Innehåller annonslänkar

Torsdagstipsen

Godmorgon!

Det är Torsdag och vi brummar på mot helg! Senare idag ska jag åka med ett lass flyttkartonger till Mellan som håller på och flyttar. Flyttkartonger är verkligen något som har en sådär 48 liv, de får flytta många familjer under en livstid. Eller så fastnar de fyllda i ett förråd eller garage nånstans. Våra har flyttat mycket, och håller kanske för någon flytt till innan de har gjort sitt.

Jag tänkte starta denna dag med att ge dig några Torsdagstips som du kanske vill ha med dig in i helgen!

1) VÄSSA SAXEN – Ja, det allra smidigaste sättet att vässa alla saxar där hemma är att dra loss ett ark aluminiumfolie, vika det dubbelt och sedan klippa en massa i det. På så sätt vässar du saxarna!

2) LAGA GOD MAT I HELGEN! Denna FLÄSKFILÉGRATÄNG (<klicka för recept) är en riktig höjdare. Den såsen med paprika och massa gott i som man häller över den stekta fläskfilén är magisk. Sen strö på ost och gratinera i ugnen. Så himla gott. Du kan också byta ut fläskfilén mot t ex fläskytterfilé eller varför inte kycklingfiléer.

Vill du ha fler härliga rätter att inspireras av:


Fläskytterfilé i sockerkaksform

Krämig Mango Chutney Kyckling

Snabb Räk & Fetostpizza (himmelskt god)

Tacopastagratäng

3) NJUT AV EN GOD KOPP TE – Jag älskar te och såhär års dricker jag massor! Mitt favvo-te är Pukka:s. Ni vet ju också min dunderkur:s te när jag är på väg att bli förkyld eller är förkyld, så bra är den. Kika HÄR på recept på min dunderkur mot förkylning. Tänkte tipsa dig om att NordicNest nu har en mellandagsrea som fortfarande pågår. Där kan du t ex fynda dessa härliga tekoppar (<klicka för kopparna), dricker kaffe ur dem också, stora härliga koppar som finns i flera fina färger. Tekannan (<klicka för kannan) är så fin, älskar det lilla trähandtaget till den. Finns i flera fina färger också. Är ute efter en sån liten hatt till tekannan nu så man håller te:t riktigt varmt länge.

4) RENSA INFÖR VÅREN – Orkar du göra allt på en vecka så kör, gör du inte så kan man ta en dag en vecka, sedan tar man en av dagarna nästa vecka. På 6 veckor har man då rensat och fixat inför våren. Kanske starta redan i helgen? Nu står det tomt på Söndag men kanske har du ork och energi att köra då också.

Kanske minns du 21 dagars rensningen (<klicka) också?

5) NJUT AV ROSA HIMMEL – Den här bilden tog jag utanför oss, inget filter ingenting. Såhär rosa var himlen en eftermiddag när solen höll på att gå ned. Det var helt magiskt att se det. I helgen ska det bli kallt och klart här hos oss och då brukar den här himlen uppenbara sig när solen går ned. Har du chansen att se den, gå ut och titta.

6) GÖR DUKNINGEN EXTRA FIN – För att få sån ordentlig härlig helgkänsla brukar jag duka lite extra fint på helgen. Helst på Fredagar. Kanske en nyinköpt blombukett, nu sprutar det av tulpaner där ute t ex. Sen duka lite extra fint sådär med vinglas, fina tallrikar och bästa besticken så man får en riktigt härlig helgkänsla. Vill du så kan du göra dig till lite extra mycket och rulla servetterna som dessa servettrosor som jag gjort. För att se hur jag gjort, klicka HÄR.

7) BÄDDA RENT – Finns det något mysigare än att på Fredagkvällen få krypa ned i krispiga rena lakan och bara njuta allt man orkar. Just dessa lakan är från Mio, såg att det var halva priset på dem nu. Klicka HÄR för påslakanen (finns i fler färger). Det är också ett stor påslakan från Mio (så fin färg) som jag hängt över vår svarta sänggavel för att förnya den lite. Tips tips om du vill förnya en sänggavel, klipp upp långsidan på påslakanet och häng över och vik in kortsidorna bakom. Blev jättebra, jag ville få det lite sådär bohemiskt naturligt. Påslakanet jag klippt sönder är exakt detta (<klicka.)

8) GÖR SNÖLYKTOR – Ska ni kanske bjuda hem folk i helgen? Varför inte göra lite annorlunda snölyktor? Så trevligt välkomnande för gästerna när dessa står och brinner. Jag brukar göra dem ändå även om vi inte ska ha gäster, en typiskt mysig helggrej att mysa till trädgården eller balkongen med. Hur du gör dessa kan du se HÄR.

Hoppas du får en fin Torsdag. Vi hörs sen igen.

Kram Nina

Ps: Gillar du Torsdagstipsen och vill att de ska vara en stående del här på bloggen får du gärna klicka i tummen längst ned till vänster här under inlägget.

76
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Linda
Linda
3 months ago

Tack för all inspiration, det behövs verkligen nu i vintermörkret och kylan vi har här uppe i norr! Trevlig helg ❤️

Nästa inlägg

Kvällens middag & REA

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x