Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bagaren och kocken
Matlådan är verkligen underskattad. Dels så är det ett billigt knep att göra mycket av en maträtt och sedan ha mat för flera dagar. Sedan blir ju nästan all mat godare när smakerna fått dra in sig ordentligt.
Här ska du få 10 recept som är perfekta att göra mycket av och stjälpa upp i härliga matlådor.
>>Frozzypack<<, lätta att organisera och miljövänligt material. Dessutom har dom kylning i locket!
Fräscha >>matlådor i glas<<som kan tas direkt från frys till micron.
Vill du hålla dig frisk i förkylnings och virustider? Det bästa är att tvätta händerna med tvål och vatten ofta, men exponeras du för olika baciller och virus så kan det vara bra att ha ett bra immunförsvar också!
De goda nyheterna är ju att du inte alltid blir sjuk även om du exponeras för baciller och virus, har du ett bra immunförsvar så kan kroppen själv skydda sig emot det och dina chanser för att hålla dig frisk ökar. Tre generella saker som stärker kroppens motståndskraft är bra sömn, regelbunden motion och minimalt med stress.
Vad man äter kan också ha en stor inverkan. Här ska jag tipsa dig om olika livsmedel som hjälper till att bygga motståndskraft.
FRUKT
Frukter och då främst citrusfrukter motverkar virusinfektioner, faktiskt t.o.m efter du redan insjuknat. Så fram med juicepressen och drick färskpressade juicer och ät så mycket frukt du orkar. Här tipsar jag om 3 olika juicer som är bra för dig:
En klassiker i förkylningssammanhang är vitlöken. En studie som presenterades i Clinical Nutrition har visat att personer som äter vitlök får färre förkylningssymtom. En riktig antioxidantbomb med andra ord!
GRÖNKÅL
Den näringproppade grönkålen har visat sig stärka immunförsvaret, inte bara mot bakterieinfektion utan även mot virus. Den innehåller dessutom massor av järn. Några tips på recept med grönkål:
Då pratar man allra främst om den honungen du köper direkt hos en biodlare. Honung läker sår, lindrar förkylningssymtom och tar kål på bakterier. Innehåller nyttiga mjölksyrabakterier som är bakteriedödande. Det skapar även ämnen som triggar vårt immunförsvar.
KANEL
Kanel motverkar infektioner. En studie i Touro College i New York visar att kryddan ger en antiviral effekt som deaktiverar virus som angripit kroppen. Forskarna menar att 1-2 msk per dag kan förebygga eller eliminera virusinfektioner. Kryddan kan därmed hjälpa mot influensa, förkylningar och t.o.m herpes.
INGEFÄRA
Innehåller höga halter av antioxidanter som ökar kroppens immunförsvar. Genom att äta ingefära varje dag bygger du upp kroppens immunförsvar som gör det lättare för dig att hålla dig frisk. Testa gärna min höjdare till immunförsvarsuppbyggare, ingefärashot:
Här är vi uppe i ottan förstår ni. Vi sitter i bilen sen en timma tillbaka. Milo har fotbollsmatch på Åland så vi ska åka dit och heja på honom. Så nu åker vi mot Grisslehamn och ska ta båten över med bilarna, sen mot Vikingavallen och möta Jomala som laget heter. På finska heter Gud Jumala så det var riktigt nära….
Kisspaus någonstans i Uppsala.
Igår var jag på Mall och jobbade lite igen. Satt utanför Espresso House i de sköna fåtöljerna och knapprade på datorn. Fick ta en ”smygselfie”. Jäkla pinsamt det där kan vara alltså. Haha…. När någon ser så känner man sig ju fånigast i norra Europa. Jag brukar le lite ursäktande, men egentligen borde jag bara låtsas som det regnar men jag kommer fasen inte ifrån det pinsamma med det hela.
