Jag ligger på soffan och ögonen klipper. Måste snart bege mig in på toa för kvällstvätt. Värsta jag vet är att sova med smink, då vaknar jag alltid med rinnande ögon. Ännu värre än vad det redan är av allergi.
Ikväll åkte vi ut till svärisarna för att hälsa på. Dom har också byggt en liten altan. Det blev så himla mysigt.
Å så de här fina människorna. Stod och vinkade åt oss när vi åkte. Sån tur jag har som har fina svärföräldrar. Man har ju hört talas om skräckhistorier där relationen med svärisarna är rent av katastrof. Vad glad man ska vara att man har en fin relation. Hur skulle det vara annars? Det man hört talas om verkar ju inte klokt. Har du en fin relation med dina svärisar?
Alltså, nu börjar jag nog gråta för andra gången idag. Min BLOGLOVIN fungerar! Alltså, jag kan inte fatta det. Victoria, som bor i Houston USA, och jag har mejlat till varandra ungefär 1279 gånger. Jag trodde aldrig att den här dagen skulle komma då det faktiskt skulle fungera! Va? I just cant believe it! Nyss fick jag ett sånt här mejl av henne:
If you have any other questions, please let me know!
Jag vill hoppa på planet till USA och ge Victoria den största kramen ever. Fifan alltså, hon börjar typ jobba nu med tanke på tidsskillnaden så du kan ju gissa hur hett våra mejl gått fram och tillbaka just innan jag lagt mig på kvällarna.
Den här skålen med avkllippta rosor som jag gjorde i ordning häromdagen skulle jag kunna skicka till Victoria, jag gör det nu via cyber. Tooo youuu lovely Victoria! Thank´s for all your help! ♥
Klicka på den lilla BLOGLOVIN ikonen här nedan så kan du också börja följa mig där!
Idag fick jag ett ryck. Ett sånt där ”sug-ryck”. PMS is in da house och med det också sötsuget. Jag är så fasligt sugen på sötsaker. Skrattar lite åt mig själv. I morse var jag ute på promenadjogg, tänkte att nu ska jag skärpa mig lite…. eeeh, det höll i ungefär 1½ timma efter att jag tänkt tanken. Men, jag brukar ge mig med på suget. Idag blev jag så galet sugen på kanelbullar. Hmm… att undvika gluten och att inte ha jäst hemma var ingen bra kombo när det gäller snabba kanelbullar. Men så kom jag på att jag ju tidigare bakat kanelbullar utan jäst fast med vanligt mjöl. Men det måste väl funka med glutenfritt mjöl tänkte jag och satte igång.
Jag är sååå nöjd med hur detta blev alltså?! Det trodde jag faktiskt aldrig. Jag tänkte att det kanske blir ett hyfsat recept, men det blev faktiskt riktigt bra och väldans gott.
Det tog en halvtimma att få ihop en rykande färsk bulle till mitt kaffe. Detta kommer jag garanterat baka fler gånger, alltså verkligen! Sen är jag jäkligt glad att jag kan sitta och mums på såna här härligheter fast jag undviker gluten. Tyvärr så måttade jag inte det glutenfria mjölet när jag bakade det här. Jag var så inihelskotta sugen så jag glömde helt av att ta måtta faktiskt. 🙂 Men någorlunda koll har jag nog. Det viktiga är bara att degen går ihop och blir en del, inte mer. Den ska inte bli torr och hård liksom. Jag hade kunnat ha i liiiite mindre mjöl, då hade det nog blivit superfab, nästa gång ska jag ta lite mindre mjöl. Jag skriver vad jag nästa gång ska ta i receptet också.
Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret. Häll sedan i mjölk, sirap, salt, kardemumma och det smälta smöret i en degbunke eller köksmaskin. Rör runt lite. Häll sedan i fiberhusk, mjölet och bakpulvret. Rör ihop detta tills det är en deg. Degen ska som sagt precis gå ihop och bli någorlunda smidig att knåda i. Kavla ut en rektangulär platta. Fördela ut smöret på plattan, strö på socker och kanel och vaniljsocker. Rulla ihop till en rulle och skär ur ca 16 rullar. Pensla bullarna med det vispade ägget och strö på pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 7-10 minuter. Ta ut låt svalna en smula, pudra på florsocker. Förvara i påse eller frys in.
Vill du baka kanelbullar utan jäst med vanligt mjöl har jag ett recept HÄR.
