FREDAGSLISTAN

Fredag is in Da house!

Nej men kan man bli mer pepp? Älskar man inte Fredagar ända in i kaklet så säg. Det gör i alla fall jag, Fredagar kommer som en gräddvit liten smekning av skönt slappt och glatt. Hahaha! Fattar inte riktigt själv jämförelsen där men ändå. Hörni! Kickar igång denna peppiga Fredag med en Fredagslista såklart.

FREDAGSLISTAN

Humör idag?

Jo men fint serru. Lite trött och sliten, men ändå vid gott mod. Hoppas att jag tagit tillräckligt av min progesteronkräm så vår dateweekend blir toppen. Haha, ja alltså jag håller på och reglerar den så det blir tillräckligt och innan man liksom hittar rätt mängd så kan man vara lite ”förklimakterig”. Det har jag varit nu i några dagar och känt mig lite av banan. Sovit dåligt och känt mig energilös, deppig och ledsen med noll självförtroende.

Dagens planer:

Träna, basta, jobba, städa, fixa här hemma, spela in ett par videos, tvätta, handla för fredagsmy, handla några klädesplagg till Milo. Ja men det är helt enkelt fullt upp kan man säga.

Helgens Planer:

I helgen ska jag & Tony på en staycation, äta väldigt gott och så ska vi bo i svit. Ja men så lyxigt så jag smäller av. Detta är ett samarbete jag ska göra med en ny samarbetspartner som jag verkligen ser fram emot att berätta mer om. Det mest fantastiska med allt detta är att jag ska få lämna en rabattkod till er. Så i helgen ska vi, samtidigt som vi bor där, fota en massa och verkligen visa stället för er. Ska bli så kul! Detta är kanske inte ett ställe man vanligen åker till, just därför ska det bli ännu roligare. Kanske öppnar jag upp för ett ställe som kommer bli någon av ers framtida favorit. Man vet aldrig? Jag är i alla fall väldigt pepp! Berättar mer på Lördag eller Söndag.

Vad gjorde du förra året den här dagen?

Huuuu, väntrumsskakig och omplåstrad i halva ansiktet, åh jag minns fortfarande hur himla nervös jag var. Min kropp skakade verkligen när jag satt i väntrummet. Du kan läsa mer HÄR.

Vad var det jobbigaste som hände i veckan?

Jag fick en riktig meltdown i veckan. Har haft lite oroligt omkring mig på olika sätt under en period och i veckan så var jag på väg in på ett möte när jag läste om Elin Kjos (en kvinna jag följer på Instagram som lever med obotlig lungcancer), hennes syster berättade i ett Instagraminlägg att Elin har det väldigt jobbigt just nu, jobbigare än någonsin och att vi verkligen behövdes för att skicka pepp och energi åt henne. Jag tappade det fullständigt. Blev så ledsen ända in i själen så jag grät själv gåendes på Stockholms gator. Så pinsamt men jag kunde verkligen inte behärska mig. Tony kom sen till undsättning och jag bara bröt ihop i bilen. Åh fy, tårarna forsade när jag hulkade om att livet är så jävla orättvist. Här på bilden hade jag just satt mig för att ta en kaffe och för att återhämta mig när Tony tog fotot. Ibland är jag verkligen så trött på att leva som högkänslig, ibland önskar jag att jag kunde känna mig mer likgiltig. T ex så har det här med Elin följt med mig under så många månader nu, varje dag tänker jag på henne. Jag känner inte ens henne men så mycket av mitt liv upptas av att tänka på henne. Jag menar inte att jag vill känna mig likgiltig kring det, men jag är ibland så trött på att känna så oerhört mycket. Det känns som att jag ibland går sönder pga starka känslor. Tony som levt nära mig länge ser hur jag stundtals lider av det här. Han hade ett sånt riktigt pepptalk med mig i soffan igår, och det är så skönt att jag äntligen har någon nära bredvid mig som verkligen ser vad jag går igenom med att leva som högkänslig. Han ser det här och kan liksom avstyra mig från vissa saker så jag inte går in i det för hårt. Det hjälper mig jättemycket. Ni som är högkänsliga förstår säkert precis vad jag menar. Dock kan detta vara väldigt svårt att förstå för såna som inte är högkänsliga.

Vad var det roligaste som hände i veckan?

Lunchen med Mellan och att jag fick besöka ett av mina absoluta favoritcafeer i Sthlm. Fern & Fika, du måste testa! Ett veganskt café med antiinflammatorisk mat och fika utan gluten, raffinerat socker och mjölkprotein. För er som inte är så bekanta med veganskt kanske det låter som man äter kvistar och gräs där…. Alltså nej nej nej nej, det finns så mycket gott där så hälften vore nog! Denna gången hann jag inte sitta där och fika, däremot kvistade jag snabbt in för att köpa kakor. Deras CHOCO CHIP COOKIES är ”to die for”. Nej men jag är så lycklig att jag har 5 1/2 i skafferiet (har redan ätit 1 1/2) och ska få mumsa på en idag igen. Grejen är att min kropp (med IBS) mår bäst när jag äter mjölkfritt utan gluten typ. Nu lever inte jag så jämt utan jag svävar ut både här och där (balans) och det klarar jag (läs magen) rätt bra. Men när jag hittade det här cafet så kände jag att jag kunde gotta mig gränslöst åt allt utan att behöva tänka ”jag kan inte äta så mycket” osv. Här kan jag smälla i mig 4 kakor om jag vill, inga problem! Haha…. Du kommer aldrig orka äta 4 såna här kakor för dom är gigantiskas men ändå. Så tips tips! Besök, men spara några choco chip cookies till mig. Tipsar också om deras choco coconut brownie, amerikanska pannkakor, cheesecake Apple/Vanilla och semlor om dom finns. Mums!

