Fantastiskt god Fläskytterfilé med lingonsås

Godmorgon sköna Söndag

Idag är det mulet här hos oss, en perfekt dag att baka eller laga mat kanske. Jag tänkte ge dig ett tips på en maträtt jag lagade igår. Ugnsbakad fläskytterfilé med världens godaste lingonsås. Den här rätten sköter sig själv i ugnen så du behöver inte göra så mycket, perfekt för en skön söndag. Ugnsbakad fläskytterfilé med lingonsås var så enkel att göra, så alla klarar av det. Vill du ha en riktigt god Söndagsrätt så kan jag varmt rekommendera denna fläskytterfilé med lingonsås.


Lingonsåsen smakade såååå gott! Så krämig och len och passade som handsken till fläskytterfilén. Jag kokade ris till den här rätten, skulle säga att det skulle passa lika bra med någon potatisrätt till också. Hämta gärna inspiration från mina potatisrätter (<klicka för recept) här på sidan. Potatis går det att göra mycket gott med!

Missa inte: Mina 20 godaste kötträtter (<klicka för recept).


Efter att maten var klar i ugnen så strödde jag på några färska lingon som jag tinade från frysen, hade även på lite hackad timjan som jag hade i frysen också.

Populäraste recept på hela sidan: 40 populäraste recepten på sidan (<klicka för alla recept)


I såsen är det lingonsylt så det blir även en perfekt sötma i såsen, sedan blir det så gott med de syrliga lingonen när man serverar rätten. Grönsaker som jag serverar till är en grönsallad med rödlök, fetaost, gurka och sugarsnaps. Blir så gott till!

Andra goda rätter med fläskytterfilé:


Fläskytterfilé med magisk balsamsås

Helstekt fläskytterfilé med himmelskt god sås

Fläskytterfilé i sockerkaksform

Fläskytterfilé med lingonsås, 4 p

Fläskfilé är också väldigt gott, kolla in dessa recept: Fläskfilégratäng // Fläskfile & Baconlåda // Min godaste fläskfilégryta

500 g fläskytterfilé

3 dl grädde

2 dl creme fraiche

1 1/2 dl lingonsylt

2 msk kalvfond

1 msk oxfond

1 msk mörk balsamvinäger

salt & svartpeppar

1 msk majsredning + 2 msk grädde

Lingon till servering

hackad timjan till servering

Gör såhär:


1) Sätt ugnen på 200 grader. Putsa fläskytterfilén och skär den i ca 1 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem tätt (dock inte på varandra) i en ugnsform. Salta & peppra.


2) Blanda en ”sås” av grädde, creme fraiche, kalvfond, oxfond, balsamvinäger, lingonsylt, salt & peppar. Häll allt över köttet.

3) Ställ i mitten av ugnen, låt stå i 45 minuter. Ta ut och blanda majsredning och grädde så alla klumpar försvinner, häll i det i såsen med köttet och blanda runt tills det börjar bli lite mer krämigt än rinnigt.

4) Ha på lingon & timjan eller någon annan ört du gillar. Servera!

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i tummen upp till vänster under inlägget.

Den här formen är fin att ställa fram på matbordet med färgerna från lingonen tycker jag. Ser gott och vackert ut. En riktig höjdarrätt om du frågar mig!

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Inspireras av fler goda recept:


Över 120 goda recept på mjuka kakor

Mina 10 populäraste kycklingrecept

15 billiga & goda rätter

10 perfekta rätter för matlådan

Över 100 goda brödrecept

8 underbara korvrätter

10 enkla & extra goda vardagsrätter

8 maträtter under 15 minuter

20 lättlagade rätter under 30 min

38 goda grytor

Tack för all uppskattning jag får ifrån dig, det betyder mycket för mig. Önskar dig en fin dag så hörs vi sen igen. Njut av denna sköna Söndag. Det ska verkligen jag försöka göra!

Kram Nina

83
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lisbeth
Lisbeth
24 days ago

Måste det hela tiden komma upp att man måste godkänna cookies? Räcker väl 1 gång när man går in på din sida🤔Jättebra recept annars👌👌😋

Jessica
Jessica
22 days ago

God morgon!
Du har skrivit köttbuljongtärning i hur man tillagar rätten, men inte i själva ingredienserna. Ska man smula ner den + ha i fonderna?
Ha en fortsatt fin söndag! //Jessica

Nästa inlägg

Mellis & Modetips

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x