Krämiga vaniljbullar i långpanna

Himmelskt goda

Igår bakade jag så goda vaniljbullar i långpanna. Jag hade inga förväntningar alls men måste säga att detta kommer helt klart bli ett stående inslag hemma hos oss. Wow säger jag bara vilka saftiga bullar, den där ”guckan” som jag penslade hela bullen med blev verkligen så gott så det var inte klokt. De små urgröpningarna i bullen med fyllningen gör såklart hela bullen, så snåla inte med hålen och framförallt snåla inte med fyllningen. Den gör den här bullen helt magisk! Krämiga vaniljbullar i långpanna är bland det godaste du kan äta om det är bullar du är ute efter.

IMG_4411

Jag har en hel kategori som heter BULLAR (<klicka), där hittar du allt i bullväg som du kan tänka dig.

IMG_4416

Dessa Vaniljbullar i långpanna går också att variera om du vill, fyll hålen med en kanel, socker, vaniljsocker blandning. Samma fyllning som den man brukar använda till vanliga kanelbullar. Väldigt gott det också!

Här nedan några tips på bullar du bara inte får missa, populära & omtyckta recept. Klicka på länkarna nedan för att komma till recept.

Stora saftiga fluffiga kanelbullar

Ljuvliga Dallasbullar

Magiska saffransbullar med vaniljfyllning

Världens härligaste vaniljbullar

Kanel & sockersnurror

Godaste kardemummabullarna

IMG_4412

IMG_4413

Pudra med florsocker så får du det där lilla extra, vackert och gott med ett litet florsocker täcke på dessa bullar. Dessa går utmärkt att frysa också.

Ett bullrecept du inte får missa:

Ett annat recept på bullar i långpanna är dessa SOLBULLAR (<klicka), himmelskt!

IMG_4414

IMG_4415

KRÄMIGA VANILJBULLAR I LÅNGPANNA

50 g jäst
150 g rumsvarmt smör
5 dl mjölk
1 dl strösocker
1 ägg
1 tsk salt
14-15 dl vetemjöl

Fyllning:

100 g rumsvarmt smör
3 msk vaniljsocker
1 dl florsocker
nypa salt

Gör såhär:

1. Smula ner jästen i en degbunke eller i en köksassistent.

2. Värm mjölken till ca 37 grader, viktigt att det inte blir för varmt.

3. Häll över mjölken över jästen och rör om tills jästen löst upp sig. Ha i socker, salt och ägg.

4. Tillsätt mjöl, och rumsvarmt smör i bitar. Arbeta degen i ca 5 minuter i maskin eller för hand tills du har en ganska så lös deg. Allt beror lite på kvalitet på mjölet men degen ska vara lite lösare än att den släpper från kanterna i bunken.

5. Låt degen jäsa i 45 minuter.

6. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.

7. Lägg bakplåtspapper på en stor ugnsplåt. Tryck ut degen där med plasthandskar eller mjölade händer.

8. Ta fingret eller ett skaft av något slag och tryck hål över hela kakan. Bred ut fyllningen över hela kakan, det får gärna samlas fyllning i hålen. Är det snålt med fyllning gör du nytt, det ska vara mycket.

9. Låt jäsa i 30 min till. Sedan är det skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 20 min. Håll koll så den inte blir för mörk uppepå. Ät och njut!

 

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

• MIDDAGSTIPS

 

MER INSPO:

Örfilar

Citronbullar

Bullkakor

 

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

846
Subscribe
Notify of
guest

56 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ingela ramberg
Ingela ramberg
4 years ago

Måste testas, ser mumsiga ut!👍

niiinis
niiinis
Reply to  Ingela ramberg
4 years ago

🙂 Ja gör det!