I samarbete med VISA så tänkte jag berätta lite om hur min syn på att använda VISA förändrades totalt när jag tackade ja till detta samarbete, hur fel i alla fall jag tänkt när jag rest. Sist jag var utomlands gjorde jag som jag tror att många med mig gjort, jag gick till ett växlingskontor och växlade in mina slantar till ”pezetas”. Jag har alltid gjort så….. Det som händer när man växlar på växlingskontor är att man förlorar lite av sina slantar. Det kostar ju att växla sina pengar.
Jag tror att vi svenskar kanske är en aningens ”oroliga” över om kortet ska funka utomlands? Eller är det tillräckligt säkert? Hur blir valutan om jag betalar med mitt kort. Accepterar alla butiker mitt VISA kort? Ja men sådär brukar tankegångarna gå, så då har i alla fall jag valt att gå till ett växlingskontor. Men så läste jag på lite. Det är alltså oftast billigare att betala med sitt VISA kort utomlands än att växla på ett växlingskontor. Dessutom utsätter man sig inte för risker som att bli rånad eller tappa bort sina sedlar. Dessutom tycker jag att det kan vara svårt att förstå sig på alla sedlar när man är i ett främmande land. Blir man verkligen inte lurad? Jag kanske pyntar dubbelt för att jag är helt virri virri kokoooo när det kommer till dessa nya sedlars värde!?
VISA kort är accepterade på miljontals ställen i världen, så du kan betala med ditt VISA i stort sett var som helst. VISA accepteras i mer än 200 länder. Att betala med sitt VISAkort utomlands är lika säkert som hemma. Om du får valet kan du också välja att betala i lokal valuta vilket gör att du får det till förmånligaste priset. Med VISA kan du också beställa och boka din resa, kortet ger dig skydd om något går fel. Du kan verkligen ta ut pengar i över 400,000 automater runtom i Europa. Det är ju galet många!
Ja jag vet ju i alla fall vem som inte kommer växla mer och det är en sak som är säker. Nä, jag känner att det ju inte ens behövs. Jag kan betala utomlands och dessutom så kan jag ju också ta ut pengar om jag vill ha lite mer slantar på fickan.
Åh Gud, jag sitter och gråter här. Sitter och lyssnar på Alex & Sigges podcast. Åh herre, Alex får ett brev från Sigge som är så vackert. De båda gråter så fint i podden. Helt otroligt…. Mina tårar bara forsar. Så fint!
Men, nu måste jag torka tårarna. Har massor med jobb som jag måste ta tag i, ett möte kl 13.30 och sen är det dags att hämta Milo.
Idag var jag ute på en snabbrunda. Det blev promenad varvat med jogging. Bara kände på det lite, lite kortare intervaller för att se hur stockarna känns. Eller om jag skulle få rumpan upp på ryggen? Haha….jag får ju ofta den känslan när man börjar jogga. 🙂
Titta!!!!???? Ååååh, våra pioner slår ut! Äntligen, känns som jag vankat av och an. Pratat med dom och klappat på dom för att de ska slå ut. Förra året var det så otroligt vackert alltså.
Idag kom äntligen min härliga vattenbehållare till vårt utekök. Det blev precis så bra som jag hade föreställt mig. Det kan verkligen inte bli bättre! SÅ NÖJD! ♥
Den rymmer verkligen 8 liter vilket är riktigt mycket. Inget man behöver springa och fylla på stup i kvarten. Bjuder vi hem vänner i sommar kan man fylla den här rackaren med Sangria. Jag ser hur fint det skulle vara med alla apelsinskivor i.
Ser ni så bra den passar där? Tammetusan så man tror att den är måttbeställd.
Gillar verkligen locket. Sett att det finns såna lock som man skruvar på. Detta är verkligen supertätt. Perfekt ju!
Det kommer ordentligt ur tappkranen också. Här stod jag och tvättade händerna efter att jag skurit upp en tomat tidigare idag. Nu ska jag bara borra hål i botten av denna zinkhink så kan vi använda den som ett handfat. PERFEKT!
Nu ska jag bjuda dig på ett höjdarrecept på grilltallrik att fixa till sommarens alla grillkvällar. Igår grillade vi och åt så himla gott. Jag vill laga exakt samma mat till ikväll känns det som. Kan inte sluta tänka på hur gott det var alltså.
Grilltallrik med kyckling.
Recept 4 personer:
4 kycklingfiléer
marinad på olja, soya, salt, peppar och färsk vitlök
1 kg färskpotatis
1 paprika
1 knippe salladslök
5 rädisor
2 stora kvisttomater
1 zucchini
1 paket fetaost
burkbea
Gör såhär:
Tvätta av potatisen och ställ den för att koka i rikligt med vatten. Dela kycklingfiléerna på längden. Gärna fler gånger så du får lite mindre ”sticks” av dom. Lägg dom i marinad. Med fördel över natten, annars funkar det att snabbmarinera också. Dela upp paprika, salladslök, rädisor, tomater och fetaost i lite större bitar.
