Vad det INTE känns som lördag idag. De var ett stort gäng som skulle ut och äta ikväll men vi är så AV på nåt sätt. Vet inte men jag känner mig lite tom. Så typiskt efter julen förstås. Man har stressat och fixat som tusan och sen är allt bara över. Där står man sen men en tom plånbok och ba; ”Vafan var det som just hände?!”
Jag har varit vaken i 17 timmar nu. 😉 Så är det när man beter sig som professor Baltazar på nätterna. Herreminjee alltså, jag smidde planer och framtid för glatta livet. Har inte sovit en blund sen jag vaknade halv ett inatt, men Tony (som sovit som en liten gris) har snarkat ett par ggr idag. Blir typ avundsjuk fast jag inte ska sova på dagen (då blir allt ännu värre). Men jag blir nog avis på sättet han klarar av att somna. På golvet, vid TV:n, sittande i soffan…ja men du hajar?! Hur som helst, när som helst.
För mig är det så att helst ALLA barn ska vara i trygghet, helst ska Milo sova, katten ha fått sin mat eller blivit insläppt, släckt och fixat liksom. Ämen jag äääääär ju bara en ”bajsnödig” person alltså. Jag behöver ju släppa sargen liksom. Men HUR lätt är det när man levt på såhär i 43 år nu?
Här har vi suttit i en enda stor hög. Milo är också i slappmood som tur är och är helt självgående förutom lite utfodring och sånt. Jag har ätit både godis och chips OCH hunnit med ett fotbad. Du hör ju, utmattande som fasen alltså. 😉
Kanske ska jag ändå kliva ur soffan och borsta tänderna eller nåt, då har jag ju gjort nånting. Haha….
För mig är det eftemiddag kan man säga. Jag somnade redan halv 6 igår och sov till halv 1 inatt. Det visade sig bli omöjligt att somna om sedan då hjärnan satte igång att spinna på en herrans massa idéer. Jag var så kreativ inatt och kom på så mycket bra så jag höll nästan på att smälla av. 😀 Ojoj! Jag tog stora beslut inatt. Du kommer såklart att få hänga med i allt, OM allt blir verklighet. Typ så…. 🙂
Vi slappar vidare. Gårdagen tillbringades i soffan. Vi bara var. Vi kollade två filmer. Vi åt i vardagsrummet. Jag var inte ens utanför dörren. Öppnade dörren åt katten gjorde jag i alla fall. 🙂 Jag såg 50 shades of grey för första gången och höll på att smälla av när jag såg slutet. QUE liksom? På mi instagram tyckte de flesta att jag skulle läsa böckerna, men jag har hört så många som blivit besvikna på filmen sen så jag tror att jag väntar till filmen kommer istället. Tänkte att nu när jag påbörjat att kolla filmerna så känns det synd att förstöra resten av filmerna genom att läsa böckerna. Har du läst böckerna?
Du, här kommer de sista månaderna på året som gått.
SEPTEMBER:
Milo nötte på rejält i dessa skateparker. Han blev riktigt duktig innan sommaren var över. VI tog vara på sensommardagarna och lyckades få till några riktigt härliga vistelser där.
Vi besökte Eskilstuna Zoo ytterligare en gång. Fick med oss både mamma och pappa och syrran och Pierre. Skitmysig familjedag på alla sätt! Pappa som skadade sitt knä vid en fallolycka var så tapper och så stark, pallade en heldag på Eskilstuna Zoo liksom.
Flög ner till Göteborg med ett gäng underbara tjejer. Så stolt att jag fixade att flyga igen. Vi hade en helt fantastisk supergrym resa i Göteborg. Bilder därifrån hittar du HÄR.
….jag var i fas igår. När man är en person som oftast spar allt till sista sekund och allt som oftast får stressa på ett galet sätt så kändes det som att jag hade glömt något riktigt viktigt igår. Typ som något med varmrätten, att man glömt något till den. Köttet? Potatisen? Jamen whatever, det kändes så FEL att vara i fas. Haha…. snacka om ett beteende som borde vara något att satsa på och förändra. 🙂 Vi hann t.o.m att sätta oss i soffan en lång stund och titta på dokumentären om Justin Bieber. SÅ intressant by the way.
Vi startade dock dagen med förberedelser.
Glassen var klar efter en natt i frysen. Smördegsrullar med feta, sorosfrön och honung förbereddes och så gjorde jag också chokladmaränger.
