Har precis sms:at med min kompis Annelie som driver Inreda.com. Hon berättade att de har ett toppenerbjudande nu i dagarna. Igår och idag är det nämligen 20% rabatt på alla lagervaror.
Annelie är ju liksom tjenis med självaste Ernst och ordnade så jag fick träffa honom på Formex mässan. Åååååh… gissa om jag var lyrisk?
Så trevlig och mysig farbror alltså! Här var det jag och härliga Sofia som fick krama lite på honom. Önskar så att han på något sätt ingick i min släkt. Att man hade chansen att fira jul ihop eller att bara få äta en middag ihop? Va? Tänk dig hans härliga uttryck och skratt vid ett matbord. Det skulle liksom vara top notch händelser i ens liv för fasen….. ♥
Kvista in hos Annelie på INREDA.COM och kika på allt du kan fynda för 20% rabatt nu. Det finns maaaasssor!
Nu tänkte jag tipsa om ett superhärligt och superenkelt recept på fantastiska pepparkakor med jultomteskum som gömmer sig inuti. Fick tipset av underbara Fixa Själv.
De här kakorna klarar vem som helst av att baka. Köper du dessutom färdig pepparkaksdeg så kommer det vara ännu enklare.
RECEPT TOMTECOOKIES:
Färdig pepparkaksdeg (recept på pepparkaksdeg HÄR)
Jultomteskum
Gör såhär:
Skiva den färdiga pepparkaksdegen i skivor. Dela jultomteskummet i 3 delar. Ta en del av tomteskummet och lägg det i en pepparkaksdegskiva. Forma den till en boll. Lägg på bakplåtpappersklädd plåt. Tryck ett kors med en gaffel uppepå kakorna. Grädda på 175 grader i ca 7-10 min. De ska få en ganska mörkbrun färg.
Alltså, jag hann att ångra mig 100 meter in på morgonens promenad. Slask och snömodd så långt ögat kunde nå. Men det var pannbenet som fick avgöra. Jag fortsatte gå…
Jag hade plastpåsar på fötterna så nånstans hade jag ju förberett mig. Jag kan inte gå i nå andra skor än mina promenadskor. Vet du nå bra mer vintriga skor man kan promenera i?
Dyngsur, plask plask, men jag gick en runda på 50 min. Klapp på axeln.
Nu har jag snart kört mitt mat/träningsprogram i 3 veckor. Ni är många som ställt frågor om det så jag tänkte skriva lite om det. Jag har köpt det av Philip Lailani och Anna Tennmark. Ett PT program där man får både träningsprogram och matprogram för 8 veckor. Träningen har jag inte följt till punkt och pricka men jag har verkligen gjort så gott jag kunnat med hemmaträning, gymträning och promenader. Maten har jag skött nästintill perfekt. Jag är absolut inte sponsrad eller något, köpt det som alla andra. Vill ändå tipsa då jag tycket att det här är det absolut bästa jag någonsin testat. Tyvärr har jag inte mätt mig eller fotat, men jag har en annan FÖRE bild som jag kan jämföra med då jag vägde exakt samma på den bilden som vid starten nu. Det ska bli kul att jämföra när dessa 8 veckor gått, tror ändå att jag ska fortsätta sedan också för det känns så jäkla bra. Ska få med mig Tony också. Han var så humla duktig till vi åkte till Mallis, sen släppte han allt och nu behöver han all pepp som finns för att komma igång.
Grejen är att jag vill stärka mig. Jag är 45 bast och kan säga att det går snabbt utför nu om man inte försöker hålla igång. Ryggont, ont i nacke och axlar, trötthet, ingen energi, min mage har varit allt annat än bra hela sommaren och hösten. Jag ville verkligen ge detta en chans. Se vad ett strikt program kunde ge mig. Så hur har det varit dessa 3 veckor?
