Hemmafix

Gokväll!

Ja idag har dagen gått. Jag jobbade först på förmiddagen, mamma var nämligen på badhuset med Milo. Fick sen ett trevligt sms om att det bjöds på kaffe hos en kompis så jag kvistade över dit en stund. Mysigt med lite kompishäng mitt på dagen en tisdag. Jag har också hunnit fixa och dona på övervåningen idag. Vi har haft helt galna klädhögar som samlats över hela övervåningen så jag kände att jag höll på att kvävas. Jag får den känslan av att kläder ligger huller om buller. Jag blir stressad och så jäkla irriterad när det inte är ordning på sånt. Man hittar ingenting och så ser det ju så sjukt rörigt ut.

När jag sedan börjar fixa och dona så slutar det alltid med att jag börjar fixa med allt. Jag har nu bytt lakan i alla sängar, gjort en peacetavla, flyttat ut trådbackar från badrummet och in en byrå som gjorde att det blev sååå mycket bättre. Städat barnens rum….. Ibland bara har man energi att köra på.

Men visst blev väl peacetavlan fin? 🙂

Hos oss har det regnat precis hela långa dagen så det var perfekt att gå loss med lite hemmafix då ju!

Nu ska jag sätta mig tillrätta i soffan och ta tidig kväll, vaknade ju 3 i morse så man kan säga att jag känner mig aningens mör. Hehe….klockjäkelsflyttandet är fördärvet alltså. Hur funkar det för er som har småbarn? Känner de av det? Milo vaknade tidigt i morse och har alltid känt av när vi flyttar klockan. Allt blir lite upp och nedvänt, i alla fall hemma hos oss.

Nä, ha nu en fin kväll!

Stor kram! ♥

2
3 kommentarer

Bröd till helgfrukosten

Imorgon är det helg igen och jag bara ÄLSKAR att baka till helgfrukostarna! Här bjuder jag dig på de bästa bröden att baka då!

Morotsbröd i långpanna

Enkelt frukostbröd

Rågsiktsbröd i långpanna

Glutenfria tekakor

Lantbröd

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

6
Kommentera

Medelhavspasta

Men heeeej!

Det råkade bli ett sent hej ifrån mig idag hörni! Vill börja ”dagen” med att bjuda på mitt pastarecept från igår, ni är fler som frågat efter det så jag känner att jag börjar med  det. Återkommer senare sen med en liten uppdatering.

Jag har lite smått börjat äta efter ”Medelhavskosten”. Inget superseriöst så men jag försöker tänka lite efter det temat. Jag märker att det är redan något som jag ätit efter till en viss del varför det passar mig perfekt. Familjen hänger liksom med på ett bananskal. 🙂 Igår åt vi en pasta som var helt fantastiskt god! Alltså MUMS!

img_4261

RECEPT MEDELHAVSPASTA 4 pers: 

300 g pasta (vi åt glutenfri)
500 g tärnad zucchini
2 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
200 g körsbärstomater
1 näve basilikablad
100 g tärnad fetaost
2 dl hyvlad parmesanost

 

Gör såhär:

1) Koka pastan enligt anvisningarna.

2) Fräs zucchinin i olivoljan. Tillsätt pressad vitlök och tomaterna och fräs det en stund.

3) Smaka av med salt och peppar.

4) Blanda ned basilika och fetaost. Häll också i den avrunna pastan.

5) Strö över parmesanosten över allt och servera.

img_4256 img_4260

Så god smak på denna pastan och riktigt bra käk också!

Nu ska vi äta här hemma, idag blev det en bakad torsk….du får såklart recept på den också. Allt enligt medelhavskost principen. :I

Hörs sen igen!

Kram Nina ♥

2
Kommentera

Gör egen nyttig smoothiebowl

Jag försöker verkligen variera frukostarna här hemma. Dels så blir det roligaste så, sen är det härligt ur nyttosynpunkt att få äta olika goda saker om morgnarna. Här är ett hett tips när det kommer till nyttig god frukost. Det är bra att variera den vanliga yoghurten och göra egen ibland. Den här är sååå fräsch och jättegod.

