller-ar

Sist men inte minst, min fina mamma fyller år idag. Tyvärr så är hon uppe i Norra Finland hos mormor och ligan då min moster fyller jämnt. Så ingen mami hemma på evigheter. Vi får helt enkelt fira henne när hon kommer hem igen. Mamma, jag har grattat dig till höger och vänster nu, självklart också här på bloggen. Mamma är en av oss härinne förstår ni. Hon läser här och så skäller hon på mig om jag inte bloggat. Ringer och säger (på sån där lite härlig finsk brytning-mamma bryter inte mycket men man hör att hon är finsk-på ett härligt sätt): ”Nååå…..varför har do inte ploggat?” Helst om jag varit på nå happenings eller en fest eller nåt. Hon vill veta vad jag haft på mig, hur jag såg ut, om vi hade skoj…ja men du vet. Hon är så jäkla söt min mamma.

Älskar dig mamma och hoppas du fick en fin födelsedag hemma hos din mamma! ♥

Jahapp, nähäpp…. Nu ska jag ”ta kväll”. Varför känner jag mig som en riktigt gammal tant när jag säger så? Haha… Ta kväll. 🙂 Det är när man får hoppa i mysbyxorna, slänga upp håret i en slarvig tofs och såsa ned i soffan. Det ska jag ta och göra nu.

Ha en mysig kväll finisar!

Kram Nina ♥

0
8 kommentarer

Klädtips till de mindre

Inlägget innehåller länkar till företag jag samarbetar med (t ex adlinks-annonslänkar).
Samarbetspartner Polarn o Pyret. 

Har ni börjat handla julklappar ännu? Dum fråga, antagligen har ni det, det är nog bara jag som inte ens börjat. Såhär är det varje år. Jag pratar om att näthandla, sen pratar jag om att handla klart långt innan julafton så man bara kan lyssna på sin puttrande glöggpanna (vilket inte heller stämmer egentligen för vem i helskotta kokar sin glögg?) och hasa runt i raggsockorna medan spotify spottar ut sig julsånger. Men V A R F Ö R lyckas jag aldrig? Jag har verkligen varit genuint nyfiken på varför det blir såhär varje år? Jag vet ju att jag är likadan när jag packar en väska för att resa iväg, alltid i sista minuten. När jag ska städa och förbereda middag när gäster ska komma, alltid i sista minuten. Jag har många gånger trott att det handlar om att jag är tidsoptimist. Men jag inser att det inte är bara det. Jag har svårt att planera för tidigt. Förstår ni? Som att packa en väska på tisdag när jag ska resa fredag….då skulle jag garanterat behöva packa om väskan på fredagen. Skulle jag förbereda middagen för tidigt skulle något ändå saknas och behöva planeras om så det är ingen idé. Det är som att jag inte kan planera och förbereda för tidigt, som att ju närmare målet och dagen jag är desto effektivare blir jag. Låter det konstigt? Eller är det någon som känner igen sig?

Well well, nu kom jag faktiskt på att vi ju visst börjat. Vi har handlat två julklappar på nätet som kom igår….så visst har vi börjat. 🙂 Jag tror faktiskt att näthandel kanske får bli min grej. Verkligen anstränga mig för att lägga ned lite tid på det. Det vore så sjukt skönt att faktiskt FÖRSÖKA bli klar någorlunda i tid. Fantastiskt!

Jaha, till Milo blir det inte BARA leksaker har vi bestämt. Även om han föredrar att öppna hårda klappar så har vi sagt att det vi också ska handla i julklapp är saker han behöver. Just nu växer han i 300 km/h så alla långärmade tröjor och jeans börjar bli korta i ärmarna och byxbenen.

pop-2

Jeans HÄR

Hittade lite fint på Polarn. Åh jag älskade dessa färger! Jag som är helt galen i att matcha också. 🙂 Jag gillar Polarns kvalité och har underställ och sånt i det märket. Funkar skitbra på Milo. Du vet när man är ute i många timmar och hänger mycket i snön. En av mina konstiga fasor i livet är att Milo ska frysa när han är  ute i skolan på dagarna. Jag vet inte om jag frusit mycket när jag var liten eller varför jag har en sån ”hang-up” på det. Men jag är notoriskt noga med att han är ordentligt påklädd och fick häromdagen tuppjuck när han kom emot mig med endast mysbyxor och jacka när han mötte mig på skolan. Han hade ”glömt” att ta på sig överdragsbyxorna. Iiiih…. Jag fick ”banna” ordentligt i bilen på vägen hem om hur viktigt det är att ta på sig överdragsbyxorna och vad som händer om man blir kall och så. Säkert för hundrade gången….. 😉  Jag säger ju att jag har en ”hang-up”.