Jag förberedde en fördrink som jag inte tyckte blev god (som de andra fick smaka och tyckte var JÄTTEGOD – haha….jag smakade inte efter att jag gjorde om den). Det blev iskall CAVA i välkomstdrink. Förberedde en silverbricka med guldkulor och presentband, enkelt men lite dekorativt på självaste nyårsafton.
Där stod allt sedan och bara väntade på våra gäster. Dukningen lös upp fint i mörkret i köket.
Bry er inte om mina tofflor. Haha.. vi har kallt på golven så jag bor i mina tofflor. 🙂 Jag hade på mig en HANNAH DRESS från Hannahs kollektion FEMME COLLECTION, såg nu att den var på REA…bara halva priset för den just nu. Du hittar den HÄR.
Mina härliga vänner och familj. Vi känns som en familj. X:et tillhör familjen sen länge.
Gillar inte blixtbilder egentligen men för att visa så var detta maten. Missade ta på den goda glassen, men den var så god så jag ska göra mera idag och då ska jag ta bid på den också. 🙂 Alltså maten var ”to die for”. GALET GOTT! Får man säga det om någonting man lagat själv?? 🙂 Lite skämmigt känns det men det var sååå gott. Jag hade kyckling som bilden visar, missade ta bild på köttet tyvärr. Den var perfekt, vi körde på nästan 60 grader invändigt då ingen i sällskapet gillar för rött kött. Allt blev så bra. Lakritssåsen var gudomlig, potatiskakan ska vi inte ens prata om och så den syltade löken till. ÄMEN HALLEGOOO säger jag bara! ♥♥♥ Älsk på god mat!
Milo somnade redan halv 8. Dock så hade vi lovat honom att väcka honom till 12 slaget, vilket vi gjorde. Men han ville inte gå ut så vi satt inne i stugvärmen och kollade på fyrverkerierna. Jag lyckades ta totalt keffiga bilder på det tyvärr….
Dom andra stod utanför och firade med skumpa och sköt raketer men det var härligt att sitta inne med TV:n påslagen och räkna ned. Det blev en mysig kväll med människor omkring sig som man tycker om. ♥ Jag skjutsade hem några av dom vi halv 2 tiden sen. TACKSAM för allt vad den här kvällen gav.
Nu ska jag avsluta min årsresumé och till sist snacka lite taktik för det nya året. 😉 ♥
Jag har varit vaken sen kl 7 i morse. Jag drack ett glas bubbel igår så jag är absolut inte bakis. SKÖNT idag kan jag säga. 🙂 Vi hade en fantastisk kväll ur matsynpunkt igår. HERRE-MIN-JEE så god maten blev alltså. Jag är så nöjd och stolt om jag ska vara ärlig. Det är häftigt att lyckas laga så god mat till just nyårsafton och till sina fina vänner.
Jag måste nog dela upp inläggen idag så att vi tar en sak i taget. Haha….min sista del av årsresumén kommer in idag. SÅ dagens blogg kommer handla om både förra året, dukning, mat och nyårsfirande. Nu ska jag börja med att visa min dukning. Den blev riktigt fin och tål att visas lite bilder på.
Tallrikarna är mina Mateus tallrikar som jag bara älskar! Det finaste som finns i keramikväg tycker jag. Sedan sydde jag om tygservetterna jag köpte på IKEA. Klippte bort den gråa delen och sydde ihop dom. Knöt sedan ett presentband runt. Passade så fint till de guldiga assietterna.
Det blev mina favoritrosor till dukningen. Sprayade lite burkar i guld och fyllde även dom med rosor. Älskar rosor. Det är så otroligt vackert! Det passade förvånansvärt bra med dessa rosa/grön/vita rosor till gulddukningen.
Jag pysslade ihop en stjärndekoration som jag hängde i vår ljuslampett i taket. Tog bara guldigt presentsnöre och klippte ut svarta stjärnor som jag klistrade ihop med bandet emellan.
I mitten på bordet hade jag en ljusslinga i guld som är batteridriven. Den köpte jag för halva priset. TIPS! Köp juldekorationer på halva priset nu så har du massor med fina dekorationer att använda till t ex dukningar och sånt. Den här ljusslingan kommer jag definitivt att få användning av vid flera dukningar.
