Energibars

Baka dina egna energibars!

Oj, vad frågor jag fått angående dessa energibars alltså. Det är jättemånga som söker på dessa på bloggen så jag tänkte jag skulle uppdatera receptet på dessa energibars. Detta är ett KANONSUBSTITUT för en godisbit till kaffet. Dessa bars är perfekta som mellanmål. För att stilla sötsuget. För att hålla blodsockret på en jämn nivå över hela dagen. De är nyttiga och väldigt vädligt goda. Oväntat goda faktiskt! Jag hade en tjej som skrev till mig på Facebook som berättade att hon hade en tjej som spelade handboll, när de var på cup så bakade hon massor med såna här bars och ”proppade” i tjejerna dessa bars som energiladdning efter matcherna. Hon hade bakat hur många laddningar som helst. Nu var det massa föräldrar som undrade över receptet. Men HUR KUL var inte det att höra då? Jag blev jätteglad över den feedbacken, då vet man också att ungarna får i sig bra skit också!


RECEPT på ca 8 bars 

1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
2 dl havregryn (glutenfria om du vill ha glutenfritt)
1 dl russin (eller aprikoser, kiwi, torkad frukt, det du känner för)
1 helt ägg
1 äggvita
1 msk honung
50 gr 70% ig choklad

Gör såhär: 

1) Mixa alla torra ingredienser i en mixer eller med en stavmixer. Allt ska få en mjölig konsistens. Lite större ”bitar” som havregryn t ex är helt ok.

2) Värm honungen så den blir rinnande om du inte har rinnande honung. Häll i det i mjölblandningen och rör om.

3) Knäck i ett helt ägg. Ta sedan det andra ägget och skilj vitan ifrån gulan. Använd bara vitan på det andra ägget. Blanda ihop alltsammans. Detta blir en rätt stabbig ”deg” som sedan ska plattas ut.

4) Lägg i bakplåtspapper i en brödform. Tryck ut smeten jämnt på botten i brödformen.

5) Grädda i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Låt svalna lite.

6) Smält chokladen i vattenbad eller i micro. Häll sedan över hela ”kakan”. Låt kyla av så chokladen stelnar ordentligt. Gärna i kylen.

7)  När den sedan svalnat av och stelnat i choklad tar en vass kniv och delar upp till 8 bars.

8) För att förvara dessa bars lindar du in dom i plastfolie och förvarar i kylen.

Dessa bars är verkligen WOW rakt igenom. Fantastiskt goda och mättande. Stillar sötsuget i ett nafs och gör så man håller ett bra blodsocker hela dagen. Att köpa bars i affären innebär ofta att de är väldigt dyra, dessutom innehåller de en massa skit som man kanske inte ska äta. Att snabbt slänga ihop en laddning ett par gånger i veckan gör att man alltid har dessa att ta till när suget sätter in.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)


Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

FAB74E78-D15B-42DA-B098-DE2768DE1F59Energibollar

C29E020D-4F0A-41CE-9696-E412E2884708Nyttig brownie 

418
47 kommentarer

Pannbröd på några minuter

imageimage

Det här brödet bara MÅSTE du testa!

I morse vaknade jag med bakcraving som hette duga. Såhär knäpp är ju jag alltså, jag måste få baka lite då och då för att själen ska få sitt. I morse smög jag upp redan halv 5 och satte igång. Jag hade siktat in mig på ett brödrecept. Jag ville att det skulle gå snabbt, sen skulle det bli gott. Är det inte så vi alla önskar att det vore? 🙂 Men tammetusan, med det här brödet blev det precis så. Det är gluten och laktosfritt men man kan baka det helt ”vanligt” också.

IMG_6544

IMG_6562 IMG_6555 IMG_6551

Degen till detta bröd slänger du ihop på bara ett par minuter, sedan gräddas de i stekpannan i någon minut. Sen är det klart! DU får ett supergott bröd på bara några minuter. Det låter ju nästan för bra för att vara sant! Men det ÄR sant! Jag hummade för mig själv när jag tog första tuggan alltså!

RECEPT PANNBRÖD (ca 12 små eller 6 stora bröd)

3 dl bovetemjöl (funkar med vanligt mjöl också)
2 dl havremjöl
(jag fyllde en shaker med havregryn och mixade med handmixer)
½ tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 tsk brödkryddor
2 dl creme fraiche
1 dl mjölk
1 msk honung

Gör såhär:

1) Börja med att mixa havregrynen så det blir till ett mjöl. Blanda sedan alla torra ingredienser i en bunke.

