Äntligen med snapchat!

Hej min vän!

Håhåååjajaaaa….mötet och Sthlm blev uppskjutet till på fredag. Det körde ihop sig på dagen och det löste sig med annan dag så det blev ju bra i slutändan.

Blandat

Skönkläder på idag! Får alltid frågor om min poncho, den är från My Ztyle och du hittar den HÄR. 

Dagen har ägnats åt jobb och åt att måla. Jag börjar få ihop några tavlor. Dock så har jag fått så sjuuuuukt ont i halsen igen. Milos förkylning verkar ha bitit på mig i alla fall i slutändan. Det hade ju varit för väl om man sluppit men så länge det bara är en förkylning så. Ska gurgla saltvattten innan jag lägger mig ikväll, ska dricka ingefäravatten också. Det brukar bita bra tillbaka.

IMG_7267 IMG_7270 art_konst_målning IMG_7277 IMG_7280

Japp, det var några utav dom, några kvar ”to go”.

IMG_7284

Till kvällsmaten slängde jag ihop mitt pannbröd, fast glutenfritt då. Blev såå gott, är så glad för det här brödet.

IMG_7290

Här har det kämpats med läsläxa.

IMG_7291

Mellanbarn hemma på besök. Han har äntligen lärt mig hur man använder SNAPCHAT! Wioooo….. Tänk att tanten behövde en liten lektion av sin son för att veta hur det funkar. Apropå våra köksluckor….min pappa ska lacka dom åt oss. Vi väntar bara att han ska få tid, längtar! Det kommer göra köket så ljust och såå mycket ljusare.

 

Vill du följa mig där så heter jag ninahermansen. La just upp min första ”story”. Skitkul ju! 🙂

  Glömt att visa dig att jag ju faktiskt klippt av mig mer än 10 cm på håret. Sååå skönt! Snacka om att det blev ett lyft för mina trötta toppar. Jag gjorde det själv. Igår morse på toaletten tog jag fram saxen och bara kapade det. 😀

Tjockkatten! 🙂 Vår lilla farbror i familjen.

Nä, fifan så ont i halsen jag har nu. Börjar känna mig riktigt hängig alltså. BLÖK! Nu hoppas vi att ingefäran gör underverk för mig hörrni. Hoppas du haft en bra tisdag. Nu blir det soffhäng för resten av kvällen. Ska ta en alvedon och bädda ned mig. Ikväll är det ett nytt avsnitt av Parneviks, kan man annat än älska Parneviks?! 🙂

Kram Nina ♥

4
12 kommentarer

Kolasnittar med dumle – Dumlesnittar

Det här receptet på dumlesnittar måste du spara någonstans på ett viktigt ställe. För det dessa kakor gör med människor är att det ger ren och skär kak-lycka i bröstet. En fröjd för gottegrisen i dig. SÅ kan vi säga. Dumlesnittar bara måste du baka nångång om du inte redan gjort det, det är sega, söta, goda knäckiga…. ja men allt man kan tänka sig att Dumlesnittar är. Ja men precis, en kolasnitt med Dumlekola i! Halleluja!

Missa inte: 20 supergoda MJUKA KAKOR (<klicka)

Missa inte dessa kakor: 10 MINUTERS KAKOR PÅ 4 INGREDIENSER

DUMLESNITTAR

100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2.25 dl vetemjöl
0.5 tsk bikarbonat
1,5 tsk vaniljsocker
10 st dumlekola

GÖR SÅHÄR:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.

3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och vänd ner det i smeten.

4. Dela dumlekolorna i mindre bitar och blanda i degen. Dela degen och rulla ut till två längder.

5. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.

6. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.

7. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt snittarna svalna på plåten.

Ett litet tips till dig är att sånt här kan vara så himla trevligt att ge bort. Framförallt att få i en sån ”gå-bort” present. Det enda du behöver är lite snöre och bakplåtspapper.

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 

Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

231
19 kommentarer

Mötesdag

 Godmorgon! 

Tisdag och mötesdag i Sthlm. Har en hel del jag ska hinna göra innan jag far iväg, vill dock hinna med att hälsa på min fina man på vägen. Kanske får vi ihop en liten lunchdejt, det vore ju trevligt? Händer ju faktiskt inte alltför ofta längre. Vi som i stort sett åt lunch ihop varje dag förr.

