Kladdkakekakor med nutella. Mums! När jag drev mitt lilla café ute på landet så bakade jag ibland dessa kladdkakekakor med nutella. De gick alltid åt i ett endaste nafs och jag förstår det verkligen, de var verkligen så fantastiskt goda! Lite sega i mitten och såååå god smak. Du bara måste testa att baka dessa naggande goda kladdkakekakor med nutella hördu.
KLADDKAKEKAKOR MED NUTELLA, ca 20-25 st
3 äggvitor
2 dl florsocker
0,75 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1,5 dl rumsvarm Nutella
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader.
2) Vispa äggvitorna och sockret till ett fast fluff. Jag brukar vispa i några minuter.
3) Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Häll i det i äggvitefluffet. Vänd runt med en slickepott tills allt blandats ordentligt. Blanda till sist i Nutellan.
4) Klicka sedan ut 20-25 jämnstora klickar på bakplåtpappersklädd plåt. Tänk på att hålla lite avstånd då de flyter ut när de gräddas.
5) Grädda i ugnen i ca 5-7 minuter. De ser ut som på bilden när de är klara. Låt svalna helt innan du tar loss dem från plåten. Segt och så fantastiskt gott!
Kolla gärna in mina receptsamlingar för massor med inspiration: KLICKA HÄR
Följ mig:
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av över 350 000 personer, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Följ också min Youtubekanal(<länk till kanalen). Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Gillar du detta recept blir jag glad om du gillar det på tummen längst ned.
Aha, börjar vi ladda för helg på allvar tro? Det gör jag. Dock så ringde Tony hem och berättade att han kände sig krasslig stackaren. Han får komma hem och lägga sig under täcket och kurera sig…
Oh no, sjuka män ni vet. Det blir ju alltid lite extra synd om dom. Det är då man har lust och säga:
”Skjut ut en unge med din pillesnopp, sen får du hormontjall efter 4 dagar och när du tror att allt lugnat sig får du infektion i den där pillesnoppen och mjölkstockning. Då kan vi börja snacka SYND OM!”
Aja, jag ska klappa på den där mannen så han mår bättre, jag lovar!
Igår var jag på Mall of Scandinavia och jobbade. Satt här ute och väntade på att Tony skulle komma och hämta mig sen. Det var som att sitta där mitt i sommaren. Solen värmde sådär som den gör en varm sommardag.
En snabb selfie i trappan. Alltid lika pinsamt när någon ser att man sitter och tar bilder på sig själv. Fifasen alltså, hahaha…. så många ggr som man suttit där och fått skämmas lite.
Blev så sugen på fest när jag satt där. Men du vet, sådär när man var ung och inte hade några kids. När man kunde festa loss en hel helg i Sthlm och släppa allt i livet. Inget ansvar, bara röja….. tänk, på den tiden fanns ingen bakisångest i mitt liv.
Annat är det idag! Haha…. Nuförtiden har livet tagit en annan vändning. Bakisångesten har gjort att jag festar väldigt sällan numera. Pallar helt enkelt inte!
Minns en gång innan vi fick Milo. Tony och jag var bjudna till Tonys chef och hans fru med några av hans arbetskamrater. Jag hade varit nervös hela dagen och så hade jag jobbat på dagen och inte hunnit äta. Var sådär stressad i hela kroppen.
Vi kommer dit och blir såklart bjudna på både fördrink, en öl och så rödvin till maten. Efter maten blev vi bjudna på någon turkos stark likör. Gooood – men sen small det till utta helsicke!
Jag gick på toaletten och tänkte att jag skulle dricka lite vatten. Fastnade där inne. Kom inte upp från toalettstolen som jag satt på. Jag var heeeeelt väck. Jag var så borta men fick på något sätt panik därinne. Försökte skölja fejset med iskallt vatten, dricka 47 liter vatten men vad hjälper det för stunden när man är dyngrak?
Dilemmat var hur skulle jag få kontakt med Tony för att kunna tala om att jag satt därinne? Hahaha!
