Snart julgransplundring

Goddagens!

Ja men dåså, då är allvaret igång då. Det var en trött pojke i familjen som hasade sig till skolan i morse, nästan så jag tyckte lite synd om honom. Mest för att man själv minns hur den där första dagen kändes efter lång ledighet. Kul med kompisar men det där eviga pluggandet, det var verkligen inte alls min grej. Jag var aldrig särskilt förtjust i pluggandet och slutade ju efter gymnasiet även om tanken från början var att jag skulle fortsätta plugga till socionom. Vet inte vad jag tänkte? Tur att man får ändra sig säger jag, hade aldrig pallat. 😅

Här hemma slåss julen med vårkänslan. Haha…. närå, men tulpisar på bordet och julgranar i bakgrunden är liksom 2 världar. Idag började jag i alla fall att plocka ned julen, det kändes rätt nu när vardag med skola och jobb drog igång. Dock så har jag dammsugit nätet på lampor och nya krukor. Nu måste julbelysning ersättas med lampor och ljusslingor och fräscha blommor känner jag. Känner mig lite taggad. Härligt att det kommer naturligt det där med att plocka bort julen så man inte blir ledsen av det, är man en högkänslig person så kan det vara jobbigt att göra en sån sak som att plocka bort julen, men nu känns det ok. Härligt!

Idag skiner solen här. Det är ett vintrigt härligt landskap och snön gjorde så himla mycket med vår värld. Måtte den stanna ett tag nu så det känns ljusare.

Har ni plockat bort julen? Imorgon är det tjugondedag jul och då ska vi ha julgransplundring här hemma. Det blir god mat och lite mys, ser fram emot det, en perfekt lillelördag! ❤️

Ha en din dag så hörs vi snart igen.

Kram Nina

87
3 kommentarer
ANNONS

Vårkänslorna pyr

Hej hej!

Åh hörni, vårnyheter börjar så smått att trilla in lite här och där. Just nu känns ju allt sånt så galet långt borta jag veeeeet, men ett tu tre så står vi där och bara…. nu är det 10 grader varmt och jag tänker ta fram utemöblerna vad någon än säger! Sen köper man de där pelargonerna alldeles för tidigt och så kommer en frostnatt och slätar dom utefter krukan så de ser ut som en slemmig snigel som brett ut sig. Händer i alla fall alltid mig! 😂

Kolla bara in de här pastelliga tonerna på kanske världens härligaste tröja! Vill ha! Älskar knytningen i mudden, älskar ärmarna, älskar materialet!

Världens härligaste tröja (<länk).

Jag älskar själv ”Get the look” reportage i blanka tidningar. Tänk när jag får sitta och bläddra i en blank tidning med en god kopp kaffe och en bit mörk choklad. Vardagslyx skulle jag säga.

Varje gång sitter jag och tänker hur jag ska byta stil och våga mer. Varje gång. Det härliga är ändå att nu när jag börjar bli lite äldre så kommer det där vågandet lite som ett brev på posten. Jag tror att det handlar om att man inte orkar bry sig längre. Man kanske har gjort det sen man var 7 år liksom, brytt sig om vad andra tycker och tänker så när man klivit över 45 års strecket så börjar man känna ”nämen vafasen, nu räcker det väl ändå va?” Nu har jag brytt mig och låtit mig styras av andras tankar, tycken och trender i nästan 40 år…. räcker inte det? Nu är det dags att hitta sin egen stil, ta på sig det man själv känner är sådär ”wow – fifasen så härligt!” Såna kläder ska man bära varje dag! Snacka om att känna lycka.

Här bjuder jag på lite härlig inspiration. Älskar allt! Trendigt ja, den här gången fastnade jag för trenden. Sååååå galet snyggt!

”GET THE LOOK”

Phonto.jpg


Väst
// Skjorta // Leggings

 

Tröja // Kjol // Kängor

 

Byxor // Cardigan // Skjorta

Cardigan // Kjol // Sneakers

Ja, vi får längta efter våren några månader till. Men den är på väg, det är ett som är säkert. Först får vi njuta av lite vinter. Här trillade snön ner igår så nu är det riktig vinterkänsla. Härligt det med ju. Äntligen lite snö!