Jag skrev ju ett inlägg om hur man håller sitt barn varmt på vintern för nån månad sedan. Tänkte bara uppdatera det lite och tipsa om du tycker att det kan vara svårt att klä ditt barn just på vintern. Milo är ju en kille som svettas en del när han leker, men sen kan han bli stillasittande en stund och då är man ju rädd att de ska bli kalla när de redan svettats lite innanför kläderna. Men att klä sitt barn som jag nedan beskriver är verkligen toppen! För oss har det funkat kalas.

LAGER 1: INNERLAGER (håller kroppen torr)

När barn är ute i kylan och leker aktivt genereras värme och fukt som behöver transporteras bort.  Närmast kroppen har man därför ett tunt plagg i ylle, ullfrotté eller fleece (dessatröja har vi till Milo) som behåller värmen och transporterar bort fukten. Bomull är skönast att ha närmast kroppen om det är milt väder och lekarna inte är allt för vilda och svettiga.

LAGER 2: MELLANLAGER (håller kroppen varm)

Mellanlagret fungerar som en värmande isolering och det ska vara luftigt. Ett bra mellanlager är av följsam fleece eller ullfrotté (den här fleecetröjan hittade jag, den har vi dock inte) och det släpper ut fukten och håller kvar värmen. Om plagget inte andas blir kroppen snabbt kall och fuktig. Tjockleken på detta plagg kan variera beroende på aktivitet, kyla och vind. Man kan använda flera plagg som mellanlager och plocka av vid behov.

LAGER 3: YTTERLAGER (skyddar mot väta och vind, håller kvar värmen och ventilerar ut överskottsvärme

Det yttersta lagret skyddar mot vind, regn och snö. Det håller helt enkelt torrt och varmt i väder och vind. (Den här byxan har Milo.)

Jackan och byxan är det dyraste Milo någonsin haft när det kommer till vinterkläder. Men vet ni hur less jag är på dålig kvalité? Man tycker ändå att det ska hålla lite när man köper en overall för 8-900 kr, men förra året så var han ständigt blöt om knäna och rumpan. Det SKA det ju hålla för tycker man ju. Vi har heller inget torkskåp eller torktumlare hemma, så förra året stod jag med en fön och torkade hans ytterkläder var och varannan dag. Dessa ytterkläder har han provat nu några gånger och jag har inte behövt stå och torka något alls. Han har dessutom varit torr ända in. Bra!

En sak till, gud så jag tjöööööötar nu då. 😀 Nu blir det mycket Polarn snack men jag vill bara tipsa dig som kanske tycker att Polarn kläder är för dyrt… Det finns en sida där man kan både sälja och köpa begagnade barnkläder från Polarn. Det finns verkligen massor på den där sidan. HÄR hittar du den.

0
Kommentera

Marshmallowfudge med lakrits och choklad

Ja i morse startade ju jag dagen med att koka fudge. Redan kl 04 faktiskt. Haha… Galet galet! Nu ska du få recept på ett riktigt smaskigt recept på fudge. Går fort att koka och gott är det också, riktigt jäkla skitgott!

img_4935

img_4947 img_4950

Denna fudge innehåller härliga marshmallows, alltså i själva fudgesmeten. Choklad och lakrits faktiskt. Så mumsigt. När marshmallowsen liksom smälter ner i fudgesmeten så blir man lycklig på riktigt. 🙂

img_4918 img_4928 img_4930

Ett himla bra tips är att förvara fudgen i små glasburkar med lite smörpapper emellan. Bara till att ställa fram när man har glöggmingel, julbord eller när man bara är sugen.

RECEPT:

2½ dl socker
2 dl vispgrädde
100 g smör
ca 25 stora marshmallows
200 g mjölkchoklad
2 msk lakritspulver

Gör såhär:

1) Blanda socker, grädde, smör och marhmallows i en tjockbottnad kastrull.

2) Smält ned allt och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt smeten koka i ca 15 minuter på medelvärme. Rör inte om så mycket under dessa 15 minuter.