Marie Ringström
Marie Ringström
4 years ago

Ska baka dina bullar i långpanna, verkar så himla goda ,hoppas att jag hittar receptet i morgon. Tack

niiinis
niiinis
Reply to  Marie Ringström
4 years ago

Bara att söka på vaniljbullar i långpanna så hittar du dom alltid här på bloggen. 🙂

Carina
Carina
4 years ago

Blir att testa 🙌🏻 Hördes super gott 👌🏻😍

Lena
Lena
4 years ago

Hej.
I fyllningen står florsocker men visst är det väl tänkt till att strö över den färdiga kakan?
Det låter helt magiskt, ska baka idag.
Tack så mycket!

niiinis
niiinis
Reply to  Lena
4 years ago

Ja precis!

Lena
Lena
Reply to  niiinis
4 years ago

Florsockret ska väl blandas med smöret och vaniljsockret till en ”geggig” fyllning?

niiinis
niiinis
Reply to  Lena
4 years ago

Japp

Lisbeth
Lisbeth
4 years ago

Smidigt och enkelt, måste prövas.

Petra
Petra
4 years ago

Guckan som du penslar vad är det? Fattar inte 🙈
Efter de har Jäst 2 ggr så ska de in i ugnen direkt?

niiinis
niiinis
Reply to  Petra
4 years ago

Jag kallar det för fyllning då det sjunker in i kakan. Det är den du penslar på. Ja ugnen efter andra jäsningen.

Anna-Karin
Anna-Karin
4 years ago

Brukar göra liknande med saffran i degen och sen smör o socker gegga ovanpå och russin intryckt i kakan. Ska prova baka din kaka i helgen mums😊

niiinis
niiinis
Reply to  Anna-Karin
4 years ago

Mums! Lät jättegott!

Jane Bäcq
Jane Bäcq
4 years ago

Vilken jättegod bulle. Du har så bra recept.

niiinis
niiinis
Reply to  Jane Bäcq
4 years ago

Tack snälla, så roligt att du gillade! ❤️

Susanne
Susanne
4 years ago

Ska göra dessa idag, och undrar vad händer med dom om jag fryser in ? Vi kan ju inte äta alla idag!🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Susanne
4 years ago

Frys in dem efter att du delat dem i rutor. Går jättebra! 👍🏼

Susanne
Susanne
Reply to  niiinis
4 years ago

Tack!! Nu ska här bakas!😃

niiinis
niiinis
Reply to  Susanne
4 years ago

Härligt!

Jonas
Jonas
4 years ago

Ska degen arbetas något mellan första jäsningen och att man trycker ut den på plåten?

niiinis
niiinis
Reply to  Jonas
4 years ago

Nej, direkt på plåten efter jäsning. 👍🏼

Jeanette
Jeanette
4 years ago

Hej. Har du testat att göra dessa glutenfria? Ser helt underbara ut men måste tyvärr äta glutenfritt 😋

niiinis
niiinis
Reply to  Jeanette
4 years ago

Nej det har jag inte gjort tyvärr men borde funka alldeles utmärkt! Byt ut mot mjölmix istället. 👍🏼

Kristina Gunnarsson
Kristina Gunnarsson
4 years ago

Supergod bulle och supersmidig att göra. Blev en hit för mina barn och barnbarn 😃

niiinis
niiinis
Reply to  Kristina Gunnarsson
4 years ago

Åh vad roligt! 👌🏻🥰

Carina
Carina
4 years ago

Hej. Var i ugnen ska man ha plåten?

niiinis
niiinis
Reply to  Carina
4 years ago

Jag brukar köra lite lägre än mitten. 👍🏼

Lena Landén
Lena Landén
4 years ago

KRÄMIGA VANILJBULLAR I LÅNGPANNA vad penslade du dom med…..

niiinis
niiinis
Reply to  Lena Landén
4 years ago

Det står här i receptet exakt hur jag gjort. 🙂

Helen
Helen
4 years ago

Tack för alla bra recept – jag är ingen bullbakare, och hade ställt in mig på att baka bullar med mandelmassa. Kompromissade och följde ditt recept och petade dessutom in finriven mandelmassa i hålen. Det blev sååå bra.

