Tack för all kärlek….Carola läser här så hon får säkert också känna er kärlek och ert stöd. ♥️ Ja många av oss har någon berättelse när det kommer till den här skitsjukdomen. Så är det, alla verkar ha någon de känner, någon i familjen, arbetskamrat osv som drabbats. Jag ber till högre makter att vi fått får beskärda del…ingen mer ska drabbas nu tänker jag.
Hörni, idag vaknar man upp till en frostig värld. Har sovit som en kratta så jag är så vansinnigt trött idag. Det får bli jobb i myskläderna här hemma helt enkelt. Min pappa bytte tack och lov mina däck igår så jag inte behöver vara orolig för det när jag ska ut och halka på vägarna och hämta Milo på skolan.
Min mysmundering idag. Jag lever i den här galet >>sköna koftan<< här hemma. Materialet är sådär härligt mjukt, inget stickigt alls faktiskt. Älskart! Gillar att man kan ha den öppen eller stängd, du knäpper den med 2 enkla knäppningar liksom. Hur smart?
Hmm, undrar om jag ska sova en stund, eller i alla fall försöka vila lite i alla fall. Så galet trött…. Vi hörs av lite senare hörni.
Gissa hur mycket jag velat skriva av mig om det som hänt med min vän Carola? Men med respekt för henne och det hon går igenom så har jag inte gjort det. För en tid sedan skrev jag att jag har en vän som har det väldigt jobbigt nu….det var min Carola det handlade om.
Efter mycket besvär med blödningar och skit fick Carola i somras veta att hon hade cancer. Jag kan knappt skriva den här meningen…..det gör så ont i mig att ens tänka tanken, ännu värre var det att skriva det. Min fina vän drabbades av denna hemska vidriga sjukdom…. Carola som är en av de finaste och snällaste personer jag känner, hur kunde hon drabbas?
Cancer i äggstocken som spritt sig. Carola opererades i somras och fick genomgå en jättestor operation. Den läkaren fick bort allting….precis allt. Gissa den lyckan? Kan inte med ord beskriva när jag fick det sms:et ifrån henne.
Till min stora sorg så gick Carola igenom detta när vi hade det som körigast i somras med Kaffestugan och allt. Jag hade så gärna velat funnits vid hennes sida då….du vet, kunnat finnas där för henne. Tur att det finns telefon och sms, jag har funnits hos henne i tanken….varje varje dag. Carola har också en fantastisk familj och vänner som stöttat henna så fint.
Idag fick jag äntligen träffa henne! Åkte till blomaffären och köpte en fin bukett. Bakade en glutenfri kladdkaka och så brassade jag iväg. Vi har haft så svårt att få till en dejt. Hon har varit infektionskänslig och haft så mycket, vi har varit sjuka, varit utomlands osv. Hon genomgår en tuff cellgiftsbehandling nu och igår var hon på sin tredje behandling. Hon ska göra 6 behandlingar sammanlagt. Tidigare har hon blivit dålig ett par dagar efter behandlingen så det var svinviktigt för mig att få träffa henne idag. Min fina vän! ♥
Det var självklart känslosamt. Jag har saknat henne så mycket. Nästan haft panik i kroppen att bara få krama om henne. Carola har varit min klippa sedan jag lärde känna henne. Hon har varit en trygghet, mitt fort liksom. Jag har hämtat så otroligt mycket energi hos henne. Det finns ingen vän som lärt känna mig så bra på så kort tid som Carola. Hon har stöttat mig så mycket när jag varit hypokondrisk och mått dåligt….. som en storasyster som känner mig utan och innan liksom. Vi har gett varandra mycket energi…..du vet när hon behövt pepp så har jag snäppt upp mig och stöttat och peppat. Sen har jag fallit och då har hon funnits där. ♥♥♥
När en nära vän drabbas så tappar man fotfästet. Man vet inte riktigt hur man ska bete sig…. Man vill bryta ihop men jag kan inte bryta ihop för nu måste vi vänner sluta upp och vara hennes trygghet och stöd. Carola är alltid så omhändertagande så detta är en helt ny sits för mig….. Man vill skylla på någon. Skrika åt någon jävel som gav min Carola denna hemska sjukdom. Man vill hitta en syndabock.