2) Ha i 2 dl creme fraiche, mjöl och honung. Blanda samman allt och släng snabbt ihop detta till en smidig deg. Den kommer att vara lite kladdig men allt är i sin ordning.

3) Mjöla ett bakbord med det mjölet du haft i. Rulla degen till en lång ”korv” och dela den sedan i önskat antal bröd. Platta till, eller kavla ut (det gjorde jag) till ett bröd som är ca 1 cm tjockt. Jag gjorde mina bröd lite tunnare för att jag ville ha dom tunna, du gör som du vill.

4) Strö över lite lite mjöl på själva plattorna innan gräddning. Värm en panna på spisen, tänk dig medelvärme (kanske lite varmare). Det behövs inget smör eller nåt utan bara en torr panna. Grädda bröden i ca 1 minut på varje sida, brödet ska ha fått färg utan att vara bränt.

Ät dom gärna när de är lite varma, smöret ska liksom drypa lite härligt sådär. På med ost och gurka förslagsvis och så en kopp kaffe. YUMMY!!! Du måste testa!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

IMG_6564 IMG_6563

85
9 kommentarer

Min fina glasvas

Godmorgon vänner!

Jag har varit ute och slarvat direkt på morgon här. Men först bakade jag faktiskt. Ja alltså, jag gick upp halv 5 i morse. Hade bakcraving som hette duga så jag bakade lite pannbröd. Ämen, HALLLEGOOO så gott det blev. Du ska få recept sen. Sedan var det morgonbestyr med allt vad det innebär, barn till skolan. Sen tänkte jag att nä…. jag brassar förbi en kompis på hennes jobb och dricker lite kaffe. TREVLIGT tusan sådär mitt på en torsdag. Nu är jag återigen på kontoret och dagen kan börja.

IMG_6535 IMG_6536 glasvas_rund IMG_6538

Just nu har jag inga fina blommor i min runda vas varför jag i morse tände ljus i den. Oh lalaaaa vilket sken den gav. Blev så mysigt så. Älskar den här vasen. Dock så blir det en fredagsbukett i den imorgon.

Nu ska jag jobba vidare här men återkommer snart igen. Måste ge dig receptet på bördet ju för tusan! 🙂

18
2 kommentarer

Hur märker man att tonårngarna är hemma?

Här har vi ätit och nu är Tony och nattar Milo. Alltså nattar och nattar…..läser saga och sånt där. Vi kallar det fortfarande för natta. Tony nattar mig också ibland. Haha…. han säger verkligen ”Nä, Nina….kom nu så går vi och nattar dig.” Å jag hänger med och ser glad ut.

IMG_6523 IMG_6528 IMG_6529

Här hemma blev det Tacos denna lill-lördag. Oh happy day tyckte Elliot och Tony. Vi stekte både vanlig köttfärs och quornfärs till mig. Sen gör jag en egen tacokrydda också. HÄR hittar du recept på den.  Det var i alla fall väldigt gott och passade perfekt för en onsdag. 🙂 Med mjukt bröd är det något som Milo kan äta också, det prioriteras idag.

lara_bohinch_feather_ljushållare_skultuna

bloggar

Här sitter jjag och bloggar medan jag slökollar Farmen. Ljusen är tända överallt och det är riktigt mysigt. Tills jag får se den jäkla sprayflaskan i bakgrunden. Jag gör nämligen egen sån sprayajax som jag sprayar, städar och fixar med jämt och ständigt. Jag köper alltså en vanig Orginal Ajax, sen häller jag en fjärdedel av det i en sprayflaska, sen fyller jag på med 3/4 vatten. Klart! Det finns inget som slår doften heller! 🙂 Javisst, där fick du ett litet husmorstips.