3) Ta av kastrullen från plattan och ha i chokladen och lakritspulvret. Blanda runt ordentligt och häll sedan smeten i en form som är ca 15×20 cm typ.  Strö på några minimarhmallows. Låt svalna av ordentligt och ställ den sedan i frysen i ca 15 minuter. Skär upp bitar när den är kall och förvara sedan i en glasburk t ex med lite smörpapper emellan.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR

15
2 kommentarer

Fifan så dyrt, men så värt det!

Godmorgon på er!

Hur mår ni? Här har jag hållit igång sen innan tuppfan drog sin morgonfis. 😉 Jag var verkligen upp och kokade fudge redan kl 04 i morse. Haha…. Ja men jag veeeet, jag är totalt jäkla crazy. Men vad härligt det är när man är klar och dagens ”bakning” redan är klar innan kl är 6 på morgonen.

loppi

Igår var jag på ett spännande möte på Loppi Headquarters. 😉 Vi blev bjudna på god lunch och fick lite matnyttig info om ett nytt koncept för bloggare. Det är alltid sååå trevligt att hälsa på hos Loppi, man känner sig alltid så himla välkommen. Fina kvinnor som både driver och jobbar där. Älskar när kvinnor lyfter varandra, det är det vi ska göra. Vi ska lyfta och peppa varandra att nå våra mål och önskningar i livet. Tänk så bra man mår när man lyfter varandra? Inte sant?

img_4962

Idag är jag bortskämd förstår ni. Min fina man är ledig idag och imorgon och jag har just fått sitta här med en fika, bara vi två. SÅ jäkla mysigt. Jag jobbar lite nu och han också, han jobbar alltid. 🙂 Han är sån. Ingen idé och gnälla, blir inte bättre av det kan jag säga.

Imorgon åker vi till Fredrik och Emil och hälsar på. Det ska bli såååå mysigt att få åka dit. Vi ska äta gott, prata och bara hänga där ända till på lördag. Ser så fram emot det. På söndag fyller Milo år. G I S S A om han längtat och väntat?!

img_4952

Jag har nu på morgonen slagit in hans presenter han ska få imorgon bitti. Vet ni att han kommer att svimma när han öppnar det här. Det är en NERF som han pratat om i flera månader. Han tittar på den nästan varje dag i leksakstidningen. Den är fasicken dyr (för att vara en leksalsgreja liksom) men det kommer vara sååå värt det när han öppnar sin present. Sen får vi hoppas att han leker med den LÄNGE. Annars blir det en väldigt dyr present. Tony köpte också till nån form av lampa till den…. Ja men visst fasen vettu, det räcker inte med själva pickan liksom. Det finns ett antal grejer att köpa till också. De kan sina försäljningsknep alltså, och en annan går på hela skiten. 😉

Jaja, nu ska jag jobba vidare här. Här inne kommer du att få recept på den där fudgen jag gjorde i morse. En väldigt speciell fudge kan jag lova dig. Vi hörs snart igen!

Kram Nina ♥

2
3 kommentarer

Saffransmuffins – Saffranssemla

Då ska vi, som jag skrev igår är det såå många som frågat efter saffransmuffinsreceptet. Så kul att ni önskar vissa lite extra mycket. Detta recept går inte av för hackor och med enkla medel kan man verkligen få ett recept som är helt magiskt! 🙂

img_4899

img_4914

Ja vad kallar man dessa? Saffranssemlor, saffransmuffins med grädde och vaniljkräm. Jag har sett och också erfarit själv att det finns delade läger när det kommer till att bjuda på recept innan semmeldagen varit här men också att man gjort om den klassiska semlan till något annat. Jag har fått arga kommentarer och människor som uppriktigt tycker att man ska ”GE FAN” i den klassiska semlan och perioden då den ska ätas.

Låt mig ge er min uppfattning angående detta. Eftersom att baka och driva denna bak/lifestyleblogg är mitt jobb så känner jag att jag vill sudda ut sådana gränser. Man ska få äta vad man vill, NÄR man vill och man ska få baka exakt vad man känner för. Gillar man det inte så behöver man ju inte baka samma. Men det finns människor som valt att inte vara så traditionsbundna utan kan faktiskt tänka sig att smasha upp ett helt vanligt klassiskt semmelrecept totalt och äta det innan jul. Såna ”galningar” finns verkligen. Jag själv är en sån ”galning” och jag tycker att det är förbaskat härligt. Sen kan man ju välja att vara traditionsbunden på andra sätt. Jag tycker att det finns för mycket måsten i livet som det är…. så låt oss inte tillverka fler måsten än vad vi behöver. Med det sagt så vill jag även säga till dig som hatar att man förstör den klassiska semlan och dess dag det ska ätas på….jag respekterar ditt val fullständigt, men jag väljer att göra annorlunda. SÅ! Kärlek på det! ♥

