Godmorgon!

Här går jag i morgonrock och väntar på att bli uppringd av Radio Uppland. Vill du lyssna så kan du göra det HÄR!

Vi hörs sen igen!

1
1 kommentar

Känsligt och ber om hjälp!

Go’kväll!

Sitter och tittar på Hela Sverige Bakar. Tänk att man kastas in i tältet så fort man tittar. Det är ändå 4 år sedan jag var med där men det känns som det var i somras. Johans mörka ögon när de borrades in i en och man stod och väntade på sin bedömning. Man andades knappt. Livrädd. Birgittas röda läppar som smakade frenetiskt på kakbiten. Jag kan känna doften, känns känslan och stressen. Gråten jag hade i halsen mest hela tiden. Av stress, av längtan hem. Samtidigt som det var så kul, så otroligt givande och något som gett mig minnen för livet! En sån salig blandning av massor med känslor!

Haha! Tänk att Tony nästan planerat att han skulle ta husbilen och ställa den på någon parkering en bit bort. Ja så jag kunde kvista dit och sova när ingen såg. Så jag skulle tanka ny energi för att orka fortsätta. Det var första gången jag var ifrån Milo så länge. De stora barnen var så fina när vi ringde – ”Mamma, vi vill att du ska vara kvar och kämpa. Vinn hela skiten nu!” Jag bara grät och saknade dom alla så det gjorde ont. Jag är en sån jäkla hemmaråtta alltså!

Åh fy, jag gråter nu när hon blev synkad och ägnade stjärnbagarstatyn till sin mamma. Usch, det var så känslosamt! Så fort man pratade om familjen så grät man. Piiiiiiiuh, nostalgitripp verkligen.

Fotot på bilden har jag lånat HÄR



Hörni, ni måste hjälpa mig och välja här. Jag ska ÄNTLIGEN klicka hem den här ryamattan. Jag har trånat länge efter den och nu ska jag slå till. Dock så har jag ett litet ilands bekymmer. Vilken färg på bord ska jag välja? Svart eller vitt? Svart är väldigt mycket torka av i tid och otid. Men skär den vita sig mot mattan. Vi har ju vit soffa och vit schäslong. Vad tycker du?

Näää, nu ska jag ta kväll här. Tack för du läser! Tack för du röstar på mig till Matbloggspriset! Tack för du finns. Tack för tipset om att läsa The Secret igen (måste leta upp boken, hittar den inte just nu). Tack för du kommenterar. Ja tack…ibland känner jag bara att jag måste tacka!

PS: Imorgon kl 07.15 ca kommer jag vara med i radio Uppland. Så är ni vakna rattar ni in P4.

Kram Nina

1
14 kommentarer

BROWNIE MED SNÖBOLLAR

När man har en ”lågdag” vet ju ni vid det här laget att det är då jag brukar baka. Det är helt min grej det här med att ge sig själv terapi genom att baka. Det ger mig lugn, harmoni och lite tid att bara grotta ned mig i bakningsvärlden. Denna brownie med snöbollar går heller inte av för hackor kan jag meddela. Jag tänker att detta kan bli en sån höjdare till kaka så du chockar hela släkten. Dom kommer säkert inte kunna sluta äta den för den är FAAAAARLIGT god alltså! Får jag då nu bjuda dig på en brownie med snöbollar, allt i långpanna. Så det ska räcka till måååånga. ♥ Dessutom är den enkel att baka och jag tänker att om du slänger i lite saffran i snöbollarna till den här brownien så kan det inte bli annat än succé!

Den är bakad i en långpanna på ca 20×30 cm den här kakan, så gör du den i en större blir denna brownie med snöbollar mycket plattare.

Missa inte: 20 SÖTA JULRECEPT

BROWNIE MED SNÖBOLLAR:

Mer brownie: LYXBROWNIES , NYTTIG SUPERGOD BROWNIE

Ingredienser

250 g mjukt smör
5 dl strösocker
1 dl ljus sirap
5 st ägg
1 dl kakao
100 gr smält mjölkchoklad
0,5 tsk salt
4 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat

Snöbollar:

200 g vit choklad
4 dl kokosflingor
2 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader.

2) Vispa socker och smör vitt och pösigt.

3) Smält chokladen i ett vattenbad.