IMG_6532

Åh, att höra honom sitta där bakom mig och pilla med sitt, ja det är lycka i bröstet.  Att få ha sina tonårsbarn hemma en hel kväll är numera lyx. Annars så ramlar de allt som oftast hem sent och knallar in i sitt rum direkt, men nu när de börjar bli lite äldre kanske de rent av faktiskt kan njuta av vårt sällskap? Dock så märks det ju på hela hemmet när tonårsbarnen håller sig hemma. Sådana kännetecken kan vara ständigt slut på yoghurt och flingor. Spelar ingen roll med hur långa ap-armar man än bär hem litervis med det,  ändå tar det alltid slut. Sen äter dom som hela karlar X 25. Alltså, det finns ingen botten! Jag plockar kläder och letar efter min laddare i hela kåken för den får fötter så fort stora barnen är hemma. Mitt headset, mitt braiga med bra ljud, ja det får också fötter. Mina strumpor försvinner, spelar ingen roll hur ”tjejiga” dom än är, dom försvinner i alla fall. Efter de har duschat kan man tro att duschmunstycket typ stått och sprutat vatten som en brandslang med tanke på vattnet som ligger över hela golvet. Skrapan! Vet dom ens hur en sån ser ut? Haha…förmodligen inte eftersom att fixotrixa efter barnen ingår i ordet curling. 😉 Man får ju skylla sig själv. Så är det ju! Jaha, nu hann jag inte ens skriva det här så reste han sig där bak i soffan och skulle ut med nån kompis. Jaja, man får va glá för det lilla antar jag. ♥

Nu skrek jag precis: ”Hejdå hjärtat, inte försent bara”. 

Jag tror att det är den vanligaste meningen vid hejdå just nu. 😉 MEN, hur mycket strumpor som än försvinner, hur mycket man är får plocka eller torka efter dom…..så älskar man dom till månen och tillbaka.

Nähä, nu svamlar jag igen. Nu börjar Sverige Mästerkock. Jag ska tigga åt mig fotpill av min karl som just satte sig här bredvid mig. Hörni, imorgon är det redan torsdag! HUR fort kan en vecka gå egentligen?!

Ha en fin kväll!

Kram Nina ♥

10
6 kommentarer

Armcandy från Bud To Rose

Måste visa er lite armcandy! 

Jag känner ju härliga Annika som äger Bud To Rose, sist jag var på Formex så knatade jag in i deras monter och bara ville ha ALLT i hela montern. Jag har ju berättat för er tidigare om att jag har så svårt att kombinera guld och silver som jag vet att MÅNGA andra klarar av galant. Dessutom är det fett snyggt också. Dock så får jag inte riktigt till det, eller jo….mycket bättre nu än förr faktiskt ska jag villigt erkänna. Sist jag beställde smycken ifrån Bud To Rose fick jag ju ihop det riktigt jäkla bra alltså. Kolla bara i det här inlägget. 

Dock så har jag nu valt att beställa lite mer smycken så jag kan vara rent silvrig och inte behöva blanda. Det ska vara rätt dag att blanda om du förstår vad jag menar. Haha….låter väl helt kajko detta men det är svårt att förklara. Vissa dagar är man mer laidback och avslappnad och kan ta på sig lite huller om buller. Andra känns det som jag måste matcha järnet och kan inte blanda alls. Kanske är det också nån ”menscykel” grej. 🙂

IMG_6436 IMG_6437

Favoriten denna omgång blev helt klart det här armbandet. Åh jag älskar det. Det är sådär härligt blankt och snyggt dessutom. Sen älskar jag de små tofsarna på det som gör det lite bohemchict sådär. HÄR hittar du det.

IMG_6438 IMG_6439 IMG_6440

Från vänster:

1) Emma Israelsson P23 bracelet
2) Bud To Rose Providence
3) Bud To ROse Ariel
4) Egengjort med barnens namn, köpte kitet HÄR.
5) Bud To Rose Atlanta

IMG_6441 IMG_6442 IMG_6443

Det blev den här helt undebara ringen också som jag sett fler som har. Fått sååå mycket beröm för den.

Yes! Det var lite smått och gott från Bud To Rose och en annan av mina favoriter, Emma Israelsson. Hon designar galet vackra smycken också. Jag tänkte faktiskt att jag skulle fråga Annika om jag får ha nån tävling här på bloggen. Ja så att ni kanske kan vinna nåt fint ifrån hennes sida. Det vore nåt det. Ska höra vad hon säger?

Hepp, nu ska jag snart hämta Milo från skolan. Gotta go! Vi hörs sen igen. ♥

6
Kommentera

Dreglar tammetusan….

Halloj!