Kram Nina

119
Kommentera

Tillbaka till grönsakerna

Godmorgon vänner!

Måndag, idag börjar Tony jobba på som vanligt, han har jobbat en del redan men det är inte så många som varit tillbaka så det har såklart varit svårt att nå kunder osv. Men fr o m idag så är allt som vanligt igen. Eller som vanligt, nu tog jag i från tårna men ni fattar. Milo börjar skolan imorgon så idag är sista dagen med ledighet för hans del. Dessa tre veckor gick i rasande tempo måste jag säga. Kändes som en evighets ledighet när det drog igång men tre veckors ledighet utan måsten går fort.

Jag laddar för att hitta tillbaka till härliga grönsaker och rotfrukter. Allt det här härliga ligger på vårt golv i uterummet och håller sig svalt. Med julen försvann det självklara med frukt och grönt för mig, glömde liksom av grönsakerna på något vis och det känner jag måste tillbaka. Jag mår så braaaa när jag äter massor av frukt och grönt. Magen funkar klockrent och man känner hur man får energi och kraft.

Vill snabbt tipsa dig (inget samarbete, fick tipset av en kompis på FB som beställt där), dessa grönsaker är ekologiska och direkt från respektive bonde. Jag har köpt därifrån 2 ggr och blivit så nöjd. Man får dock räkna med någon möglig apelsin osv men det är ekologiskt, det ska man komma ihåg. Supernöjd är jag, allt är så gott! Avokadosarna smakade magiskt, beställde 4 kilo sist. Haha, måste äta massor nu.

Så när man beställer därifrån så skördas t ex apelsinerna efter du gjort beställningen. Sen tar det en vecka så har du det hos dig, utanför dörren. Hur bra?! Kan säga att apelsinerna som är från Portugal smakar så som apelsiner ska smaka. Jag har gjort litervis med färskpressad juice på apelsiner, clementiner och blodapelsin. Sååå gott! Kan bälga i mig en liter per dag.

Freshland heter det, lägger in en länk HÄR om du också är intresserad.

Hepp, måste jobba. Ha en fin dag. Vi hörs sen!

Kram Nina

102
Kommentera

Tilltugg, oxfilé och pannacotta

Hej vänner!

Igår blev det en liten mysig lördagsmiddag. Ibland är det härligt att lägga ned lite tid och energi på matlagning och göra sig till lite extra för att det är helg. Sen ibland orkar man inte ett skit och käkar en tallrik med yoghurt och flingor istället. Haha… härligt med högt och lågt, det är ju så livet ser ut.

Jag dukade mysigt och så tände jag ljus överallt och gjorde mig till sådär riktigt ordentligt. Älskar mys!

Jag gjorde ett tilltugg som blev så herrans gott alltså. Det här bara måste du testa. Suuuuperenkelt att svänga ihop dessutom.

Såhär gjorde jag: Köpte en platta smördeg, detta är en glutenfri smördeg som finns på rulle. Den är rund. Det finns icke glutenfria också såklart men dom jag köpt är inte runda. Om du köper en platta så kan du ju alltid forma den rund med en pizzaslizer, blir lite trevliga bitar då.

Som sagt, sedan körde jag med pizzaslizer och delade upp smördegsplattan som på bilden. Sen en Brieost som jag skar bitar ur och la på, efter det på med aprikosmarmelad och sedan in i ugnen på 200 grader i ca 20 min. Mot slutet täckte jag den med folie så inte osten skulle bli för mörk.

Jag blev så sugen på att laga något köttigt gott till varmrätt. Hittade oxfilé till bra pris på Coop så då köpte jag det. Tänkte att jag ville göra någon god gryta. Viktigt att tänka på när man jobbar med den här typen av kött är att inte tillaga köttet för mycket. Den här grytan blev verkligen maaaaaagisk! Åh, har en bit oxfilé kvar och måste nog göra mer av den här grytan. Sååå sååå gott verkligen. Blev inga bra bilder då jag knäppte av ett par med mobilen men som sagt, jag ska göra det igen snart, då tar jag bättre bilder.

