1) Stek köttfärsen så den är genomstekt. Häll i hackad lök, senap, köttbuljongtärning, pressa i vitlöksklyftan och alla kryddor. Låt steka med en stund.
2) Häll i de krossade tomaterna och låt sedan puttra i ca 10 – 15 minuter. Den mesta av vätskan från tomaterna ska ha dunstat så det kan även ta lite längre tid på plattan.
3) Gör ostsåsen. Börja med att blanda halva mängden mjölk med mjöl. Häll det i en kastrull och häll i resten av mjölken. Låt koka upp, låt sedan puttra i några minuter. Rör gärna om hela tiden då såsen har en viss förmåga att bränna fast annars. Krydda.
4) Ta av såsen från plattan och ha sedan i osten och låt den smälta med.
5) Ta fram en ugsnfast form. Varva sedan lasagneplattor, köttfärs och ostsås om vartannat. Avsluta med köttfärssås på toppen. Ha gärna på lite riven ost uppepå. In i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter. Servera med en grönsallad.
Tänkte att det kunde passa fint med en måndagslista idag. Veckan kör igång och nya utmaningar ska antas.
Hur ser din dag ut idag?
Typ såhär…. idag har jag putsat dessa handtag bl a. Blev sån otrolig skillnad alltså. Jag tyckte handtagen var så fina så ville absolut behålla dem. Har världens bästa puts som jag gnor och gnuggar med tills det blir alldeles rena och blanka.
Idag ska i alla fall halva dagen spenderas i verkstaden. Den andra halvan vid mina canvastavlor. Det ska skapas och skapas idag med andra ord. Ibland är det svårt med att skapa om inspirationen inte finns, som tur är brukar det ge sig nä jag väl ställer mig där med penseln. Tur det!
Vad var bäst med förra veckan?
Helt klart min mamma/son dag jag fick ihop med Elliot på hans 20 årsdag. En av hans önskningar var att vi skulle åka till Sthlm för att äta gott och shoppa lite.
Jag är så fantastiskt glad och tacksam för att det var en av hans önskningar. Hänga med mamma liksom? Hur tacksamt när man har vuxna barn? Var så lycklig i hjärtat hela långa dagen verkligen. Vi hann med en lunch och besöka ett par butiker innan vi åkte hemåt både mätta och nöjda med dagen.
Vad var sämst med veckan?
Har tampats med en del ångest och det är aldrig kul. Känner mig också väldigt stressad för mitt stora projekt som jag har på gång men jag ska absolut inte klaga. Det finns miljoner värre saker, så är det ju.
Har du gråtit något?
Såklart, det gör jag väl alltid höll jag på och säga. Jag var frustrerad och deppig i veckan som gick och det gav en del tårar.
Veckans recept?
Det måste blir denna kladdkaka med saffranstosca. Den tipsade jag om på min Facebooksida och den delades hejvilt. Fick massor med likes på den också så den var nog uppskattad tänker jag. Om jag säger såhär? Prova! Den är magisk!
Veckans tips?
Alltså, nu när mörkret är här så investera i doftljus. Finns inget mysigare än att tända upp hels ljuset med massor av ljus och sen mysa ner sig i soffan och kolla TV. Jag har en favvo från Yankee Candle som heter autumn glow. Åh den doftar exakt som höst tänker jag mig. Träigt och sådär mustigt som hösten är. 25% rabatt på kampanj nu så passa på om du är sugen på lite mys.
Veckans planer?
En hel del pusslande iom att Milo är ledig. Jobb ska fixas men ändå vill man att han ska få ha lite ledigt och kanske göra något mysigt. I slutet av veckan ska vi i alla fall till Sthlm och ha lite höstlovsmys. Det ser jag fram emot jättemycket.
Veckans fundering?
Lite mörkare tankar just nu. Hösten brukar göra så med mig. Dock så försöker jag allt vad kan att promenera, vara ute i dagsljus, tänka positivt och sedan har jag börjat köra både andningsövningar och meditation på morgonen. Ska försöka möts hösten bättre det här året. Därav allt ljuseldande också.
I morse sov jag ända till klockan 5, alltså 6 egentligen. Det är en bra natt det, bra sovet Nina. Blir alltid lugn i själen när jag sovit bra. Måste bero på alla de åren jag sov så dåligt. Det satte spår kan man säga.
Igår hade vi en mysdag med bio på Mall of Scandinavia. Vi såg ”Smallfoot”. En riktigt bra film som jag varmt rekommenderar.
På eftermiddagen sen var vi och hämtade ett löpband som vi köpte av våra vänner. Ibland är det bra att ens vänner är in och läser på bloggen. Dom hade den stod i ett skjul utanför huset, det är där Tony står och provar det. Vi skulle haft den på övervåningen men fick inte upp den för trappen.
Vi har provisoriskt ställt det på nedervåningen nu tills vi med spännband och 5-6 personer till vår hjälp kan baxa upp den till övervåningen över räcket. Den ska stå i ett rum på övervåningen som vi nu ska ha som träningsrum.
Nu finns det verkligen inga ursäkter för mig hörni. Kan inte skylla på mörker, snö, kyla, halka eller whatever. Det är bara att köra.
Imorgon har vi lite redovisning igen. Tyvärr så har jag gått och blivit förkyld så inte så mycket träning denna veckan heller. Men men, vi ger inte upp…. imorgon snackas vi igen i IW-gänget.
Dags att ta tag i dagen. Milo är ledig, Elliot likaså…. men vi föräldrar ska jobba på utta helskotta. Jag har massor att göra!
Hörni, det är lite mindre än 2 månader kvar till jul. Om bara en månad kommer jag stå med huvudet djupt nere i jullådorna och rota efter våra julsaker till julpyntet. Ja, ni som följt mig ett tag vet ju hur mycket jag älskar julen. Julen för mig är som att ljuset återkommer efter en väldigt lång och mörk höst. Jag älskar allt som har med julen att göra, bakning, matlagning, inredning och julklappar.
Som dessa underbara wraps! Åh, dom är så goda och så fina så man skulle vilja spara en för hela året och bara njuta av den året runt.
SAFFRANSWRAPS, ca 16 st:
5 dl mjölk
2 påsar saffran
50 g jäst
2 krm salt
1 tsk mortlad kardemumma
2 dl strösocker
250 g créme fraiche 15%
100 g mjukt smör
Ca 13-14 dl vetemjöl special
Fyllning:
500 g mandelmassa (ta mer om du gillar mandelmassa)
1/2 dl mjölk
Gör såhär:
1) Värm mjölk och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan.
2) Tillsätt salt, strösocker och créme fraiche.
3) Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl, jag kör min i köksmaskinen och låter den alltid jobba i minst 5 minuter när jag fått i alla ingredienser.
4) Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
5) Dela upp degen i 16 bitar, kavla ut varje mitt till en rund platta som är ca 2 mm tjock. Se till att ha lite mjölat bakbord för att få loss plattorna sedan. Grädda på bakplåt med bakplåtspapper i ca 2-3 minuter. De får inte bli FÖR gräddade för då blir de för hårda för att kunna böja de till wraps sedan. Låt wrapsen sedan svalna under en bakduk.
6) Fyll de sedan med mandelmassaröran och spritsa grädde över mandelmassan.
7) Vik ihop till en wrap, klä in i bakplåtspapper och trä ett snöre runt. Du ska alltså kunna äta wrapsen direkt ur baplåtspappret, som en tunnbrödsrulle nästan.ÄT & NJUT!♥
Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för NordicFeel
Makeup och skönhet. En del gillar det, en del inte alls. Själv så har jag alltid haft ett väldigt stort intresse och redan som väldigt ung sminkade jag kompisar och lusläste tidningen Frida så fort det handlade om makeup.
När jag blev 30 så hände något i mig. Jag måste ta tag i den där drömmen jag burit så länge. Sökte på nätet angående makeupartist utbildningar och hittade den som Make Up Store har i Stockholm.
Hade en chefstjänst som jag sa upp mig ifrån och började sedan utbildningen i augusti 2003. Ett stort kliv utanför den komfortabla zonen var tagen. Livrädd var jag, inte blev det direkt bättre av att vi separerade i samma veva. På något konstigt sätt lyckades jag genomföra utbildningen som ensamstående med två barn. Detta är ju en utbildning man bekostar själv och jag hade ju inget arbete under tiden. Så ja, det var oerhört tufft men lite hjälpte det ju att jag blev utköpt ur huset vi hade gemensamt. Det blev min räddning för att klara det.
Dåliga bilder men är tagna på fotografier. Här ser ni i alla fall lite bilder från makeup skolan. En av de roligaste tiderna i livet. ❤️
Efter jag blev färdigutbildad jobbade som makeup artist i några år. Först på Make Up Store i Stockholm. Sedan drev jag en liten salong som jag hyrde in mig i och körde utbildningar, makeuper och så färgade jag mycket bryn och fransar. Skitkul var det! Dock så blev jag mer eller mindre lurad på det stället vilket gjorde att jag blev tvungen att sluta och hitta ett vanligt jobb för att klara av att livnära mig och barnen med en relativt dyr lägenhet. Där slutade min karriär som makeup artist. Sporadiska sminkningar som bröllopssminkningar och sånt har jag gjort men inte livnärt mig på det.
Intresset lever dock fortfarande kvar. Jag älskar smink och att vara makeup artist var verkligen stimulerande. Att sminka någon och framhäva allt vackert och se den människans reaktion är verkligen hur härligt som helst.
