Här är jag nu, jag är i Örebro och butiken ”Dream” och hälsar på. Sedan åker jag vidare till Karlstad och 2 butiker där så det blir en heldag ute på vägarna och i butiker. Kul kul….
Vi hörs sen igen! ❤️
Underbara rabarberkaka. Jag har moderniserat detta receptet lite och det är verkligen gudomligt detta. Kakan blir lite härligt kladdig sådär och lite knaprig på ytan. Precis så som jag tycker att det är absolut godast. Kladdigt inuti, knaprigt utanpå. Den här rabarberkakan är enkel att göra och svår att misslyckas med så sätt igång vetja. Har du inte rabarber längre så kan du även använda äpplen!
KLADDIG RABARBERKAKA
100 g smör
100 g rabarber
1/2 dl strösocker
1 msk vispgrädde
1 tsk kanel
1 tsk mald kardemumma
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl pofiber
1 1/2 dl glutenfri mjölmix
(använder du vanligt mjöl byter du ut pofiber och mjölmix till vanligt mjöl)
GÖR SÅHÄR:
1. Smält smöret i en kastrull på spisen.
2. Skala och skär rabarberna i små skivor. Är rabarbern för tjock så kan du med fördel dela den längs med. Lägg ner rabarberbitarna i det smälta smöret och tillsätt 1/2 dl strösocker, grädden, kardemumman och kanelen. Koka upp det och ta sedan av det från plattan.
3. Vispa ägg och 2 1/2 dl strösocker pösigt och vitt med elvisp.
4. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, pofiber och mjölmix, vänd sedan ner det i smeten med slickepott.
5. Tillsätt rabarber/smör blandningen och rör försiktigt det till en jämn smet.
6. Häll sedan smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 35 minuter. Pudra över florsocker strax innan servering.
8. Servera med löst vispad grädde.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Världens enklaste och godaste kålpudding har du här. Snabbt fixat dessutom.

KÅLPUDDING LCHF STYLE:
1/4 kålhuvud
1 gul lök
800 gr köttfärs
50 gr smör
2 dl vispgrädde
salt & peppar
Gör såhär:
1) Bryn eller smält den strimlade kålen och löken. Bryn köttfärsen. Lägg allt i en smord form, blanda samman. Pressa ihop det lite.
2) Häll på 2 dl vispgrädde. In i ugnen på 225 grader tills att grädden kokat in lite. Serveras med lite rårörda lingon och ev gurka.
Go`kväll!
Vill visa dig något av det coolaste. När jag först såg denna i kartongen tänkte jag att näääää, vafasen är det där för skit?! Men så fick jag undersöka den närmare och insåg att den här ju bara måste bli såååå cooool! Jag fick detta skickat till mig när jag beställde ett par skor från USA. Vet faktiskt inte varför jag fick den men blev riktigt glad. Älskar vår coola ren på väggen här hemma. Den är helt gjord i papp och man bygger ihop den själv.

Den är skithäftig tycker jag. Gick in på deras sida och kikade och det finns verkligen MASSOR att välja på! Allt från elefanter till tjurar och älgar. Den här renen hittar du HÄR, hela sortimentet hittar du HÄR.
Nu ska jag fortsätta kolla på Bonde söker fru! Så kul att det är tillbaka! ♥
Hallå där!
När man hämtar posten och det står landstinget på kuvertet. Hjärtat börjar slå i 380 och man kan inte fort nog öppna kuvertet. Man läser liksom så ivrigt så man nästan missar vad det faktiskt står. Till slut sansade jag mig och insåg att cellprovet var ok. Lättnadens suck….en ljudlig sådan.

Idag lyckades jag också tajma in årets regnskur när jag tog en promenad. Jag gick in i affären på vägen hem och när jag kom ut öööööste det ned. Alltså Ö S T E! Tänkte att jag skulle vänta ut det men himlen såg ut sådär som att det skulle hänga kvar en bra stund. Det var lika bra att jag gick för det regnade på rejält rätt länge.