Samma dag som jag fick veta det grät jag hela dagen. Jag var så tom. Så förtvivlad. Så arg och så otroligt ledsen. Den snällaste människan som finns drabbas, jag fattar inte samtidigt som jag visst fattar att den här sjukdomen skiter i om man är världens bästa människa. Den är skoningslös. Man får känslor av hjälplöshet, jag vill lösa det här åt henne. Jag vill laga allt, sudda bort det och låtsas som om det aldrig hänt. Å så kan jag inte det. Jag kan bara stå bredvid, be till högre makter att allt bara ska bli bra.
Men idag har vi pratat…i flera timmar. Om allt! Vi har varit ledsna, vi har skrattat, vi har skojat men framförallt bara fått vara som vi alltid är när vi ses. Jag och Carola är övertygade om att allt kommer att bli bra och att detta hänt för att hon och vi behöver lära oss något. Idag fick inte cancern plats med oss….vi pratade om den. Men mer som en jobbig kompis som vi är på väg att bli av med. I Carolas soliga kök var det idag två vänner som fick hänga, inte cancer……och jag älskade varje sekund.
Jag älskar henne…… och jag är så glad att vi fick ses idag. Carola skriver blogg om allt som händer omkring henne, du kan läsa den här.
Kan inte du lova mig att du ikväll innan du somnar ägnar en tanke åt tacksamhet. Var tacksam för att du har friska vänner. Har du inte det så ägnar du din sjuka vän en tanke, kanske en vädjan till högre makter om att hen ska bli frisk. Men hur som haver. Du som har friska vänner omkring dig, var glad för det. Lova mig det!
Nu ska jag kramas med min lilla familj här. Hoppa ur jeansen, slänga upp håret i en tofs och sen lägga mig på soffan.
Tack för att du läser här och så önskar jag dig en fin kväll!
Åh det här samarbetet är sååå skoj! Jag älskar att tipsa om saker som jag själv skulle älska att få! Det här skulle lätt vara en av de bästa presenterna eller julklapparna. Eat Sweden har verkligen lyckats!
Vill du gå 2 men bara betala för 1? Lyssna noga nu. Du kan alltså köpa en bok till en vän, till pappa (farsdag på söndag), mamma, barnen eller syskonet. Ja, vem som helst liksom! Kan känna att detta vore en toppenpresent att ge sina anställda.
Den här boken säljs i begränsad upplaga och varje bok är numrerad, så de är exklusiva även om efterfrågan är större än vad det finns upplaga. Dessa böcker säljer slut…..men jag har fått den fantastiska fördelen att tipsa er lite sådär i förhand så ni alla har chansen att klicka hem den här, till rabatterat pris dessutom för att du läser mig blogg. Dessutom svirar jag till det med en rabattkod, du pyntar 395 kr för den här boken, men med min rabatt så blir det bara 345 kr. Ja precis, du som läsare får 50 kr rabatt om du anger NIIINIS som rabattkod när du beställer böckerna. Kom ihåg att det ska vara 3 i:n i början av Niiinis. 😉
Du kan välja på flera böcker.
Eat Sweden är alltså en bok som ger dig möjligheten att besöka 12 olika TOPPkrogar. Ni blir bjudna på en varmrätt så ni betalar alltså för 1 men ni går 2. Det finns en bok för >>Stockholm<<, en för >>Skåne<<och en för >>Göteborg<<. Jag vet också att det finns en hel del finska läsare och glädjande nog finns det även en för Finland som heter Eat Finland och gäller >>Helsingfors<<. Sammanlagda värdet för boken är 3000 kr.
Nyhet för i år är två andra böcker som jag tror kommer göra en riktig succé!
Vad sägs om samma upplägg men med SPA?! Ni går fortfarande 2 men betalar för 1. Värdet för denna boken är 7000 kr!!! SPA-anläggningarna som ingår är fantastiska. Jag var in och kikade på alla. Falkenberg har jag planerat att jag och Tony ska besöka nångång. Du hittar >>SPA Sweden här<<.
Den andra stora nyheten för i år är denna >>Eat Sweden Vego<<. Denna bok har ett värde av 2000 kr. Nu ska även de som äter vego få möjligheten att njuta på en fantastisk toppkrog!
Jag tycker detta är en sån superpresent alltså! Tips tips tips!
Dessa har jag sån total craving på numera. De är sååå goda och jag älskar varje frukost när jag ska få mumsa på dessa bröd. De är superenkla att svänga ihop dessutom. Det är bara att blanda, forma bullar och grädda. Sen är det klart! Det är faktiskt inte svårare än så. 🙂
RECEPT ca 9 st:
7 dl havregryn (glutenfria om du vill ha rent glutenfritt) 1 tsk bakpulver 1 tsk salt 2 ägg 1/2 msk fiberhusk 2,5 dl vaniljyoghurt, du kan också använda naturell yoghurt
Gör såhär:
1) Börja med att köra havregrynen i blendern för att göra det till mjöl.