Oxfilegryta, 5-6 port

500 g oxfilé

2 pärlökar (väldigt gott i gryta, funkar dock med vanlig lök, men ta bara 1 då)

1 röd paprika

3 vitlöksklyftor

4 msk oxfond

4 msk kalvfond

3 tsk kinesiska soja

2 dl vatten

4 msk balsamvinäger

1 1/2 dl rödvin

4 dl vispgrädde

2 dl creme fraiche

1/2 burk syltlök (ca 200 g)

Salt & peppar

Gör såhär:

1) Börja med att tjoffa upp löken och paprikan i mindre bitar och stek dessa mjuka i lite smör i en stekpanna. Pressa i vitlöksklyftorna och låt de steka med en stund.

2) När grönsakerna mjuknat häll i all fond och soja, ha i vattnet och krydda. Låt detta sedan puttra i ca 5 min.

3) Häll i vinet och låt puttra ytterligare 5 minuter. Häll i grädde, creme fraiche syltlöken och låt småputtra i ca 10 min, rör om då och då.

4) Under tiden som grytan småputtrar fixar du köttet. Gör rent det, dela sedan köttet i strimlor. Jag skivade först köttet i ca 2 cm tjocka skivor, sedan delade jag skivorna på mitten.

5) Stek sedan köttet på hög värme i ca 45 sek- 1 min på varje sida, ta av från värmen och lägg i en skål. När det är ca 3-4 min kvar på grytan att puttra lägger du i köttet och låter det puttra med. Smaka av med salt och peppar. Sedan är det klart! Vi åt det med ris och det var såååå gott.

Till efterrätt blev det Daim Pannacotta. Den Daimen som är mint. Den är såååå god! Alldeles krämig och len och smaken var verkligen perfekt.

Daimpannacotta, 4 port

5 dl vispgrädde

2 tsk vaniljsocker

2 dubbeldaim mint

2 gelatinblad

Garnering:

1 dubbeldaim mint

Färska blåbär

Gör såhär:

1) Lägg gelatinbladen i kallt vatten i en skål, se till att vattnet täcker hela. Låt dem ligga där i minst 5 min.

2) Hacka all Daim, men kom ihåg att spara en av dem till garnering.

3) Koka upp grädde och vaniljsocker under omrörning. Ta av kastrullen från värmen. Pressa ur vattnet ur gelatinbladen och låt dem smälta med i grädden. Ha också i daimen och låt den smälta helt i grädden. Rör om tills det är helt smält.

4) Häll upp i glas och ställ kallt i minst 4 timmar. Garnera med Daim och blåbär.

Såååå god middag!

Hepp nu ska jag jobba vidare, jag håller på och skriver recept till min bakbok. I år är året då den kommer ut, jippppiiiii!

Kram Nina

689
6 kommentarer
ANNONS

Använda klänningen?

Hej igen!

Hoppas du har en mysig lördag ”so far”. Själv så håller jag på och förbereder lite middag och ska snart duka lite fint. Jag älskar att duka fint, maten känns liksom såå mycket godare och finare på något sätt då. Kanske att jag t.o.m hoppar ur mysdressen för en skön klänning till middagen? Vi får se vilket humör jag är på? Har ett par nya klänningar jag beställt som jag är så sugen på att testa. Man gör ju inget nuförtiden så dessa klänningar blir ju mest bara hängande annars.

Apropå kläder! Måste visa dig några fina collage som jag satt ihop med så mycket snyggt. Ja t.o.m mysdressen fick plats i ett utav dem. 😀

Stickad Tröja // Vida jeans // Svart kappa

Leatherlook byxa // Stickad Tröja // Puffjacka

Vida Jeans // Stickad tröja // Kappa

Sweat byxor // Over Sized hoodie // Furry tofflor

Hoppas du har det fint vad du än gör, själv ska jag fortsätta duka här hemma.

Hörs sen igen!

Kram Nina

178
2 kommentarer

Smörstekt torskrygg med potatis och palsternacksmos

Godmorgon!

Här är man uppe med tuppen, kanske inte konstigt med tanke på att man somnade hela 3 timmar mitt på dagen igår.