Min lilla fis och jag på väg till skolan denna morgon. Han är fortfarande förkyld men mycket bättre så idag fick han åka till skolan. Vi hann med både fotbollssnack, sommarplanering och mys denna morgon. Det är mycket funderingar i en sjuårings huvud, så kan jag ju säga. ♥

Mina fransar sjunger verkligen på sista versen nu. Har verkligen inte fått in ny tid i schemat även om jag verkligen hade behövt. Får se om jag hinner på dom innan alla trillar av?

Jaha, nu måste jag fortsätta jobba här. Önskar dig en fin dag. Vi hörs senare igen! ♥

19
Kommentera

Målning de luxe

Hej i stugan! 

Måndagen är till ända, sätter mig ner för första gången sen jag kom hem. Har mitt sista ”jobb” kvar att göra och det är ju såklart att kika in här till dig. Den här måndagen swishade verkligen bara förbi. Skönt när måndagen bara far fram.

Jaha, imorgon ska jag till storstaden och hälsa på lite. Jag har nämligen ett möte i Sthlm och passar på att klämma in lite fika också. Imorgon ska jag nämligen skiva på ett avtal som har med min blogg att göra. I maj kommer jag återigen att bli min egen igen. Nu har jag varit hos AFF i snart ett år och jag känner att jag vill återgå till mitt eget. Det känns mer rätt för mig, jag kommer dessutom att ha riktiga proffs som sköter min blogg så jag kommer inte behöva ha ont i magen över hur bloggen funkar osv. Det var ju något som var så jobbigt med att ha en egen portal sist. Men som sagt, nu sköter proffsen sidan och jag gör det jag kan – skriva till dig.  SÅÅÅ SKÖNT!

IMG_7242

Jag har målat i eftermiddag. Målade en tavla igår också så det går framåt. Måste börja beta av målningarna nu så att jag får ihop några till visningen i påsk. Jag är bara så sjukt kritisk mot mig själv just nu. Ska ta några djupa andetag bara och låta penseln gå, inte fundera så mycket. Det är när jag börjar fundera och klura som jag börjar tveka och staka mig. Jag måste bara fortsätta måla med flyt, det brukar vara det allra bästa för mig.

IMG_7245

Medan jag målade så målade även Milo. Han skulle måla en fotbollsspelare. Han fick använda mina färger och tyckte det var riktigt spännande, å gissa om fotbollsspelaren blev snyyyyyygg?!?

IMG_7246 IMG_7258

Jamen så snyyyyyyyyggg! Har ni sett?! Det här mina damer och herrar, det här är Ronaldo! Brun hud och allt. Den randiga svart röda tröjan också…. FETT FIN ju!

Jaha, nu börjar jag gäspa mina käkar och ur led här. Tröttmössa med ICA kassar under ögonen. Kanske ska jag gå och sova i tid så jag sopar ihop dessa kassar en smula? Ha nu en fin kväll nu.

Kram Nina ♥

5
10 kommentarer

Kladdkaka med dumle och krispigt chokladtäcke

I helgen bakade jag denna alldeles fantastiska kaka. Kladdkaka med dumle och krispigt chokladtäcke. Det är lite skylla sig själv med att baka den, för det är svårt att sluta äta. Det kan jag ju säga. Den var verkligen supergod! Du måste testa. Denna är bakad på glutenfritt mjöl men jag tipsar dig om hur du gör den även med vanligt mjöl.

RECEPT:

150 g smör
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 krm salt
3 1/2 dl glutenfri mjölmix
¾ dl Pofiber
3 ägg
florsocker till garnering

Topping:

Minimarshmallows
Dumlekolor
200 g mjölkchoklad
3 dl rice krispies

Gör såhär:

Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter. Lägg in ett bakplåtspapper i botten, du klämmer alltså in den på botten i springformen. Smält smöret. Vispa lite lätt samman ägg och strösocker. Blanda mjölmix, pofiber, vaniljsocker och kakaon. Blanda det i äggsmeten. Häll i det smälta smöret. Blanda ordentligt med slickepott. Häll smeten i formen, födela ut minimarsmallows och dumlekolor.