Lägg allt i ett foliepaket. Jag hällde sedan på rökt olivolja (sicken höjdare, den kom i månadens smakbox) och sedan hade jag även på detta salt som är sååå gott!!! Tjoffa på foliepaketet på grillen och låt vara på ca 10 min. Ta kycklingen ur marinaden och låt ligga på grillen tills det är genomgrillat. Servera sedan kycklingen med potatisen, grönsakerna från foliepaketet och bearnaisesås. Supermumsigt verkligen!
OBS OBS OBS OBS OBS OBS:
Nu har jag och 2 av mina bakkollegor startat en sida på Facebook som heter FIKA & MAT – Recept på bakning och mat för alla! Där kommer det finnas massor av härliga recept på både mat och bakning att ta del av. HÄR hittar du sidan, FÖLJ GÄRNA – då blir vi så himla glada förstår ni! ♥♥♥
Även om man bestämmer sig för att inte ha dåligt samvete över att man inte hunnit blogga så får man det likt förbannat! Det gnager, det river och det stressar en nåt kopiöst alltså. Jag är väl lättstressad också tänker jag och då blir allt sånt värre.
Men nu är jag i alla fall här. Jag är här för att säga hej och hå, visa lite bilder om vart jag hållit hus och lite annat smått och gott.
Milo var hemma igår också då han kruppade lite på natten. Efter att jag jobbat klart på förmiddagen åkte vi till mamma och sedan in till stan för en lunch på thaikrogen mitt på stan. Alltså jag var sååå hungrig och åt verkligen som en häst som du ser. Min craving när jag äter thaimat är wokade grönsaker. Det är så sjukt gott!
Den här sötisen var vid gott mod och mådde mycket bättre under dagen.
På kvällen var det dags att äta igen. 🙂 Vi åt grillat. Jag föreberedde i vårt utekök. Sååå himla trevligt alltså. Stå där bredvid grillen och skära grönsaker och göra små foliepaket med massa gott i. Tänkte att jag måste ge dig receptet sen för det blev verkligen så fasligt gott!
Apropå uteköket. Idag kom min vattenbehållare som passade som handsken alltså! Wiieeeeee, du ska få se bilder på den senare idag.
Nu måste jag rusa vidare igen, men vi hörs snart igen.
Måste bjuda dig på godaste receptet på hallon och rabarberkaka. Den här är saftig, syrlig, söt och bara helt perfekt. Servera den till en vaniljsås eller lite vaniljglass så ska du få se på höjdare alltså!
Att toppa den med florsocker och färska myntablad är lite pricken över i:et!
RECEPT:
1 stång rabarber
1 dl frysta hallon
1 tsk potatismjöl 100 gram smör
2½ dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
florsocker
myntablad (mina är från min egen odling)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj & bröa en form,min är cirka 24 cm.
Tvätta och skala rabaerbern, skär dem i små bitar, blanda dem sedan med potatismjölet. Ta fram hallon, jag använde frysta hallon. Smält smöret, låt svalna något. Blanda de torra ingredienserna i en skål, häll i smöret och äggen. Rör tills du har en jämn smet, häll sedan allt i din form. Fördela ut rabarberna och hallonen och tryck ner dem lite i kakan.
Grädda sedan kakan i mitten av ugnen i cirka 25- 30 minuter. Ta ut kakan och låt svalna lite. Pudra över florsocker och ha på några myntablad.
Serveras med vaniljvisp, vaniljsås, vaniljglass eller grädde.
Sådär, då var vi hemma igen. Fifasen vad spännande det var…..jag pallar knappt att kolla alltså! Händerna svettas, hjärtat rusar, kroppen pirrar…ja men herreminjee! Som tur var gjorde ju Irland självmål. 😉 Men vad mysigt det är att göra något extra av en vanlig måndag. Något sånt här hoppas jag att få göra mer. 🙂 ♥
Laddade och ska precis gå in på vår lilla kvarterskrog. 🙂
Långbord för oss och massa gult & blått!
Kompis Pillan vet hur en supporter-slipsten ska dras! 😀
Vi laddade med en måndagspizza.
Vilken känsla när de kom in! Zlatan som den kung han är.
Vilket blågult hav! ♥
Vi jublade när Guidetti blev inbytt. 😀
Nu ska vi mysa lite i soffan, hoppas på en bra film eller nåt. Hoppas att du haft en bra måndag.