En gång stod jag på en plats dår jag absolut inte trodde att någon såg mig. Då kunde jag liksom sväva ut med selfiefotograferandet. Tog från olika vinklar, burrade till håret, kastade med det lite och så gick jag lös med kanske 10 bilder. Då fick jag plötsligt se en kille stå i ett fönster och titta på mig. Han log lite, men jag höll tammefasen på att skrumpna ihop av skam. Haha, snacka om att jag sprang därifrån.
Nu ska jag slumra in lite här bredvid Tony. Varit vaken sen 03, det var tydligen fullmåne inatt. Jag och den går sällan ihop så bra nattetid.
Måste bara snabbt in och bjuda dig på denna ljuvliga härlighet. Är du en ”kanelbulloman” så kommer detta tips vara väldans välkommet!
Vad sägs om att äta god och smaskig kanelbulle på några ynka minuter? Jopp, fullt möjligt med denna lilla muggkaka som är en ljuvlighet må du tro!
KANELBULLE I MUGG
1,5 dl vetemjöl
0,75 tsk bakpulver
nypa salt
2 msk strösocker
0,5 tsk nymalen kardemumma
50 g rumsvarmt smör
2 msk mjölk
Fyllning:
3 msk rumsvarmt smör
2 msk strösocker
1 tsk kanel
Gör såhär:
1) Blanda mjöl, bakpulver, salt, kardemumma och strösocker i en bunke.
2) Tillsätt smör och mjölk. Knåda den tills du har som en smidigare deg. Den ska vara mjuk och följsam med inte superkladdig. Blir den för kladdig har du i lite mer mjöl, men var lite försiktig. Annars är risken att den blir för torr.
3) Pressa ut degen till en lång rensas tänk dig att den blir kanske 6 cm hög och ca 0,5 cm tjock.
4) Ha på smör, kanel och socker på. Rulla sedan ihop den till en stor kanelbulle.
5) Smörj en stor tekopp och lägg kanelbullen där i. Jag smälte lite mer smör och så hällde jag det mitt i kanelbullen, detta är valfritt. Pensla med ägg och ha på pärlsocker.
6) Låt gå i mikron på full effekt i va 90 sekunder. Alla mikrougnar är olika så håll koll på den. Den ska vara lite härligt kladdig i mitten.
Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes
Åh hörni, idag hämtade jag ut ett paket med något av det roligaste! Minns ni att jag ville ni skulle hjälpa mig att välja snygga läsglasögon? Nu är dom häääääär!
Just den här sorten heter >>KIARA<<. Det var Carola som hade dom på sig på sin Instagram och hade lagt upp och jag blev helt kär.
Äääääälskade toppen också! Åh dem var sååå fin och skön på. Den här kommer jag få massa användning för! Den hittar du >>HÄR<<.
Nu är det bara natt kvar här för min del, har spänningshuvudvärk så ska ta tablett nu och försöka sova bort det. Natti natti!
Nu under några dagar har jag letat efter och inspirerats av finska recept. Jag har googlat på finska sidor och är så glad att jag kan språket och förstår vad det är jag letar efter. Det jag först hittade på finska märket Valios sida var finska kanelbullar, eller Korvapuusti som dom heter. Finska kanelbullar (korvapuustia) kanske inte skiljer sig så vidunderligt i smak, men i utseende. Dom är faktiskt otroligt vackra och finska kanelbullar (korvapuustia) är faktiskt riktigt enkelt att göra, blev förvånad själv. Igår på kalaset så sa alla att dom var vansinnigt goda! Jag får lita på dom då jag inte åt någon själv.
2) Smula jästen i bunken. Häll mjölken över och lös upp jästen.
3) Häll i socker, salt, ägg, kardemumma och lite mjöl i taget.
4) Varva med smöret. När du haft i allt så ska degen köra en stund. Se till så degen släpper helt från degbunkens kanter.
5) Låt jäsa övertäckt i ca 45 min.
6) Dela degen i 2, kavla ut till 2 rektanglar som är ca 0,5 cm tjock.