Det känns som jag kan leva såhär alltid. Det är god mat, det är bra råvaror och framförallt är jag inte hungrig alls. Annars är ju det mitt största problem. Hunger är mitt värsta! Jag är glad när jag vet att jag ger min kropp det den behöver och mår bra av. Ja har en ätardag i veckan. Men det brukar handla om att jag får äta vad jag vill till middag med efterrätt. Mentalt känns det som jag är starkare. Magen är bättre och lugnare. Men jag märkte att det var en omställning för kroppen. Helt klart alltså!
Jag har gått ner 3 kilo på lite drygt 2,5 vecka. Känner mig starkare både mentalt och kroppsligt. Ska bli spännande att se hur det gått när det blir den 21:a januari? Då har det gått 8 veckor och då har vi bestämt att vi ska åka ut till Fjärdhundras pizzeria SG:s eller Pizza Hut och då ska jag klämma en glutenfri pizza. Ja det är dom ställena som har de bästa glutenfria pizzorna. På kvällen ska jag äta smågodis och jultomteskum i stora lass. Men sen ska jag tillbaka till det vanliga igen är tanken. Vill du läsa mer om dessa program kan du kika in här hos Philip och Anna.
Tack för era inputs på denna förbannade stress med julen. Jag tror att mycket av stressen kom nu när Milo blev sjuk. Allt liksom stannade upp nu, men så jäkla puckat av mig att tänka så, jag vet! Vad händer med allt även om allt stannade upp nu? Inte ett jäkla skit. Det blir liksom jul ändå ju. Även om kattlådan skulle vara full med skit och fönstrena så skitiga så man inte såg ut igenom dem. Ja t.o.m om jag inte skulle baka ett skit. Det blir jul ändå!
Ellerhur?!
Alltså, måste bara tipsa om Magdalenas inlägg om när mäklaren kom hem till dom med de nya köparna av deras lägenhet. Dock så hade Filip glömt att säga det till henne och hon låg sjuk i sovrummet i ett stökigt hem. Hon hade skämts ihjäl…. Jag förstår henne sååå väl. Jag hade dött av skam! Å det där skulle kunna varit vi, haha. Tony hade lätt kunnat glömma en sån sak och så hade man stått där och skämts illröd i fejset ursäktande medan man sopade in allt under sängen typ.
Jag började leta efter stökbilder. Kunde hitta några stycken bara, man basunerar kanske inte ut sitt stökiga hem lika ofta som det städade tänker jag…. . Det är när det är kaos hemma som de oannonserade gästerna knackar på dörren. När saker ligger överallt, tvätten hänger på tork över hela huset, skitiga kläder, gamla tallrikar som står framme. Ämen faaaaasen alltså. Jag får svettningar bara jag tänker på det!
”Haaaaallooooj i stugan” hör man i hallen och man önskar att man var trollkarl och kunde vifta med ett trollspö och antingen få gästerna att flyga ut igen eller få städat hem på en millisekund. Fyfan som jag hatar det alltså.
En annan grej hände oss. När vi skulle sälja vårt hus vi bodde i för många herrans år sen så skulle besiktningsmannen och den nya köparen komma och besikta huset innan affären skulle gå i lås, allt var liksom klart. Bara den lilla detaljen kvar. Grejen var bara den att Thedde stod i sitt rum och skulle kolla efter strumpor i lådan. Plötsligt kände han hur det droppade på ryggen. Plötsligt gav halva taket typ vika och det öste ned vatten genom springorna i taket. Ungarna stod med varsin tallrik och försökte rädda golvet när nya köparen knackade på dörren. Alltså…. ”skjut mig”!
Jag var på väg till jobbet, jag bara fultjurade. Åkte iväg och stackars Tony fick ta allt. Han öppnade kallingarna och ba; ”Jag är ledsen men taket har pajat och det öser in i ett av sovrummen”.
Allt gick bra ändå. Alltså, vi fick såklart laga taket och så men han köpte huset ändå. Dock för mindre summa men vi fick det sålt ändå. Men snacka om mardröm. Det är typ pinsamt och panik upphöjt i 100.