2) Häll allt i en bunke. Blanda resten av de torra ingredienserna och häll i det i mjölet. Rör om.
3) Knäck i äggen och blanda runt ordentligt, avslutningsvis häller du i yoghurten. Låt sedan stå och svälla i ca 10 minuter. Tänk på att degen kommer vara riktigt kladdig.
4) Blöt händerna och forma 9 bullar av smeten. Lägg på bakplåtpappersklädd plåt.
5) Grädda på 250 grader i ca 10 min till de fått lite färg.
Detta blev en lite annorlunda morgon. Just innan vi skulle börja klä på oss så såg jag att Milo inte kändes kry. Mycket riktigt så hade han huvudvärk och kände sig hängig. Efter ett snabbt beslut beslutade vi att han får stanna hemma idag. Milo har nämligen barnmigrän och man vet aldrig om det blir akutont eller om det bara är vanlig huvudvärk. Så det blev tablett och soffan för honom. Han klarar sig tack och lov på Ipren och lite sömn när han får det. Det verkar ha varit vanlig huvudvärk idag men eftersom han har en massa läxa med sig hem tar vi läxan här hemma idag i lugn och ro istället.
Själv har jag, om jag får säga det själv, varit duktig och hemmatränat. Peppar peppar, jag har kommit igång riktigt bra nu. Ska absolut inte ropa hej för då brukar man bli förkyld eller nåt. Så nu njuter vi bara av att kunna träna. Så.
Mamma ska vara med Milo på dagen idag då jag ska åka till en vän. Så jag behöver sätta igång här för att hinna allt innan jag ska åka.
Sitter i morgonrock i soffan och bara är. Läxor har gjorts, mat har lagats och diskmaskin och tvättmaskin har tömts och fyllts. Ja, så nu är det chill här hemma. Jag är trött nu…det är seeeent för en annan liksom. Natt faktiskt.
Dock så sov jag så att jag hade nackspärr när jag vaknade i morse. Sov på dagen igår och hela kvällen. Så typiskt när jag sovit dåligt i några dagar. Kroppen liksom checkar ut och man sooooover. Det var sååå skönt! Älskar att maratonsova ibland.
Yes, idag träffade jag kompis Satu för lunch på hotellet tillsammans. Min ”äldsta” vän. Det kuliga är att våra föräldrar härstammar från samma lilla byhåla i norra Finland. Där har jag och Satu vuxit upp på somrarna. Vi har också gått på den lokala krogen långt innan vi hade åldern inne. När vi var små var det alltid hon som var Agnetha och jag fick vara Anni-Frid. Hon var blond och jag var brunette. Jag ville så gärna vara Agnetha minns jag men Satu bestämde, hon var äldre än mig och jag vågade aldrig ifrågasätta! Haha…jäkla skata till vän va?! Näääärå, Love her! ❤️
Jag vet ingen som kan alla ABBA-låtar som Satu. När vi åkte kryssning här för något år sedan så fick jag och Satu tillräckligt innanför västen för att gå upp och dra av en ABBA-låt ihop på karaoken. Utan hopprep till mikrofoner utan riktiga denna gången. Så jäkla kul! Vi var grymma *host host*. Haha….
Hepp. Nu ska jag nog slösurfa en liten stund innan jag somnar här. Hoppas du haft en fin dag idag och att du mår bra.
Hörni bloggisar! Imorgon är det kladdkakans dag och jag dreglar redan! Herreminjeee så gott bakverk detta är alltså. Jag får dåndimpen! En riktigt kladdig kladdkaka till en klick grädde och en kopp kaffe. Halleluja! ♥
Denna kladdkaka med chokladfudge uppepå är för bra för att vara sann! Jag säger bara det….så ät den på egen risk, ok?
3 ägg 3 ½ dl socker 1 tsk vaniljsocker 4 msk kakao 3 dl rismjöl 1 dl pofiber 150 g smält smör
½ tsk salt
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter på ca 24 cm.
2) Smält smöret och låt svalna något.
3) Rör ihop ägg och socker, du får inte vispa utan bara rör ihop det då det inte får komma in så mycket luft i kakan, vi vill ju ha den kladdig – inte luftig.
4) Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist i det smälta smöret. Häll i smeten i springformen . Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter, den ska fortfarande vara kladdig invändigt. Jag hade min inne i 26 min. Jag bakar ALDRIG i varmluft utan vanlig ugnsvärme.
Chokladfudge
1 dl vispgrädde 150 g mörk choklad 1 dl strösocker 3⁄4 dl sirap 50 g smör
Gör såhär:
Hacka chokladen grovt. Koka upp grädde, socker, sirap, choklad och smör. Låt koka under omrörning ca 5-7 min. Häll chokladfudgen över kakan och ställ den i kylen tills fudgen stelnat. Beräkna ca 1 timma, vill du det ska gå fortare ställer du den i frysen. Kakan kan serveras som den är eller med en härlig klick vispgrädde till. Ät sedan och njut så mycket du bara orkar och kan.
Följ mig gärna på Instagram HÄR.
Följ gärna min FB-sida med fler tips och recept HÄR.
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR.
För många fler kladdkakerecept så kan du fortsätta kika nedåt och dregla lite du med! 🙂
Ja men nu tänkte jag visa lite av hemmet. Vi satte nämligen upp en ny ”Ernst” lampa i helgen. Alltså det är inte Ernst men vi försöker vara lika påhittiga som självaste Ernst. 🙂
De fina tulpanerna som vi fick i helgen har fått pryda bordet!
Enkelt att fixa denna ska jag säga…. man köper en ljusslinga (vår är från IKEA), sedan tar man en gardinstång och en svart kedja. Du behöver också 2 krokar till taket att hänga upp anordningen i. Sen är det bara att hänga upp lampslingan i gardinstången. Blev riktigt mysigt och fint!
Hallen är rensad från ytterkläder. Nu hänger allt i det lilla förrådet bakom dörren med frågensteckenskroken. Så glad för det! Hallen sm kändes väldigt trång och mörk är plötsligt ljus och rymlig(are). Härligt med rensningen! Är ni några som påbörjat rensningen?
Nu ska jag byta om lite snabbt, en kompis skickade precis ett sms och undrade om jag ville äta lunch med henne. Såklart, äta måste man ju så jag brassar ner på stan nu. Vi hörs senare!
Åh jag ska hasta iväg här och tänkte höra av mig lite senare. Men så länge kan ni väl kanske få lite inspiration ifrån veckans matsedel!
Den här kryddiga korvstroganoffen är en höjdare i husmanskostväg. Smakerna gör att den smakar lite ”flashigare” än vad det är med korvstroganoff som enligt mig är en riktig vardagsrätt. Till den här rätten använde jag ”Lithells Barnens grillkorv”. Den är fri från gluten, laktos, ägg-, ärt-, soja- och mjölkprotein. Den ser ut såhär:
RECEPT KRYDDIG KORVSTROGANOFF 4 pers:
400 gr korv
1 burk krosssade tomater
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1 tsk spiskummin
½ tsk paprikakrydda
1 tsk soya
1 tsk osötad senap (dijon)
2 tsk färsk persilja (jag använde fryst)
salt
peppar
1 dl creme fraiche
0.75 dl grädde
Gör såhär:
Strimla korven. Stek i smör och lite olivolja. Häll på krossade tomater och lite vatten. Jag brukar fylla krossade tomater konserven till hälften med vatten och hälla i. Ha i alla kryddor, soya och senap. Låt stå och puttra i 10 minuter på medelvärme. Här vill man få ut så mycket smak ur kryddorna som möjligt. Ha sedan i creme fraiche och grädde. Fortsätt puttra på svag värme i ca 10 minuter till. Koka ris. Servera sedan korvstroganoff med ris och någon färsk krydda uppepå. MUMS!
Att koka sin egen risgrynsgröt är ju busenkelt. Och nu när vi närmar oss jul så är det ju lite skoj att kanske variera den lite? Här har jag ett recept på risgrynsgröt som är helt galet fantastisk!
Kokosgröt 3 portioner
100 g grötris
1 burk kokosmjölk
3 dl mjölk
0,25 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kokosflingor
Gör såhär:
Blanda allt utom kokosflingor i en tjockbottnad kastrull. Sjud detta i ca 25 min tills riset är mjukt. Medan riset kokas kan du rosta kokosflingorna i en torr stekpanna på medelvärme. Servera sedan gröten toppad med rostad kokos. MUMS!