Åter tillbaka till det här bakverket som är superhärligt!

img_4908
img_4902 img_4903 saffransmuffins_saffranssemla img_4911

saffranssemla_saffransmuffins

RECEPT ca 12 saffranssemlor:

100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
1/2 g saffran
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Fyllning:

Vaniljkräm (jag använde ekströms marsansås och gjorde kräm istället)
Vispgrädde (ett tips är att dofta lite kardemumma och kanel i grädden, MUMS)

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader.

2) Smält smöret. Vispa ihop ägg, socker och saffran pösigt.

3) Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en annan bunke och vänd försiktigt ner det i äggsmeten. Varva med mjölken och sedan det smälta smöret.

4) Ställ ut muffinsformar (jag använder mig alltid av silikon när jag vill plocka ur själva muffinsen) på en plåt och fyll till tre fjärdedelar med smet.

5) Grädda i mitten av ugnen i cirka 12 minuter eller tills de är helt torra när du provar med sticka.

6) Låt muffinsen svalna helt. Skär av toppen på muffinsen och fyll sedan med vaniljkräm och vispad grädde. ÄT OCH NJUT! 🙂

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instgram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR

121
8 kommentarer

Godmorgon finisar

Gooodmorning!

”Vad gäspar skorpan?” Haha….minns ni var det kommer ifrån? Här har man varit vaken sedan halv 3. Mjooodå….tidigt som fasen såklart och jag hade inte sovit klart. Sovit lite oroligt nämligen och igår glömde jag ta min hormonkräm (har pågående pms), märker av på sömnen när jag glömmer ta den. Well well… idag väntar ett lunchmöte i Stockholm. Tänkte faktiskt att jag skulle åka till Stockholm i skaplig tid, eller om jag ska dröja mig kvar efter mötet istället, så ska jag bara gå omkring själv och kika. Kanske kolla på en och annan julklapp och bara mysa. Sätta mig och ta en ensamkaffe och filosofera lite. Så har jag tänkt. Har en hel drös med härliga tjejer som bor i Stockholm så kanske ska jag slänga iväg ett sms och få till en kaffe med nån skön böna istället, vi får se? 🙂

nespresso

Nu ska jag alldeles brumma igång en kaffe till mig här och sedan fixa frukost till Milo som alldeles strax kommer att vakna. Åh, jag tycker det är så mysigt att smyga upp tidigt och tända stjärnor och stearinljus på hela nedervåningen innan alla vaknar. Det lyser så fint utanför huset nu också, jag har nämligen varit några vändor till Rusta och inhandlat en jäkla massa ljusslingor så vi ska få lite ljus utanför också. Blev så fint! Ska ta bilder idag och visa dig.

Jahapp, godmorgon till dig om du nyss vaknat. Senare ska jag bjuda dig på mitt saffransmuffins recept, kommer in vid 9 blecket ungefär så håll tillgodo. 🙂

Ha nu en härlig dag fina du! Kom ihåg att känns den inte härlig så vet du att du med dina egna tankar kan göra den härlig.

Kram Nina ♥

12
2 kommentarer

Tanten här

Inlägget innehåller adlinks (annonslänkar)

Men HEJ!

Ja, här har bloggen gapat tom hela långa dagen. FÖRLÅT för det men min dag har varit kaos på så många olika sätt. Inget farligt så men det har varit ett galet tempo och detta är första gången på hela dagen som jag sätter mig ner. Så SKÖNT!