Sitter på kontoret och äter lunch nu. Blev en sallad idag…. Helst gillar jag att äta varm mat. Jag är en sån som tycker att varm mat är ritkig mat. Lite 1800 tal sådär….hehe.

lunch_picadeli lunch_picadeli

Det var riktigt gott ändå. Nu är jag ju sååå sugen på en kopp kaffe igen men tror jag ska ta mitt ”kolabitar te”. Rädd att jag ska ledsna bara, vill ju inte det. Satt och kolla lite på Tekungen som har massor med goda tesorter, kollade på röda teer…dom är ju koffeinfria. Funderade på att beställa den här:

rooibos

Hur gott låter inte detta liksom?

Mjuk, varm, fyllig och friskt fruktig på samma gång. Lite som att sitta på en paradisö med fötterna i den lenaste sanden, känna solen värma och äta den godaste exotiska frukten du aldrig kommer minnas namnet på. Rooibos med sydamerikanska frukter som camu camu, papaya, lucuma och dekorerat med ananas papaya och bambublad. 

Ämen va? Jag dreglar! Bara att det heter ROOIBOS PARADIS liksom. Man vill ju bada i det där tet liksom. Hur gott lät det inte? Bara att se alla fruktbitar i gör så man vill äta tet också. HÄR hittar du just den här sorten.

Åh vad jag jobbar med webshopen alltså. Det är mycket som ska stämma och saker som ska fyllas i. Jag hoppas att den snart är klar. Väntar på ett papper också som jag behöver för att få igång betalningarna på sidan. Det är mycket med att fixa ska jag säga, så du som undrar om det blir nån webshop…jadå, det tar bara lite tid.

Ska fortsätta jobba vidare här. Vi hörs sen igen! ♥

1
2 kommentarer

Glömmer du vattna? – 5 blommor som klarar sig ändå

Här ska du få tips på 5 blommor som inte dör av att du glömmer vattna den. Detta är så perfekt för mig förstår ni. Det kan inte finnas bättre för en person som mig som slarvar med vattningen. Får liksom inte in det som en rutin alls.

1) LYKTRANKA eller hjärtan på tråd som den också kallas. Vattnas sparsamt och trivs att stå varmt. Bild lånad här.

2) FLASKLILJA. Trivs att stå i solljus och på vintern behöver den inte vattnas alls, om det inte är för varmt inomhus. Vattnas ytterst sparsamt på sommaren. Bild lånad här.

3) GARDEROBSBLOMMA. En favorit. Trivs på lite skuggiga platser och är i stort sett omöjlig att ta kål på. Vattnas sparsamt och kan med fördel ges lite näring på sommaren. Bild lånad här.

4) MONSTERA. Denna är en riktig favorit. Trivs på de flesta platser förutom i direkt solljus. Gillar ändå regelbunden vattning även om det inte behövs så jätteofta. Bild lånad här.

5) FIOLFIKUS. Gillar förmiddag och eftermiddagssol. Tycker om att torka ur mellan vattningarna. Kan stå i skuggan bara det är normalvarmt. Bild lånad här.

2
Kommentera

Morning!

 

Godmorgon!

Jag har just varit och handlat lite på morgonen, sitter här i bilen och skriver till dig. Nu väntar Frukostdejt hemma hos kompis Johanna. Så mysigt det ska bli.

Milo är ok, dock svårt att äta. Ont har han och är öm. Men med smärtstillande och lite sån gelé som jag skrev om igår så är han nästan som vanligt. I morse fick jag prata med både skola och fritids om maten. Han kan ju inte äta så mycket. Typ yoghurt, banan, risifrutti….typ sånt går bra. Pratade med Milo om att äta det som går att äta och inte tvinga i sig sånt som gör ont. Tussen!

Vi hörs sen igen! ❤️ Tack alla för omtanke!

2
Kommentera

Tack till Milos skyddsänglar!

 

Åh fyyy hörni…..

….idag satte jag hjärtat i halsgropen och benen blev spaghetti.

Jag fick ett samtal från skolan. Det där hemska samtalet. Det var skolsköterskan som ringde och berättade att Milo trillat så illa att han fått en pinne in i munnen i halsen. Jag höll på att dö av skräck. Hon lugnade mig dock snabbt och förklarade att det inte var sååå farligt. Men att hon tyckte vi skulle kolla upp det. Jag minns knappt vad jag sa för jag klädde på mig samtidigt som jag rusade ut från kontoret.