Men hörni, hur stökigt man än har hemma ska man komma ihåg en sak.
JUST DET! Fifasen, mina barn måste vara de lyckligaste ever för ALLT stämmer in på vårt hem.
Nu är det många som bakar något med saffran. Denna fantastiska krydda som förgyller alla våra bakverk med sin karakteristiska gula färg. Som liten gillade jag inte saffran alls, men sen när jag blev vuxen bara älskade jag det. ♥ Det finns lite knep och tips att ta till för att lyckas med sitt saffransbak, tänkte ge dig mina bästa tips.
RECEPT
2,5 dl mjölk
2,5 dl vispgrädde
2 påsar (1 g) saffran
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 dl strösocker
2 dl creme fraiche
100 g mjukt smör
Ca 13-14 dl vetemjöl
Gör såhär:
1) Värm mjölk, grädde och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan.
2) Tillsätt salt, strösocker och créme fraiche.
3) Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl. Den ska vara smidig men gärna lite kladdig.
4) Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.
5) Sätt ugnen på 225 grader. När degen jäst klart delar du degen i ca 30 lika stora delar. Forma S av dem och lägg på bakplåtpappersklädd plåt. Låt jäsa i ytterligare 30 min.
6) Pensla med uppvispat ägg och lite grädde, då får du dom lite blanka. Strö på pärlsocker eller stick i russin. Grädda på 225 grader i ca 8-12 minuter eller tills det fått lite fin färg.
1) Degen. Om man börjar med degvätskan så får den inte vara för varm, jästsvampar dör nämligen när de blir varmare än 37 grader. Inhandla en termometer, en väldigt bra investering skulle jag säga. Är degvätskan kallare så gör det ingenting alls, det tar bara lite längre tid för själva jäsningen. Något att tänka på när man bakar med saffran, det är att den har en uttorkande effekt på degen. Var därför lite försiktig med mjölet, tänk lite mindre än vanligt. Saffransdegen vill ha mer fett och socker. Därför har jag i min degvätska grädde, jag har också creme fraiche i degen. Dessa båda är fullproppade med fett.
2) Saffranet. Det släpper ifrån sig mer smak om det mortlas innan det används i degen. Jag häller alltid mitt saffran i en mortel och så fyller jag på med lite strösocker. Sedan mortlar jag för glatta livet, här känner man ofta en väldigt god doft så saffranet börjar släppa ifrån sig både mer färg och smak. Jag häller alltid saffranet i den ljumna degvätskan för att lösa upp den ytterligare.
3) Konsistensen. Jag säger att en saffransdeg ska vara lite kladdig. Inte så att den fastnar massor på dina fingrar, men den ska kännas kladdig när du klämmer på den. Bearbeta degen i din köksassistent (eller för hand) så den får bearbeta upp glutentrådarna ordentligt. Var försiktig med mjölet, mot slutet kan endast 1/2 dl vara för mycket mjöl och göra din deg för fast och hård vilket medför tråkiga, torra och hårda saffransbullar.
4) Jäsningen. Detta är en mycket känslig process. Den bästa jäsningen får du i en tillräckligt stor bunke med plastfolie tätt omslutet. Då mår degen fantastiskt bra och jäser till dubbel storlek. Låt den ta den tiden den behöver på sig, detta kan variera, allt från 30 min till en timma för att ha jäst tillräckligt. Bra riktlinje är att den ska jäsa till dubbel storlek.