Det var dukningen det! Nästa inlägg ska handla om vårt firande! Vi hörs sen igen! ♥
Ja här är det fullt upp, hinner inte lägga in några bilder på dukningen tyvärr men imorgon kommer jag ha all tid i världen. 🙂 Har just gjort ett litet fat med chokladmaränger som vi ska ha till min hemmagjorda glass. Åh, kolasåsen är ”to die for”. I ett litet ögonblick kände jag mig som att jag kanske borde bli kock, eller söka till sveriges mästerkock? Haha… men sen kom jag på att jag fåttstorhetsvansinne eller bara lyckats med menyn sådär härligt bra. Sen har vi ju faktiskt inte smakat på maten ännu….återkommer om det. 😉
Årets sista dag är här. Vi har förberett vår nyårsmiddag sedan igår. Dukningen blev klar igår kväll och jag känner mig nöjd. Ska ta lite bättre bilder på allt när det är ljust.
Någon var nyfiken på vad vår nyårsmiddag ska bestå utav?
Här kommer vår meny (tyvärr inte de bästa bilderna).
DRINK & DRINKTILLTUGG:
En gindrink med gin, rårörda lingon, citronsaft och sockerlag. Till det serveras smördegsrullar med fetaost, honung och rostade solrosfrön samt mitt glutenfria bröd med laxröra.
FÖRRÄTT:
Vi kunde inte bestämma oss så det fick bli lite både och. Smörstekt sparris med parmesan och torrostade solrosfrön.
Sen blir det chevregratinerade rödbetor. Enkelt…. köp färdigkokta rödbetor, klyfta och lägg i ugnsfast form. Strö på chèvreost och solrosfrön.
VARMRÄTT:
Ingen bild då jag aldrig lagat det. Eller jo, potatiskakan är klar men ligger i kylen. Det blir helstekt oxfilé med potatiskaka och lakritssås. Till det en syrlig sallad och lite syltad rödlök. (Jag äter kyckling).
Rödvinssås med lakrits!
1 grovhackad schalottenlök
1 skivad morot
2 msk smör
1 msk tomatpuré
3 msk rårörsocker
3/4 dl balsamvinäger
4 1/2 dl rött vin
3 msk konc. kalvfond
1 1/2 tsk soja
4 1/2 dl vatten
2 tsk majsstärkelse
1 msk lakritspulver (du kan också mixa ca 10 st turkisk peppar till pulver)
salt och peppar
Gör såhär:
1) Fräs schalottenlök och morot i smöret i en kastrull ca 3 minuter utan att det får färg. Tillsätt tomatpuré, låt fräsa ytterligare 1 minut.
2) Strö över rårörsocker och låt det börja karamelliseras. Häll på balsamvinäger, låt koka utan lock till en sirapsliknande konsistens.
3) Häll på rött vin och koka utan lock till 1/3 av vätskan återstår ca 15 minuter.
4) Tillsätt kalvfond, soja och vatten. Låt koka utan lock ca 10 minuter, eller tills hälften återstår. Sila såsen.
5) Red såsen med majsstärkelse blandad med lakritspulver utrörd i vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Så ser vår nyårsmiddag ut. Ska bli så gott! Ser fram emot vår middag ikväll.
Håller fortfarande på och skriver på den sista årsresumen, den dyker upp under dagen. Ska ta bilder på vår dukning och hoppas hinna lägga in lite bilder på det.
Du, om du inte kikar in här mer idag så vill jag önska dig ett gott nytt år. Tack för att du läser här hos mig! ❤️ Nästa år ska jag börja med att blogga om vad jag ska förändra. Vad ska man släppa och vad ska man satsa på? Ett förhoppningsvis ”peppigt” inlägg.
Min älskade syster gifte sig med sin Pierre. Här och härkan du läsa och se bilder. Milo var ringbärare och jag var tärna. En ärofylld uppgift. En sån rörande och vacker dag det blev. ♥ Å nu ska de ha en bebis….. lyckan är total!
Jag träffade min husgud Ernst på Formexmässan! Lyckan var total! 😉 Jobbade också några månader som säljare för Love Forever, jättekul var det verkligen! Numera samarbetar vi i massa olika former. Terece har blivit en vän för livet. ♥
Vår lilla katt hade en helvetessommar med ett sår som blev en böld. 3 ggr opererades han och till slut lyckades vi få bukt på det. Tänk att ett kattbett kan orsaka så mycket skada? 🙁
Till slut, drygt 3 månader efter första operationen var det dags för operation 2. Livrädd, skräckslagen….men något som jag bara var tvungen att göra, allt skulle visa sig bli 100 ggr bättre!. Hade hjälp av min bok när jag satt där och väntade på min tur. Efteråt var det nog en underdrift att säga att jag var lättad. Så otroligt lättad. HÄR kan du läsa om det.
