När det inte blir som man tänkt….

Godmorgon! 

  

Här sitter jag och håller andan i soffan. Ja, det blev inget mer inlägg igår. Det blev inte riktigt som tänkt, det small nämligen till med ett litet härligt ryggskott igår. Ja, men visst, så jäkla trist! Skulle lyfta en (inte ens en tung) grej och kände att ”Jäklar, nu blev det nog ryggskott av det där”. Jag lyckades ändå genomföra bakning och försöka vara någon form av värd. Dock av formen av en fällkniv. Ni som haft ryggskott vet hur det känns.

Ett ryggskott kommer sällan lägligt. Helst inte när man har X antal timmar i bil och en utställning framför sig. Men, nu är jag masserad och insmord av Tony. Har inte sovit mycket inatt, har dessutom lite hosta. Att hosta med ryggskott är en konst ska jag säga, haha…. Man måste lägga sig i nån form av fosterställning och sen hosta som om man kväver det. Då kan man få ut lite host. Ja jäklar…. Nu kurerar jag och kör lite ryggskottssövningar jag lärde mig förra gången jag hade det. Så får vi hoppas att jag blir lite bättre till imorgon.

 
Min bästa vän för tillfället…. 

Ska försöka äta lite frukost här. Sen ska jag blogga om Theddes kalas igår. Tony var duktig med kameran medan jag stapplade mig fram. 🙂

 

Ha en härlig skärtorsdag och påsk! Vad hittar ni på? Är ni i närheten av Skåne kan ni väl komma och säga hej till mig på utställningen? Industrigatan 1B i Ystad ifall du vill komma. Varmt välkommen!

Vi hörs snart igen! ❤️

1
8 kommentarer

Tacokorv i ugn

Taco korv i ugn är riktigt smaskigt! Nu ska du få ett göttigt middagstips av mig. Den här tacokorven är lite mer än en vanlig korvrätt faktiskt. Detta känns som om man skulle köra fredagsmys på en tisdag typ. Som att en vanlig rätt blir lite extra. Man har helt enkelt tagit korv i ugn till nya höjder, tacohöjder. Hoppas du testar denna tacokorv.

Tacokorv i ugn

1 ring falukorv, gärna med hög kötthalt
1 burk krossade tomater
1 msk spiskummin
1 liten burk majs
1 liten burk tacosås (gärna stark)
10 skivor ost
3 dl krossade nachoschips

Gör såhär:

1) Snitta korven, inte ända ned utan så den fortfarande håller ihop.

2) Krossa nachoschipsen. Häll över tacosås burken över korven.

3) Krydda med spiskummin över korven. Strö på nachoschipsen över.

4) Häll i de krossade tomaterna runt om korven. Strö även över lite krossade nachos över de krossade tomaterna.

5) Såhär ser den ut när du ställer den i ugnen. Ställ in den på 225 grader i ca 10-15 minuter. Ta ut den och lägg på osten.

6) Ställ tillbaka i ugnen i ca 10 minuter till så att osten smälter ordentligt och får lite färg.

Servera med potatismos, lite nachoschips och en klick creme fraiche.

olivolja. 

Följ mina sidor: 

• Facebooksida – följs av över 360 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

 Instagram – följs av över 100 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

• TikTok – följs av lite över 4000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul! 

 Youtubekanal – Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos. 

Parmalindad kyckling i galet god sås

Mer goda recept här på sidan: 

• BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT

• KYCKLING I MAGISKT GOD SÅS MED PARMESAN 

• BALSAMICOBAKAD KYCKLING 

• PARMALINDAD KYCKLING 

Mer inspo: RECEPTSAMLINGAR

Tacksam när du gillar & delar mina recept, hoppas ha kunnat bidragit till lite härlig inspiration i köket. ❤️

Kram Nina

169
2 kommentarer

Thedde 20 år!

Det var det konstigaste….

…..jag som bloggade i morse och kommer in här nu och ser att det är tomt sen igår kväll. Vad tusan har hänt? Vart i cybern har jag skickat ut det inlägget kan man ju börja fundera på? 🙂 Ojoj, måste undersöka var det tagit vägen?! 🙂

thedde student thedde 20 år

thedde 20 år 2

Min förstfödde pojk, storebrorsan i familjen fyller äntligen 20 år! Jag kan tänka mig att Systembolaget får sig ett besök idag. Det är ju sen gammalt det där. Vår fina pojke är vuxen på riktigt känns det som. Jag minns själv att jag tyckte jag var så stor när jag fyllde 20. Kände mig nästan ”gammal”. Haha……ja, det är ju inte klokt. Tänk om man visste det man vet idag….då när man var 20. Då hade man nog tänkt lite annorlunda kring det där med gammal. 🙂

Vår fina Thedde har vuxit sig till en ansvarsfull man. Han står inte längre med en fot i barndomen. Numera är han inte längre tonåring och vuxenlivet kan börja på allvar. Minsta lillebrorsan  ser upp till sin storebror enormt mycket. Thedde är duktig på att hitta på saker med sin lillebror mellan varven. Nu senast fick han ju följa med till Kokpunkten badet. Jag myser långt in i hjärtat när han kommer hem och ser sin lillebror, hur de kramas länge och berättar att de älskar varandra. Önskar så att de får ha den fina kontakten för resten av livet.

Ikväll har vi lite kalas här hemma. Inget fancy, det är Thedde som fått säga hur han vill ha det. Han vill inte ha nåt fancy. Enkelt och bara fika sa han. Okeeejrå, även om morsan gärna hade slagit till på stora trumman. 🙂 Han ska ju ha fest med polarna sen och jag antar att det känns lite roligare att planera när man är 20 bast. Men presenterna vill han nog inte vara utan….hehehe….

Men du, nu måste jag fortsätta baka här. Vi hörs snart igen! Har ett par recept som jag ska presentera för dig. Ikväll ska jag visa dig bilder ifrån vårt kalas såklart. ♥

14
Kommentera

Podcast, avslutning och rädslor

Hej finisar! ♥

Åh, den där podden kommer bli hur bra som helst. Önskar jag fick berätta mer men i april kommer den ut och ni är de första jag berättar det för.

Här hemma har vi just landat i soffan. Jag sitter och skriver, Tony sitter och glor i sin telefon och Milo är på sitt rum. Lugnet och kvällen har lagt sig. Har just tittat på nyhetssändningarna ifrån Bryssel och får en stor klump i magen. Var fan är världen på väg? Ska vi behöva vara livrädda? Vad ska våra barn få för framtid? Godheten måste vinna hörni, vi är fler som har hjärtan som är fyllda av kärlek och inte hat. VI är MÅNGA fler! Jag förfäras och blir rädd även om jag inte vill bli rädd. De är det de säger att vi INTE ska bli, men hur blir man INTE rädd? Människor är på väg till jobbet och en bomb detonerar när du står på tåget, hur ska vi INTE bli rädda? Men jag förstår vad de menar…..blir vi rädda…. så har dom vunnit. Ondskan vinner, det får inte ske.

paris belgium

Det är alltid så svårt att fortsätta ett blogginlägg efter att man nämnt något sånt här. Som att allt i ens liv känns banalt och helt oviktigt när man vet att flera människor idag fått sina liv förstörda på ett eller annat sätt. Men jag tänker ändå skriva mitt inlägg och låta min blogg fortsätta på som vanligt. Det kanske är just det både du och jag behöver. Något ”vanligt” att läsa eller göra när klumpen i magen efter den här dagen ligger där och bränner. Här hemma har vi kramats och pussats lite extra. Det var skönt att samlas runt matbordet ikväll och få ha sina kära i närheten.

20160322_112604

På väg till Sthlm åkte jag förbi Tonys jobb och tog en lunch med honom. Mysigt att ses en liten stund innan jag for vidare till podden.

20160322_123049 20160322_123056

Jag var lite tidig till där vi skulle podda, men vad gjorde det när man fick sitta såhär och vänta?! Sååå snyggt så jag smällde av litegrann. Här satt jag och drack kaffe och gick igenom lite mejl medan jag väntade. Såhär skulle min hall också kunna få se ut…..eller kanske en ”walk in closet” kanske? 🙂

20160322_182306 20160322_182350

Den här fisen hade sin sista handbollsträning för säsongen. Det var avslutning och de fick både bulle, festis och diplom. Så mysigt att de fixar lite extra tycker jag.

podd

Här hade vi just ätit och jag skulle sätta tänderna i en sån där nyttig muffins till mitt kaffe. Tony ville visst också vara med på ett hörn. 🙂 Vi åt så gott ikväll. Det ska du få recept på imorgon. (Ps: Näää, jag inga svettringar under armarna…jag looovar. Det är bara blixten som gör så det ser ut så av nån konstig anledning. Haha….)