4) Rör ner äggen i smör/sockerblandningen, ett i taget.  Vispa inte utan rör med slickepott tex. Viktigt då det kan skära sig annars.

5) Blanda sedan ner sirapen. Rör ihop kakao, salt, mjöl och bikarbonat. Häll slutligen i den smälta chokladen. Vänd ner detta i smeten försiktigt utan att vispa, fortsätt använda slickepott.

6) Klä en långpanna med bakplåtspapper. Häll browniesmeten i pannan.

Snöbollar:

1) Smält all den vita chokladen.

2) Häll sedan i all kokos och vaniljsocker.

3) Rör om och ställ i frysen i ca 5 minuter.

4) Ta ut och rulla till bollar, det kommer vara ganska så kladdigt men tänk att de ska vara som bollar. Tryck i dem i smeten.

5) Grädda i ca 25 minuter. Gräddningstiden kan variera mellan olika ugnar, men börja kolla den efter ca 20 minuter. Känn med sticka, kakan ska vara lite sladdrig i mitten. Vi vill ju behålla det lite kladdiga. Låt den stå och svalna innan den skärs upp. Den kan med fördel stå i kylen. Pudra med florsocker innan servering.

Följ mig

• Facebooksida – följs av över 320 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

 Instagram – följs av 98 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

• TikTok – följs av lite över 3000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul! 

 Youtubekanal – Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos. 

 

Fler goda recept till jul

• Över Atlanten kaka med saffran 

• Mina bästa & godaste köttbullar 

• Jultårta

• Daimfudge – enkel julgodis 

• Gubbröra

• Världens godaste laxröra 

• Julmustfrallor

• Annorlunda lussekatter  (på bilden ovan)

Fler populära recept: RECEPTSAMLINGAR

Mer gott till julen: 20 SÖTA JULRECEPT

Kram Nina

4
4 kommentarer

Potatisgratäng med parmesan

Hörni!

I söndags gjorde ju jag söndagsmiddag för att flirta hem ungarna på lite umgänge och mys. Jag twistade till min potatisgratäng lite och herreminjeee så gott det blev alltså! Till det gjorde jag helstekt fläskfilé och kycklingfilé till mig.

img_3932

Jag marinerade köttet i soya, olivolja, peppar, salt och massa färsk timjan. Sedan stekte jag det i massor med smör. Sådär så det får en yta. Sen skjutsade jag in köttet i ugnen på ca 200 grader. En perfekt helstekt fläskfilé håller en innertemp på 70 grader. Det kan vara värt att kolla av temp ibland, det gör mer än man tror för smaken.

img_3937Godaste potatisgratängen, nu kommer jag nog alltid att göra den såhär.

Potatisgratäng med twist (8 personer):

10 stora potatisar
3 dl riven parmesan
1 rödlök
2 vitöksklyftor
3 dl vispgrädde
salt
svartpeppar

Gör såhär:

Skala och skiva potatisarna. Jag skär alltid med vanlig kniv för jag föredrar dom lite maffigare. Skala och skiva löken. Varva sedan potatis, lök, pressad vitlök, riven parmesan, salt och peppar. Högst upp har du bara potatis. Lägg bakplåtspapper uppepå plåten med potatisgratängen i så bränner du inte toppen och får en fin färg. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 40 min eller tills potatisen är helt mjuk. Gratängen får gärna vara lite ”blöt”. Den suger åt sig när man tar ut den ur ugnen sedan. Servera till kött eller kyckling.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

38
3 kommentarer

Nja…så känner man ibland!

Godmorgon vänner! 

Vaken sen 4 igen. Bläddrade lite i kalendern igår och fick se att det inte är så överdrivet länge kvar till vi flyttar bak klockan en timma. Det är då det blir helt upp och ned för mig. Det är då jag kommer kunna vakna vid 2-3 tiden och vilja somna runt 6-7 på kvällen.

Det här brukar vara en rätt jobbig period för mig. Men i år ska jag verkligen försöka ta det för vad det är. Jag har såå många gånger försökt att ändra detta beteende men inser att det ligger för djupt rotat i någon form av biologisk klocka så det är bara att gilla läget. Det som är jobbigt är om jag ska försöka ha någon form av umgänge kvällstid, det är på riktigt svinjobbigt. För även om jag pinar mig och håller mig vaken till 11-12 på natten så vaknar jag likt förbannat samma tid på morgonen. Mycket bakning kommer det att bli…..