Nån vecka efter operationen var jag redo för fest. Det kändes rätt att fira att jag hade kommit en sån bra bit på väg. Nu kunde jag plötsligt blicka framåt, hade inte alls ont längre och lärde mig leva med min kompis ”sladden”. Dock så var jag ju fortfarande oroad över den stora operationen som var nästa projekt.
Men, på något sätt växte jag otroligt mycket under den här perioden. Jag lättade mitt hjärtaen hel del angående det här på bloggen. Jag fick några stora ”bitch-slaps” i ansiktet den här perioden. Hur livet kan handla om hur man ställer sig till saker, hur ens inställning kan påverka hela scenariot. Så VIKTIGT!
Jag och Tony blev bjudna till Hotell Skansens nyinvigning i maj. En helt underbar helg med underbara människor som vi toknjöt utav. Vi hade det så otroligt mysigt och bra verkligen. HÄR, HÄR och HÄR kan du läsa om den helgen.
Theddes studentbal gick av stapeln. Jag fick göra i ordning Lowa som är barndomskompis med mina stora barn. Regnet vräkte ned men de var så fantastiskt fina ändå! Jag var så rörd och stolt. HÄR kan du se mer bilder.
JUNI:
Vi fick nycklarna till vårt hus. Sedan blev det bråttom kan man säga. Theddes student stundade om bara 5 dagar. Kan säga att det blev en aning stressigt den här perioden. Fifasen! 🙂
Efter flytt och en herrans massa fix var det då äntligen dags, min fina äldsta son Thedde tog äntligen studenten. Hans livs lyckligaste dag! ♥
Gjorde i ordning vårt uterum i trädgården. Även kallas POOLHUSET. Många av er fick massor med inspiration och jag vet att många gjorde ett likadant i sina trädgårdar. Kul att man kan inspirera! 🙂 HÄR hittar du fler bilder. HÄRhur du går tillväga. Kanske kan vara något att göra till sommaren.
Fortsättning följer med resten av årsresumén under dagen!
…jag har just avslutat min yoga och avslappning. Nu när äntligen förkylningen släppt och rösten är tillbaka kan jag återgå till min morgonrutin.
Fin yoga outfit va? 😀 Mitt favvo Hello Kitty nattlinne och stjärnmysisarna.
Ska strax lägga mig på spikmattan och få min rygg och axlar att slappna av litegrann. Skönaste avslappningen ever är det!
Sen är jag nog redo att kicka igång dagen. Inatt sov jag mer normalt faktiskt. Visserligen vaknade jag redan kl halv 4…men men, nu får jag njuta av dagen mer. 🙂
Idag ska jag bjuda dig på ett sista tips på nyårsmeny, du ska också få en återblick på året som gått. De inläggen delar jag upp så det inte blir så mastig läsning. Jag har verkligen gjort en ”walk down the memorylane” alltså. Piuuuh…..jobbigt men också kul.
Jag fortsätter att tipsa om trerätters middagar, ur denna middag ska jag nog göra glassen till efterrätt. Den blev verkligen skitgod. Många som inte gillar efterrätt gillar oftast glass så det kan vara ett bra alternativ att köra om man har någon som inte är så förtjust i bakverk och efterrätter.
FÖRRÄTT:
Bruschetta med tomat, fetaost och färsk basilika. Riktigt gott och t.o.m Tony som inte tycker om tomat ÄLSKAR den här förrätten. Denna kommer vara en del av vår förrätt på nyårsafton. Vi ska nämligen köra flera eftersom det finns så många goda. 🙂
RECEPT 6 port:
3 tomater
stor knippe färsk basilika
ruccola
1 pkt (200 gr) fetaost
2 msk rå citronsaft
1/2 dl olivolja
peppar
salt
6 skivor lantbröd 2 vitlöksklyftor 1 rödlök
Gör såhär:
Blanda smör och olivolja i stekpannan. Gnid in det skivade lantbrödet med pressad vitlök. Lägg i skivorna i en stekpanna och låt ytan bli lite knastrig. Hacka färska basilikan, ruccolan, löken. Tomaterna (bara köttet) och fetaosten ska skivas i små fyrkanter. Blanda under tiden alla ingredienser. Lägg på på det skivade lantbrödet. Låt stå och dra en stund innan servering.
VARMRÄTT:
Krämig fläskfilégryta med sting och med smak av kokos, recept HÄR!
EFTERRÄTT:
Hemmagjord daimglass med hemmagjorda maränger, recept HÄR!
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat till höger under detta inlägg.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR