IgÄr bakade jag ju en kaka som vi ska bjuda mina svÀrisar pÄ nÀr de kommer och hÀlsar pÄ. Ojoj, vilken kaka. Den hÀr mÄste du prova verkligen! Det Àr en kaka du bakar i lÄngpanna. En mjuk saftig kaka med lite crunchig ripping uppepÄ kakan som under grÀddningen liksom borrar sig in i sjÀlva kakan. Helt fantastisk, denna ska jag baka fler gÄnger, det Àr en sak som Àr sÀker!

Jag vet att denna kakan har mÄnga olika namn, dock sÄ vet jag inte om just den hÀr som jag haft i oboy i ripplet heter, för det Àr ju inte samma kaka som den med kanel.
Inspireras av fler goda kakor:

⹠Snabb luftig rabarberkaka (byt rabarber mot blÄbÀr, Àpplen eller hallon)
⹠VÀrldens godaste rabarberkaka med mandelmassa och brynt smör (byt mot bÀr eller annan frukt)
⹠VÀrldens godaste blÄbÀrspaj

Den hÀr kakan kan du variera om du vill, gör som sagt en hÀrlig kanelblandning istÀllet, byt ut oboy mot en mindre mÀngd kanel. Gott ocksÄ att blanda havregryn och mandelmassa. VÄga prova dig fram, det kan bli hur bra som helst.
Kolla in hela min kategori med MJUKA KAKOR (<klicka för alla recept) – lĂ„ngt över 100 recept!!!


 LYXKAKA
3 av mina absolut populÀraste kakor just nu: Apelsinsockerkaka // Snabb Mandelmassakaka // Snabb lyxig Àppelkaka med vit choklad
3 Àgg
2 dl strösocker
7 dl vetemjöl
1 1/2 msk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
4 dl havremjölk (funkar med vanlig mjölk ocksÄ)
100 g smÀlt smör
RIPPEL:
100 g smör
2 dl strösocker
2 dl havregryn
1 dl oboy
GĂR SĂ HĂR:
1) Vispa Àgg och socker riktigt pösigt och fluffigt. HÀll i det smÀlta smöret.
2) Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. HÀll i det i smeten och rör om med slickepott.
3) HÀll i mjölken och rör om tills du har en nÄgorlunda slÀt smet. Lite klumpar gör ingenting.
4) Gör ripplet. SmÀlt smöret, blanda sedan i strösocker, havregryn och oboy. Jag körde lite med elvispen i.
5) HĂ€ll i smeten i en bakplĂ„tpappersklĂ€dd plĂ„t. Jag hade en plĂ„t som Ă€r ca 25×35 cm.
6) Ta sedan och ”strö” ut ripplet över hela kakan. GrĂ€dda pĂ„ 200 grader i ca 15-20 min eller tills din kaka Ă€r torr nĂ€r du kĂ€nner med sticka.

Den hĂ€r succĂ©kakan bara mĂ„ste du testa att baka nĂ„ngĂ„ng, den Ă€r omöjlig att inte Ă€lska! Recept, klicka HĂR.

En annan kaka som du bara inte fĂ„r missa Ă€r denna VANILJ & CITRONKAKAN, som vaniljhjĂ€rtan men i lĂ„ngpanna. Faaaarligt god! Recept, klicka HĂR.
Jag blir jĂ€tteglad om du klickar i den lille tummen lĂ€ngst till vĂ€nster under inlĂ€gget om du gillar recepten!Â
Det finns massor med recept pĂ„ bĂ„de mat och bak hĂ€r pĂ„ sidan att inspireras av, enkelt och nĂ„got som alla kan laga eller baka. Nedan fĂ„r du nĂ„gra smakprov, klicka pĂ„ lĂ€nkarna för fler recept pĂ„ varje:âąÂ SMĂ PLOCK & SNITTAR Â
âąÂ SMĂ KAKOR
âąÂ POTATISRĂTTER
 âąÂ PASTARĂTTERÂ
âąÂ MJUKA KAKOR Â
âąÂ MIDDAGSTIPS
Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram med bilder & videouppdateringar i story HĂR
Kram Nina

Den med kanel i Àr ju ett sÀkert kort
Denna kakan ska jag baka till fotbollens loppis!
Ja gör det! Den kommer bli gillad tror jag!
Jag vill tacka för alla underbara recept du delar till oss, Mycket god mat blir lagad och goda kakor blir bakade. SÄ Àn en gÄng tack för alla tips
Tack snÀlla för de fina orden, blir jÀtteglad! Kram
Den heter Sommarkaka, ursprungligen bakad av skolbarn i KorstrÀsk, en liten by i nÀrheten av PiteÄ. Min svÀrmor, som Àr frÄn trakten, gav mig receptet, som hon hittat i PiteÄ-tidningen för ca 30 Är sedan. Denna underbara kaka har jag bakat oÀndligt mÄnga gÄnger, alltid lika uppskattad.
Tack för alla dina fantastiska recept!
Tack för JÀttefina recept
VarsÄgod, kul att du gillar!
MĂ„ste prova att baka den đ
Ja prova! đđŒ
Denna har jag gjort i mĂ„nga Ă„r fast med kanel i crunchet đ» istĂ€llet för O’boy.. Ska genast testa denna oxĂ„ đ
Ja testa, sĂ„ gott! đ
Supergod kaka. Bakat den förr med kanel men den hÀr Àr mycket godare. AnvÀnde oboy med mindre socker. Tack för alla fina recept.
SĂ„ roligt att du gillade! đ„°đ„°đ„°
Funkar det med kakao?
Absolut! đđŒ
Följer alltid dig tack för alla fantastiska recept
SÄÄ fina och bra recept Nina lÀgger ut! Har nu bakat 2 omgÄngar av Lyxkakan som ska serveras i morgon!
SjĂ€lv saknade jag o’boy hemma och i affĂ€ren gapade hyllan tom sĂ„ jag blandade 105 g socker, 45 g kakao, 2 g salt och 1 msk vaniljsocker. Detta blev precis lagom till 2 dl ”o’boy”.
Gjorde lyxkakan, men allt mitt rippel hamnade pÄ botten ?
Kan vara sÄ att du inte vispade smeten tillrÀckligt lÀnge.
Du Ă€r helt enastĂ„ende nĂ€r det gĂ€ller allt gott man kan baka †Provar just nu hallonkakan med cheeskake i smeten emellan. Ska bli roligt att provsmaka den imorgon nĂ€r vi Ă€r pĂ„ hundutstĂ€llning I Skara â€â€â€
Tack för alla fina recept du förmedlar
Ett plus att jag kan följa dem och slutresultatet blir gott
Tack sjĂ€lv för fina ord! đ