5 minuters tårta

Snabbaste tårtan i Norra Europa

Ville snabbt tipsa Er om en dessert som precis alla kan göra. Du kan vara helt totalt okunnig i bakning, men den här tårtan kan jag lova att du kan svänga ihop. 5 minuters tårtan hade vi i caféet ibland när vi drev det, tog slut direkt varenda gång. Låter man den stå ett tag så blir marängen lite lite mjukare så den blir sådär magiskt god och gifter sig perfekt med vaniljkrämen och grädden inuti. Bären uppepå tårtan är bonus och ger det där lite syrliga, säger bara 100% mums om den här 5 minuters tårtan.

HÄR (<klicka för recept) kan du kika på andra goda tårtor.

Tårta är festligt och gott, och behöver inte vara så krångligt att svänga ihop. Jag gillar ju enkelt, så jag gör nog aldrig tårtor som tar särskilt lång tid att göra eller som det är många moment för att göra. Här nedan ska du få några tips på tårtor som du bara inte får missa. 

Supergoda tårtor 


Wienerbrödstårta 

Rekordsnabba tårtan

Supergoda Prinsessrulltårta

Sandwichtårta 

Nu ska du få recept på den snabbaste tårtan i mannaminne, det enda som tar tid är att vispa grädde. Annars så kommer du svänga ihop den här tårtan i ett litet nafs!

5 minuters tårta:

Missa inte: Härligaste kladdkaketårtan Snabb marängtårta med hallon & DaimRulltårtstårta

2 marängbottnar (ligger oftast i 2-pack)

Marsankräm

Vispgrädde

Bär

Gör såhär:

1) Lägg en av marängbottnarna på ett tårtfat.

2) Blanda marsankräm, gör den lite tjockare. Brukar stå tillvägagångssätt på baksidan av paketet. Bred på ett lager av den på botten.

3) Bred eller spritsa på ett lager med grädde uppepå vaniljkrämen. Här kan du lägga på jordgubbar, hallon och/eller blåbär, det blir väldigt fräscht och gott. I denna tårta hade jag dock bara det uppepå tårtan.

4) Lägg på nästa marängbotten. Precis som innan så har du på vaniljkräm och vispgrädde. Strö över bären uppepå grädden. Låt gärna stå en liten stund så den suger i sig av vaniljkrämen och grädden. Ät & njut!

Beställ min bakbok ”BAKA PÅ 30 MINUTER” ➡️ HÄR!

Img 1810.jpg



Följ mig;

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Wienerbrödstårta

Chokladbollstårta

Rulltårtsbakelser

Blåbärsbakelser

Kram Nina

612
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Merja
Merja
4 years ago

Nej, jag som har lagt mig. Nu är jag galet sugen på tårta.

niiinis
niiinis
Reply to  Merja
4 years ago

Haha! 😂👍🏼

Merja
Merja
4 years ago

Men nu du, idag fyller jag år. Och det här klarar maken av att göra, lagom enkelt.

niiinis
niiinis
Reply to  Merja
4 years ago

Åh vad kul, såklart han gör. Stort stort grattis! Kram

Nina
Nina
3 years ago

Hej! Hur mkt marsankräm och grädde tycker du man ska bre på tårtorna? 😍

niiinis
niiinis
Reply to  Nina
3 years ago

Så svårt att säga, men jag vräkte på. Jag hade nog på 2 dl av varje. 😋🥰

Christina Johansson
Christina Johansson
9 months ago

Observera! Lade ihop denna tårta med färdigköpta marängbottnar (brukar baka själv) ett par timnar innan gästerna skulle komma. Applicerade och garnerade enligt recept. När vi skulle servera fanns inget kvar av marängen! Hembakad kan säkert fixas någon timma innan men den färdigköpta marängen bara försvann.

niiinis
niiinis
Reply to  Christina Johansson
9 months ago

Va? Men det låter jättekonstigt. Vi hade köpta maränger när denna serverades på vårt café och då stod den i flera flera timmar. Vad var det för kvalitet på bottnarna? Det kanske hänger lite på det.

Nästa inlägg

Mardröm

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x