Berätta om något mysigt som blev under veckan?

Tony och jag hade möten på varsitt håll i Sthlm (ni vet min meltdown dag), och när vi möttes igen sen så strosade vi lite tillsammans. Det var så mysigt då solen sken och jag bara kunde ha skinnjackan på mig utan och frysa ihjäl.

Helgens Tips:

Har du råd, besök ett café du inte brukar besöka. Ta ett fik du inte bruka gå till, kanske t.o.m. åka till en annan stad, se det som en liten utflykt. Kommer du till Enköping så tipsar jag om Walter. Mysigt, trevlig personal och gott fika. Åker du till Sthlm, testa Fern & Fika som jag tipsade om här ovan. Vill du hålla i slantarna i helgen så kommer ett annat tips till dig nedan.

Kanelhavrekakor

Bullkakor

Kladdkaka med Kokostoscatäcke

Hallonkladdkaka med vit choklad (skippa chokladen om du inte har någon)

Syltsnittar

Helgens tips på något gott:

Känns det som du inte riktigt har råd att fika på café i helgen så kanske en kakbuffe hemma kan vara något? Här ovan tipsar jag om bakverk du kan ha på din hemma-kakbuffe med ingredienser som man ofta har hemma. Varje recept har du under varje bakverk. Bara klicka in.

Nu önskar jag dig en riktigt fin start på denna Fredag. Vi hörs lite senare igen.

Kram Nina

69
Subscribe
Notify of
guest

11 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva
Eva
1 year ago

Fattar precis. Man känner andras känslor. Man känner med andra så innerligt på nåt sätt. Vet inte hur jag ska förklara.
Vet inte om jag är högkänslig. Aldrig kollat det. Men tar in allas känslor i mig på nåt sätt. Vill liksom skydda andra.

niiinis
niiinis
Reply to  Eva
1 year ago

Innerligt är verkligen helt rätt ord. Alla känslor är nere på djupet, aldrig något som bara fladdrar förbi….

Sandra W
Sandra W
1 year ago

Känner också igen mig och det är både en styrka och utmattande på samma gång. Kan tipsa om att läsa Tarotgäris (tarotgari) senaste inlägg på Instagram. Har känt av det extra mycket den här veckan och fick en förklaring till det i hennes inlägg. Hoppas du får en riktigt härlig helg 🥰

niiinis
niiinis
Reply to  Sandra W
1 year ago

Vet du, jag fick det skickat till mig igår och då ramlade poletten ned för mig, förstod varför jag mått som jag mått. ❤️❤️❤️

Anna
Anna
1 year ago

Jag har följt Elins kamp i 3 år. Hon är en sådan förebild. Hon har fått mig att tänka på vad som är viktigt i livet. Jag är just nu så himla less på unga influencers som reser, festar, opererar sig osv. Många av dessa vet inte vad ett ”riktigt” jobb innebär. De borde lyssna på Elins PEP-talk. Dessa unga tjejer bidrar till hets att vara snygg, göra injektionsbehandlingar, operationer osv. Jag lider med tjejer i tonåren som bara matas med dessa ”ideal”. Jag är inte emot behandlingar, mode osv men det måste finnas en balans. Att man åker på sponsrad resa till ex Turkiet för buttlift får mig att må illa. Elin är en inspiration och en fantastisk människa.

Sofia
Sofia
1 year ago

Kan tipsa om ett ganska nytt bageri/kafé/konditori som du måste testa nästa gång du är i Stockholm. Heter Socker Sucker och ligger i hörnet Rådmansgatan/Drottninggatan. Allt är bakat med exakt precision och så gott. Passar mig som får ångest när jag ska välja bulle 😂. Detta är raka motsatsen till rustikt kan man säga.

niiinis
niiinis
Reply to  Sofia
1 year ago

Tack för tips! 😍

Milla
Milla
1 year ago

Jag känner med dig! Jag har ju fattat att jag själv bär på denna ”börda” att känna in allt. Älta, begrunda sånt man inte behöver, vill… Jag bryter sällan ihop över saker och kan kanske uppfattas som balanserad, till det yttre. Det inre kaosar… Det som händer mig nära biter jag ihop men tex när en arbetskamrat slutade förra veckan – en ung tjej i mina barns ålder som är så stark – så tappade jag det helt. Det finns ingen rim o reson ibland 😀. Kram

niiinis
niiinis
Reply to  Milla
1 year ago

Nej men jag vet, ingen rum och reson alls. Bara förvirrat och så oerhört mycket känslor högt och lågt. Kram ❤️

Camilla
Camilla
1 year ago

Hej! Jagvhar en fundering var din snygga skinnjacka är ifrån?

niiinis
niiinis
Reply to  Camilla
1 year ago

Köpt på Zara. 🖤

Img 2789.jpg

Nästa inlägg

Västerbottentartletter och påsktips

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x