SMOOTHIEBOWL

1 banan
2 dl mango/apelsin havremjölk (
1/2 dl havregryn

Gör såhär:

Mixa allt i en blender ganska så länge. Häll upp i tallrik. Toppa med valfria ingredienser. Jag har toppat med chiafrön, havregryn, jordgubbar och skivad banan.

Såhär ser apelsin/mango havremjölken ut. Hoppas du ska gilla det lika mycket som vi.

5
Kommentera

Första lovdagen

Go’kväll!

Så himla många som är utomlands i mitt Instagramflöde. Åh, jag skulle gärna också sitta på nån ljummen balkong och zippa på ett glas iskallt vitt vin efter en solig dag på stranden. Nyduschad och i nån skön liten sommarklänning. Fifan som jag skulle vilja det.

Idag slog mörkret och deppet emot mig som en blöt lovickavante i fejset nämligen. Det är mörkt på ett nästan kusligt sätt, dessutom kommer det bli ännu mörkare i ytterligare nästan 2 månader. Blööööööö…. Jag är inte gjord för mörker och kyla, jag inser det mer och mer. Nu gäller det att knapra D-vitamin och knarka sol så fort man ser den. Ska kolla upp ljusterapi också. Ljuskontot i vår familj stiger med 700% såhär års. Tända ljus varje kväll är standard. Det blir många IKEA rundor med ljusinköp såhär års.

Skithöstmörkerärselhål!

Så, då fick jag det ur mitt system för idag.

Ja vi kom överens till slut jag och Milo. Vi slog på en bio. Vi tog en promenad ned på stan och Milo körde ”parkour” hela vägen ner. Hoppa, snurra, hjula och springa. Jag blev trött bara jag såg på honom. ”Trolls” var vi och såg. En riktigt mysig film måste jag säga. Gillade den mycket! Milo med.

Den här byggnaden har jag festat loss i som om det inte fanns en morgondag i min ungdom. Herreminjeee. Idag är det bara bion och nån teaterföreställning per år kvar. Borta är dans och restaurang. Jag har varit på studentfest här, festat med innebandytjejerna, haft medlemsfester med gymet jag var platschef på förut, sett Niklas Strömstedt i en överfullsatt lokal, nästan fått spö av en brud, nästan fått spö av en snubbe, åkt på en knytnäve på hakan av en kompis (inte riktat mot mig men jag gick emellan ett bråk), sett Glenn Spove strippat och eldat upp lite av håret i ett snoppljus, druckit dyr champagne, blivit av med väskan, raggat, blivit uppraggad, varit på bankett, smugsupit på toa, kommit in som 16 åring fast det var 18 årsgräns, dansat tryckare, gråtit, skrattat och ja allt du kan tänka dig. Tänk vad ett ställe kan ge många minnen!?


Idag var det varken smugsupar på toa eller någon som raggade upp mig, haha! Idag var det bio med världens bästa Milo. Vi åt popcorn så det sprutade ut öronen och kollade film. Bästa myset! ❤️


Älskar att gå på bio med Milo. Ska se om vi kanske lyckas trycka in ytterligare en denna veckan?


Efter bio gick vi förbi Systrar Två och fikade. Träffade en kompis och hade en jättetrevlig fikastund. Milo fick hänga med kompis han också då våra barn gått i samma förskola.

Nu ska jag ta kväll här, har ätit magen mätt av en vegetarisk medelhavspasta. Så gott och så galet enkelt att göra. Recept kommer imorgon.

Ha nu en mysig kväll fina du! Tack för du läser här inne hos mig.

Kram Nina ❤️

2
2 kommentarer

Ingefärsshot

Ni vet ju att jag tipsat dig om Ingefärsshot tidigare. Den som ska vara så jäkla grym, där de som kört det sluppit att bli förkylda och sjuka i flera år. Jag hoppade också på att tillverka denna fantastiska dryck. Nu har jag dock gjort om mitt recept lite då kryddorna (kanel och gurkmeja) klumpade sig lite. Det går ju självklart att skaka runt flaska så det fördelas ut i vätskan förstås. Jag gjorde dock utan denna omgång och har precis tagit mig en shot av denna magiska dryck! 🙂 Numera tar jag kapslar som innehåller gurkmeja och kanel har jag på gröten varje morgon så det får jag i mig ändå.

img_4251 img_4252

RECEPT INGEFÄRSSHOT 1 liter:

1 liter vatten
2 citroner
200 g färsk ingefära
½ dl honung

Gör såhär:

1) Riv ingefäran grovt. Såg någon som pressade ingefäran i vitlökspress också.

