Glutenfria LCHF frallor

Godmorgon!

Oj, det blev sent igår. Att hålla koll på en 18 årsfest tar både på krafterna och blir galet sent. Nu är det i alla fall över och snart dags för oss att åka ut och städa allt. Innan det blir det ändå en långfrukost, det är ju söndag och klockan är tillbakaflyttad. Gillar’t inte alls, var kan man klaga? Regeringen eller?

Jag ska gå upp här och baka lite bröd. Ett glutenfritt bröd som klassas som LCHF bröd. Jättegott är det och jätteenkelt som du bara slänger ihop och gräddar.

RECEPT ca 6 stora:

2,5 dl pofiber

2 tsk bakpulver

1 krm malen kardemumma

1/2 msk fiberhusk

salt efter smak

4 ägg

1 dl grädde

1/2 dl créme fraiche

Gör så här:

1) Sätt ugnen på 200 grader.

2) Vispa ihop ägg, grädde och créme fraiche. Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan skål.

3) Rör i de torra ingredienserna i äggsmeten. Låt svälla i en kvart.

4) Blöt händerna med vatten och forma till 6 bullar.

5) Grädda i mitten av ugnen till de blivit gyllene, skulle säga ca 15-20 minuter.

Hepp, dags att sätta fart med bakningen här, snart äter vi rykande färska frallor vid morgon TV:n. Vi hörs lite senare.

Kram Nina ❤️

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR.

Följ mig gärna på min Instagram HÄR

49
3 kommentarer

Pastasallad med örtdressing

Halloj i stugorna!

Då har vi varit och preppat 18 årsfest. Det blev himla bra allting. 18 åringen själv verkar också väldigt nöjd. Om nån timma börjar kalaset. Jag preppade med min pastasallad som jag vet att han gillar. Det blev lite ändringar då affären vi var i inte hade några avocados eller edamameböner. 🙁 Sånt kan vara så jobbigt kan jag känna, att man måste åka till en affär till liksom. Orka, som ungdomarna säger… 😉 Till efterrätt bakade jag en silviakaka i långpanna. Recept kommer imorgon.

18_årsfest 18_årsfest 18_årsfest

Han fick hjälp av 2 kompisar att duka, blev ju himla fint tycker jag.

img_4224

Någon i bakgrunden som är lite taggad tror jag. 🙂

img_4217

Eller vad tror ni? 😉

img_4199 img_4200

Pastasalladen blev en sån som de allra flesta gillar allt i. Det som är grejen med denna pastasallad är örtdressingen som man häller över. Den gör precis allt i hela salladen. Du måste testa, det blir sååå gott!

RECEPT PASTASALLAD:

500 g pasta
300 g rökt skinka i skivor
2 kvisttomater
½ gurka
200 g fetaost
1 liten påse bladspenat

Örtdressing:

5 msk olivolja
5 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
½ dl hackade örter av basilika, timjan och persilja (har du inte färsk tar du 1 msk torkad krydda av varje)
½ röd chilifrukt

Gör såhär:

1) Koka pastan enligt anvisningarna.

2) Tjoffa upp tomater, gurka, skinka och fetaost.

3) Häll i den avsvalnade pastan tillsammans med alla grönsaker och fetaosten, i med bladspenaten också.

4) Örtdressingen blandar du bara samtliga ingredienser till. Finhacka chilin och ta bort de små fröna inuti så blir inte pastasalladen så stark. Gillar du starkt låter du bara fröna följa med.

5) Häll över örtdressingen på pastasalladen och blanda samman allt ordentligt. Servera med någon god dressing till. Jag har en limesås (<-länk) som är ”to die for” som du kan testa.

Nu ska vi kvista vidare, ikväll ska vi hänga ute hos Tonys föräldrar och bror med familj. Hoppas ni får en trevlig lördagkväll.

Kram Nina ♥

Följ mig gärna på min FB sida HÄR.
Följ mig gärna på min Instgram HÄR.
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR. 

14
2 kommentarer

Snart vinter – Så håller du ditt barn varmt

Halloj igen!

Häromdagen packade jag ned våra sommarkläder. Tänk att något man hade på sig för bara några veckor sen ska nu packas ned i en mörk kartong och ställas långt in i källaren. Hur fort gick det inte?

Det är dags att plocka fram vinterkläder, vantar och mössor till hela familjen. Jag kollade Milos overall från förra året för ett tag sen, ja…. jag tänkte jag skulle vara ute i god tid. Aldrig i min kofot att jag trodde att den inte skulle passa längre….

img_3099

Vad går dessa små barn på? Någon speciell  hormon som gör så att de växer 10 cm på några månader liksom. Han har iofs börjat äta MYCKET bättre (äntligen). Det kan ju vara därför som den var alldeles för liten. Så förra veckan beställde jag nya vinterkläder till honom. Jag försökte med overall men han vägrade. Jag hade glömt att barn inte gillar overall mer i en viss ålder, det är tydligen inte coolt. 🙂

polarn-o-pyret

Jag som är väldigt ”svart” av mig gick utanför det nu och köpte det här setet istället. Du hittar jackan HÄR. 

Jag läste på lite vad som skulle vara bra. Jag ville ha något som är bra både i skolan och i skidbacken och som jag vet är bra skit. Har 2 kompisar som rekommenderade mig Polarn vinterkläder (aldrig testat tidigare). Han var svinnöjd pojken, så glad för det. Glad när det duger och passar. Inte så självklart längre. Dock så är vi faktiskt välsignade med en pojk som för det mesta bara blir glad när han får något nytt. Nu vet jag dessutom att han kommer hålla sig varm och torr i vinter. Nu är det bara vinterskorna som fattas. 🙂

Tänkte jag skulle tipsa dig om hur du klär ditt barn för att de ska hålla värmen bäst i vinter. Jättemycket bra tips som jag själv ska anamma i vinter. Det handlar såklart om lager på lager-principen, den är lika enkel att använda som den är genial. Om man klär sitt barn enligt den principen hålls kroppen torr och varm och det är inte kläderna i sig som ger mest värme utan den stillastående luften som finns mellan varje lager. Tipsen är till för dig som vuxen också såklart!

LAGER 1: INNERLAGER (håller kroppen torr)

När barn är ute i kylan och leker aktivt genereras värme och fukt som behöver transporteras bort.  Närmast kroppen har man därför ett tunt plagg i ylle, ullfrotté eller fleece som behåller värmen och transporterar bort fukten. Bomull är skönast att ha närmast kroppen om det är milt väder och lekarna inte är allt för vilda och svettiga.

LAGER 2: MELLANLAGER (håller kroppen varm)

Mellanlagret fungerar som en värmande isolering och det ska vara luftigt. Ett bra mellanlager är av följsam fleece eller ullfrotté och det släpper ut fukten och håller kvar värmen. Om plagget inte andas blir kroppen snabbt kall och fuktig. Tjockleken på detta plagg kan variera beroende på aktivitet, kyla och vind. Man kan använda flera plagg som mellanlager och plocka av vid behov.

LAGER 3: YTTERLAGER (skyddar mot väta och vind, håller kvar värmen och ventilerar ut överskottsvärme

Det yttersta lagret skyddar mot vind, regn och snö. Det håller helt enkelt torrt och varmt i väder och vind.

Japp, då vet jag precis hur vi ska klä oss i vinter. Helt ärligt så visste jag faktiskt inte att fleecematerial rekommenderas att ha närmast kroppen t ex. Har alltid trott att det alltid ska vara bomull…. det funkar förstås när det är lite mildare, men att det är fleece, ylle och ullfrotté som är da shit närmast kroppen på vintern, nä det visste jag inte.  Alltid lär man sig något nytt! 🙂

Inlägget innehåller länkar till företag jag samarbetar med (t ex adlinks). Produkterna är utvalda av mig själv och är något som jag verkligen tycker om. Samarbetspartner Polarn o Pyret. 

6
7 kommentarer

Stockholmshäng med sköna bönor

Godmorgon finisar!

Favoritdagen på dagen är här. Igår hann jag inte in mer till dig, jag hade fullt upp med att ha lite trevligt kombinerat möte/kompihäng i Sthlm. Fick äntligen träffa fina Miss Living, eller Sofia som hon heter. En vän som jag lärde känna förra sommaren men det känns som vi varit vänner i en hel evighet, du vet när man klickar ordentligt. ♥ Love her!

Tog tåget mot Stockholm på förmiddagen.

mood_gallerianmood_gallerian

Vi träffades på Mood Gallerian. Jag har inte hängt där alls mycket men ååååh så mysigt det var där alltså.

Hela ligan samlad, här med härliga Jessica. En superhärlig kvinna som jag träffade första gången när jag var nere i Ystad och hade tavelutställningen. Såååå trevlig och en som jag också klickade med direkt. Ibland skulle jag kunna tro att man följts åt i tidigare liv eller något, för det är nästan otäckt hur fint man känner inför vissa människor. ♥ Jessica äger några superhärliga butiker. Bl a denna som heter Blue Co. 

