LYXKAKA

IgÄr bakade jag ju en kaka som vi ska bjuda mina svÀrisar pÄ nÀr de kommer och hÀlsar pÄ. Ojoj, vilken kaka. Den hÀr mÄste du prova verkligen! Det Àr en kaka du bakar i lÄngpanna. En mjuk saftig kaka med lite crunchig ripping uppepÄ kakan som under grÀddningen liksom borrar sig in i sjÀlva kakan. Helt fantastisk, denna ska jag baka fler gÄnger, det Àr en sak som Àr sÀker!

Jag vet att denna kakan har mĂ„nga olika namn, dock sĂ„ vet jag inte om just den hĂ€r som jag haft i oboy i ripplet heter, för det Ă€r ju inte samma kaka som den med kanel. 

Inspireras av fler goda kakor:

‱ Snabb luftig rabarberkaka (byt rabarber mot blĂ„bĂ€r, Ă€pplen eller hallon)

‱ VĂ€rldens godaste rabarberkaka med mandelmassa och brynt smör (byt mot bĂ€r eller annan frukt)

‱ Himmelskt god Ă€ppelkaka 

‱ VĂ€rldens godaste blĂ„bĂ€rspaj

Den hÀr kakan kan du variera om du vill, gör som sagt en hÀrlig kanelblandning istÀllet, byt ut oboy mot en mindre mÀngd kanel. Gott ocksÄ att blanda havregryn och mandelmassa. VÄga prova dig fram, det kan bli hur bra som helst.

Kolla in hela min kategori med MJUKA KAKOR (<klicka för alla recept) – lĂ„ngt över 100 recept!!!

 LYXKAKA

3 av mina absolut populÀraste kakor just nu: Apelsinsockerkaka // Snabb Mandelmassakaka // Snabb lyxig Àppelkaka med vit choklad

3 Àgg
2 dl strösocker
7 dl vetemjöl
1 1/2 msk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
4 dl havremjölk (funkar med vanlig mjölk ocksÄ)
100 g smÀlt smör

RIPPEL:

100 g smör
2 dl strösocker
2 dl havregryn
1 dl oboy

GÖR SÅHÄR:

1) Vispa Àgg och socker riktigt pösigt och fluffigt. HÀll i det smÀlta smöret.

2) Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. HÀll i det i smeten och rör om med slickepott.

3) HÀll i mjölken och rör om tills du har en nÄgorlunda slÀt smet. Lite klumpar gör ingenting.

4) Gör ripplet. SmÀlt smöret, blanda sedan i strösocker, havregryn och oboy. Jag körde lite med elvispen i.

5) HĂ€ll i smeten i en bakplĂ„tpappersklĂ€dd plĂ„t. Jag hade en plĂ„t som Ă€r ca 25×35 cm.

6) Ta sedan och ”strö” ut ripplet över hela kakan. GrĂ€dda pĂ„ 200 grader i ca 15-20 min eller tills din kaka Ă€r torr nĂ€r du kĂ€nner med sticka.

Den hĂ€r succĂ©kakan bara mĂ„ste du testa att baka nĂ„ngĂ„ng, den Ă€r omöjlig att inte Ă€lska! Recept, klicka HÄR.

En annan kaka som du bara inte fĂ„r missa Ă€r denna VANILJ & CITRONKAKAN, som vaniljhjĂ€rtan men i lĂ„ngpanna. Faaaarligt god! Recept, klicka HÄR.

Jag blir jÀtteglad om du klickar i den lille tummen lÀngst till vÀnster under inlÀgget om du gillar recepten! 

Det finns massor med recept pĂ„ bĂ„de mat och bak hĂ€r pĂ„ sidan att inspireras av, enkelt och nĂ„got som alla kan laga eller baka. Nedan fĂ„r du nĂ„gra smakprov, klicka pĂ„ lĂ€nkarna för fler recept pĂ„ varje:‱ SMÅPLOCK & SNITTAR  

‱ SMÅKAKOR

‱ POTATISRÄTTER

 ‱ PASTARÄTTER 

‱ MJUKA KAKOR  

‱ MIDDAGSTIPS

Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

243
Subscribe
Notify of
guest

23 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Therese
Therese
6 years ago

Den med kanel i Àr ju ett sÀkert kort

Maggda
Maggda
6 years ago

Denna kakan ska jag baka till fotbollens loppis!

niinis
niinis
Reply to  Maggda
6 years ago

Ja gör det! Den kommer bli gillad tror jag!

