5 tips som lindrar baksmällan

Godmorgon!

Skulle kommit in och sagt Glad Midsommar igår men hade så fullt upp att förbereda dagen så det fanns ingen tid. Hoppas att ni alla hade en fin midsommar.

Vår var allt man kan tänka sig. Full njutning av svensk sommar med människor man tycker om. Jag kan verkligen inte begära mer. Ska berätta mer sen och visa dig bilder sen.

Jag drack ingen alkohol igår (gjorde alkoholfria alternativ till mig) men jag vet att väldigt många gör det på midsommar. Bl a våra gäster, hade drinkbonanza igår som jag fixade, så uppskattat och något jag också kommer tipsa om här på bloggen. Trevliga drinkar som också går att göra alkoholfria. Det är något visst med en god drink, oftast blir den också väldigt vacker.

Är det så att du är lite trött i håret idag så har jag lite tips till dig! Oftast beror bakisheten på vitamin, mineral och vätskebrist. För en snabbare comeback till livet igen så kan dessa tips hjälpa.

Mat som hjälper vid bakfylla!

1) SALT!

Ät lite saltgurka (<recept på god) på smörgåsen. För en uttorkad kropp kan t ex saltgurka göra susen.

2) ÄGG!

Gör en omelett (<recept på extra smarrig lyxig omelett) eller en äggsmörgås. Just ägg har en förmåga att binda de giftiga ämnena i kroppen enligt Kai Knudsen, överläkare och drogexpert på Sahlgrenska sjukhuset.

Eller gör min snabba omelett som är magiskt god, recept HÄR.

Du kan också testa Skin och äggbakelser som du snabbt svänger ihop i bakformar. Recept HÄR.

Eller så gör du färdiga ägg på en minut. Recept HÄR.

3) MINERALER, SALTER & SOCKER.

När man dricker alkohol så drivs viktiga salter, mineraler och socker ur kroppen. För att snabbt återställa dom balanserna hjälper inte vanligt vatten. Men gör du något som liknar vätskeersättning så gör du det. HÄR har jag recept på SNABB VÄTSKEERSÄTTNING.

4) VIKTIGA VITAMINER & MINERALER.

Frukt och bär är kanske inte det man främst tänker på när kroppen skriker efter pizza. Men faktum är att frukt och bär återställer viktiga mineraler och vitaminer i kroppen. Så ät gärna en härlig smoothiebowl (<recept) till frukost.

Grön Supersmoothie(<recept)

Banan och vaniljsmoothie (<recept)

Mättande Hallonsmoothie (<recept)

5) COMFORTFOOD.

Även om det inte finns några vetenskapliga bevis på att comfort food hjälper vid baksmälla så vet man att det hjälper själen. Haha….

Ninas snabbpizza (<recept)

Magisk Smördegspizza (<recept)

Pizzarulle med hemgjord Pizzasallad (<recept)

Supergoda snabbpizzor med köttfärsröra (<recept)

Tacotoast (<recept)

Det var lite snabba tips för att lindra eventuella betongkepor idag. Vi hörs senare!

Kram från Nina

56
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Mackapären som gjort underverk

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x