Kvällen avslutades med att vi skjutsade Milo till klassfest/halloweenfest och oss själva till affären för att inhandla allt till Elliots födelsedagsfest han ska ha ikväll. Så idag ska det bakas lite och så ska jag fixa lite mat till hans fest. Det blir fullt upp idag också. Ingen rast ingen ro. 🙂

sallad

Jag tänkte slänga ihop en pastasallad till Elliots fest. Kom på att jag gjorde en sallad i somras som innehöll jordgubbar bl a. Svårt att få tag på just nu, i alla fall några som smakar gott. Får utesluta dom helt enkelt. Annars är den här salladen en höjdare och man behöver bara fylla på med lite pasta. Avocado, edamamebönor (ny craving), rödlök, tomater, sallad, paprika och så ska jag ha på massa fetaost. MUMS!

Nähä, nu ska vi ut på pokemonjakt/promenad. Vi hörs igen senare!

Kram Nina ♥

0
Kommentera

Godmorgon FINFREDAG!

Godmorgon!

Vaknade halv 4 första gången men somnade om till 6, så otroligt skönt. På söndag flyttar vi klockan – buhuuu…. Milo och jag gillar inte klockflyttning.

Idag väntar en dag i Sthlm igen. Möte på förmiddagen, sen tåget hem i full kajuta för att hämta Milo. Sedan ska fredagsmyset inhandlas.


Igår när jag var på ”Mall” så passade jag på att köpa nya kapslar. ÄNTLIGEN! Har varit utan i veckor nu. Ser fram emot att få en go’kaffe till frukost.

Nu ska jag sätta igång med morgonbestyren här. Ha en härlig FINFREDAG idag nu så hörs vi lite senare.

Kram Nina ❤️

PS: Ej reklaminlägg, ej sponsrad, bara gillar kaffet!

1
Kommentera

Home

Go`kväll i stugorna!

Ja, då har jag hamnat i soffan här och ska alldeles snart kliva i min nya pyjamas. Ska bli så skönt att ta tidig kväll. Det har varit en tuff vecka hittills och det kommer fortsätta ända fram till söndag så det gäller att vila upp sig när man kan.

img_4148

I morse när vi gick till frukosten träffade vi dessa härliga tjejer! Matplatsen (Victoria Riis). Stora inspiratörer och kollegor till oss. De skulle stå i Hötorgshallen idag och presenterna lite härliga viner bl a. Så mysigt att få äta frukost ihop och få snickesnacka om allt. Var sååå längesen jag träffade dom här tjejerna. ♥

img_4149

img_4150

Vi fick en kille att ställa upp och ta en liten gruppbild. 😀 Så typiskt bloggare detta. Haha….

 img_4153

Efter att vi käkat långfrukost ihop så kvistade jag vidare mot nästa ställe. Jag fick en spontan lunchdejt på Mall of Scandinavia. Blev så himla himla glad när jag såg att Vapiano äntligen börjat med glutenfritt alternativ på pasta och pizza. Wihoooooo…..jag valde en Pasta Pomodoro med kyckling, vitlök och maaaassor med parmesan uppepå. Riktigt gott var det. Efter maten for jag vidare på annat jobb. Det har varit mycket Stockholm denna veckan och det fortsätter även imorgon då jag ska på möte till storstaden. Härligt när det är full fart! 🙂

Nu ska jag koppla ned mig från alla sociala medier och ta kväll. Hoppas du haft en fin dag, jag har haft en jättetrevlig vistelse i Stockholm och det var så härligt att få hänga med Jenny! ♥ Ha en fin kväll!

Kram Nina

5
1 kommentar

Kladdkaka med Chokladfudgetäcke

Nu tänkte jag tipsa dig om detta grymma recept på kladdkaka med chokladfudgetäcke. Fr o m nu ska jag utveckla de flesta recept med att alltid erbjuda ett glutenfritt alternativ på receptet. Detta för att jag själv äter glutenfritt och för att jag VET att det går att äta annat gottis än chokladbollar och mandelbiskvier som är glutenfria. 😉

Detta är ett recept du bara måste bjuda dina nära och kära på nångång. Denna kaka blir alltid jätteuppskattad och jag har fått ge receptet till många. Nu tänkte jag du också skulle få det. Det som är så härligt med den här kakan är att du kan smaksätta den om du vill. Jag tänker att det t ex blir toppengott med lite lakritspulver i chokladfudgen, eller varför inte lite hackade polkagrisar. Ett litet kryddmått med chilipulver blir också en superhäftig kombo. Våga prova dig fram att testa lite nya smakkombinationer. Jag har dessutom alltid lite extra salt i chokladkakor, det lyfter nämligen smaken på choklad massor.

img_4104

Du ser ju, jag dreglar nästan bara jag ser bilden. 🙂 Det smuliga du ser där är glutenfritt ströbröd som åkt upp på kanten.

RECEPT:

3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
½ tsk salt

Glutenfritt recept:

3 ägg
3 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
3 dl rismjöl
1 dl pofiber
150 g smält smör
½ tsk salt

 Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter på ca 24 cm.

