Påskgodis ägg

Nu ska du få tips på lite gottis till påsken. Alla vill vi kanske göra något lite extra till påsken. Något som kanske har lite tema ”påsk”. Jag har gjort nåt lite roligt, som verkligen är påsk… Den här tallriken är nog en höjdare att ställa fram som ett utav påskgodiset eller varför inte en del av efterrätten.

IMG_7330 IMG_7338

Vad sägs om dessa?

En liten skål med små guldägg och sen några ägg runtom som är doppade i vit och mörk choklad. Jag har inte riktigt kommit på vad de ska heta ännu men så länge får det nog bli Påskgodis ägg.

Alltså, jag sitter och äter ett sånt här stort ägg nu och det är så vansinnigt gott alltså. MUMS! Min favorit är de med vit chokad. De är ju verkligen supersöta och sååå goda. Glutenfritt också, håhåjaja….

De små guldäggen i den lilla skålen som jag gjort är dessa:

IMG_7340 IMG_7348

Det är små guldägg/bollar från Johan Bülows LAKRIDS. Jag älskar dessa, alla är så fantastiskt goda. Detta är inget sponsrat inlägg, tycker bara det här lilla märket ska få all cred för dessa fantastiska godsaker.

Nu ska du få recept på hur du kan göra dessa smaksiga påskägg! Nu har jag ätit upp en, vill ha en till så jag tror att jag ska sätta på lite kaffe och äta en till kaffet. Är nog supergott.

RECEPT:

50 gr smör
3 dl minimarshmallows
4 dl puffat ris (typ vårgårdaris) (ha i mer om det känns för löst, jag höftade mitt recept)
1 tsk vaniljsocker
vit choklad ca 50 gr
mörk choklad ca 50 gr

Gör såhär:

Smält smöret i en lite större bytta i mikron. Ha sedan i minimarshmallows och rör om. Ställ in i mikron i ytterligare 30 sekunder. Rör om tills alla marhmallows smält. Ha i vaniljsocker och alla rispuffar och rör om tills allt blir en kletig massa. Blöt händerna och rulla sedan små ägg av smeten. Antalet ägg är varierande och hänger helt på hur stora du gör dom. Vill du göra en äggkorg så gör du en sån också. Ställ allt i kylen för att ”stena till”. Själva äggkorgen kan behöva lite stöttning ifrån sidorna så den inte faller ihop. Jag ställde två glas som stöttning på varsin sida. Smält chokladen i ett varsitt vattenbad. Ta ut äggen och korgen från kyen. Doppa äggen i den vita chokaden och varva sedan med att doppa i den bruna. Ställ in i kylen för att sätta sig ytterligare. Ge det gärna någon timma så att ”kladdet” avtar, annars är de helt ok att äta på en gång! SUPERSMASKIGT är det!

påskgodis_recept IMG_7338 påskgodis_recept påskgodis_recept

1
4 kommentarer

Smygäter

Halloj!

Känner ni att det är vår i luften?! Åh, idag satt jag hos grannen på en bänk och drack kaffe. Solen gassade medan vi satt och prata. Barnen spelade fotboll och våra djur smög omkring på tomten. Dom gillar inte varandra. Alltså, den där kampen om vem som har övertaget vann deras hund och nu jagar hon vår tjockkatt så spån och plankor flyger. 😀

IMG_7317 IMG_7318 IMG_7319

Apropå katten. Idag när jag satt och jobbade så satt han såklart bredvid mig. Han börjar sin lilla ritual med att tvätta sig, sen lägger han sig tillrätta och så sover han som en stock. Han ligger ofta med en tass för ansiktet eller så borrar han ned ansiktet i underlaget eller i mitt bröst när han sover där. Undrar just varför dom gör så?

alvedon

Den här har varit en god vän. Påsen i bakgrunden också, den kom Tony hem med igår. Jag åt då men inget idag….. tills Tony kom hem och var genomförkyld (tyckte lite synd om sig själv) och började äta. Naaah, då kunde inte jag heller hålla mig. Var bara tvungen att smaka några. Jäkla smågodis och vara gott alltså! Å så får man hålla på och äta i smyg för Milo….fy på sig mamman.

IMG_7362 IMG_7367

Tony älskar att ta bilder på mig när jag inte är beredd. Då kan det bli såhär, jag börjar lära mig också. Det blir en grimas direkt om jag inte är beredd…. 🙂 Såhär sitter jag i alla fall och skriver till dig.

Snart nalkas det kvällsmat här hemma. Det blir kyckling, jag äääälskar kyckling och lax och äter det minst 3-4 ggr i veckan. Har massor med kycklingrecept just för att det måste varieras massor så man inte ledsnar. Det är säkert tre månader sedan som jag började undvika rött kött. Det känns bra, framförallt i magen. Minns att jag ofta fick ont i magen efter en köttmåltid. Saknar jag det? Lite ska jag erkänna, men idag finns det bra substitut. Visst skulle det vara gott med en riktigt fin köttbit, det ska jag säga. Men det går jättebra att undvika det faktiskt. Om jag slutat helt? Nä, det tänker jag inte säga. Kan ju vara så att jag någongång festar till det och äter kött igen….

Nu plingade klockan för kyckligen! Ha en fin kväll….kanske hörs vi lite senare. ♥

0
4 kommentarer

Piroger

Idag bakade jag glutenfria piroger (du ska få recept på vanliga också). Att jag aldrig testat att göra det tidigare? Det är verkligen busenkelt, dessutom är det perfekt att ha i frysen att ta fram när man behöver en snabblunch t ex. Hela familjen kan äta det. Verkligen super!

Det som är så kul med piroger är att du kan mixtra innehållet hur du vill. Du kan ha i ost och skinka, göra en tacoköttfärs kanske eller bara lite lök och champinjoner. Gör den helt vegetarisk med grönsaker i eller som jag gjorde med bara ost och örter.

IMG_7321

IMG_7324

RECEPT ca 10 st:

25 gram jäst (jag använde torrjäst ½ påse – funkar lika bra)
2,5 dl mjölk
100 gr smör (du kan ta 1 dl rapsolja – jag hade ingen)
1 tsk agavesirap (funkar med socker, honung eller annan sötning)
1 tsk salt
ca 7-9 dl mjölmix (bakar du på vanligt mjöl tar du ca 6-7 dl vetemjöl)

Gör såhär: 

1) Smula jästen i en degbunke, värm mjölken till 37 grader (har du torrjäst ska vätskan vara 45 grader). Lös upp jästen i mjölkblandningen.
2) Se till att smöret är rumsvarmt, jag brukar slänga in det i mikron på ca 30 sekunder. Häll i sötningen och saltet. Häll i lite av mjölet. Gör du degen i köksmaskin så häller du i mjölet lite i taget och låter maskinen jobba emellan.

3) Ha i smöret när halva mjölmängden är i ungefär. Häll i resten av mjölet och arbeta degen till en någorunda smidig deg. Använder du mjölmix kommer degen att vara något kladdig när du ställer den på jäsning. Den ska vara det.

4) Lägg plastfolie på degbunken och låt degen jäsa minst 1 timma för glutenfri deg. Vanlig deg behöver jäsa ca 45 min.

IMG_7320

5) Ta ut ca 10 bitar av degen. Platta ut till rundlar som är ca 10-12 cm i diameter. Ha på valfri fyllning. Min blev riven ost, torkade örter och färskriven pecorino ost. MUMMA! Vik på mitten och vik över den ena delen över ostblandningen. Tryck till med gaffel ute i kanten så att du stänger pirogen.

6) Innan gräddning penslar du med ett uppvispat ägg. In i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter. Pirogerna ska ha fått en fin gyllenbrun färg. Ät med en grönsallad och någon god dressing.

 

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

IMG_7325 IMG_7323

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

8163484D-0009-4576-8F3E-BC9AB03BE423Fyllda scones 

B10A7535-E1DF-4F90-9E32-B404578F786AKöttfärspiroger

 

630E3691-8C3A-4D1F-8D5D-CFE57448611AGlutenfri ost & skinkpaj 

Kram Nina

55
6 kommentarer

Vita sneakers

vita sneakers

 

Vita sneakers kan aldrig bli fel! Den vita sneakers skon passar till en finbyxa, ett par jeans, kjol, klänning….. ja i stort sett vad som helst. Ett par jeans, vita sneakers, ett linne och en trenchcoat över. Sååå snyggt! Tipsar dig nu om att Boozt har massa rabatt på en herrans massa vita sneakers. HÄR hittar du dom.

(adlink)

1
Kommentera

Färdiga ägg på en minut

Goodmorning! 