5) Fyllning och topping. Det som är så härligt med saffransbullar är att man kan göra så många olika. Vanliga lussekatter med penslat ägg och pärlsocker. Sen finns det härliga saffransbullar med massa goda fyllningar som mandelmassa eller vit choklad. Fyllningen brukar jag sällan ta så lite som det brukar stå i recept. Ha hellre i mer smör än mindre. Låt smöret (självfallet äkta smör för riktigt goda bullar såklart) vara riktigt mjukt. Pensla bullarna med uppvispat ägg. För att få dem riktigt sådär glansiga och härliga och bibehålla sin saftighet är ett bra bagartips att pensla dem med sockerlag efteråt. Då ser de ut som om de köpts på café!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Inlägget innehåller reklam och annonslänkar för Efva Attling, Boka Direkt, Interflora och NordicFeel.
Dags för lite julklappstips. Jag tänker att du kanske är som mig och funderar galet mycket på julklappar just nu, eller är du kanske klar? Jag har knappt börjat. Dock så är det inte många jag ska köpa till så det brukar inte vara så mäktigt när vi väl sätter igång tack och lov.
Ämen, jag säger bara VILL HAAAA! Toooooony, om du läser här så vill jag härmed berätta att du kan sluta fundera på julklappar nu. Här har du dom! 🙂 Så fantastiskt snygga smycken. Jag gillar ju både silver och guld, men när det kommer till Efva Attlings smycken så gillar jag dem helt klart bäst i silver. Du vet väl att hon även har vigsel och förlovningsringar? Planerar ni att gifta er i sommar så….
Ett tips, det fanns massa fint till männen också. Bla den där ”fuck off” ringen. Den tyckte jag var riktigt cool faktiskt. Snacka om annorlunda.
Börjar du ledsna på karlns ”fotpill” och vill ha lite äkta vara. Ja men önska dig ett >>presentkort på Boka Direkt<<. Där kan man beställa presentkort på 3000 olika ställen i hela landet. Hur bra?
Men ja, hur fint? En jättefin >>julbukett med choklad<<! Hur fin julklapp att skicka till någon som man inte kan åka och hälsa på t ex? Eller varför inte bara överraska värdinnan som ska hålla i julafton med en skickad bukett. Alltså, personligen så kan jag ju säga att känslan när det knackar på dörren och där står en härlig blomfarbror eller tant med en stor bukett. Jag får sockerdricka i hela kroppen! ♥
Min ”all time favorite doft är denna! Det här är min ABSOLUTA favorit, finns ingen bättre eller godare doft enligt mig. Jag får typ panik när den här börjar ta slut för då vet jag att jag inte får dofta sådär gott. Jag försöker att använda den som festparfym eller när jag ska på nåt speciellt och sedan använda andra parfymer som vardagsparfymer. Just nu har NordicFeel 100 kr rabatt på dofter om du handlar för över 500 kr. Med rabattkoden: XMAS får du din rabatt. >>Här hittar du alla dofter<<.
Sen är det 20% rabatt på hårpaketen. Passa på att köpa 2 produkter till rabatterat pris. Här ett jättebra tips till karln, pappan eller brorsan. Ett superschysst >>hårpaket från REDKEN<<. Ett favvomärke! Schampo och hårpasta i samma, å så en schysst necessär till också. LYYYYX!
Hur mås det? Idag är det lucia, inte hunnit med att se någon lucia, inte heller gå någon lucia själv. Ett år överraskade vi ju Tony med ett litet luciatåg till frukost. ❤️ I år kändes det övermäktigt på nåt sätt. Fan man hinner inte allting.
Kan inte ni känna stress över en jäkla massa nu? Eller är jag ensam? Jag har en massa ”måsten” och ”borden” på hög. Jag skulle vilja göra ett gigantiskt fint pepparkakshus. Skulle vilja hinna göra massa luciamys. Skulle vilja hinna bjuda över vänner på glöggmingel. Skulle vilja hinna städa. Skulle vilja hinna ta det lugnt. Skulle vilja vara långt framskriden med flytten. Skulle vilja att tvättkorgen var tom. SKULLE VILJA…. jag blir fan galen! Kollar man sin Instagram så känns det som alla hinner allt. Haha….
Har inte hunnit med något luciafirande här hemma alls som sagt. Milo har feber och är väl allt annat än sugen på att luciafira. Har inte ens kollat något på TV:n.
Själv har jag i alla fall bakat! Sådeså, alltid något va? Både pepparkakslimpa och här står det en deg på jäsning, ska bli vörtfrallor av det här. Så jag får väl känna luciafirandet ändå på nåt sätt.
Ja här har det inte hänt så mycket mer än att det tillbringats all tid här hemma. Jag har iofs bakat och jobbat en hel del, ibland får man massor gjort.
Majlis satt så nyfiket och tittade ut på snön idag. Jag ville ha lite luft och tänkte att hon skulle få känna på snön, hon har ju aldrig gjort det. Tog på henne selet och så gick vi ut.
Det var ungefär som att vara ute med en iller. Haha…. hon kröp omkring som en sån. Livrädd, skakade i hela sin lilla kropp och ville bara hem. Men nu har hon fått testa i alla fall den lille fegisen. Snacka om att hon har en helt annan personlighet mot vad Toxy hade. Hon är en liten blyg fegis. Toxy var en modig bastant katthane som spöade alla gatans katter, men hundar hatade han.
Nu tuggar hon på Milos gubbar i hans fotbollsspel. Haha….dom är stenhårda så det kan hon ju försöka göra.
Hon har verkligen legat PÅ spelet och så drog hon ett litet ”lir” också. Fotbollsböna den där Majlis, det märks att hon är liten fortfarande för hon hittar något att leka med i varje grej.
Nu har vi precis ätit en übersen middag här hemma. Milo är redan nattad. Tullen, han har dock inte haft så hög feber idag och har tjabblat på som han brukar.
Hörni, dags för ett recept såhär mot kvällningen. Skulle kommit upp ett julklappstips idag men det får bli imorgon.
Tråkig bild men det var VERKLIGEN inte den här rätten!
Den hemligs ingrediensen är denna:
Grekisk dressingmix. Detta sätter så god smak på den här långkokta kycklingen alltså!
RECEPT GREKISK KYCKLING
700 g kycklinginnefiléer
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
2 dl gräddfil
2 pkt salladsdressing Grekisk
8 kocktailtomater (gärna romantica)
Gör såhär:
1) Lägg de tinade kycklinginnerfiléerna i en ugnssäker form.
2) Blanda dressingpulvret från 2 påsar, creme fraiche, grädde och gräddfil. Häll allt över kycklingen.
3) Skär upp tomaterna i klyftor.
3) Skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 1½ timme. Efter ca 45 min slänger du in kocktailtomatsklyftorna över. Långkoka just för att få den där härliga möra kycklingen och en sås som fått gojsa till sig ordentligt. Servera med ris.
Detta är såååå fantasiskt gott alltså! En av mina absolut bästa kycklingrätter alltså.
Följ gärna min Facebooksida och Instagram för massa mer recept på mat/bak, inspo och tips.
Minns ni Oopsies? Ett slags LCHF bröd som så många åt och älskade. Jag gjorde dem säkert 147 ggr. Älskade dessa små luftbröd som egentligen bara innehåller ägg och färskost. Mums!
OOPSIES:
3 ägg (separerade) 1 dl Philadelphiaost (jag använde vitlök/örter och den blev kanon) en nypa salt 2 krm bakpulver
GÖR SÅHÄR:
1) Separera äggen i varsin bunke. Äggvitorna, saltet och bakpulvret i en bunke. Vispa äggvitorna hårt. De ska vara såpass att du kan vända bunken upp ner och då ska inte vitorna röra en fena.
2) Äggulorna i den andra bunken blandas ihop med Philadelphia osten. Vänd sedan i Philadephia röran i äggvitorna, vänd inte vispa. Man vill behålla fluffet!
3) Häll/klicka sedan ut 6 st oopsies på smörad bakplåt. In i ugnen i 150 grader i 30 minuter. Avnjut med massa Bregott och ost! MUMMA!