niiinis
niiinis
Reply to  Helen
4 years ago

Härligt att höra! 👍🏼🥰

Jonna
Jonna
4 years ago

Vaniljbullarna kan va något av den godaste kakan jag bakat 😍

niiinis
niiinis
Reply to  Jonna
4 years ago

Sååå kul att du gillade! ❤️

Benitha Bondesson
Benitha Bondesson
4 years ago

Hej Verkligen supergoda vaniljbullar i långpanna,o annorlunda,igår gjorde jag källarfranska blev oxå mjuka o goda.Har följt många av dina recept,så roligt😃
Ha det bra

niiinis
niiinis
Reply to  Benitha Bondesson
4 years ago

Härligt att höra! <3

Åsa Johansson
Åsa Johansson
4 years ago

Vad är en stor långpanna?

niiinis
niiinis
Reply to  Åsa Johansson
4 years ago

Den plåten som hör till ugnen.

Therese Carlsson
Therese Carlsson
4 years ago

Dom ser supergoda ut 😊.. kul att du delar med dig av receptet . Ska testa det där någon dag

Kristine
Kristine
4 years ago

Hur många räcker en panna till ? Och kan man frysa in och ta upp till kalas?

niiinis
niiinis
Reply to  Kristine
4 years ago

Beror på hur stora bitar du skär. Men runt 20 bitar på varje plåt. 👌🏻

Kerstin Lundh
Kerstin Lundh
3 years ago

Bullarna blev kanon o silvia muffinsen livsfarliga

niiinis
niiinis
Reply to  Kerstin Lundh
3 years ago

Härligt! 🥰

Annelie
Annelie
3 years ago

Alltså!!!! Så gott! Smälter i munnen. Gjorde 1,5 sats av smörfyllningen och det blev toppen 😊👍

niiinis
niiinis
Reply to  Annelie
3 years ago

Så härligt att du gillade! ❤️

Anna-Lena
Anna-Lena
3 years ago

Har du testat att kallbaka/jäsa? Funderar på om det skulle gå bra att efter första jäsningen lägga på gojset och sedan jäsa i kylen över natten. Vad tror du om det?

niiinis
niiinis
Reply to  Anna-Lena
3 years ago

Det tror jag absolut att du kan göra! 👌🏻

Ellen
Ellen
3 years ago

Hej! Vi har en äggallergiker här hemma, tror du det går att ersätta ägget i denna långpanna? 😊

niiinis
niiinis
Reply to  Ellen
3 years ago

Åh förlåt om jag gjort dig orolig. Min blogg är lite knas men teknikavdelningen jobbar på det. ❤️

Yvonne Strömberg
Yvonne Strömberg
2 years ago

Oj, denna bulle blir säkert livsfarligt mumsig, speciellt för särbon som äääälskar allt med vanilj !

Johanna Rågfeldt
Johanna Rågfeldt
1 year ago

Hej☺️! Ser så gott ut, skulle vilja baka dessa men har en äggallergiker hemma så undrar vad jag kan ersätta ägget i degen med☺️🤔!?

niiinis
niiinis
Reply to  Johanna Rågfeldt
1 year ago

Du kan faktiskt strunta i det.

Ebba Stridh
Ebba Stridh
1 year ago

Tack för recept!!
Tål inte vetemjöl kan man taFinax
Mjölmix

niiinis
niiinis
Reply to  Ebba Stridh
1 year ago

Går jättebra, tänk bara på att degen ska vara väldigt kladdig (jobba med
Mjöliga händer) och att du tillsätter 1 1/2 msk fiberhusk i degen.

Stavroula
Stavroula
1 year ago

Godmorgon!

Går det också bra med torr jäst?

niiinis
niiinis
Reply to  Stavroula
1 year ago

Självklart! ☺️

48371618b4ec425aaa48f254c2b123e8.jpg

Nästa inlägg

Saftiga rågsiktskakor

56
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x