Ann-Britt Lundkvist
Ann-Britt Lundkvist
6 years ago

Jag vill tacka för alla underbara recept du delar till oss, Mycket god mat blir lagad och goda kakor blir bakade. SÄ Àn en gÄng tack för alla tips

niinis
niinis
Reply to  Ann-Britt Lundkvist
6 years ago

Tack snÀlla för de fina orden, blir jÀtteglad! Kram

Gunilla
Gunilla
6 years ago

Den heter Sommarkaka, ursprungligen bakad av skolbarn i KorstrÀsk, en liten by i nÀrheten av PiteÄ. Min svÀrmor, som Àr frÄn trakten, gav mig receptet, som hon hittat i PiteÄ-tidningen för ca 30 Är sedan. Denna underbara kaka har jag bakat oÀndligt mÄnga gÄnger, alltid lika uppskattad.
Tack för alla dina fantastiska recept!

Katharina Widler Karlsson
Katharina Widler Karlsson
5 years ago

Tack för JÀttefina recept

niinis
niinis
Reply to  Katharina Widler Karlsson
5 years ago

VarsÄgod, kul att du gillar!

Jenny
Jenny
5 years ago

MĂ„ste prova att baka den 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Jenny
5 years ago

Ja prova! đŸ‘đŸŒ

Mikaela
Mikaela
5 years ago

Denna har jag gjort i mĂ„nga Ă„r fast med kanel i crunchet đŸ˜» istĂ€llet för O’boy.. Ska genast testa denna oxĂ„ 👍

niiinis
niiinis
Reply to  Mikaela
5 years ago

Ja testa, sĂ„ gott! 🙂

Birgitta Hjortlöv
Birgitta Hjortlöv
5 years ago

Supergod kaka. Bakat den förr med kanel men den hÀr Àr mycket godare. AnvÀnde oboy med mindre socker. Tack för alla fina recept.

niiinis
niiinis
Reply to  Birgitta Hjortlöv
5 years ago

SĂ„ roligt att du gillade! đŸ„°đŸ„°đŸ„°

Denice Lundberg
Denice Lundberg
5 years ago

Funkar det med kakao?

niiinis
niiinis
Reply to  Denice Lundberg
5 years ago

Absolut! đŸ‘đŸŒ

Marie-Louise Granström
Marie-Louise Granström
2 years ago

Följer alltid dig tack för alla fantastiska recept

Charlotte Gustavsson
Charlotte Gustavsson
1 year ago

SÄÄ fina och bra recept Nina lÀgger ut! Har nu bakat 2 omgÄngar av Lyxkakan som ska serveras i morgon!
SjĂ€lv saknade jag o’boy hemma och i affĂ€ren gapade hyllan tom sĂ„ jag blandade 105 g socker, 45 g kakao, 2 g salt och 1 msk vaniljsocker. Detta blev precis lagom till 2 dl ”o’boy”.

Margitte Andersson
Margitte Andersson
1 year ago

Gjorde lyxkakan, men allt mitt rippel hamnade pÄ botten ?

Fredrica Östberg
Fredrica Östberg
1 year ago

Du Ă€r helt enastĂ„ende nĂ€r det gĂ€ller allt gott man kan baka ❀ Provar just nu hallonkakan med cheeskake i smeten emellan. Ska bli roligt att provsmaka den imorgon nĂ€r vi Ă€r pĂ„ hundutstĂ€llning I Skara ❀❀❀

Aase Gustafsson
3 months ago

Tack för alla fina recept du förmedlar
Ett plus att jag kan följa dem och slutresultatet blir gott

NÀsta inlÀgg

VÄrens trender

23
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x