Nåväl, idag kickar jag igång dagen med ett recept. Det var ett tag sen nu, har ju haft lite julledigt och faktiskt inte skapat så mycket recept under den. Men nu så är det dags att sätta igång igen. Först ut är en fiskrätt faktiskt, jag själv älskar fisk och föredrar ofta det t ex när vi äter på restaurang. Jag är en riktig fisktjej och kommer från en familj där vi alltid ätit fisk. Pappa har te x fiskat massor och många är gångerna som jag fått vara med honom på fisketurerna. Minns hur läskigt det var första gången han visade mig hur man rensade fisk, till slut lärde jag mig själv hur man gjorde.

Här ska du få recept på en jättefin och god torskrygg med ett spännande mos som jag absolut tycker att du ska testa. Den blev sååå otroligt god alltså! Lite söt smak och väldigt krämig och härlig.

7C626100-0813-4626-9102-A223FA487352

TORSKRYGG MED HEMGJORD POTATIS & PALSTERNACKSMOS, 4 port

400 g palsternacka

400 g potatis

100 g smör

1,5 -2 dl grädde (beroende på vad du vill ha för konsistens)

ca 1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar

600 g torskrygg (+ salt & peppar)

Gör såhär:

1) Skala och hacka potatisen och palsternackorna, koka i lite saltat vatten i ca 20 min. De ska mjukna.

2) Häll av vattnet. Mosa allt till ett mos med potatisstomp eller så tar du bara din elvisp och vispar runt i kastrullen.

3) Ha i smöret så det får smälta med den varma potatisen och palsternackan. Häll sedan i grädden och vispa runt tills du har ett härligt mos. Smaka av med salt och peppar. Håll den varm.

4) Salta och peppra fisken runtom. Den ska vara tinad om den är fryst. Värm en stekpanna och ha i 1 msk neutral olja och ca 25 g äkta smör. Stek fisken runtom på hög värme ca 1-2 minuter. Sänk sedan värmen och stek i ca 5 minuter till. När en torskrygg är perfekt har den en innertemperatur på 56 grader.

5) Servera med stekta sparrisar och grönsaker. Du kan också göra en magisk kall sås till på 2 dl gräddfil, 1/2 schalottenlök, 1/2 knippa färsk klippt dill, 1 msk honung och 1/2 burk stenbitsrom.

PS: Klicka gärna i det lilla hjärtat under inlägget om du gillar receptet.

Se hit!

Kolla in dessa ljuvliga fiskrätter också:

Torskrygg med serrano, parmesan & bacontäcke

Smörstekt torsk med lenaste champinjonsåsen

Fiskpaket med bacon och parmesan

Brieostbakad torskrygg

Fiskgratäng med bearnaisesås

HÄR KAN DU FÖLJA MIG:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

221
Kommentera

Glömsk och huvudvärk

Halloj i stugorna!

Fredag och allt och jag har hasat i myskläder hela dagen. Har haft en sån vansinnig spänningshuvudvärk så jag har varit helt avslagen. Fick lite massage av Tony med tigerbalsamet och sen la jag mig på spikmattan och vilade en stund. När jag klev av den så somnade jag i tre timmar och tack och lov blev jag bättre av det.

Fick fina tips om speciallinimet, vetekudde och massagepistol. Gick in och köpte linimentet och vetekudden direkt. Ska köpa massagepistol också, så många som skrivit hur bra hjälp de fått av en sån.

Det här är ett sånt där pms-otyg som förvärrats nu när jag blivit äldre. Sen började jag köra lite styrketräning hemma i veckan och då brukar jag också få spänningshuvudvärk i början. Många faktorer som slog till idag.

Tony tog på sig plasthandskarna och körde lite tigerbalsam-massage. Så skönt när man får lite hjälp. Blev så himla trött av att ha ont och så det värmande tigerbalsamet gjorde så jag somnade skönt sen.

Nu har vi just varit och handlat lite snacks och selleri. Är så hungrig så jag blev tvungen att göra inbrott i den lättsaltade chipspåsen. Haha….

Tur man inte följde med in i affären med tanke på min outfit. Skitig jacka, stjärnmysisar och vinterskorna. Åh herreminjee…. ja, som sagt, tur jag kunde vänta i bilen.