2) Pressa citronerna.

3) Koka upp vattnet och låt det sedan svalna till 60 grader.

4) Häll i ingefäran och låt den stå och dra i ca 20 minuter. Sila sedan av all ingefära.

5) Häll i citron och honung. Låt honungen lösas upp.

6) Häll i allt i en flaska med tätslutande lock, förvara i kylen.

img_4254 ingefarsshot

4
4 kommentarer

En härlig macka

Jag fick en förfrågan av Pågen LingonGrova om ett samarbete. Tackade gladeligen ja då det handlade om just LingonGrova. Ett av mina barn är nämligen uppvuxen på detta goda bröd. Glad var jag över det då det enda brödet som dög innan var formbröd som rostades. Kanske inte det mest mättande och nyttigaste alternativet.

Jag har blivit ombedd att ta fram den godaste frukostmackan. HÄR kan du läsa mer om det. Här hemma äter vi alltid ordentligt frukost. Ett mål som vi alla ser fram emot. Milo och jag är såna som knappt funkar utan frukost så för oss är det viktigt att vi alltid har allt till frukost hemma. När vi skulle ta fram den här mackan så gjorde vi oss till lite extra. Dukade upp rejält med härligheter så att vi skulle ha mycket att välja på. Tvingade Tony att sitta i lugn och ro och äta med oss också. 🙂 Grejen är ju att en frukostmacka en torsdagmorgon absolut inte behöver vara tråkig eller likadan varje dag. Så nästa gång du handlar pålägg till din frukostmacka rekommenderar jag dig att gå lite ”wild ´n crazy”. Köpa pålägg som man kanske bara hottar upp helgmackorna med?

Först bad jag Milo att göra sin bästa smörgås som han vill äta till frukost.

img_4165

Han satte igång!

img_4163

Smör skulle det vara på…..

img_4173

Självklart ost…

img_4181

Skinka, oliver och gurka.

img_4183

img_4186

Såhär såg Milos smörgås ut….. Ser ni så fin den är? Sedan var det mammans tur att göra en åt Tony.

img_4191

Jag ville gå lös i alla skålar och trolla fram den godaste mackan man kan tänka sig. En som har allt! 🙂

img_4192 img_4194 img_4195

Brie, rökt skinka, ost, gurka och paprika. Lite färg, lite krämigt, lite rökt och så i botten en redig smörgås. Det här kallar jag en ordentligt frukostmacka. En mättande rackare som känns lite lyxig fast det är torsdag.

Just nu har Pågen en stor Instagramtävling för att inspirera till mättande frukostmackor. Priset går inte av för hackor kan jag meddela! WOW! Totalt är det 10 priser med 10 vinnare där 1:a pris är ett presentkort på Tävlingsperioden är mellan den 29/10 – 13/11. Det enda som behövs för att tävla är att skapa en egen härlig och god frukostmacka med recept/beskrivning, ta en fin bild och publicera receptet och bilden på instagram samt tagga med #bästafrukostmackan #lingongrova så är du med och tävlar!

I samarbete med Pågen LingonGrova

0
4 kommentarer

HÖSTLOVS – planering

Godmorgon!

Här har vi haft ”tända-ljus” mys under hela morgonen. Jag vaknade kl 04 och var pigg och har varit vaken sedan dess. Milo vaknade vid 05.30 så det var ju faktiskt helt normalt trots att vi flyttat klockan. Hoppas det fortsätter så.

Sitter här med Milo nu och ska planera vårt höstlov. Bättre sent än aldrig. Det har varit så galet mycket med Elliots 18 årsfirande så det här höstlovet liksom bara damp ned mitt i allt, utan planer what so ever. Tony jobbar hela veckan, Thedde o Elliot har sitt, så planerandet gäller bara oss två. Imorgon ska han bada med mormor i badhuset i alla fall….