Milo hade hoppat ned från en avsats. Han älskar ju att slänga sig överallt, det har jag ju berättat för er. Han slängde sig ned och som han sa: ”skulle låtsasdö”. På något vis så har där funnits en pinne i marken som stått upp, detta var ju i skogsdelen av skolgården. Han har sedan trillat så illa så pinnen har åkt in i hans mun, in i halsen och tryckt ett stort köttsår därinne. Jag ryser när jag tänker på det, för att inte prata om när jag tittar på såret. Fyyyy….min älskade lilla kille.

Jag åkte till skolan och hämtade honom direkt. Han var vid gott mod ändå. Som vanligt nästan. Tills adrenalinet och lugnet lagt sig, för då kom smärtan. Vi blev slussade till tandläkaren som kollat upp såret och undersökt. Allt är ok, det ser värre ut än vad det är och kommer att läka fint. Men han har ont stackaren. Kan knappt äta. Innan han fick smärtstillande så grät han tyst för de gjorde så ont.

Nu har jag försökt att smeta på lite sånt här. Det gör så att sår i munnen läker snabbare och är lite smärtstillande. Inte alldeles lätt att få på det bara, han får kräkskänslor hela tiden. Han är så känslig i svalget vår pojke. Tandläkaren pratade om aftegel från Apoteket som ska vara bra och som bedövar lite. Det måste jag åka och titta på.

Jag är ändå, mitt i allt, så oändligt tacksam och lättad över att det inte var värre! Han hade kunnat trasa sönder hela halsen, eller fått in den där pinnen i ögat. Åh fy, jag kan knappt tänka på det. Hans skyddsänglar gjorde ett bra jobb idag! Tack ifrån djupet av mitt hjärta.

Han var så ledsen också för han trodde att han inte skulle få vara med på handbollen ikväll. ”Om du vill vara med och orkar så får du” sa tandläkaren när vi var där. Då tittade han på mig och sa högt ”PASS”. Han övade rösten om det skulle funka och säga pass på träningen. Haha….hjärtat skrattade mer än munnen men lite kul var det ju. Så, nu ska vi till handbollen. Han ska dock ta det lite lugnare idag.

Vi hörs sen igen! ❤️

0
24 kommentarer

Nyttig muggkaka

Bästa tipset mot sötsug!

Ja det måste detta vara alltså…. Jag har ju sockeravgiftning nu i några dagar igen då helgen bjöd på frosseri i godis. Jag mår inte bra av socker och ska undvika det så gott det går. Igår, första dagen på avgiftningen är det mer regel än undantag att man blir så sugen så man går åt. Jag hade kunnat rasera allt genom att kasta i mig godis igår men jag bet ihop och kom då på att jag skulle göra en nyttig mugcake istället. Funkade finfint mot sötsuget kan jag säga. Verkligen! Denna kakan funkar även fint som mellanmål.

IMG_6483 IMG_6485 IMG_6486 IMG_6488 IMG_6490

Den här mugcaken är saftig, smakar choklad och lite kaffe och är super som ett substitut för något annat onyttigt och sliskigt! Jag tänkte jag skulle bjuda dig på receptet så får du också prova om du som jag tänker på vad du stoppar i munnen.

RECEPT 2 mugcake

½ dl havregryn (glutenfria om du önskar det)
½ dl rismjöl (går bra med vetemjöl om du inte måste ha glutenfritt)
1 mogen banan
1 ½ msk kvarg
1 ägg
1 tsk bakpulver
½ msk honung
1 tsk kakao
2 msk kallt bryggkaffe/espresso

Gör såhär: 

Busenkelt. Bara ta en handmixer och mixa ihop alltsammans i en bunke. Ta fram två lite mindre kaffekoppar, smörj dom invändigt med lite olja om du vill. Jag gjorde inte det eftersom jag skulle äta direkt ur muggen. In i micron i ca 1 min. Jag kollade så den inte blev torr, den ska fortfarande vara lite kladdig liksom. Jag hällde sedan på lite vaniljyoghurt och lite tinade blåbär uppepå. Åt detta till en stor kopp kaffe.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

5
17 kommentarer
Generic filters

Fler resultat...

Generic filters

Fler resultat...