Vi kom på att vi glömde köpa osötad äppelmos så Tony kvistade in i nästa affär. Jag skulle ta bilden på mig här men helskotta så ljuskänslig jag var då. Alltid med huvudvärk.

Apropå osötad äppelmos. Ämen guuuuud sån craving på det just nu. Jag vill typ leva på flingor, havregurt och osötad äppelmos. Så sjukt gott!

Ok, vi glömde flingor! Haha, tredje affären ikväll. Snart är vi hemma i alla fall, det blir soffhäng och så blir det lite flingor, havregurt och äppelmos såklart. Haha…. 😅

Hoppas du får en mysig kväll och helg.

Kram Nina

129
9 kommentarer

Nu jäklar är det sluthalkat

Godmorgon godmorgon!

Tack för alla inputs angående hjärtat, helt klart är ju att den strular och jag ska dra iväg ett mejl till min portal om det bara så de vet att den inte funkar som den ska. Tack för att ni klickar i hjärtat ändå även om det strular förresten, det som verkar bäst är att hålla fingret över hjärtat länge, då verkar det funka någorlunda.

Jag ska strax ge mig ut på min dagliga promenad. Igår var jag ute och gick men kände efter bara 10 minuter på promenaden att jag MÅSTE inhandla ett par ICEBUGS. Jag har ju gått och funderat på såna till och från i många många år men aldrig kommit till skott. Dessa skor med små piggar under som ska vara så grymma.

Såhär såg vägarna ut på min promenad igår. Kan kanske tyckas lite oskyldiga men detta är rena rama isgatan när man går med vanliga promenad/joggingskor. Jag gick och spände skinkorna och ryggen som besatt, snacka om att bli stel alltså?

Jag la upp detta på min Instagram och fick massor med tips direkt. Många skrev att de haft sina ICEBUGS i flera år, någon hade haft sina i sex år och var fortfarande sååå nöjd. Jag kommer nog bara använda mina på mina promenader eller om vi vandrar i skogen. Någon skrev nämligen att man inte får gå med dom i butiker och sånt, men tydligen så finns det skydd till som man kan köpa så man kan kvista in på affären även om man har sina ICEBUGS på.

Jag fick glädjande nog också tips om att här i småstaden så hade Sportringen (<länk) 25% rea på just ICEBUGS. Vilken tajming! Kvistade dit och köpte ett par direkt igår.

Så tips till dig om du bor här eller i närheten är att kvista in där och fynda ett par. Jag upplevde dom lite stora i storlek men köpte min storlek ändå och tänkte att de riktigt kalla dagarna kanske man vill ha en tjockare strumpa i.

Är sååå taggad nu att testa dom. Ska göra min sellerijuice nu och sen ger jag mig ut på promenad och testar. Kommer jag flyga fram? Något som jag kanske slipper är att spänna skinkorna så förbaskat. Haha….

Berättar sen hur det gick. Vi hörs senare.

Kram Nina

206
9 kommentarer

Klicka i hjärtat?!

Godmorgon raringar!

Hoppas att ni fått sova gott. Själv ska jag strax kliva upp och baka lite bröd åt familjen till frukost. Jag överraskar dom ju lite då och då med nybakt bröd, nuförtiden är dom bara så satans bortskämda så det uppskattas inte alls på samma sätt längre. Annat var det för flera år sedan, det var nästan så det ljöd en fanfar när en annan bakade bröd till frukost. Haha….det kom massa springande ben som nästan slogs om brödet. Men nu, nä bortskämda som sagt! 😂

Är sugen på att testa en variant på detta Grötbröd som jag bakade förut, recept HÄR. Detta blev sååå gott och det var en herrens åtgång på det så uppskattat var det nog. Bara det att de numera glömmer fanfaren. Hahaha! 😂😂😂

Nu har jag fått så många kommentarer här och på Instagram och t.o.m mejl om det här med problemet att klicka i hjärtat här på bloggen. Det är nämligen många som upplever att det inte går att klicka i det, eller att man klickar i det men att själva klicket som gör att hjärtat blir svart inte stannar kvar.

Har själv testat nu och som det verkar måste man klicka i det hela 3 ggr för att klicket liksom ska stanna. Jag blir ju jätteglad när ni är så mån om att det ska synas att ni klickar i det, såklart…. det vill ju jag också. Det är ju en stor bekräftelse på att det jag skriver här uppskattas och att jag ser att ni är här och lämnar avtryck. Det blir ju jättemycket tydligare när det kan visas i form av ett klick på hjärtat. Då är det ju verkligen jättesynd om jag missar massa hjärtklick ifrån er för att funktionen inte fungerar som den ska.

Kan inte ni (som vill) snälla klicka i det tre ggr så som jag gjorde och se om det stannar då? Gör det inte det får du gärna kommentera så ska jag ta det med teknikavdelningen.

Ha en fin dag så hörs vi senare.

Kram Nina

401
20 kommentarer

Latmasken här

Gokväll raringar!

Idag blev det en härlig dag även om det känns som jag drabbats av latmasken. Vi har i alla fall varit ute på promenad hela familjen, vi har ätit frukost vid tv:n, Milo har varit ute med kompisar i pulkabacken (ja vi har äntligen liiiiite liiiite snö), jag har sovit i soffan en stund, vi beställde foodora istället för sushi till lunch och nu sitter jag här och skriver till dig.

I morse fick jag med mig familjen på morgonpromenaden. Vi behöver komma ut lite eftersom de allra flesta dagar tillbringats hemma innanför de 4 väggarna. Som sagt så har vi ÄNTLIGEN fått lite vitt på backen här hemma. Snacka om att det ljusade upp världen direkt, precis vad vi behövde nu.

Frukost vid TV:n blev en mysig historia. Jag satte igång en film åt oss. Det som hände sen var verkligen härligt. Som ni alla vet så är ju Majlis kär i bara mig kan man säga. Hon ligger nästan alltid bara hos mig och har nog faktiskt sett Milo som en rival. En rival om mig. Inte så att hon är elak mot honom men om jag sitter nära Milo och vi småpratar med varann så kommer hon farandes och ska lägga sig emellan. Väcker jag Milo och sitter på hans sängkant så kommer hon som ett skott och ska gå emellan.

Idag när Milo låg i soffan så kom hon och valde hans knä självmant även om jag satt bredvid. Milo blev sååå himla glad, för detta är nog det enda han velat sen vi fick hem henne för över 3 år sedan. Jag fick lägga frukosttallriken på bröstet på honom så han ändå kunde äta frukost för han ville ju inte flytta sig när han äntligen fick henne att vilja vara hos honom. Så sött! ❤️

Alltid älskat hans röda kinder när han varit ute. Sen han var liten har hans kinder verkligen blivit sådär härligt äppelröda. Ungar med röda kinder ser så friska ut. Här hade han just kommit in från pulkabacken, wow vad dom hade åkt.

Ja som du ser så har vi full jul fortfarande. Jag har inte känt att jag velat plocka bort något ännu så det har fått vara kvar. Jag känner att man hinner med det där med krispiga tulpaner och undanplockat sen, jag vill inte börja längta efter våren riktigt ännu för det är ju ett tag kvar. Väntan blir ju så oerhört lång då känner jag. Dock så ska jag vara lite smart i år och ersätta varje julig ljuskälla här hemma med något vanligt sedan. Det är ju det man oftast tycker blir så tomt och konstigt när julen försvinner, det härliga ljuset försvinner ju också.

Apropå kärleken från den här hårbollen så sitter hon här på min mage, hon fick syn på ett flygfä precis. Det är prick det roligaste hon vet i livet, att jaga fjäderfän. Ja det och vår lasermätare. En röd laserstråle som hon kan jaga sönder. Då leker livet. Haha…

Nu ska jag sätta tänderna i den här chokladen. Min vän Satu hade inte bara med sig en ring, hon hade även med sig god apelsinchoklad. Ni vet ju mitt galna craving på apelsin-Daim för något år sedan, apelsin och choklad är den godaste kombon.

Hörni, ha en fin kväll nu. Ska titta på ”Halv åtta hos mig” nu.

Kram Nina

122
2 kommentarer