Idag blev jag tant på riktigt! Jag köpte läsglasögon som jag ska kunna använda när jag har mina linser i (som inte är progressiva-jag har ju ett par progressiva linser). Åh vilken lättnad det var alltså. Nu behöver jag inte hålla telefonen på en meters avstånd. Haha… När jag har mina vanliga glasögon så åker dom ju av och på hela tiden för att jag ska kunna läsa på nära håll och sådär. Alltså när jag är utan glasögon och linser så kan jag ju läsa på när håll men ser nada på långt håll. Men nu så har jag syn som en hök, det är inte förrän man skaffar ett par som man inser hur dåligt man ser. 😉 Nu njuter jag av att hålla telefonen riktigt nära och ändå se vad det står. Haha…

Hörni, jag har just klivit i mina skönaste mysbrallor jag har! Dessa är de skönaste jag någonsin ägt….. Det värsta med dom är väl att allt annat jag äger i mysbyxeform har fått vika undan för dessa alltså. Som tur är kommer de i 2-pack (grått och svart) så man kan använda det andra paret när det andra är i tvätten. Tänkte tipsa dig om massa MYYYYYS nu, för Cellbes har ”Ta 3 betala för 2” just nu.

cellbes-kod

cellbes-mys

1) De skönaste mysbyxorna i 2-pack HÄR

Nu ska jag sätta mig och bjuda dig på saffransmuffins receptet. Det kommer nog inte upp förrän imorgon men ska skriva klart inlägget nu innan mina ögon slocknar totalt! Sååå trött är jag verkligen.

Ha en fin kväll!

Stor Kram Nina ♥

4
2 kommentarer

Kvällsgäster



Här ligger jag…. Just haft Tonys bror med familj här på kvällsfika! Fått sååå många frågor angående saffransmuffinsen jag skrev om i morse. Söta ni, imorgon kommer receptet på dessa. Det var just dessa muffins vi bjöd på ikväll!


Skickade ut detta sms och undrade om någon var sugen på fika? Ibland kan det nog vara trevligt att jag driver en bak/lifestyle blogg.

Nu ska jag slumra i soffan. Hoppas ni haft en mysig kväll!

Kram Nina

3
1 kommentar

Boosta till bättre pris!

REKLAM FÖR ALL IN ONE BOOST!

 

Nu tänkte jag tipsa dig om Maggans All in one boost ni vet. Här ovan ser Du lite info om vad folk tyckt om tabletterna. Självklart är det bra att bilda sig en egen uppfattning men många gillar och tycker att det funkar kanon. Jag blev så ledsen när jag såg att de innehöll spenat för jag tå inte det. Skit också….men vet ni vad jag håller på med? Ska inhandla det övriga som finns i tabletten för jag är verkligen nyfiken då det är så många som fått sån effekt.

Jag fokuserar inte så mycket på vikten, jag gör inte det. Men helt ärligt så skulle 10 kilo bort på mig inte göra ett dyft. Nu ska dessutom Tony sätta igång och tänka lite på vad han äter så då vill jag peppa honom och göra detsamma. Han ska äta tabletterna och det ska bli så himla spännande att se hur det ger effekt?

Just nu är det supererbjudande på tabletterna. De har ju tagit slut tidigare då det varit stor efterfrågan. Men nu ska det finns igen och till bättre pris. Här nedan har du erbjudandet;

KÖP EN SPARA 50 KR
KÖP 3, BETALA FÖR 2

BETALNINGSALTERNATIVEN ÄR:

KORTBETALNING Ingen avgift
KLARNA FAKTURA 14 dagar. Ingen avgift
KÖP NU OCH BETALA 31/1 2017. 29 kr avgift

Beställer och läser mer om produkten gör du HÄR!

1
Kommentera

Recept GLÖGGMINGEL

Inlägget innehåller annonslänk för KitchenTime

Igår bjöd vi in till ett litet GLÖGGMYS. Första advent ska nog bli en tradition att fira här hemma hos oss. Jag gick upp tidigt och bakade och eftermiddagen bestod sedan av att förbereda resten. Nu tänkte jag bjuda dig på alla mina recept till ett perfekt och gottigt glöggmys! 🙂

Jag började med att koka smörkola. Ett måste på ett glöggmys enligt mig. Jag har världens bästa knep för att koka en helt perfekt kola. Jag har ett redskap som är helt grymt. Gillar du att baka mycket och koka kola och sånt så bara MÅSTE du inhandla detta redskap. Eller känner du någon som bakar mycket så är detta en helt perfekt julklapp. Jag använder den alltid när jag bakar bullar t ex, perfekt att kolla degvätskans temp med. 37 grader sharp och du får den absolut bästa jäsningen. I såå många år har jag trott att jag vetat vad fingervarmt är, men jösses så fel jag haft när jag testat. 🙂 Sedan är den heeeelt grym att koka smörkola med. 126 grader är min kola när den är färdigkokt. Då är den peeeeerfekt! 🙂

img_4852 img_4853

Just vispen har utgått i denna butik men det finns en annan grym >>termperatursticka<< att mäta med. Enkel och hur smidig som helst.