Försöker fly undan hösten med ljusmys här på morgonen….

Usch, jag är lite låg i själen. Hösten är inte min bästa period, så kan vi väl säga. Jag går ner mig ganska så mycket. Blir deppig, låg, ledsen och allmänt uppgiven. Lite som en enda lång pms liksom. Någon annan som känner så?

Jag äter mina tillskott som jag ska men jag antar att det inte riktigt biter på höstdeppigheten. Jag är dessutom i min pms period just nu, även om den är bättre (flera 100 ggr bättre) så råder den inte riktigt bot på min ledsna själ.

Well well, det är som det är med det. Hoppas att du känner Dig bättre till mods och är lite gladare än mig. Jag ska sätta igång med morgonbestyren här nu, önskar jag kunde knäppa med fingrarna just denna morgon och bara få allt klart och sen lägga mig under täcket igen.

Men, jag har min egen terapi. Det blir till att testa lite nytt idag. Tänkte göra lite äppelmarmelad faktiskt. Du, vi hörs sen.

Kram Nina

8
6 kommentarer

VLOGG

4
1 kommentar

Vanilj och citronrutor i långpanna

 

Den här kakan är helt fantastisk. Vanilj och citronrutor i långpanna är något heeeelt annat när det kommer till goda kakor.  Den har liksom allt. Lite krispigare yta, krämigt  inre som smakar vanilj och så mördegsbotten som man bara inte kan låta bli att älska. Min svägerska skrev ett sms till mig igår kväll om att det var den absolut godaste kakan hon någonsin ätit!

Sötis, här kommer receptet kära svägerska! ♥

Missa inte: 20 goda mjuka kakor


VANILJ & CITRONRUTOR I LÅNGPANNA

Mördeg:

450 g mjukt smör
10 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Fyllning:

5 dl creme fraiche
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 citron

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samtliga ingredienser till mördegen i en köksmaskin, eller så gör du det bara för hand.
  2. Ta hälften av mördegen och tryck ut den i en långpanna. Du kan använda den vanliga originalpannan i ugnen som är ca 30X40 cm. Jag använde en som var lite mindre så att kakan blev lite högre.  

  3. Riv av zesten på citronen och dela den sedan två. Blanda sedan zesten samt saften av en halv citron med resten av ingredienserna till fyllningen och häll det över den utplattade mördegen.

  4. Smula sedan resten av mördegen uppepå fyllningen. Skjuts in i ugnen i 30 minuter. Fyllningen kommer fortfarande vara lite ”dallrig” när den tas ut ur ugnen men låt den svalna av så stelnar det lagom.
  5. Pudra över lite florsocker. Ät och njut för allt vad du är värd.


Vill du ha fler recept som detta?

Följ mig i mina kanaler där jag delar massor av enkla, lyxiga och älskade recept – både mat, bakverk och glutenfria favoriter. Häng med för inspiration varje dag! 🧡

👉 Instagram: @niiinis.se

👉 Facebook: Niiinis Kitchenlife

👉 TikTok: @niiiniskitchenlife

👉 YouTube: Niiiinis

Ses där! 🌸✨

Kram Nina

 

1963
88 kommentarer

Blytungt

Godmorgon fina!

Påbörjade ett inlägg igår kväll som jag somnade ifrån. Jag hann inte färdigt med min vlogg som jag gjorde  under dagen igår, ska dock klippa ihop den idag så den kommer under dagen.


Det var ju allt annat än fint väder igår hörni. Tänk att himlen kan bli så blytung såhär på hösten.


Efter att vi hämtat Milo igår begav vi oss till Västerås.


Lunch och fikamys blandat med lite ärenden och IKEA besök.


Kvällen avslutades med söndagsmiddag med hela familjen, Thedde släntrade in lite senare men gissa om det var mysigt att få vara samlad med hela familjen.

Nu måste jag rusa, frukostfix och morgonbestyr får starta dagen. Vi hörs lite senare!

Kram Nina

143
Kommentera

Födelsedagen

Godmorgon! 

