Pizzabullar med bacon

Oj vad familjen åt, ja dom åt så dom sprack nästan. Ett väldigt omtyckt recept på pizzabullar här hemma. Det som är så smidigt med pizzabullar är ju att man kan ta med dem överallt, går snabbt att fixa, de är dessutom sååå goda. Vi åt pizzabullarna till sallad och en god sås, kan verkligen rekommendera min vitlökssås (<klicka för recept) till dessa pizzabullar. Passar som handen i handsken.

Annat gott med bacon: KYCKLING & BACONPAJ
(<klicka för recept)


Jag hade pesto gjord av paprika emellan och det var ju bara en hur god kombo som helst tillsammans med de stekta baconen. Tips om du vill ha lite chunky bitar av bacon är att köpa ICAs tärnade bokspånsrökta bacon. Jag hade 2 paket av det i pizzabullarna.

Mer med bacon: VÄRLDENS GODASTE BACONPASTA (<klicka för recept)

PIZZABULLAR MED BACON, ca 18 st

Missa inte: Världens godaste Pinsa Bianco Supergoda mini minipizzorSupergoda minipizzor på tortillabröd

Ingredienser:

1 rulle pizzadeg (jag köper ICAs familjepizzadeg)

1 burk paprika pesto

2 paket ICAs tärnad bokspånsrökta bacon á 140 g

1/2 knippe salladslök

2 dl riven ost

Topping:

riven ost

Gör såhär:


1. Rulla ut pizzadegen. Bred på hela burken med paprika peston.

2. Stek baconen tills de blir väl genomstekta, nästintill knaperstekta. Häll sedan av allt fett och låt baconen vila på hushållspapper som du vikt ett par gånger på en t ex tallrik eller skärbräda. Vi vill få av så mycket fett som möjligt. Hacka upp salladslöken i skivor.



3. Strö ut baconen och salladslöken på pizzarullen. Strö på riven ost. Rulla sedan ihop den från långsidan. Skär sedan i ca 3 cm breda skivor och placera bullarna i bakformar. Tips: Olja eller smöra formarna för att vara helt säker på att de lossnar bra.

4. Strö på ost på alla. Sedan är det skjuts in i mitten av ugnen på 200 grader. Grädda dom i ca 20 min eller tills att de fått riktigt fin färg och osten smält ordentligt.

Här hemma serveras dessa till en god grönsallad eller pizzasallad (<klicka för recept). Gör du en grönsallad (<klicka för tips på flera olika sallader) så ha gärna i fetaost och rödlök i den. Passar så bra till just dessa pizzabullar. En riktigt god dressing är också en hit, jag brukar göra min vitlökssås till som jag skrev om i början, där finns också recept. Gott att tillföra lite hetta i den också genom att tillsätta chiliflakes.

Mer med pizza: ALLA RECEPT MED PIZZA (<klicka för recept)


Hoppas du ska gilla detta receptet lika mycket som vi gjorde. Riktigt riktigt gott var det! 🤤🥰 Det är alltid lika roligt och höra när ni testat recepten. Så tack för att du delar med dig om när du gör det.

Missa inte: PIZZABULLAR MED SALAMI & VÄSTERBOTTENSOST


Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i den lilla tummen till vänster under inlägget.

Det betyder mer än du tror att få det där lilla klicket på tummen upp om du gillar recepten. Det är också en liten fingervisning om vad ni som följer mina recept gillar. Bara så ni vet! 🥰

Fler goda recept:

10 populära recept på gratänger

15 billiga enkla rätter

10 populära recept på olika korvrätter

20 lättlagade rätter under 30 min

10 populäraste recepten med köttfärs


FÖLJ MIG:

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

43
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mariette Wien
Mariette Wien
1 month ago

Jätte goda

Nästa inlägg

Veckomatsedel v 9

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x