img_4870

smörkola_perfektkola_med_flingsalt smörkola_perfektkola_med_flingsalt smörkola_perfektkola_med_flingsalt smörkola_perfektkola_med_flingsalt

Inget glöggmingel utan en perfekt kokt smörkola va? Denna blev helt magiskt god! Perfekt konsistens och såååå fasligt gott med den söta kolasmaken som gifter sig fint med flingsaltet. Snurrade in dem i bakplåtspapper, så fint och mysigt med alldeles egen hemkokt kola. Glutenfria och laktosfria hemma hos oss dessutom.

RECEPT:

100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
flingsalt

Gör såhär: 

1) Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.

2) Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt kolan koka utan lock cirka 20-30 minuter. Rör om då och då. Jag använder VÄRLDENS bästa redskap för att koka perfekt kola som du såg ovan.126 grader ska smörkolan vara så är den klar. Annars så använder du dig av metoden kulprovet. Häll en tesked i kallt vatten och se om du kan rulla det till en kula, då är det klart.

3) Lägg bakplåtspapper i en form. Häll i kolasmeten där i. Strö över flingsalt efter smak. Dela sedan upp dessa med en vass kniv, snurra in i smörpapper.

img_4882

Brieost med saltrostade solrosfrön och fikon. Busenkelt att göra och så gott!

RECEPT:

½ brieost delad i bitar (jag köpte en krämig)
½ dl sorlrosfrön
flingsalt
färska fikon

Gör såhär:

Dela upp brieosten i små bitar, rosta solrosfröna i olivolja och lite flingsalt. Strö på lite frön på briebitarna och avsluta med att sticka i en tandpetare med en bit fikon på.

img_4896

Ostbitar med tryffelolja och sesamfrön. Dessa var en riktigt höjdare. Så smaskigt och så enkelt fixat! Jag ÄLSKAR ju tryffel så detta är verkligen gott.

RECEPT: 

100 g smakrik ost delad i kuber
½ dl sesamfrön
3 msk olivolja
1 tsk tryffelolja
1 tsk chilipulver

Gör såhär:

Blanda allt utom sesamfröna i en skål. Lägg sesamfröna i en annan skål. Stick i tandpetare i ostbitarna. Doppa sedan ostbitarna i tryffelblandningen och rulla dessa sedan i sesamfröna.

img_4892

Enkelt, kokt potatis delat i två. En sillbit, lite gräddfil och klippt gräslök på.

img_4883 img_4895

Mjuk pepparkaka med cream cheese och fikon. Denna mjuka pepparkaka är verkligen magiskt god. Den blev precis sådär saftig som jag bara älskar. ♥

RECEPT: 

2 ägg
2 dl socker
1 dl gräddfil
½ dl grädde
50 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk pepparkakskrydda
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt och vitt.

2) Blanda vetemjöl med bakpulver, pepparkakskrydda, kane och kardemumma och rör ner i smeten.

3) Rör ner gräddfil, grädde och smält smör.

4) Häll i smeten i en bakplåtpappersklädd brödform. En avlång form.

5) Grädda i cirka 40 minuter i ugnen. Jag kollade med sticka så att den var torr. Kakan kommer att vara sådär härligt saftig inuti, kan se underbakt ut men det är den inte. Den är bara magiskt bra. 😉

img_4889

Tunnbrödsrullar med Ninas laxröra, såå god är den!

RECEPT: 

150 g cream cheese
1 dl creme fraiche
100 g rökt lax
½ kvast gräslös
2 msk färskriven pepparrot (finns på tub)
salt
peppar

Gör såhär:

1) Skär laxen i små bitar.

2) Blanda laxen med creme fraiche, cream cheese, klippt gräslök, pepparrot, salt och peppar.

3) Bred ut röran på ett par tunnbröd. Rulla ihop tunnbrödsrullarna och skiva dem i ca 3 cm breda skivor.

Jag bakade också saffransmuffins men dem ska jag ge dig recept på senare.

Hoppas detta ska hjälpa dig till att kunna bjuda på ett härligt glöggmingel. Till detta drack vi julmust och glögg. Vi bjöd också på pepparkakor såklart. Lite ost och kex fick också plats på bordet.

Följ mig gärna på min FB sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR

77
12 kommentarer