Nä, nu ska jag tvätta av mig sminket här och sätta mig för att titta på Äntligen Hemma. Imorgon är en stor dag för min äldsta pojke. 20 år…. helt otroligt!!! Vi ska ha lite kalas på kvällen. Så morgondagen handlar om förberedelser inför det. Men du, ha en mysig kväll.

Stor kram! ♥

1
2 kommentarer

Nyttiga nutellamuffins med chokladfrosting

Innan jag berättar om min dag så tänkte jag bjuda dig på VÄÄÄÄRLDENS bästa tips när det kommer till att äta nyttigt gottis. Jag har varit stenhård den här veckan då jag vet att helgens vernissage och boende på underbara Ystad Saltsjöbad kommer innebära en del ”gottis” ätande och drickande.

De här muffinsen är verkligen sååå goda, jag åt precis en till kaffet. Med gott samvete! Att äta sånt här gottis till TV:n på kvällen känns festligt och inte alls som om man åt något som är helt ok ur nyttosynpunkt.

IMG_7924IMG_7928

Va? Exakt hur smarriga ser inte dessa ut liksom? För att inte tala om HUR smarriga de VAR?!

RECEPT 12 st muffins

4 dl havregryn
2 ägg
1 krm salt
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
2 msk honung
1½ dl mjölk
½ banan

Fyllning:

Nyttig nutella, recept HÄR

Frosting:

½ pkt philadelphia ost (fetthalt valfri)
2 tsk kakao
2 tsk honung
½ tsk vaniljpulver

Gör såhär:

Mixa havregrynen till mjöl. Knäck i äggen i en bunke, vispa sönder dom. Blanda havregrynsmjölet, salt, bakpulver och vaniljpulver. Ha i bananen, äggen och mjölken. Mixa eller vispa samman allt till en smet. Låt gärna smeten stå och dra en stund innan du häller i det i formar. Fyll i smet till 3/4 av formen. Klicka i ca 1 ½ tsk nyttig nutella i varje muffinsform. Skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter. De får gärna vara lite krämiga i mitten. Ta ut och låt svalna.

Gör frosting såhär:

Lägg i philadelphiaost, kakao och honung i en liten skål. Blanda runt med en gaffel tills allt blandats och fått en fin jämn färg. Lägg i en sprits och spritsa ut på varje muffins.

Tipsar om detta spritsset när du vill få till riktigt fina spritsade bakverk! Perfekt litet etui att ha allting i också!

IMG_7925IMG_7930IMG_7931IMG_7933IMG_7937

3
2 kommentarer

Piss-skit

 

Godmorgon!

Inne snabbt för att säga hej. Fattar inte varför jag stressar idag men jag antar att det är för att man har en tid att passa i Sthlm och att det snöar ute. Piss-skit-helvetes-fan. Så, då fick jag ur det ur systemet. Man vet inte hur vägarna är eller om det bildas köer och skit, därav stressen. Sen var det ju inte tjolahopp tjolahej att vakna upp till det här idag, våren har lite uppförsbacke kan man säga.

 

Varje år känns det som man hinner bli lite sur på våren innan den spricker ut fullständigt. Förlåt våren, antar att vi längtar ihjäl oss bara. ❤️

Om nån timma drar jag till Sthlm och spelar in podcast. Vi hörs av sen.

Ha en fin dag. Stor kram! ❤️

0
2 kommentarer

Nyttig NUTELLA – ”Fusknutella”

”Sing halleluja….sing haaaalleluuuja”….. här trallar jag som bästa Dr Alban över att jag nu gjort en hel burk med nyttig ”fusknutella” som t.o.m JAG  kan äta. Jag som inte tål nötter har ju fått släppa tanken på Nutella för längesen. Den minsta i familjen ÄÄÄÄLSKAR nutella. Skulle han få så skulle han ha det på allt. På makaronerna, på alla smörgåsar, i yoghurten, på potatisen. Ja men tammetusan överallt alltså! 🙂 Min stora utmaning har varit att förbjuda honom att äta Nutella i veckorna. Det är fullt av socker och skit och kan jag så håller vi det till helgerna. Dock så är det lite sorgligt när måndagen kommer och han står där med sina sorgsna hundögon och ber om att få Nutella på sin smörgås och jag får säga NEJ.