Suttit o googlat en massa på HÖSTLOVS tips här. Fått lite idéer och kollat dom med Milo, men han är inte så sugen på sånt som jag är sugen på , vi får planera vidare här.

Vi hörs lite senare igen! Apropå tips så ska jag ge dig tips på en Instagramtävling dom inte går av för hackor.

Kram Nina

0
1 kommentar

Silviakaka i långpanna

Silviakakan i långpanna. En fantastisk kaka som nästan är för god. Jag gjorde denna silviakaka i långpanna med strössel. Du kan givetvis ha riven kokos, men det blev lite spännande med strössel. Lite knastrigt och gott! Jag gjorde ju den här Silviakakan i långpanna så det skulle bli mycket, passade perfekt till ”kidsen” till efterrätt.

Missa inte: Över 120 recept på mjuka kakor

Jag använde 2 små långpannor men du kan såklart göra den i den stora man har i ugnen. Blir lika bra!

RECEPT SILVIAKAKA I LÅNGPANNA:

Missa inte: SAFTIGASTE SOCKERKAKAN MED GLASYR // CHOKLADKAKA MED DULCHE DE LECHE

INGREDIENSER:

6  ägg
4 dl strösocker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 dl vatten

Glasyr:

210 g smör
3 dl florsocker
3 msk vaniljsocker
3 äggulor

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt och vitt.

2) Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sedan brukar jag sila i det i äggsmeten för att slippa alla former av klumpar. Blir aldrig klumpar så. Rör med slickepott.

3) Häll sist i vattnet och rör runt.

4) Ha i bakplåtspapper i en ugnsform. (Jag brukar använda 2 mindre för jag vill ofta ha kakan lite högre.) Häll i smeten i den och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 25 – 30 minuter. Ta sedan ut kakan och låt den svalna helt.

Glasyren:

1) Smält smöret.

2) Häll i florsocker och vaniljsocker. Rör runt.

3) Ha i äggulorna och rör runt.

4) Bred över glasyren på den avsvalnade kakan och toppa med strössel eller kokosflingor.

Den här kakan är saftig och helt galet god. Alla älskar den alltid! Det är liksom en kaka som man typ aldrig kan misslyckas med. En enkel och bra kaka att ta till när man väntar gäster t ex.

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 

Följ mig gärna så du inte missar något:

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Missa inte TIKTOK (<länk till TikToksidan). Ganska ny på TikTok men det är roligt, häng med vetja. 

Finns också på YouTube (<länk till YouTube). Planen är att komma igång på allvar även där. 

Nu blir det soffhäng här resten av kvällen, kanske hörs vi lite senare igen. Hoppas du får en skön kväll nu!

Kram Nina

394
11 kommentarer

Glutenfria LCHF frallor

Godmorgon!

Oj, det blev sent igår. Att hålla koll på en 18 årsfest tar både på krafterna och blir galet sent. Nu är det i alla fall över och snart dags för oss att åka ut och städa allt. Innan det blir det ändå en långfrukost, det är ju söndag och klockan är tillbakaflyttad. Gillar’t inte alls, var kan man klaga? Regeringen eller?

Jag ska gå upp här och baka lite bröd. Ett glutenfritt bröd som klassas som LCHF bröd. Jättegott är det och jätteenkelt som du bara slänger ihop och gräddar.

RECEPT ca 6 stora:

2,5 dl pofiber

2 tsk bakpulver

1 krm malen kardemumma

1/2 msk fiberhusk

salt efter smak

4 ägg

1 dl grädde

1/2 dl créme fraiche

Gör så här:

1) Sätt ugnen på 200 grader.

2) Vispa ihop ägg, grädde och créme fraiche. Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan skål.

3) Rör i de torra ingredienserna i äggsmeten. Låt svälla i en kvart.

4) Blöt händerna med vatten och forma till 6 bullar.

5) Grädda i mitten av ugnen till de blivit gyllene, skulle säga ca 15-20 minuter.

Hepp, dags att sätta fart med bakningen här, snart äter vi rykande färska frallor vid morgon TV:n. Vi hörs lite senare.

Kram Nina ❤️

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR.

Följ mig gärna på min Instagram HÄR

49
3 kommentarer
Generic filters

Fler resultat...

Generic filters

Fler resultat...