Schnyyyyyyyygg va? 😀 Såg inte så mycket igenom mina glasögon kan man säga. Mötte en tjej som var ute och gick med både barnvagn och en liten pojke på cykel. Det blir liksom ett ”regn-hej” där som i igenkänning. Man hälsar och ler för att man går där i regnet och blir precis dyngsur. Härligt tycker jag på nåt sätt.
Nu ska vi snart äta hemlagad potatismos med laxpaket. Det blir gott det tror jag. Jag vill göra om lite här hemma, vill byta sovrum på övervåningen. Jag har som sagt börjat höst-boa en massa nu, så typiskt mig. Hittade en sida idag om det här med feng-shui i sovrum idag. Vad man ska tänka på i sovrummet tex. Skita intressant! Här hittar du det inlägget. Senare ska du få se ett inlägg där jag visar ett nytt litet härligt tillskott på väggen här hemma. ♥
Dagens kladdis!
Denna kladdis är faktiskt en av mina absolut godaste kladdkakor. Den går verkligen inte av för hackor och alla älskar den som har smakat. Ska du göra en kan du lika gärna göra två för den går åt också. 🙂

3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl (2,5 dl mjölmix för glutenfritt)
150 gram smält smör
1 krm salt
1 påse plopp

Gör såhär:


Vill tipsa dig om mitt glutenfria långpannebröd som är en riktig höjdare faktiskt! Enkelt och väldigt gott. Här ska du få receptet:
Recept:
1 pkt jäst
4 msk olivolja
6 dl mjölk
1 dl fibrex
2 tsk salt
1, 5 tsk brödkryddor
Ca 9 dl mjölmix Finax
Gör såhär:
Smula i jästen i köksmaskin eller bakbunke. Värm mjölken till 37 grader. Häll i mjölken och oljan i bunken. Lös upp jästen. Häll i fibrex, salt, brödkryddor, och mjölmixen. Arbeta ihop smeten kraftigt. Detta blir ingen deg utan mer en seg sockerkakssmet. Den ska arbetas minst 5 minuter i maskin. Häll smeten i en ugnsform. Ca 20-25 X 30-35 cm i omkrets. Häll över lite mjölmix mjöl. Man vill att den ska få lite höjd. Låt jäsa i 1 timma under bakduk. Dela sedan upp degen med pizzaslize innan du gräddar den. Grädda i 250 gr i 20-25 minuter. Ät och njut!
Den här bilden är tagen på min morgonpromenad häromdagen. Det var så ljuvligt underbart att få solen i ansiktet och få fräsch luft. Idag är det inte riktigt samma lika, idag är det regnigt och grått. Då kan det vara fint att ha såna här bilder att få lite energi ifrån.
Vill bara snabbt in och önska dig en fin onsdag. Måste rusa vidare. ❤️
Men förlåt!
Ja även om jag kanske inte behöver be om ursäkt för att jag inte bloggat här på min egen blogg så vet jag att det är väldigt ovanligt att det är så långt mellan inläggen här inne. (Oj, lång mening).
Idag hade jag en härlig lunchdejt. Det har varit svårt att få ihop en dejt överhuvudtaget för oss men ÄNTLIGEN så föll allt på plats! Vi har pratat om att ses redan sen vi var i Ystad Saltsjöbad för över 2 år sedan. Haha…. Ja så kan det vara att få ihop en dejt när man bor en bit ifrån varandra.


Fina Jenny som varit min bloggkollega en gång i tiden, idag driver hon en av Sveriges absolut största bloggar! Hon är så ambitiös och duktig med sin blogg och jag beundrar henne stort för vad hon hittills åstadkommit. Hon är dessutom en supergo och härlig tjej IRL. Vi hade såååå mycket att prata om idag, munnarna gick i ett på oss och tiden flög fram. Vi fick ett par timmar på oss att ”catch up” i alla fall. In och läs hos henne och frestas av alla hennes underbara recept!
Här hittar du Jennys matblogg!
Nu är det middagsdags här hemma, jag känner mig lite av banan och ligger faktiskt nedbäddad i soffan nu. Ska fortsätta kurera mig här. ❤️
Go`kväll alla fina! ♥
Jaha, återigen i soffan och det är kväll. Jag sitter med en bok i knät och Tony knattrar på sin dator här bredvid. Dagarna susar förbi och jag hänger knappt med. Men så är det, det gååååår fort. Det bästa är väl att försöka njuta av nuet, att försöka stanna upp mitt i all fart som är och bara reflektera vid vad man har omkring sig. Typ….är det fint och soligt ute så kan man stanna till på vägen till bilen. Rikta ansiktet mot solen och bara ta 3 djupa andetag ner i magen. Eller så står man där i affären och ens minsting står och kikar på leksakerna. Istället för att stressa vidare kan man stanna till och betrakta den där meterlånga typen som står där och lever i fantasins värld och gör allt annat än stressar. Är den lille krabaten bara inte helt ljuvlig?! Det finns stunder som man faktiskt själv kan styra och faktiskt inte alls behöver stressa vidare på. Man KAN stanna till och njuta en stund. Eller bara reflektera, stå i sin kropp och bara se sig omkring.
Själv sitter jag här och har läst lite i min bok. En bok som påminner lite om The Secret men med ett enklare ”språk” och tydligare tekniker? Såhär står det på baksidan av boken: