Snabbt inne för att säga hej och ge dig ytterligare ett toppen recept för en fredag. Detta bara måste du testa, så gaaaalet gott!
BRIEBULLAR, 9 st
1 pkt smördeg på rulle
250 g brieost
1/2 dl marmelad (jag använde denna:)
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader varmluft, 225 grader vanlig. Rulla ut smördegsplattan på en ugnsplåt. Skiva brieosten i mindre bitar. Fördela ut dem på plattan.
2) Ha på marmelad på brieosten och på plattan. Rulla ihop från långsidan tills du har en rulle.
3) Skär ut ca 4 cm breda skivor. Lägg i muffinsformar. Skjuts in i mitten av ugnen i ca 15 min eller tills de fått fin färg.
Inatt hade jag lite svårt att sova, då händer det att jag ligger och slösurfar när jag liksom ger upp på att sova. Ni skulle se min historik då? Haha…. om jag somnar om så brukar det vara rätt underhållande att se den dagen efter. Jag kan hamna på precis vad som helst.
Inatt bestämde jag mig t ex för att köpa ett trangiakök, ett stormkök. Hur härligt ser inte detta ut alltså? Jag tänker vi ska ta med oss det till fjällen också, vi fick ju sån otrolig mersmak att njuta av fjällen mer än bara på vintern när vi åkte till fjällen på höstlovet. Fick en sån otrolig nostalgitripp när jag hamnade på en sån hashtag på Instagram och kastades tillbaka till min barndom då vi åkte ut på sjön och lagade mat på mamma o pappas stormkök. Blev så otroligt inspirerad av det så nu ska jag faktiskt idag köpa ett sånt kök. Nu kommer det bli en del skogsturer med ryggan packad och så ska vi äta gott i naturen. Ni vet väl att all mat och bakning smakar mycket bättre ute i skogen och naturen!? Vet inte varför det är så men det är sanningen! Milo har sen han var liten älskat att gå i naturen och skogen så honom kommer det vara en enkel match att få med. Gud vad jag ser fram emot det, kanske att jag inviger den redan i helgen. Då ska jag baka kanelbullar på den, sååå häftigt! Ni hänger med såklart.
Något annat jag ibland gör är att jag nattshoppar. Livsfarligt men så rogivande på något sätt, låter kanske sjukt men på natten blir man aldrig störd. Det plingar inte i mejlen (faktiskt tagit bort notiser på det nu för jag höll på att bli knäpp), det ringer inte, ingen ropar på dig och det finns inga måsten på natten. Du får bara ligga i din säng och göra just det du är sugen på. Inatt var det att kolla reor. Här hittade jag 4 ursnygga överdelar på jätterean på Lindex. Alla dessa överdelar fyndade jag för under 500 kr. Du hittar all rea HÄR! Du kan fynda för upp till 70% rabatt nu.
Den här mjuka alldeles underbart sköna klänningen som jag har är tex också på rea! Du hittar den HÄR!
Japp, så när ni andra sov så höll jag på med ovan. Vilken knäppis man är. Men det resulterade i lite härliga överdelar och ett kommande stormkök. Härligt ju.
Fredag i huset och jag har sovit som en kratta inatt, tror det är min pms som ställer till det som vanligt. Har varit samma mönster i många år nu. Precis i början av pms:en så får jag några bökiga nätter. Men nu ska vi inte hänga läpp för det för nu är underbara ljuvliga fredag här! Ingen är gladare och mer pepp än jag. Jag ÄLSKAR ju fredagar av hela mitt väsen, har alltid gjort! Kl 18 kör vi AW-LIVE på min Instagram, jag ska handla allt till det under dagen och fredagspiffa här hemma. Jag ska alldeles strax gå upp och faktiskt förbereda maten till ikväll så allt sånt är klart, så skönt att bara få sätta sig och äta efter liven tänker jag. Ska gå igenom kylen, den är proppfull och behöver rensas så vi får se om jag lagar något på det som finns eller om jag kanske måste kvista och handla på när-ICA?
Jag tänkte kicka igång denna fredag med ett gott tips! Jag tänkte att många säkert gör tacos ikväll och kanske får lite tacoköttfärs över. Något du då kan göra till lunch t ex dagen efter är dessa TACOTOAST. Tipsade om dessa i början av förra året och tänkte att det var dags igen.
