Sommarbakelser och 300 K

Godmorgon min vän! Det är Lördag och den dagen man ligger och drar sig länge i sängen. I alla fall så brukar vi göra det, jag är uppe med tuppen här som vanligt och förbereder ett inlägg till dig. I veckan hände något väldigt roligt, min Facebook sida nådde 300.000 följare, det är verkligen helt otroligt. Tänk om jag skulle ställa alla 300.000 i en hög, hur många det skulle vara? Så igår firade vi det med en god efterrätt efter vår grillmiddag vi åt på altanen. Sommarbakelser kallar jag dem, dom blir verkligen så himla smarriga. Du måste testa dessa sommarbakelser. Fyllningen är sååå sååå god. En riktigt fluffig amerikansk smörkräm med lite smak av citron, sedan lite jordgubbssylt på det. Rulla ihop rulltårtan och så skär man upp den i skivor, toppar med världens godaste Philadelphiagrädde. Du ska gå recept få dessa fantastiskt goda sommarbakelser.

Så tacksam och glad för varendaste en av mina 300.000 följare, svårt att förstå nästan hur det kan ha blivit så många!

Som sagt så firades detta med Sommarbakelser till efterrätt igår, det blev så smarrigt hörrni! Dessa måste du testa i sommar!

Tips på fler goda bakelser som en enkelt svänger ihop: KLICKA HÄR


Jag valde att inte ha någon socker på utsidan av rulltårtan. Kan tycka att det blir lite knastrigt då man gör bakelser av dem. Kikar du på bilden här ovanför så kan du se att det saknas en bit Philadelphiagrädde, minsting var fram och nallade innan jag hann och säga ”ap ap ap ap”…… 😂😂😂


Sommarbakelser, ca 12 st

Fler goda bakelser: Världens enklaste hjärtbakelse // Sverigebakelser // Minitårtor med hallonmousse

INGREDIENSER

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 msk mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning Amerikansk smörkräm:

100 g rumsvarmt smör

3,5 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

1/2 riven citron (skalet + saften)

ca 1 1/2 dl jordgubbssylt

Philadelphiagrädde:


3 dl vispgrädde

150 g färskost (typ Philadelphia)

0,75 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

1/2 citron skalet

Gör såhär:

1. Börja med rulltårtan. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Tillsätt mjölken. Blanda vetemjöl med bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Bred ut smeten jämnt och tunt på en plåt med bakplåtspapper.

2. Grädda i mitten av ugnen i cirka 5 minuter.
Ta fram ett bakplåtspapper, stjälp upp rulltårtsbotten på den. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbottnen när den fortfarande är varm. Låt svalna.

3. Gör fyllningen. Vispa smöret med elvisp i ca 5 minuter, det ska bli vitt och fluffigt. Tillsätt ungefär hälften av florsockret och allt vaniljsocker, vispa i ca 2-2 1/2 minut till. Tillsätt sedan resten av florsockret, citronskal och saft och vispa lika länge till. Om det skulle kännas lite för torrt här så tillsätt mjölk, när det är klart är det vitt och alldeles fluffigt.

5. Bred ut smörkrämen på rulltårtsbotten. Bred på jordgubbssylt uppepå. Rulla sedan ihop rulltårtan från långsidan. Låt stå en stund med skåran nedåt. Skär sedan ut skivor. Placera på ett fat.

6. Philadelphiagrädde. Blanda allt i en bunke och vispa tills du har en fluffig variant av ”grädde”, fyll en sprits och spritsa sedan ut på varje rulltårtsskiva. Toppa med ev lite strössel och jordgubbar. Du kan toppa den med det du önskar.

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det under inlägget! 

Kul och höra om du testar datt baka dessa sommarbakelser, kanske passar det att baka till morsdag nu på Söndag. Uppskattat, det kan jag nästan lova!

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

10 goda recept med rabarber

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

Goda helgtilltugg

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

10 supergoda gratänger

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

31
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Limoncello Fizz

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x