FÄr man tjuvstarta med julen??
Det finns dom som gÄr i taket nÀr man pratar om julen redan. Men sÄhÀr. Enligt mig Àr hösten en enda lÄng deppig frakt fram till julmÄnaden december. Enligt mig! DÀrför tÀnker jag sÄ smÄtt tjuvstarta med smÄ jultips. Mest för att jag sjÀlv ska överleva hösten tills det kommer in lite ljus i vÄra liv i slutet av november. Idag tÀnkte jag börja med att tipsa om mina saffrans cupcakes med rom och rosépeppar.
.

Bild pÄ mig lÄnad frÄn Recept.nu.
.
RECEPT:
3 st Àgg
2.5 dl strösocker
0.5 tsk vaniljessens
100 g smör
1 dl vispgrÀdde
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0.5 tsk romessens
1.5 tsk mald rosépeppar
0.5 g saffran
En nypa salt
ROMFROSTING
100 g cream cheese
100 g mjukt smör
2-3 dl florsocker
1 tsk romessens
0.5 tsk citronsaft
Gör sÄhÀr:
SÀtt ugnen pÄ 175 grader. Vispa Àgg och strösocker vitt och pösigt. SmÀlt smör och hÀll i saffran, hÀll i grÀdde och lÄt koka upp. LÄt svalna. HÀll alltsammans i Àggsmeten, Àven vaniljessens och romessens. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och mald rosépeppar.VÀnd försiktigt ner det i smeten. Placera ut muffinsformar och fyll till 2/3. GrÀdda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Romfrosting:
Rör ihop ingredienserna till en jÀmn frosting. Spritsa sedan ut pÄ varje cupcake.





























