TACOTOAST, ca 8 st
400 g köttfärs 1 påse tacokrydda 1,5 dl tacosås (salsasås) 250 g riven ost (jag rev ost på den fina sidan) 5 skivor polarbröd 1 schalottenlök (funkar med vanlig lök med men schalottenlök är mild och jättegod)
Gör såhär:
1) Stek köttfärsen och ha i tacokryddan efter anvisningarna på påsen. (Har du överbliven tacoköttfärs kvar använder du bara den).
2) Lägg ut bröd på bakplåtspapper på en plåt. Lägg ut köttfärsen på bröden. Ha på tacosås över köttfärsen. (Tips: Ha på majs, tomater och annat som du gillar på köttfärsen om du vill.) Toppa med schalottenlök som är finstrimlad. Avsluta med riven ost på.
3) Gratinera sedan i ugnen i ca 15 min. Servera med t ex gräddfil, guacamole, ostdipp och massa härliga grönsaker. MUMS!
Önskar dig en toppenfredag idag. I ett senare inlägg idag ska du få se vad för tok jag hittade på när jag inte kunde sova inatt. 🙈😅
Hur har ni det? Härjar snöfallet där du bor eller är det lugnt? Idag när jag gick ute så fick jag bara en sån otroligt härlig känsla av vår i kroppen. Solen sken genom molnen och det var sådär blött som det brukar vara på våren, PANG sa det så spritte det till av vårkänsla i min kropp. Det var en mycket välkommen känsla, sån glädje det gav mig. Nu är det aplänge kvar till våren blommar ut men det tack och lov åt det hållet vi går!
Igår var vi hemma hos mina föräldrar. Vi tittade på deras nya TV som de precis inhandlat. Sen hjälpte min fina mamma till med att sy Milos jacka som hade gått sönder i skolan. Min mamma jobbade ju som sömmerska när hon kom till Sverige. Det var på det jobbet hon också lärde sig tala svenska, fick precis höra storyn om det igår. Hon hade en kollega som jobbat mycket längre och lovade hjälpa mamma med att lära sig sy om hon lovade att hon bara pratade svenska med henne. Bästa hon kunde göra ju. 😅
Vi tittade också på installationen av den nya presidenten. Jädrans pigg farbror det där även om han redan hunnit bli 78 år gammal. Han kändes typ piggare än mig. HAHA… men det tycker jag att min mamma också gör. Jag kanske är världens yngsta gumma? 😂
Dagen idag började med drygt en timmas promenad. Sen kom jag hem och stretchade och töjde lite. Kroppen känns lite seg nu när jag går så himla mycket igen, känner av i rygg och höfter lite, så är det alltid. Kroppen behöver vänja sig vid detta promenerande successivt.
Igår klickade jag hem flera Kari Traa underställströjor. Jag håller på att tvätta sönder den här, jag bara ÄLSKAR den alltså. Sååå skön på, sen är den värmande men inte för varm. Den är tunn och känns knappt på kroppen. Tips tips om du letar sköna undertröjor eller långkallingar. Kari Traas är fenomenalt bra!
Imorgon ska vi ha AW-live på min Instagram igen. Kl 18 drar vi igång. Vi körde ju några fredagar innan jul och det var väldigt tacksamt. Jag kvistade in på Fabian Flinks brödbod här i småstaden, där finns nämligen stans godaste bröd! Det är vår stads bästa bageri alla dagarna i veckan. Vill du hänga med imorgon så finns det lite info på min Instastory, du hittar min Instagram HÄR!
Köpte lite grönt och 2 fredagsbuketter. Blommor gör en lyckligare tycker jag. Fick fredagskänsla direkt även om det bara var torsdag. Idag myntades ett nytt uttryck hemma hos oss, torsdagar heter numera FREDAGSAFTON. 😅 Härligt va? 💕
Hepp, nu tar vi kväll på riktigt här. Ska fortsätta titta på Sveriges Mästerkock. 🥰🥂
Sitter här i långkallingar och laddar för att hoppa in i duschen. Idag är det hårtvätt och hela konkarongen. Haha…. låter som man ska tvagas inför jul typ. 😀
Igår visade jag min kappa på min Instastory och blev helt ner dm:ad av folk som ville veta var den var ifrån. Älskar den verkligen själv, jag tog en större storlek för att få den riktigt sådär oversized. HÄR hittar du den.
Bilder från min morgonpromenad. Idag var det så sjukt segt att komma iväg. Jag kan känna att de dagarna som det är riktigt segt att komma iväg och man ändå gör det, ja då ska man klappa sig själv på axeln lite extra mycket. Det är ingen match när man studsar upp och ger sig iväg och knatar 8 km i högt tempo och det känns bra hela vägen. Det är när det är segt som klister att ta sig ut och man ändå gör det som är en bragd tammetusan!
Godmorgon eller god förmiddag kanske man säger såhär dags? 😅
Tack! Tack för alla tips om skor, nu ska jag ta tag i alla tips jag fick och undersöka saken lite närmare. Många tipsade om IceBugs, såna har jag redan men jag känner att det inte är riktigt såna jag menar, dom är varma men inte så varma som jag är ute efter. Icebugsen har jag när jag är ute och promenerar och så är dom ju klockrena, älskar dom!
I första hand letar jag efter skor som man kan ha i pulkabacken och i fjällen, när det är riktigt kallt t ex eller man ska stå ute länge i snön. Dom ska palla mycket för jag är en frusen jäkel alltså, hatar dessutom att frysa. Jag svettas hellre än fryser 1000 ggr om. 😅
I morse gav jag mig iväg på en promenad, tänkte att jag skulle gå extra länge och det blev faktiskt 1 timme och 10 minuter idag. Så skön känsla efteråt, skönaste är när man börjar närma sig hemma och man vet att snart är jag inne i stugvärmen och får äta frukost.
Dagens frukost blev en stor smoothie med banan och blåbär. Sen brassade jag i ordning ett stort glas med färskpressad apelsin och clementinjuice. Ämen jag svimmar så gott det är! Jag kör ju med mina ekologiska citrusfrukter från Portugal, smaken är bara helt fantastiskt. Som Portugal i ett litet glas liksom.
Apropå Portugal eller kanske Spanien först och främst. Vet ni vad gör? Jo jag försöker ta upp det här med spanska igen. Läste ju spanska i skolan men har glömt bort mycket, kanske att jag klarar mig som turist typ. Men nu ska jag ta det ett steg längre och försöka lära mig. Det är perfekt också då Milo läser Spanska i skolan. Då hjälps vi åt på något vis. Jag resonerar som att varför inte lära sig språk när man har all möjlighet i världen att göra det? Va? Vilken ynnest? Lär jag mig spanska så kan jag 4 språk, frågan är vad man ska ta för språk sen? Franska kanske? Så vackert men verkar svårt.
Hepp! Dags att fortsätta med dagen, jobbade några timmar i morse när jag vaknade så tidigt och nu efter promme och frukost fortsätter jag. Ska åka och handla sen också, har några recept som jag ska göra idag. Ja om jag hinner fler än en, jag har mycket att stå i just nu. Bokens alla recept ska in bl a så ja, jag har att göra. Ikväll vill jag äta tacos, helt knasigt men jag älskar att äta helgmat på måndagar. Det sätter guldkant på dagen.
Nu har vi just kommit hem efter en dag i pulkabacken. Alltså snön kom verkligen lägligt. Så kul för ungarna och kunna åka pulka och vara ute och lufsa i snön. Blir helt annat med vinter som var snö. Vi bor ju lite halvilla till kan man säga när det kommer till vintrarna, det är typ tur in vi får snö som blir kvar en längre period känns det som.
Milo åkte med kompis Neo så honom såg vi knappt till, så skönt att komma ut och vara ute i några timmar. Måste dock köpa moonboots. Jag HATAR och frysa om fötterna, ändå tycker jag att jag har världens bästa vinterskor från Tretorn men inte fasen hjälper det. Har du tips på bra vinterskor som man inte fryser om fötterna i och som är lite snygga så får du gärna tipsa mig!
Dessa är det jag menar. Superfluff inuti så dom är varma, men inte tillräckligt! Är det moonboots man ska ha, såg några jättesnygga!
Dessa borde ju ändå vara varma? Som sagt, har ni tips så kom gärna med dom.
Nu ska jag börja förbereda mat här hemma. Vi hörs sen igen!