Här har morgonbestyren just avklarats. Milo är i skolan och jag har just satt mig tillrätta i soffan för att jobba lite. Jag känner mig lite bättre, piiiuuuuuh…. Så skönt! Dock så började jag nysa idag och hosta lite så nu bryter nog snuvan ut. Hoppas ändå att det går åt rätt håll nu så jag får bli ok frisk till på lördag när jag ska på bakmässan. Jag som är jordens baknörd bara längtar ju! 🙂

IMG_7313Morgonens frukost.

Jag äter ALLTID frukost. Jag funkar typ inte utan. Jag måste få äta frukost innan jag liksom kan ta tag i dagen. Nu är jag dessutom ute efter frukost som går fort att göra. Just för att jag gärna sitter en stund och äter i lugn och ro. Att stå vid köksbänken och kasta i sig en macka i farten är nästan det värsta jag vet. Jag blir så sjukt stressad av sånt. Mat ska njutas, vilken mat det än är.

IMG_7309 IMG_7310 IMG_7311

Frukosten i morse handlade om mikroägg som jag kallar dom. Alltså, sååååå jäkla bra. Dom blir klara på under minuten. Inget stå och vänta på ägg som ska koka X antal minuter. Dessa slänger du bara in i mikron så är det klart så. HUR BRA?

Såhär gör du:

Ta en liten skål av nåt slag. Lägg i en bakform. Knäck i ett ägg. Krydda efter smak. Jag älskar torkade örter och salt blandning. Den är godast. Jag gjorde två ägg denna morgon, den andra hade jag i en skiva ost i också, den rev jag i lite mindre bitar. Ost och ägg är en höjdarkombo. Sedan ställer du härligheten i mikron på högsta effekt i ca 1 minut. Ett utav äggen (ostägget) åt jag med sked. Den andra tog jag ur och la på min majsmacka. SMARRIGT VÄRRE! 🙂

IMG_7315 IMG_7316

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept: 

Hemgjord supergod müsli

Gör egen nyttig yoghurt

Proteinpannkakor

Kram Nina

5
9 kommentarer

Första trappnjutningen!

Hejsan svejsan!

Inne och säger hej till dig. Dagen har varit väldigt lugn och väldigt ensam. Kravlade mig iväg till kl 13.30 och hämtade hem Milo då han slutade i skolan.

IMG_7303 IMG_7304 IMG_7307

Eftersom jag har så dålig ork för tillfället så blev det perfekt att laga en snabblunch till mig själv. Busenkelt och vansinnigt gott. Jag steker bara två ägg, skivar över ett par skivor ost, krydda med torkade örter. Jag kryddade med basilika och timjan. Stek på en sida, vik ihop och lägg upp. Till det drack jag ett stort glas vatten.

Jag satte mig faktiskt på trappen. Klädde på mig, tog fram en tjock filt och bara satte mig på trappan och njöt av solen som gassade mig rakt i ansiktet.

IMG_7306

Mitt stackars bleka fejs måste ha fått en chock av solen som gassade i mitt ansikte. Tyvärr så försvann solen redan efter några minuter men det var väldigt skönt att bara sitta och njuta. Jag tror jag att jag ska köpa nå fina dynor att lägga på varje trappsteg, alltså in mot huset. Sådär så man kan sitta på varje trappsteg och njuta av vårsolen.

stolsdynor

Hittade en hel hög på Ellos. Dessa dynor kan du köpa i små paket.

Jag tänker att de kan ligga i en sån där härlig hög högst upp i trappen, så kan man plocka en dyna om man känner för att sätta sig. Jag kan t ex aldrig sätta mig på en kall strentrapp utan att få ont i ryggen eller magen efteråt (säkert lite tantvarning på det också). Därför är det ju helt perfekt med en härlig hög av vackra dynor på trappen.

Åhhhhhhhh vad jag längtar till våren hörni! Det bara värker av längtan i min kropp. Bara att ta en kopp kaffe och sätta sig mot husväggen och njuta av fåglarna som kvittrar och höra Milo lajja utanför. Längtar utav bara attan. Men jag tror faktiskt inte att jag är ensam. 🙂

Får se om vi hörs mer ikväll, beror på hur trött jag hinner att bli. 🙂 Imorgon är det redan torsdag, hur snabbt kan en vecka gå egentligen?

Kram Nina ♥

1
6 kommentarer

Bra mellanmål

Någon frågade angående min vikt och hur jag lever idag? Jag får ofta den frågan och det beror ju på att jag kämpat med vikten en del sen jag fick Milo. Helt ärligt så har jag taggat ned lite med vikten. Det gjorde jag nog efter att min mage pajade ur och det blev mer viktigt att äta sånt som den klarade och inte att fokusera på vikten.