Men nu, nu jäklar i min lilla låda har jag gjort ett nyttigt recept på”fusknutella”. Man kan absolut ha hasselnötter i detta om man vill men av rent egoistiska skäl ville jag göra den så jag också kan avnjuta det på t ex smörgåsen. Vilket LYX!

IMG_7896 IMG_7909

Recept på 1 burk nyttig ”fusknutella”

2,5 dl solrosfrön
1 mogen avokado
1 nypa salt
1 msk honung
3 msk kakao
2 tsk vatten

Gör såhär:

Mixa solrosfröna till ett mjöl. Det ska vara så fint som det bara går. Häll det i en degbunke. Skala avokadon och ta bort kärnan. Gröp ur den med en sked i bunken. Häll i salt, honung och kakaon. Ta en handmixer och mixa det till en fin slät smet. Klicka i det i en glasburk med lock.

IMG_7905 IMG_7908 IMG_7910 Nyttig nutella utan nötter

Det absolut bästa med allt var att……

IMG_7911

…..HAN tyckte det var gott!!!! Wieeeeeee….. Nutella på mackan varje daaaaag! 🙂

3
6 kommentarer

Bilder från vårt sovrum

Hej på er!

Tony kom precis hem från jobbet och stack och övningskörde med Elliot. Japp, dags för nästa barn att skaffa körkort. Ska strax börja laga mat här hemma då det är jag som sköter marktjänsten känns det som. Lite housewife sådär nu när jag jobbar mycket hemifrån för tillfället. Den här veckan kommer bli allt annat än lugn kan jag säga. Idag tackade jag ja till att vara gäst i en podcast imorgon. Kl 13 ska jag vara i Sthlm så det lär bli lite baka på morgonen, och sen resten på kvällen när jag kommer hem. Det ska bli jättekul att få vara med som gäst, jag kan inte avslöja så mycket då det är lite hemlighetsmakeri kring denna podd än så länge men jag kan ändå säga att jag ska vara med och prata om separationer.

Idag har jag jobbat vid datorn en del, jag har svarat på en del mejl och så har jag knutit en härlig sponsor som jag ska presentera bättre framöver. Min blogg kommer ju att nylanseras i början av maj så tills dess ska det tas nya headerbilder och sånt där kul. Det kommer att bli minst sagt lite annorlunda. Iiiih, längtar till jag får visa dig.

Vad har jag gjort mer då? Jag har städat lite på ovanvåningen och fixat runt lite. Hade ju inga gardiner på ovanvåningen men det kändes bara helt jäkla fel det. Kunde aldrig vänja mig vid det så idag satte jag upp gardiner. Åh jäklar vad mycket mysigare det blir på en gång.

IMG_7879 sovrum_fönster_säng_under_fönster IMG_7885

Vi har ju sängen under fönstret här hemma. Inget direkt optimalt feng shui på det men tydligen ska den hellre vara där än under ett snedtak. Där ser man…. Googlade ju runt lite förut och kom in på en inredares blogg som är specialiserad på feng shui och dom hade sängen under fönstret. Kan hon kan jag tänkte jag. 🙂 Vi har en rejäl mörkläggningsrullgardin till natten vilket gör att det känns som man har en vägg ovanför sitt huvud i alla fall. 🙂 Det där med rullgardin som ger ordentligt mörker är ett måste till sommaren, annars vaknar man med en 200 watts lampa rätt i plytet. 😉

IMG_7887

Byrån med de guldsprayade kosta boda ljusshållarna och den gamla krukan som fick nytt liv.

tavelhylla_ljuslyktor_träskylt

En tråkig vägg som fick lite nytt liv med en tavelhylla, ljuslyktor och en träskylt.

stor_träskylt

Vår stora träskylt som jag tillverkat själv. Den påminner mig ofta att hålla fokus.

Ja, det blev lite sovrumsbilder det. Alltid kul att knäppa av några bilder när det är bäddat och fixat också. 🙂 Bäddar ni varje dag? Det sägs ju att man inte ska göra det för att kvalstrena trivs då….vi brukar göra nån sån där halvdann bäddning varje dag. Man slänger i ordning täckena och lägger överkastet lite vikt nere vid fotändan.