7) Ha på smör, socker och kanel. Rulla ihop till en rulle.
8) Skiva rullen i trekanter som jag gjort på bilden.
9) Ställ upp dem så det står såhär med den tunnare delen uppåt. Försök få skarven nedåt bänken.
10) Pressa med fingret eller skaftet på en matkniv såhär. Du ska pressa ända ned i botten.
11) Låt jäsa övertäckta i ca 30 minuter. Pensla med ett ägg.
12) Grädda i nedre delen av ugnen på 225 grader i ca 10-15 minuter. De ska få fin färg.
13) Pudra med florsocker! Ät & njut!
Följ mig:
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av över 300 000 personer, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Följ också min Youtubekanal(<länk till kanalen). Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
Torsdag redan och jag blir helt förundrad över hur den här veckan bara gick?
Idag for vi iväg tidigt för att gå på möten. En snabbis fram och tillbaka till storstan.
Somnade som en stock i bilen. Jag älskar verkligen att somna i bilen, det är bland det skönaste som finns. Jag somnar alltid sådär tungt så jag har gamnacke och öppen mun, säkert riktigt snygg…. haha!
Hann med en lunch på BIM på Mall. Mitt favvoställe nu när jag äter såhär. Så glad att jag hittat det stället, hade ingen aning om att det fanns ens.
Å så kom den där hösten, skoningslöst slog den mig i ansiktet och jag var inte beredd, som vanligt. Men vad är alternativet? Att inte få uppleva den alls? Tänker man på det så, så älskar jag hösten!
Varje dag läser jag om någon som blivit allvarligt sjuk, eller lämnat jordelivet, en del för att de valt det själva. Det är så hemskt. Vi går mot en ännu mörkare period nu, långa mörka nätter och korta dagar med ytterst lite ljus. Deppigheten slår emot oss och det är svårt att värja sig från allt läskigt som händer i vår värld.
Som hypokondriker så var alltid höstarna de allra värsta för mig. Ångesten åt upp mig inifrån och med mörkret kom också den djupa deppigheten. Det kunde gå dagar utan att jag gick ut, gjorde jag det hade jag svarta stora solglasögon på mig. Ville inte att folk skulle se mina ögon, var rädd för att någon skulle se hur jag mådde. Hösten var hemskast av allt – det var som om livet lämnade mig med sommaren. Alla snackade om mysiga soffhörn med tända ljus och det enda jag kunde tänka var hur jag skulle överleva dag efter dag.
Alla tycker inte om hösten, så är det bara. Många känner som jag. Många mår otroligt dåligt över höstens mörker och kyla. Det måste man respektera. Dock så är det farligt att tillåta sig att leva kvar i sin mörka ångestgrotta månad ut och månad in. Någongång måste glädjen in. Känner man att det bara är nattsvart dag ut och dag in så måste man försöka få hjälp. Ingen ska behöva må så dåligt.
Idag är jag glad att jag mår bättre, som det var då, nä det var inget liv. Att jag och Tony ridit ut den krisen tillsammans är verkligen otroligt! Att vi klarat det, och ändå lever tillsammans och älskar varandra fortfarande. Det känner jag är smått otroligt. Att han orkade stå vid min sida, vara min trygghet trots att jag slogs mot demoner dygnet runt. Det är jag honom evigt tacksam för!
Så vad ska man göra för att göra det där livet lite lättare och härligare även om hemskheter slår emot oss med full kraft? Jo, försöka leva varje dag. Rädsla och oro gör oss inget gott, däremot gör det oss gott att leva och försöka njuta av varje dag. Låt inte morgondagens oro förstöra dagens lugn. Det ordspråket tänkte jag ofta på. Jag försökte ge mig själv 5 minuter ångestfritt i början. Under 5 minuter fick jag inte tänka onda och hemska tankar. Det hjälpte. Sen gick jag hos världens bästa terapeut som hjälpte mig ut på andra sidan, honom är jag också evighet tacksam emot.