Sedan jag slutade med både gluten och laktos har jag gått ned i vikt. Varför vet jag inte men så är det. Nu på senare tid har jag också veckorna som (så gott som) sockerfria och på helgerna får man äta som man vill i stort sett. Detta har visat sig funka bra både för mage och för vikt. Visst skulle jag bli glad om jag gick ned ytterligare 5 kilo men jag fokuserar mer på att må bra än på vikten faktiskt. Det har gjort massor för mig, det är jäkligt jobbigt att leva med ett ”vikt-ok” på axlarna hela dagarna, genom veckorna och genom åren. Det gör att man alltid känner sig lite missnöjd med sig själv, lite misslyckad liksom. Det är ingen angenäm känsla och absolut inget man ska gå omkring och känna. När jag släppte taget lite om viktfokus så bara gav det sig på nåt sätt. Visst, jag försöker ju att inte äta kaka varje dag liksom, eller supergräddiga såser varje dag, men det beror mest på att jag fokuserar på att tänka hälsosamt, inte tänka smalt och banta.

Bara att ändra fokus kan göra mycket.

”Äta och tänka hälsosamt”

eller

”Tänka banta och gå ned i vikt”

Känn på det lite. Smaka på meningarna. Visst är det skillnad? Att tänka banting, hålla sig ifrån, hålla igen. Det tankesättet är just ”ATT MAN INTE FÅR”. Men att tänka hälsosamt och fokusera på sin egen hälsa och friskhet klingar mer ok, som att du bara ska tänka att din kropp ska må bra. Jag vet inte, men för mig är det en VÄSENTLIG skillnad. Berätta gärna hur du tänker.

Nu vill jag dock tipsa dig om två snabba mellanmål som är kanon att äta på eftermiddagen. Dels så håller man sötsuget borta, dessutom står man sig till kvällsmaten och sist men inte minst är du hälsosam och snäll mot din kropp. Dessa mellanmål är båda nyttiga, dessutom innehåller det mycket protein som är bra för mättnadskänslan. Alltså blir du mindre sugen och håller dig bra ifrån att vilja äta sött.

 mellanmål_kvarg_banan_solrosfrön_kaffe_mjölk
Mellanmål 1

1 dl naturell kvarg

1/2 skivad banan

1/2 tsk kanel

1 msk solrosfrön

(En kopp kaffe med mjölk)

 mellanmål_keso_blåbär_kanel
Mellanmål 2

1 dl keso

färka eller frysta blåbär

1 tsk kanel

0
20 kommentarer

Pinnbröd till grillad korv

I helgen va vi ju hos svärisarna och grillade. Tänkte tipsa dig om världens bästa till just grillat. Jag bakade nämligen pinnbröd till och det blev en riktig höjdare och mycket roligare än vanligt korvbröd. Pinnbröd är superenkelt att göra och blir så festligt och gott till korven. Pinnbröd gör du på en snabb deg som du sedan trär runt korven medan den grillas.

Det som är så bra med det här pinnbrödet är att du kan ta med de torra ingredienserna i en påse, sen tar du med mjölken och oljan i andra behållare så kan du göra det här pinnbrödet var som helst. T.o.m ute i naturen!

PINNBRÖD TILL ca 15 KORVAR

5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
0,5 dl rapsolja
2 dl mjölk

Smaksättning (valfritt):

2 dl riven ost

Gör såhär:

1. Börja med att hälla alla torra ingredienser i en plastpåse. Häll sedan i olja och mjölk, väljer du att ha i smaksättning så häller du också i den rivna osten nu. Stäng påsen och börja sedan att knåda degen i påsen.

2. Ta sedan ut ca 15 bitar ur degen och rulla dem till långa ”maskar”. Dessa ska sedan rullas runt korvarna.

3. ”Maskarna” kommer att fästa bra på korven. Om du vill kan du trycka till den lite i början och i slutet.

4. Grilla sedan korvarna med pinnbrödet runt. Se till att grillen har medelvärme. Alltså inte rakt över en eld utan gärna på medelvärme så de sakta får gräddas. Ät sedan med valfri topping på korven, senap ketchup eller vad du nu gillar! 🙂

Följ mina sidor: 

• Facebooksida – följs av över 320 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

 Instagram – följs av 98 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

• TikTok – följs av lite över 3000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul! 

 Youtubekanal – Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos. 

Gillar du detta recept blir jag glad om du gillar det på tummen längst ned. 