Apropå smink så vill jag tipsa dig om att Maybelline nu har 20% rabatt på hela sitt sortiment.
Jag har några favoriter som jag tänkte tipsa om.
Deras foundation FIT ME är toppenbra. En underlagskräm till ett bra pris som verkligen gör sitt jobb. En relativt lätt foundation som smälter samman väldigt fint med ens egen hudton. Jag använde färgen: Natural Beige.
Deras ögonskuggepalette The Nudes är verkligen jättefin och har bra pigment. Användbara färger som håller bra. Till sminkningen ovan har jag kört en sotning med dessa två bruna skuggor. Den ena är (nr: 2) är matt och den andra (nr:1) är det pärlemor i. Nr 2 har jag kört i globlinjen (linjen där ögonlocket veckar sig när du öppnar ögat) och nr: 2 på själva locket. Sen tar man en ren fluffig pensel och tonar ut kanterna, det är inte så svårt som man kanske tror.
Kika in HÄR för att se resten av Maybellines produkter som det nu alltså är 20% rabatt på. Kanske vill du fynda något nu när det är lite billigare.
Nähä, dags att ta tag i dagen. Vi hörs lite senare!
Klockan är flyttad och här är kaoset igång. Haha… närå men jag avskyr dessa dumheter med att flytta klockan. Sen Milo var liten så har vi haft total kaos när den här klockan flyttats.
Han har vaknat okristligt tidigt. Typ 3 när det är som värst. Allt blir upp o nedvänt. Det blir kaos med allt. Den biologiska klockan hänger inte med i tidsändringen och gör så allt blir konstigt. Vissa reagerar inte alls medan andra lider fruktansvärt mycket.
Mig själv ska vi inte ens tala om. I morse vaknade jag 2. Eller inatt kanske jag ska säga. Jaha kanske du tänker, då skulle du vaknat 3. Men grejen är att min biologiska klocka går helt efter ljuset. Nu somnar jag tidigt. 8-9 om jag inte kämpar emot. Annars vid 9-10. Men nu när vi flyttar klockan somnar jag 7-8.
Sedan vaknar jag okristligt tidigt förstås. Men när klockan flyttas hänger inte min kropp med och allt blir kaos. Jag kan vakna redan kl 1 under den här tiden som klockan flyttats. Som att kroppen kommer ur sin balans och för att hitta den igen så krävs lite tid till att vänja sig. Tyvärr är Milo likadan. I morse vaknade han kl 04.30.
Jag är så glad att det nu funderas på att skits i detta flyttande. Ja tack nästan skriker jag!
Jag står här och målar nu. Gick upp klockan 4 i morse för att måla men det var för mörkt så jag såg inte vad jag höll på med. Gav upp när jag trodde jag målade grått och så var det lila. Fick göra om lite när det ljusnade.
Nu ska jag måla lite till. Sen ska vi fixa oss i ordning för att åka till Mall of Scandinavia och gå på bio med Milo. Första lilla lovmyset för hans del. Han ska ju få vara ledig en hel vecka nu. Så lyxigt!
Hur sugen börjar man inte bli på att gotta sig med saffran? Äääälskar den illgulröda kryddan alltså. Det som är häftigt med saffran är att den passar lika bra i matlagning som i bakning.
Just denna saffranskladdkaka är glutenfri men om du INTE vill ha den glutenfri så byter du bara ut pofiber och rismjöl mot 1,5 dl vanligt mjöl.
Åh den här är såååå god! Du bara måste baka den här saffranskladdkakan någon dag!
SAFFRANSKLADDKAKA (glutenfri):
100 gram smör
100 gram vit choklad
1 msk vaniljsocker
1/2 dl rårörssocker (funkar med vanlig strösocker också)
1/2 dl pofiber
1,5 dl rismjöl
1 kryddmått salt
3 ägg
3 msk ljus sirap
1 pkt saffran
Tips: För icke glutenfri kaka byt ut pofiber och rismjöl till vanligt vetemjöl.
Gör såhär:
1. Smält smöret i en kastrull på spisen.
2. Smält chokladen i ett vattenbad (chokladen på en djup tallrik över en kastrull med sjudande vatten)
3. Vispa ägg och strösocker förhand, inte alls länge utan vispa samman det bara.
4. Blanda ihop vaniljsocker, pofiber och rismjöl, vänd sedan ner det i smeten med slickepott.
5. Ha i sirap och mortla saffranet med lite strösocker, ha i det i smeten. Tillsätt smöret och den smälta chokladen och rör försiktigt det till en jämn smet.
6. Häll sedan smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 15-20 minuter. Pudra över florsocker strax innan servering.
8. Servera med löst vispad grädde med kanel och kardemumma så ska du få se på härlig smakexplosion i munnen.
Se hit!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för bl a Cellbes och NordicFeel
Ja jag börjar känna av lite julvibbar. Affärerna börjar fyllas på med julpynt och festklänningar. Kanske har du fått din första inbjudan till något julmingel eller en fest?
Varje år går man kanske på x antal julfester, mingel och pre-jul partyn. Man vill kanske ha en fin klänning, göra sig extra fin och kanske ha med sig en gå bort present?
Snygga festklänningar. Här har jag dragit ihop ett gäng ”magvänliga” klänningar. Som ni ser är det mycket omlott och plisserat just på framsidan. Så bra om man kanske vill dölja sin muffinsmage, dessutom kan man äta obehindrat utan att tänka på att magen sväller. Är du lite laktoskänslig som jag är så är det ett måste. Testade såna laktostabletter när vi var på Eric Gadd och höll på att rapa sönder hela showen så jag vet inte om jag ska äta dom nåt mer….
Ska du ha karln med dig på minglet och du skulle vilja bli lite extra sugen på honom så tipsar jag om den HÄR Hugo Boss parfymen. Oh lalaaalaaaaaaa. Kan inte få nog. Blir alldeles blurrig på ögonen och får sockerdricka i skinkorna. Just nu 20% rabatt dessutom. Perfekt julklapp om inte annat.
Dessa kapslar vrider man av toppen på, klämmer ut innehållet i handen och sen smörjer man in ansikte, hals och dekolletage. Innehållet hjälper till att stödja hudens egen förmåga att binda fukt vilket är A och O för att hålla linjer och rynkor borta. Den förbättrar fuktbalansen och minskar synliga ålderstecken.
E-vitamin återfuktar och skyddar huden samtidigt som känslig och ömtålig hud lugnas. Kapslarna är lufttäta så att ingredienserna håller sig färska och effektiva, dessutom innehåller de varken konserveringsmedel eller parfym.
Snygga örhängen känns det som man inte kan få tillräckligt många av till alla eventuella mingel vi har framför oss. Älskar dessa som kan lyfta vilken outfit som helst.
Gå bort presenter då? Jag gillar att köpa med något som kanske inte är så vanligt. Visst, färska blommor är alltid härligt. Men så ibland vill man ha med sig något som slår lite högre, som är lite annorlunda och inte så väntat.
Jag gillar t ex att ta med en korg med lite smått och gott i. Allt från härliga ostar och choklad till små prylar. Jag älskar nämligen att få sånt själv.
Ja det är lite vad som skulle kunna fyllas på med. Jag gillar att blanda. Det kan vara allt från chips, godis och andra livsmedel till handdukar, inredning och skönhetsprodukter. Lite av sånt som tillhör ett hem.
Hoppas Du fått lite inspiration nu. ❤️ Vi hörs lite senare!
Vi har legat i sängen oförskämt länge denna morgon. Tror den var närmare 10 när vi gick upp. Älskar att ligga i sängen länge på helgmorgnarna.
Vi klädde på oss och gav oss ut på promenad i alla fall. Så inihleickes kall motvind hade vi. Nu närmar sig vintern känns det som. Det ska ju snöa här snart.
Vi letar efter ett löpband. De man köper nya, om man vill ha ett ordentligt är ju så jäkla dyrt. Vi letar på blocket men så fort det dyker upp ett så hinner någon annan före. Nu har jag lagt in en bevakning på det i alla fall. Det och motionscykel vill vi ha. Eller Tony vill ha motionscykel. Jag avskyr det, så jag vill hellre ha ett löpband. Vet ni något får ni gärna tipsa!
Nu ska jag köra ett litet styrkepass på baksidan, sen blir det långfrukost i soffan. På tisdag har vi genomgång IW ladies.
Nu är det ju varma chokladens period. Det är nu man göttar sig med glas och muggar stora som hinkar med härliga ångande varma chokladisar.
Alla gillar ju inte varm choklad och föredrar hellre kall choklad. Här är ett recept för dig!
Här ska du få en riktigt smaskig chokladdryck att låta smaklökarna dansa åt! Receptet är lånat från centercutcook.com.
Chokladdrink, 2 stora glas
6 dl is
4 dl mjölk
3 rågade msk oboy
4 msk chokladsås
vispad grädde
mjölkchoklad
GÖR SÅHÄR:
1) Häll i is, mjölk och oboy pulver i en blender. HÄR har du en lagom stor och riktigt bra blender. Låt köra runt tills det är helt ihopblandat och isen krossats till små bitar.
2) Häll 1 msk av chokladsåsen på väggarna i 2 stora glas. Häll sedan i ischokladen.
3) Toppa med vispad grädde och resten av chokladsåsen.
4) Hyvla (funkar med potatisskalare eller osthyvel) mjölkchoklad på toppen.