Att försöka vara glad för det minsta kan vara ett sätt att leva på. Det regnade inte idag när jag hade lockat håret, det är jag glad för. Att jag vaknade med min familj omkring mig, det är jag glad för! Att jag har ett hem, det är jag glad för!
Det är ett sätt att leva på – varje dag. Vi kan inte göra så mycket åt det som händer, men vi kan göra mycket för att känna att vi lever! ❤️❤️❤️
Kram från mig, var rädda om varandra och försök att vara glad för något varje varje dag!
Nu tänkte jag tipsa dig om det absolut godaste receptet på hemgjord majonnäs. Det är så värt att göra egen då den är 100 ggr godare, man känner verkligen skillnad på smak! Så vill du satsa på något riktigt gott till ägghalvorna så gör egen majonnäs säger jag.
HEMGJORD MAJONNÄS
1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 nypa salt
0,5 krm mald vitpeppar
2 dl neutral rapsolja
1 tsk pressad citron
Gör såhär:
1) Blanda äggula, senap, vinäger, salt och peppar i en vispskål.
2) Tillsätt sedan oljan under tiden du vispar. Först droppvis, sedan i en jämn rinnande stråle. Vispa tills du har en härlig konsistens av majonnäs.
3) Tillsätt citronen och krydda efter smak.
4) Förvara majonnäsen i en glasburk med tätslutande lock så håller den ca 2 veckor.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Hur har ni det? Här har vi varit och tränat på morgonen. Tony har lite friskvård inräknat i jobbet så nu får jag sällis på gymet. Så skönt!
Var så segt att ta sig ut ur bilen i morse bara. Vädret var hemskt, det regnade och tjöt utanför så det hade varit att föredra och åka hem igen och lägga sig under en filt i soffan.
Men, så får man ingen motion och inga lyckohormer. Jag jagar alla lyckohormoner jag kan! Värt allt när hösten hänger över oss som den gör nu.
Motion är verkligen sånt där som man ibland inte vill men borde.
Igår var jag till Sthlm en snabbis. ”Mellan” var på en spännande intervju. Vi får se hur det blir med den? Håller tummarna.
Var förbi Coop efter träningen och skickade detta sms till syrran, det är nämligen 50% på massa leksaker. Så passa på om du vill införskaffa lite leksaker säger jag.
Nu ska jag baka vidare här, ikväll kommer det gäster till oss.
Hörni, nu ska ni få recept på världens enklaste och godaste! Gillar du morotskaka och något som går snabbt så måste du testa denna?! Wow, så saftigt och så gott tyckte Tony som fick mumsa på det här fatet idag dagen till ära, hans födelsedag och allt!
Detta är alltså härlig morotskaka som du brassar i ordning i mikron. Typ 2 minuter så är det klart. Hur bra?
Det roliga är att jag klurar på att göra såna här till våra gäster som kommer imorgon, så bra blev dem!
1) Smält smöret, riv moroten smått. Lägg allt i en bunke.
2) Blanda socker, mjöl, bakpulver, alla kryddorna och salt. Häll i det i morotsblandningen.
3) Knäck i ägget och rör runt tills du har en smet.
4) Smörj 2 mikrougnssäkra behållare, jag använde efterrättsskålar, får gärna vara ganska så stora så smeten inte väller över. Häll i smeten och kör i micron på full effekt i ca 2 minuter. Du kan stoppa efter 1 minut och kolla hur det ser ut då alla mikrovågsugnar är olika.
5) MOROTSKAKEGLASYR: Blanda alla ingredienser och rör om tills du har en len glasyr. Ta ut morotskakorna och låt de svalna, ta ur dem ur formen och låt svalna helt. Klicka på glasyren och servera förslagsvis med lite hallon och lite florsocker.
Följ gärna min Facebooksida och Instagram för mer recept, tips och livet i allmänhet!