Recept på bilden: Världens godaste köttbullar i ugn 

Mer goda recept här på sidan: 

• BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT

• 10 POPULÄRA HELGMIDDAGAR

• 10 POPULÄRA GRATÄNGER

• 10 POPULÄRA MATRÄTTER FÖR MATLÅDAN

Missa inte: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 

Tack för att du gillar & delar, det gör mig väldigt tacksam och glad! ❤️

KRAM NINA

50
4 kommentarer

Sjukdag

Godmorgon!

Ni som följer mig på snapchat (ninahermansen) vet att jag är hemma och är sjuk idag, la in en liten ”tycka synd om mig” video i morse. Haft en riktig pissnatt med en hals som tagit kål på mig alltså. Tony var så snäll och gick upp och hämtade alvedon inatt. Idag är det soffläge och försöka kurera sig, jag ska på bakmässan på lördag och då vill jag absolut vara frisk!

IMG_7292

Ligger mest i soffan med morgonrocken på idag.

IMG_7299

Tony tände en brasa som sprakar i bakgrunden. Jag hörde förresten på nyheterna att på onsdag i nästa vecka så kommer troligen våren. Uppemot 12 grader i landet. Wiooooo… så nu bränner vi den här veden innan våren kommer. 🙂

IMG_7298

Älskar Milos tröja! To do list….. ”Eat cake” liksom. Det där är min grabb det! 🙂 Han drack the i morse, första zippen va god tyckte han. Sen sprang han till toa och spottade ut allt. Han tyckte det smakade kola med gräs. Haha…

IMG_7302

Mina hjärtan! ♥ Tandborstning samtidigt som man får en kram av pappa. Milo är mest koncentrerad på att borsta. 😉

Jag ska försöka jobba lite här. Sitta upp i soffan med datorn och försöka få lite gjort. Jag ska tidsinställa lite inlägg åt dig också. Men vi hörs sen igen! Ha en toppendag! 🙂

Kram Nina ♥

6
21 kommentarer

Äntligen med snapchat!

Hej min vän!

Håhåååjajaaaa….mötet och Sthlm blev uppskjutet till på fredag. Det körde ihop sig på dagen och det löste sig med annan dag så det blev ju bra i slutändan.

Blandat

Skönkläder på idag! Får alltid frågor om min poncho, den är från My Ztyle och du hittar den HÄR. 

Dagen har ägnats åt jobb och åt att måla. Jag börjar få ihop några tavlor. Dock så har jag fått så sjuuuuukt ont i halsen igen. Milos förkylning verkar ha bitit på mig i alla fall i slutändan. Det hade ju varit för väl om man sluppit men så länge det bara är en förkylning så. Ska gurgla saltvattten innan jag lägger mig ikväll, ska dricka ingefäravatten också. Det brukar bita bra tillbaka.

IMG_7267 IMG_7270 art_konst_målning IMG_7277 IMG_7280

Japp, det var några utav dom, några kvar ”to go”.

IMG_7284

Till kvällsmaten slängde jag ihop mitt pannbröd, fast glutenfritt då. Blev såå gott, är så glad för det här brödet.

IMG_7290

Här har det kämpats med läsläxa.

IMG_7291

Mellanbarn hemma på besök. Han har äntligen lärt mig hur man använder SNAPCHAT! Wioooo….. Tänk att tanten behövde en liten lektion av sin son för att veta hur det funkar. Apropå våra köksluckor….min pappa ska lacka dom åt oss. Vi väntar bara att han ska få tid, längtar! Det kommer göra köket så ljust och såå mycket ljusare.

 

Vill du följa mig där så heter jag ninahermansen. La just upp min första ”story”. Skitkul ju! 🙂

  Glömt att visa dig att jag ju faktiskt klippt av mig mer än 10 cm på håret. Sååå skönt! Snacka om att det blev ett lyft för mina trötta toppar. Jag gjorde det själv. Igår morse på toaletten tog jag fram saxen och bara kapade det. 😀

Tjockkatten! 🙂 Vår lilla farbror i familjen.

Nä, fifan så ont i halsen jag har nu. Börjar känna mig riktigt hängig alltså. BLÖK! Nu hoppas vi att ingefäran gör underverk för mig hörrni. Hoppas du haft en bra tisdag. Nu blir det soffhäng för resten av kvällen. Ska ta en alvedon och bädda ned mig. Ikväll är det ett nytt avsnitt av Parneviks, kan man annat än älska Parneviks?! 🙂

Kram Nina ♥

4
12 kommentarer