Nu måste jag börja laga mat så klanen har mat när de kommer tillbaka. Vi hörs sen igen! ♥

0
4 kommentarer

Baguette med ägg och creme fraiche röra

Idag var jag inte sugen på mat till lunch, jag var sugen på något mer enkelt. Tänkte att jag skulle baka glutenfri baguette och så någon röra till det. Nähä, jag hade ingen tonfisk hemma vilket var lite trist då det var just det jag var sugen på. Men kan man inte göra nåt som påminner om en tonfiksröra, fast utan tonfisk? Joooohooodå! 🙂 En härlig ägg och creme fraiche röra som blev sååå god!

Men vi börjar med baguetten!

IMG_7891 IMG_7892

RECEPT 4 stora glutenfria baguetter:

4 dl vatten
25 g jäst
1 msk Psyllium eller fiberhusk
0,75 dl matolja (jag använde rapsolja)
3 tsk salt
8 dl mjölmix

Gör såhär:

Lös upp jäsen med fingervarmt vatten i en degbunke. Ha i psyllium och låt det svälla i ca 10 min. Häll i salt, matolja, salt och lite av mjölet. Börja arbeta degen i en köksmaskin eller för hand. Häll i mjölet, lite i taget. Låt sedan degen rör arunt  ca 5 min. Låt stå i några minuter innan du delar upp degen i 4 delar. Rulla ut 4 baguetter och ställ på en bakplåtspappersklädd plåt eller en baguetteplåt. Låt jäsa med en fuktig handduk över eller plastfolie. Låt jäsa i 45 min. Spraya baguetterna med vatten, snitta några diagonala snittar. Ställ en liten plåt eller annan ugnsfast form med vatten i botten på ugnen. Grädda sedan baguetterna i mitten av ugnen i 250 grader i 10 minuter. Ta ut behållaren med vatten och sänk ugnen till 200 grader. Grädda i ytterligare 10 minuter. Ta ut och låt svalna helt.

IMG_7894 IMG_7895

Ägg och creme fraiche röra:

2 kokta ägg
1 dl creme fraiche
2 msk kapris
salt
peppar

Gör såhär:

Koka äggen. Hacka dom. Hacka också kaprisen i mindre bitar. Blanda samman med de hackade äggen. Rör i creme fraiche och krydda med salt och peppar. Servera i en baguette eller något annat bröd.

3
Kommentera

Rocka sockorna, slappardag och målningar….

Rockar ni sockorna idag?

Det gör jag….

IMG_7860

Ja men godmorgon! Idag rockar vi sockorna för att olika är bra. Den internationella Downs Syndrom dagen idag alltså.

Igår var en riktig slappardag. Jag tror att jag tillbringade den mesta tiden i soffan faktiskt. Var på riktigt lathumör och orkade inte riktigt ta mig för nånting alls. Men ibland är det ok med sådana dagar också, det ska man komma ihåg. Inte ha dålligt samvete för att man unnar sig slapp en hel dag.

IMG_7852

Jag kollade reprisen av Lets Dance då jag somnade ifrån den i fredags. Lite synd att Eva Fröling åkte ur, hon har sån härlig personlighet och jag hade gärna sett mer av henne!

IMG_7855 IMG_7856 IMG_7857

Den här sötisen höll sig som vanligt i närheten av mig. Han har dock börjat sova hos Milo, vid hans fotända. Där får han ligga ifred. Han ligger faktiskt bredvid mig nu också, där jag är…..är oftast han. Han är lite som mitt fjärde barn. 🙂

IMG_7863

Aaaaah…… min härliga bukett. Någon har börjat sloka så jag tror jag ska snitta om dom idag.

IMG_7864 IMG_7865

Här är de flesta tavlor som ska fraktas till Ystad på fredag morgon. Den här ovan är min senaste målning. Ska hinna måla någon till under veckan här, dock så ska denna veckan handla mycket om bakning faktiskt. Thedde fyller 20 år på onsdag så det är en stor dag på gång i familjen. Min lilla tuss blir stor på riktigt känns det som.

Nu ska jag snart åka och lämna Milo på skolan, Elliot är duktig och går till skolan faktiskt så jag behöver inte skjutsa honom. Själv ska jag efter 1 veckas förkylning faktiskt gå ut och gå en lugn promenad efter lämning. Fortfarande lite förkyld men nu ska det väck tänkte jag.

Ha en fin måndag nu, och du……i helgen är den härliga påsken här. Det största tecknet på att våren anlänt. 🙂

Kram Nina

1
Kommentera
Generic filters

Fler resultat...

Generic filters

Fler resultat...