Veckomatsedel v 21

Veckorna går hörni, även om jag ju legat däckad i smärtor sedan en månad tillbaka så har faktiskt en månad gått. Det går sakta framåt…. Jag väntar fortfarande på att min kortisonspruta ska börja verka, var i kontakt med kliniken idag och jag ska fortsätta avvakta. Det kan nämligen ta tid innan den kommer igång, helst om man haft stora smärtor som jag. Så jag avvaktar. Men idag tänkte jag att jag skulle bjuda er på en veckomatsedel, äntligen va? Veckomatsedeln har blivit lite bortglömd i smärtträsket men nu kände jag att vi kör igång den igen, kanske kör jag veckomatsedel fram till semestertiderna som jag brukar.

ALLA VECKOMATSEDLAR: KLICKA HÄR

MÅNDAG


Världens godaste krämiga korv & potatisgryta

En otroligt poppis gryta, ett recept som alltid har mycket besök så jag gissar att detta är en maträtt som lagas mycket ute i stugorna.

Fler korvrätter: 10 populäraste korvrätterna

TISDAG


Lax med somrig sallad och kall citronsås

Men wow hörni, den här laxen är en riktig ”go to” på somrarna här hemma, denna äter vi ofta. Slår igång grillen och grillar laxen ofta….och det blir så gott! Marinaden till laxen är sååååååå god, missa inte den! Passar till alla fiskrätter som du önskar grilla. Går förresten bra även i ugn eller stekpanna också.

TIPS: Över 70 recept med fisk & skaldjur (<klicka)

ONSDAG


Grillad Kyckling med grekisk pastasallad & tzatziki.

En riktig höjdarrätt såhär på sommaren, pastasallad är ju så smidigt att tillaga och också ha med sig på picknick t ex. Använd glutenfri pasta för glutenfritt alternativ.

Missa inte: PASTARÄTTER

TORSDAG


Frasiga köttfärspiroger

Görgoda köttfärsbiffar som blir sådär frasiga i skalet och alldeles underbart goda inuti. Ät med en grönsallad och min vitlökssås (<klicka). Så enkelt och så fantastiskt smarrigt, här hemma är det jubel varje gång detta serveras!

Mer köttfärs: 10 populäraste rätterna med köttfärs

FREDAG


Grillade Lövbiffsspett med Ninas gourmetsås

Mumsfilibabba säger jag bara. Den här såsen är ”to die for” god, den passar även till kyckling om du vill ha en god sås till det också. Grillade lövbiffsspett är så smaskigt! Och marinaden likaså. Passupp bara så du inte grillar dem för länge, hög värme och snabbt bara så har du världens godaste rätt!

Missa inte: 20 populäraste kötträtterna.


VECKANS GODING


Knäckig rabarberpaj med brynt smör

För stunden det populäraste receptet på bloggen, så galet många som klickar in på denna goding. Och jag förstår er, den är magiskt god den här. Knäckig och frasig på ytan och bara så smaskig och krämig inuti. 10 poängare!

En annan väldigt populär RABARBERKAKA: KLICKA HÄR

Ett sista tips!

Kika gärna på alla mina receptsamlingar av olika slag, där kan jag nästan lova dig att du kommer hitta något som faller dig i smaken. 

ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följa mig? 


Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

9
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Kycklingfärsgratäng med Västerbottensost

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x