Granola & Rea-Tips

Innehåller annonslänkar för Cellbes & TV4 Play

Godmorgon min vän!

Hoppas att du fått en fin start på helgen. Själv missade jag ”Bäst i Test” som drog igång på ny kanal igår, lite trist men får kolla på TV 4 play sen. Det är riktigt kul tycker jag, han David Sundin är ju briljant!

Här ska jag snart förbereda för frukost för sjusovarna i familjen. De är riktiga nattugglor och sitter och kuckilurar vakna till in på småtimmarna så då är det såklart så att man sover längre. Till skillnad från mig som har en helt motsatt sömnrytm. Jaja, vi ses ju i vår nångång…. Haha! 😂

Denna morgon blir det hemgjord granola till frukost, den här är såååå god och endast sötad med banan. Vi alla tycker den är supergod! Höjdaren är när jag köper lite frystorkade hallon och har i, det är mums det! Serverar den ofta med färska blåbär – riktigt gott och inga konstiga tillsatser i. Kan verkligen rekommendera dig att göra egen granola, så värt och så mycket godare!

Jag har en enkel och lite snabbare variant på müsli (<klicka för recept) som jag steker. Testa den också vetja!

Den här granolan gör jag flera gånger i månaden här hemma! Jag tycker nämligen att den är god att bara gå och äta som godis. Haha, ja men visst. Jag går och nallar i den lille glasburken för jämnan så det går åt kan man säga.

Ett annat recept för just frukost: Mina supergoda snabba FRUKOSTBULLAR (<klicka för recept)

Jag förvarar granolan i en glasburk med lock, upplever dock att den är godast och håller sin knaprighet bäst om det inte är ett tätslutande lock. Jag har den i en sån här burk som du ser ovan, men vickar liksom bara igen locket utan att stänga det helt.

Kolla in dessa: 5 nyttiga frukostar (<klicka för recept)


Ninas supergoda Granola

Fler goda frukosttips: Pannkaksmuffins de luxe // Bananpannkakor // Pannkaksröra

8 dl havregryn (ta glutenfria om du vill ha helt rena)

1 dl riven kokos

1/2 dl pumpafrön

1/2 dl solroskärnor

2 mogna bananer

1/2 dl kokosolja

1/2 dl kallt vatten

2 tsk malen kanel

1 tsk malen kardemumma

Valfritt: 1 dl hackade nötter

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda sedan alla torra ingredienser i en bunke.

2. Mosa banan, blanda det sedan med vatten och kokosolja. Ha i det i de torra ingredienserna. Rör om ordentligt tills du har en form av klumpig röra.

3. Häll ut på en bakplåtpappersklädd bakplåt och bred ut den över hela. Skjuts in i ugnen i 1 timma. Rör om lite varje kvart.

4. Häll upp i en ren glasskål och förvara i skafferiet.

Ps: Gillar du receptet får du mer än gärna klicka i tummen till vänster under inlägget. 

Något som ser ut som frukost men inte är det är denna efterrätt som jag verkligen kan rekommendera dig att testa i helgen kanske? Detta är Kaksmulor (som du bakar själv) och glass. Nej men det här är så löjligt gott. Du måste testa! Klicka för recept HÄR. Apropå att gå och småäta, kaksmulor är livsfarligt goda. Har du tid över så gör glassen själv också, galet gott och superenkelt. Kolla in denna glass (<klicka för recept).

Jaha! Vad annars idag då? Vi kanske ska gå på bio idag, vi fick biobiljetter i julklapp (världens bästa present). Sen ska jag komma ihåg och hämta ut ett paket när vi kommer hem. Har nämligen väntat på ett…. Tipsar dig nedan.

Rea tips!

1.Svart blus (75% rabatt) // 2. Mönstrad blus (70% rabatt) // 3. Mönstrad blus i brun/beige (20% rabatt) // 4. Spetstopp

Det är nämligen JÄTTE-REA på Cellbes. Massor med fint till galet bra priser så vill du fylla upp vårgarderoben kan du göra riktiga fynd nu! Det blev topparna som du ser ovan. Nr 4 har jag redan haft men beställde en till för trivs sååå bra i den. Tänkte att när den första börjar ha gjort sitt så har jag en ny och fräsch. Ibland gillar man en topp sådär extra mycket. Den är dessutom så skön på, jättefin under kavaj också.


Dessa vida jeans (som jag redan har 2 par av i andra färger) var det halva priset på nu! Världens skönaste jeans, massor med stretch och så sköna i midjan. Man kan äta på hur som helst, spänner ingenstans. Bästa jeansen är dom man kan äta obehindrat i om du frågar mig. Snygg till både stövlett med klack eller sneakers!

Önskar dig en riktigt bra Lördag & helg! Vi hörs snart igen.

Kram Nina

37
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elisabeth Salminen
Elisabeth Salminen
4 months ago

Oj 🙉, var ska jag börja, får fullt upp, måste testa tandkräm med gurkmeja, handla till mussli, och shoppa på cellbes. Såå många bra idéer 🥰

Madde
Madde
4 months ago

Hej
Hur länge håller sig granolan i skafferiet , verkar supergott och ska absolut testa , tack för ännu ett bra tips 🙏🏻🥰

Nästa inlägg

Mina tips för att mota förkylning i grind och kurer mot blåsor i munnen

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x