2) Smält smöret och låt svalna något.

3) Rör ihop ägg och socker, du får inte vispa utan bara rör ihop det då det inte får komma in så mycket luft i kakan, vi vill ju ha den kladdig – inte luftig.

4) Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist i det smälta smöret. Häll i smeten i springformen . Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter, den ska fortfarande vara kladdig invändigt. Jag hade min inne i 26 min. Jag bakar ALDRIG i varmluft utan vanlig ugnsvärme.

Chokladfudge

1 dl vispgrädde
150 g mörk choklad
1 dl strösocker
3⁄4 dl sirap
50 g smör

Gör såhär:

Hacka chokladen grovt. Koka upp grädde, socker, sirap, choklad och smör. Låt koka under omrörning ca 5-7 min. Häll chokladfudgen över kakan och ställ den i kylen tills fudgen stelnat. Beräkna ca 1 timma, vill du det ska gå fortare ställer du den i frysen. Kakan kan serveras som den är eller med en härlig klick vispgrädde till. Ät sedan och njut så mycket du bara orkar och kan.

Följ mig gärna på Instagram HÄR.
Följ gärna min FB-sida med fler tips och recept HÄR.
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR. 

img_4106 img_4107

40
7 kommentarer

Härligt i Stockholm

Godmorgon!

Vilken härlig dag det blev igår . Jag hann inte in mer till dig igår då det var fullt upp hela dagen. Efter att jag mött upp Jenny på hotellet gick vi och tog en kaffe innan vi skulle börja jobbet på Hötorgshallen.

 img_4117 img_4129 img_4131

img_4132

Jag och Jenny stod nere på Hötorgshallen och bjöd på härlig Gulaschsoppa och äppelkaka med vaniljsås. Det var sååå uppskattat och jag stod verkligen och matade ut massor med äppelkaka. De fick också med sig receptet på våra recept.

img_4121

Det fortsätter ända till på lördag så har du möjlighet kvistar du ner och kikar in Stockholm Food week.

img_4134 När vi jobbat klart kom vi upp på härliga hötorget. Men, hur glad blir man inte av allt detta? Va? Åh, det är verkligen ljuvligt.

img_4139

Ja tack, jag tar gärna alla hortensior som finns…. ♥♥♥

img_4140

Fina Jenny och jag. Ser ni den söta lilla giraffen hon håller i?

img_4136

Det var en sån söt vandringsnalle, det har ni kanske hört talas om. Man tar den med sig och lägger den sedan någon annanstans. Nu har Jenny den med sig på ett litet äventyr och ska lämna den någonstans. Så kul ju!

img_4142 img_4143 img_4144 img_4145

Riktigt trendiga rum på hotellet som vi bor på, hotel with Urban Deli heter det. Strax är det dags för frukost. LÄÄÄNGTAR!!! 🙂

Vi hörs lite senare!

Kram Nina ♥

1
7 kommentarer

On my way

Rusar in och säger hej! Sitter på tåget nu och är på väg upp till Sthlm. Ska först åka till hotellet och checka in, sedan beger vi oss (jag och Jenny) till Hötorgshallen. Hoppas man springer på någon av er härinne där, skulle vara jättekul.


Känner mig trött som en gnu, sovit oroligt inatt, så jag tror att jag ska slå på lite avslapppningsmusik nu och försöka ta en liten powernap. Bästa ever, det kan jag verkligen rekommendera om du är lite oroligt lagd. Lite massagemusik typ, bästa bästa.

Vi hörs igen lite senare!

Kram Nina

Ps: Såååå kul att läsa om era bebishistorier!

4
Kommentera

Stockholm Food Week By Hötorgshallen

img_7453.jpg

Kände bara att jag måste påminna er om att jag och Jennys Matblogg kommer vara på Stockholm Food Week by Hötorgshallen på Onsdag. Om du har möjlighet skulle det vara VÄLDIGT skoj om Du kikade förbi. Jag kommer bjuda på ett jättesmaskigt recept som jag bakat och bjudit på här inne också. Jenny kommer laga jättegod mat som jag också ser fram emot att smaka på. Vill du inte äta så kan du väl komma förbi och kramas lite eller bara prata en stund, skulle vara jätteskoj. 🙂

Har du aldrig hört talas om Stockholm Food Week by Hötorgshallen kan du gå in och läsa mer HÄR. 

Var: Hötorgshallen på Hötorget i Stockholm

När: 26/10 kl 13-15

Väl mött önskar jag och Jennys Matblogg.

I samarbete med Hötorgshallen

//

0
Kommentera
Generic filters

Fler resultat...

Generic filters

Fler resultat...