ANNONS
Integritet på Tailsweep

Ajvarkyckling

/

Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart

Hej igen!

Ja här kommer receptet på den utlovade ”såsen som går att dricka”. Eller hela maträtten som är en magiskt god kycklingrätt. Familjen här hemma tyckte det var suuuuupergott. Då blir jag såklart så himla glad, alltid lika härligt.

AJVARKYCKLING, 4 port

3-4 kycklingfileer

2 dl creme fraiche

2 dl grädde

1,5 dl ajvar relish (det finns både stark och mild, jag valde stark)

1 msk honung

2 stora pressade vitlöksklyftor

3 msk soltorkade tomater pasta (den här, du kan också hoppa över den)

1/2 tsk chilipulver

Salt & peppar

3 1/2 dl riven ost

Gör såhär:

1) Lägg de tinade eller färska kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra kycklingen. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter till att börja med.

2) Medan kycklingen är i ugnen blandar du såsen. Ha i allt utom osten och blanda runt.

3) Ta ut kycklingen ur ugnen och häll på såsen över hela kycklingen, ställ in i ugnen igen i ytterligare 10 minuter. Öppna igen och strö på osten och låt stå i ugnen i 10 minuter till. Servera med ris.

Tips: Testa ris av kikärtor nångång, så gott och väldigt nyttigt! Finns HÄR!

Kika gärna på fler goda kycklingrecept:

Kyckling & bacongratäng

Krämig italiensk kycklinggratäng

Kycklinggryta med soltorkade tomater

Kyckling i krämig parmesansås

Ugnsbakad kycklingfilé med baconsås

Krämig kycklingpasta

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar

 

HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story

 

HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg

 

HÄR

4
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00