Ja här startar man dagen med att hasa omkring i myskläder som vanligt. Ska försöka komma iväg på min dagliga promenad, efter det blir det nog ett varmt skönt bad och sen kanske mysbralla för hela slanten igen. Jag antar att jag inte är ensam om det bland oss som jobbar hemifrån?
Älskar detta set med mysbyxa och tröja. Faktiskt så jag känner mig lite mer ”vanligt klädd” och lite fräschare när jag har dessa på mig. Bättre än de håliga och slitna kanske med gigantiska knän på. 😅
Nu lite bilder hemifrån.
Det blev ett litet IKEA-hack av det hela. Tyckte lamporna blev jättefina och passar perfekt till våra lampor som hänger ovanför matbordet. Jag satte ihop denna lampfot med denna skärm.
Så svårt att fota men dessa lampfötter är formade som kvinnokroppar. Åh jag älskar dom! 🥰 Nu ska jag bara beställa ljuslyktor som ska hänga i fönstren också. Sen har vi väl löst problemet med de stora maffiga julstjärnorna som försvann. För visst blir det väl tomt? Här hemma blev det jättetomt men jobbar på att få till myset ändå. Ljusslingor gör ett jättebra jobb där faktiskt.
Hepp, dags att ta tag i morgonbestyren. Vi hörs sen igen!
Hoppas allt är bra med dig. Jag hann inte in här igår, dela så jobbade jag med boken och sen hade jag en del ärenden som behövde fixas. Idag tar vi nya tag och får liv i min kära blogg igen.
Igår startade vi dagen med en kall promenad, visserligen var det bara minus 4 grader men tillräckligt för att få munnen och bli sådär konstigt och stel när man försökte prata. En timmas promenad och man känner sig som en ny människa. Mina ICEBUGS fungerar klockrent, känns som man är ute och går med ett par traktorer på fötterna. Man kommer fram överallt, vare sig det är isgator eller hala snöpartier så traskar man fram som om inget hänt. Kan vara det bästa jag köpt i skoväg, snacka om investering alltså. Bästa investeringen för att slippa blåmärken, onda rumpor & ryggar och kanske t.o.m ledbandsskador och benbrott.
Igår kväll var stora pojkarna hemma och vi hade julgransplundring. Nu är julen nedplockad här hemma, har fått upp lite nya lampor och krukor i fönstrena som jag tänkte visa sen när jag fått ordning på allt. Det blev väldigt tomt efter julgranen men resten har jag nog fått någorlunda ordning på så det inte känns så tomt. Nu vill man fixa och dona med inredningen här hemma kan jag lova. Man blir pepp av att städa ut julen, det är en sak som är säker.
Dagens lunch blev en väldigt god pastarätt, sååå enkel att svänga ihop och så smaskig. Den här pastarätten heter ”One pot pasta”. Det är just det som det heter, allt i en gryta. Så smidigt och så snabbt gjort! Jag gjorde extra mycket så jag kan ha lite matlådor i frysen. Perfekt när hungriga ungar dyker upp eller när man inte orkar laga mat, det är helt klart tjusningen med matlådor.

ONE POT PASTA, 4 port
250 g cocktailtomater
3 msk tomatpure
2 vitlöksklyftor
300 g kidneybönor
1/2 tsk chiliflakes
3 dl grädde
4 1/2 dl vatten
1/2 msk Salt
3 krm svartpeppar
1 citron
1 dl parmesan
300 g pasta
Gör såhär:
1) Dela alla cocktailtomater i små bitar. Häll i olivolja i en stor gryta. Ha i tomater och tomatpure. Pressa över vitlöksklyftorna och salta & peppra lite. Låt puttra runt under omrörning i ca 5 minuter.
2) Häll i kidneybönor, chiliflakes, grädde, pasta, vatten, salt & peppar. Låt puttra på medelvärme under lock så länge som pastan kräver för att den ska vara färdigkokt.
3) Ta av från värmen, finriv hela citronens skal ned i pastan. Riv också i parmesan, riv lite extra att dekorera pastan med. Så gott så gott!
Tips: Ha i bitar av färdiggrillad kyckling i pastan, ha i det samtidigt som citron och parmesan.
Ps: Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat. 🙏🏻❤️