När jag suttit där, vad jag tror är var en hel evighet så knackade Tony på. Han fick en chock förstås. Frugan totalt borta hemma på chefens toa. Efter att han hämtat sig från årets gapflabb så smög han ut och sa att jag blivit dålig och att vi måste åka hem. Klockan 22 stod taxin och väntade. Struttade in i den, fick åka halva vägen innan jag behövde prata med porslinsguden i skogen. Jag som hatar att spy fick Tony med mig som höll i mig i bältet i midjan medan jag spydde rätt ut och sa ”Där försvann den glamourtjejen!” Haha….
Dagen efter ville jag skjuta mig själv. Fifasen alltså! Sov med klackskorna på mig så jag gick på tå i ett dygn efteråt dessutom. Haha….åh herreminjee! Blir svettig bara jag skriver om det även om det är över 13 år sen det hände.
Så, fest när man var ung var häftigt! Nu, ja ibland. Men appropå fest… kolla in partyoutfiten här nere.
Det här är såååå jag! Alltså stövletterna är ju sååååå snygga, älskar de slinkiga (alltså inte slinka som i en slinkig person utan materialet) byxorna. Så party! Älskar toppen också. Sååå snyggt ihop!
Byxa HÄR// Blus HÄR// Örhängen HÄR// Stövletter HÄR
Vill man köra lite middagsstil satt jag ihop en himla snygg outfit här. Rött vitt och svart är ju så galet snyggt ihop!
Sen kan det ju vara trevligt att ha på sig en ”officeoutfit” också. De gånger man gått ut efter jobbet på en AW i arbetskläderna har ju helt klart varit några av de roligaste! Ääääälskar skorna! Så snyggt till den fina svarta kjolen och tröjan med den snygga skärningen.
Idag blev det rosor från vanliga affären här hemma. Har städat typ till och från hela dagen förutom några arbetspauser. Jag är helt jäkla slut nu. Så nu blir det nog en snabbdusch och en morgonrock på sig i soffan.
Jag har tagit ut alla mattor och ska tvätta dom. Fick ett sånt superryck. Vill ta in hösten med ett rent hem. Typ julstädning. Har lyssnat på hög musik och städat så svetten lackat idag. Så skönt nu efteråt. Blir glad när jag vet att det inte ligger dammtussar stora som igelkottar under sängen.
På bänken stå 2 canvas och väntar på att bli målade. Längtar såååå till jag får sätta tänderna i dom. Vet exakt vad jag ska göra och då brukar jag bli lite otålig. Men det måste vara absolut lugn och ro, annars blir det inget bra.
Lata Majlis är nyborstad och ligger och tar en nap här i fredagsstöket. Milo har fått köpa snacks till ikväll och godis till imorgon. Så jag måste börja laga mat nu så han inte sprängs av sug…. Kommer ni ihåg det från när ni var små?
”Äta först, sen får man snacks och godis”.
Som man har väntat på detta godis alltså. Va?
Aja, nu ska jag sätta igång här. Ha nu en mysig kväll alla. Njut av fredag.
Tänkte jag skulle bjucka på ett riktigt härligt efterrättstips till helgen. Den här svänger du enkelt ihop och det är sådär magiskt gott verkligen!
RECEPT VIT CHOKLADMOUSSE MED BLÅBÄRSSWIRL, 2 GLAS:
100 g vit choklad
1.5 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche (15%)
½ dl frysta, tinade blåbär
1 tsk florsocker
Gör såhär:
1) Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad.
2) Vispa grädden så den blir ordentligt vispad.
3) Ta sedan chokladen och blanda den med creme fraiche. Ha sedan i detta i den vispade grädden. Vispa gärna lite med en elvisp så den ”fastar” till sig lite.
4) Mosa blåbären med en gaffel och ha sedan i florsockret.
5) Varva sedan den vita chokladmoussen med blåbärsmoset i en sprits. Fyll den innan du klipper hålet i påsen.
6) Ta fram 2 stora glas, t ex cocktail glas. Spritsa i chokladmoussen med stora runda rörelser så du får det fina mönstret.
7) Toppa med lite hackad vit choklad och några blåbär. Plasta in glasen och ställ i kylen i minst 1 timme så det får ”stelna” till lite. Ät sedan och njuuuuuut! 
2) Fyllning: Vispa grädde, creamcheese, socker, vaniljsocker och citronskal tills det blir fluffigt och lite fastare. Mixa 0,5 dl jordgubbar och låt rinna av i ett durkslag en liten stund. Hacka resten av jordgubbarna i små bitar. Vänd ner purén och bitarna i grädden. Blanda runt.
3) Smält den vita chokladen i mikron (tänk på att det ska vara av god kvalitet, annars smälter den inte ordentligt) och doppa jordgubbarna i den smälta chokladen. Vispa grädden.
4) Montera. Dela botten i 3 delar, montera och fyll varje del med jordgubbsfyllningen. Täck sedan tårtan med grädde, spar en del av grädden och blanda i lite färg (valfritt) och spritsa uppepå tårtan. Lägg jordgubbarna uppepå tårtan.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Inlägget innehåller annonslänk genom reklam för NordicFeel
Morning!
Idag vaknar vi upp till fredag. En mulen och dimmig fredag men vad gör det?
Igår kom Milo hem och sa att ”Nu vill jag färga håret lila”. Eeeh ok? Eeeh what? Vi fattade ingenting. Var kom detta ifrån helt plötsligt? Vi vet att en kompis till honom färgat håret blått, men lila?
Efter att vi förklarat för honom att det sen är färg som inte går bort och jada jada så kom jag på att jag ju har världens bästa färginpackning hemma. Den borde liksom funka på honom också ju. Den funkade ju utmärkt när jag var blond, minns ni?
Haha! Panik var det då men jag vande mig ju rätt snabbt vid mina rosa toppar ju!
Den HÄR färginpackningen använde jag på Milo också. Kletade i och lät det sitta i 15 minuter.
Han var så jädrans förväntansfull må ni tro! Det lös i hela ungen. Grejen är att det här är så otroligt stort förstår ni. Milo är försiktig, tillbakadragen och absolut ingen trendsättare till sitt sätt att vara. Tvärtom. Han är hellre i bakgrunden och avvaktar. Vågar inte ta plats. Säger inte riktigt vad han tycker och allmänt försiktig i sitt sätt att vara.
Detta är ett unikum med tanke på att hans pappa och jag är den totala motsatsen känns det som. Vems unge är det liksom?
Ja, så det här är liksom hur stort som helst. Så stort så jag kände att helskotta nu färgar vi håret så det bara smäller om det! Kom igen, heja Milo!
Haha! Hur cooolt?! Världens coolaste säger jag! Han var lyrisk när han åkte till träningen må ni tro. Grabbarna mötte honom med ett ”Shit vad coolt Milo” och han växte flera meter.
Häftiga underbara modiga Milo. Idag ska skolan också få se. Kanske det blir en succé och skolans alla ungar snart är lila i skallen. Det är redan en mamma på skolan som hört av sig och frågat var färgen är ifrån, hihi!
Då tipsar jag om den här färgen vi körde. Det är alltså en inpackning och ingen farlig färgning. Det går ur efter några tvättar och vill man kan man ha på nytt bara. Toppen!
Nu ska vi göra oss klara för skola och jobb. Idag ska fredagsbukett och fredagsmys ordnas här hemma. Tänkte göra en liten fredagspåse till Milo också. Vi hörs lite senare.
Önskar dig en fin FINFREDAG om du inte kikar in mer idag.
Ja men tror ni inte att det blev så ända in i helskotta gott igår med maten igen då? Jooo….alltså verkligen. Hela familjen tyckte återigen att det blev en riktig höjdare. Wow säger jag bara. Fortsätter det såhär måste jag nog söka till någon matlagningstävling. Haha…. eller inte.