Sitter och har ”tändaljus” mys med kissen. Han ligger här bredvid och kurrar. Det blev en mysig födelsedag igår. Tony blev firad ordentligt. Jag och Milo började med att sjunga för honom och servera frulle på sängen.


Till skillnad från mig så låg han och fetsnarkade. Han vaknade av att vi sjöng för honom. Gjorde en varm macka i ugnen (Tony älskar varma mackor) och så fick han en morgonpresent. Milo och jag passade på att äta frulle i sängen också – underskattat mys!


Trist nog är mitt minneskort till ”finkameran” paj, ska åka och köpa nytt idag. Så nu får ni hålla tillgodo med mobilbilder. Här är en del av vad jag bakade. Gjorde en perfekt ”snabb-bakelse”, mitt absolut bästa recept på äppelkaka i långpanna (recept HÄR) och mini chokladmuffins som jag gjorde i en ny bakform jag köpt.

Vet ni, nu kom jag på att jag glömde en hel kaka i frysen! Den skulle bara svalna av….haha! Jaja, så kan det vara.



På kvällen sen var det dags att gå ut och äta. Med oss fick vi våra vänner Kattis & Beijne. Jag hade på mig en ny tunika/klänning ifrån Love Forever. Rymlig, så snygg och superskön. Du hittar den HÄR!


Vi valde Pinchos igen. Så jäkla gott! Vi valde länge och väl. Man beställer ju via sin mobil. Något vi kom på igår som vi alltid gjort fel är att vi beställt in samtliga rätter direkt. Igår såg vi att folk ju beställer in lite i taget….varför har vi varit så dumma och inte tänkt på det förut?! Man slänger ju i sig allt. Igår valde jag 4 rätter, slängde i mig dom och sen satt jag och var proppmätt.


Beställde in en drink som avslutning på kvällen…. Men näää, jag satt mest och grimaserade med ett förvridet ansikte åt den. Surt och för mycket alkoholsmak. Fick fylla på med läsk flera ggr men nä, inte min grej. Jag är en öl, vitt vin och bubbeltjej. Både Beijne o Tony tyckte den var skitgod. Tänk att smaken är så annorlunda?


Supermysig kväll med många skratt, höll på att pinka på mig flera ggr! Vi var hemma redan innan 10 och kunde ha lite soffmys vid TV:n också. Vi är gammtackor som inte orkar med några frostnätter längre konstaterade vi igår. Bara nångång ibland men sen är bakis och var ångest i dagar efteråt haha! Det blir värre och värre! Så ni unga tjejer som läser här hos mig, njut av era ”bakfyllor” som inte är så farliga ännu. I min ålder mår man som en påse skridskor i dagar efteråt. Självklart individuellt men jag mår piss när jag är bakis.

Nu ska jag göra frukost! Ska VLOGGA idag igen. Ni är så himla många som skriver att ni älskar mina vloggar och jag blir så glad. Så kul att ni gillar! Har du inte upptäckt mina VLOGGAR ännu så tycker jag du ska springa in på min Youtubekanal och kolla mina videos. Prenumerera gärna! ❤️


HÄR hittar du min kanal!

Jo, sen ska jag göra en video som har med tävligen att göra! Ni vet, MATBLOGGSPRISET. Det går inte så bra för mig förstår ni. Jag ligger 3:a med typ 400 röster efter 1:an. Snyft!


Röstar gör man genom att gilla den här bilden på Matbloggsprisets facebooksida. Enkelt som tusan att rösta är det i alla fall. Har du ännu inte röstat så får du hemskt gärna göra det! HÄR hittar du bilden! ❤️ Tack på förhand!

Du, vi hörs senare!

Kram Nina

76
Kommentera

Blue Co. 3 år

Hej på er såhär mitt i bakning! Är på min fjärde kaka nu och Tony tycker som vanligt att jag överdrivet. Haha….

I samarbete med Blue Co. tipsar jag om deras 3 årsfest. Nu kan du som läser min blogg få 20% på allt i deras webshop. Dom har jättefina märken som Jsquad, Jofama och Ida Sjöstedt bl a. Du anger koden BIRTHDAYNIIINIS i kassan så får du din rabatt. HÄR hittar du till deras webshop!

14
Kommentera
Generic filters

Fler resultat...

Generic filters

Fler resultat...