FISKGRATÄNG DE LUXE
4 torskfiléer (ryggfilé) 150 g cream cheese 1,5 dl creme fraiche 1 dl grädde färsk dill (en liten kruka) 2 fiskbuljongtärningar 1 citron
1 pkt fetaost svartpeppar salt
Gör såhär:
1) Tina fiskfiléerna. Lägg dessa i en ugnsfast form. Salta och peppra fisken.
2) Ta fram en bunke och blanda samman cream cheese, creme fraiche, grädde. Klipp dillen och hacka fiskbuljongen så den blir smulig. Blanda i det i gräddblandningen.
3) Riv zesten av citronen. Hela citronen. Häll i det i blandningen. Pressa också i saften.
4) Smula i fetaost i blandningen. Rör runt med en visp en stund så det blandas samman ordentligt. Det får gärna vara lite smuligt i röran, det gör ingenting. Häll blandningen över fisken. Tillaga på 225 grader i ca 30 minuter. Servera med sötpotatischips och en grönsallad.
Följ gärna min Facebooksidaoch Instagram för mer inspo, recept och livet i största allmänhet.
Torsdag redan, Tonys första arbetsvecka känns som den swischade förbi. Bra. Gillar veckor som går snabbt så man återigen får njuta av ledighet tillsammans.
Nu en liten lista, var ett tag sen och jag själv älskar listor!
20 saker du kanske inte visste om mig
1) Just nu har jag 5605 bilder i min mobil. Tänker varje dag att jag ska rensa….
2) Jag blev av med oskulden som 15 åring. Det var med min kille som jag var ihop med i 7 år. Ont och hemskt är det enda jag minns från första gången. Var besviken på riktigt och trodde aldrig jag skulle tycka om det mer…
3) Jag har en oanvänd biljett till Michael Jackson när han var i Göteborg 1988. Jag var 16 år och mamma tyckte jag var för ung för att åka. Det var den 11 juni 1988 och 55000 var där.
4) När jag var med i Hela Sverige Bakar sov jag typ inget på de veckor jag var med.
5) Jag älskar att sitta bredvid när Tony kör bil. Ju längre, desto bättre!
6) Jag är 160 cm lång. Många blir förvånade över att jag är så kort.
7) Jag ÄLSKAR Champagne. Favoriten är Gula änkan.
8) Jag har 3 graderingar i karate. Stilen heter Okinawa Goju Ryu och är en traditionell stil inom karaten.
9) Jag äääälskade att plocka tuggummi från marken när jag var liten till min mamma och pappas stora förtret.
10) Jag har en bergskristall med mig i väskan. Den kraftfullaste healingstenen som finns.
11) Jag har aldrig provat starkare droger än alkohol och aldrig rökt mer än vanliga cigaretter.
12) Jag kraschade pappas nya bil bara 1 timme efter att jag tog körkort. ♀️
13) Jag blev pollenallergiker 2012.
14) Utbildade mig till Makeup artist 2003. En dröm jag hade haft under många år.
15) Den häftigaste resan jag gjort var att åka med MSC Cruises. Skulle göra om det varje dag i veckan!
16) Jag AVSKYR att bli petad i naveln, det är det absolut värsta jag vet!
17) Jag har varit Luciakandidat i vår lilla småstad.
18) Jag har varit med om 42 m/sec, dvs ORKAN på Nordsjön när vi åkte till England på klassresa.
19) Jag har varit uppe på scenen med coverbandet Du & Jag och sjungit ”I love rock n roll”.
20) Jag var med i en musikal som dansare som ung.
Har det dykt upp några följdfrågor får du ju gärna ställa dem i kommentarsfältet.
Nu har jag just ätit en tallrik med turkisk yoghurt med blåbär och mina frön. Så gott! Det har kommit till att bli mitt kvällsgotta när jag känner mig sugen på kvällen.
Åt lunch ihop med mannen min. Detta var mest det jag såg, haha…. närå, men värre plingande på hans mail får man leta efter. Ibland blir jag så stressad av mailpling.
Själv har jag tagit bort det ljudet, höll på att bli knäpp. Jag kan ju få 20 mail på en kvart ibland och måste man då lyssna till ett ljud varje gång de dimper ned i mailboxen så blir man ju galen.
Idag hämtade jag ut nya Smakboxen. Tänkte visa lite mer av den imorgon, kommer ha ett litet erbjudande till er också.
Asså shit! Den var sååå knööööök. Blev så nyfiken på dessa godingar…..
De här ska tydligen vara galet goda! Bara att de heter kanel fikakex liksom, hur charmigt?
Nä, nu ska vi glo lite på TV:n här. Hoppas Du haft en fin dag. Imorgon är det redan torsdag hörni!
Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för NordicFeel.
Hörni, kom att tänka på att jag ville tipsa om en makeupgrej såhär på en onsdag. Ni är många som önskar fler makeup tips, så kul att ni gillar!
Jo, när man reser så försöker man ju resa lätt, svårt att kanske få med sig allt smink osv. Jag har sjukt mycket smink, och skulle jag kunna så skulle jag ta med mig en stooor necessär fylld till bredden. Haha.
Men som nu när vi reste till Marbella försökte jag tänka lätt. Vad kan man ta med sig som inte tar sån plats?
Den här paletten har jag kommit på räddar mig i alla lägen.
Världens bästa countoringpalette, den här använder jag verkligen alltid. På Hannahs fest var detta det enda jag använde. Ja förutom mascara och kajal då.
Jag använder den brunaste som ögonskugga i globlinjen, de ljusaste skuggorna till höger är det maaaassor med pärlemor i så de har jag sen på locket.
Det bästa är ju att jag kan ha det som rouge och highlighter i hela ansiktet också. Bästa!
Häromdagen lagade jag torskrygg hemma. Alltså, matlagning är ju 100 ggr roligare när man får laga något nytt som man aldrig testat tidigare.
Hemma hos oss är det ofta ny mat på menyn faktiskt. Både på gott och ont. Feghararna i familjen är lite skeptiska till nya recept hela tiden men jag lyckas nästan alltid få alla att gilla maten. Vet ju ungefär vad alla tycker om efter åååååår av matlagning.
Den här torsken blev verkligen sååå god. Alla i familjen älskade det. Har hämtat lite av inspirationen från 56kilo som har helt galet många goda recept. Kika in där! Från den äldsta till den yngsta. Det är riktigt bra betyg! Älskade den matiga salladen till, blev verkligen så gott. Barnen fick ris till.
Vi var nämligen på en restaurang och fick just torskrygg, då hade de knaperstekt bacon på och rivit en massa parmesan…. det var verkligen magiskt gott!
RECEPT:
4 torskfiléer av torskrygg
Cocktailtomater
2 dl riven parmesan
2 dl riven ost
1 pkt bacon
färsk dill
Sallad:
Vitkål
Morötter
Ruccola
Kocktailtomater
Gurka
Sås:
100 g cream cheese
2 dl cream fraiche
Färsk dill
2 msk honung
Salt
Peppar
Gör såhär:
1) Knaperstekt baconen efter att du klippt dem i små bitar.
2) Lägg tinade bitarna på en varsin foliebit. Skär tomaterna i 2 delar och lägg på. Ha på ca 1/2 dl ost och 1/2 dl parmesan på varje bit. Strö på bacon. Klickade på lite smör på varje bit också så de skulle släppa lättare ifrån folien.
3) Såsen: Blanda cream cheese, cream fraiche, kryddor och honung i en skål. Klipp i lite dill. Rör om och ställ i kylen. Salladen skär du bara upp som en vanlig sallad.
4) Paketera ihop foliepaketen och lägg i en ugnsfast form. In i ugnen på 225 grader i ca 25-30 min.