PS: För ICKE glutenfritt, byt ut pofiber och mjölmix till vanligt mjöl. Samma mängd alltså.

Grädda sedan i 150 °C  i 20-25 minuter i mitten av ugnen. 

Smält chokladen över ett vattenbad. Häll i 3 dl rice krispies och blanda ordentligt. Fördela ut på den avsvalnade kakan. Låt sedan stå kallt tills allt satt sig. Innan servering så ställde jag den dock i mikron i ca 30 sekunder. MMMMMMMMums så gott det blev alltså! ♥

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

45
10 kommentarer

Omelett med fetaost

Måste tipsa dig om en god omelett. Det är faktiskt en rätt underskattad ”Maträtt”. Alltså, såhär…. Den passar som frukost, men också som ett mellanmål eller en lättare lunch. Hur många rätter kan funka i så många avseenden? En omelett kan man också variera i alla oändlighet! Här ska du få recept på min favoritomelett som jag svänger ihop på bara några minuter.

OBS: Måste påminna dig om att min bloggsida även finns på FACEBOOK, följ även där. Där matar jag mycket recept på både mat men också bakning. Sen uppdaterar jag också där när jag uppdaterat bloggen. HÄR hittar du den sidan. 

omelett

Ingredienser:

3 ägg
2 msk mjölk
0,5 dl riven ost
1 tsk smör
Salt, peppar

Fyllning

Körsbärstomater
Rödlök
Fetaost
Persilja

Gör så här

Dela körsbärstomaterna på mitten. Smula fetaosten om det är en hel. Sliva rödlöken. Vispa ihop ägg, mjölk, riven ost, salt och peppar. Smält smör i stekpannan och häll i äggblandningen. Häll på tomaterna, löken och fetaosten. Stek smeten och rör så att allt stelnar men fortfarande har en något krämig yta. Du behöver inte vända omeletten utan kan bara vika ihop den strax innan du tar ur den ur pannan. Avslutningsvis kan man även garnera med lite klippt färsk persilja. MUMS!

3
Kommentera

Måndagmorgon!

Godmorgon Måndag!

Jag har ICA kassar under ögonen idag, tröttmössa som vaknade alldeles för tidigt. Snark! Well well, det blir till att gå och lägga sig med Milo ikväll. 🙂 Han är by the way hemma från skolan idag, han är förkyld som en gammal raggarbil och behövde vila.

IMG_7226 Senast överförda106

Min blender är äntligen hemma igen, ni minns kanske att jag berättade att Elliot lånade den och att den försvann i några månader. Men så igår fick han äntligen hem den. Trist nog gapar vårt kylskåp rätt tomt på smoothie ingredienser just nu så det fick bli det jag hittade. Naturell yoghurt, frysta blåbär, honung och havregryn. Det dög fint det med faktiskt.

blender kitchen aid

Men hur söt? Jag har en OBH Nordica blender, inget fel på den alls förutom att jag tröttnat lite på färgen. Om man nu får vara så ”i-landsproblemig”? I varje fall tyckte jag den här skönheten från Kitchen Aid var sååå söt. Frågan är hur snabbt man ledsnar på rosa? Kan man ens trötta på rosa tänker jag? 😉 Här hittar du den. (Det var kampanj på den nu, nästan 1000 kr billigare än vanligt!)

smeg blender

Den här var ju nästan ännu finare?! Åååååh….. vill ha! Här finns den.

rosa kök 4 rosa kök 3

När vi ändå är inne på rosa, en rosa SMEG kyl. En kompis till mig har det hemma och det är såååååå snyggt! En annan kompis har en cremefärgad SMEG kyl, det är också sååå fint. Åh! För att inte snacka om alla detaljer till. Det är säkert super opraktiskt och skitdrygt och litet, men fifan vilken höjdare i köket. Det måste lyfta ett helt kök tänker jag….eller tycker jag.

Ja det var lite av varje det. Nu ska jag fortsätta jobba här. Vi hörs igen lite senare. Ha en fin måndag! ♥

(adlink)
2
14 kommentarer

Pyroman Nina

Halloj i stugorna!

Mår ni bra eller knackar söndagsångesten på dörren? Här har det varit fullt upp precis hela dagen. Jag har bakat, jag har lagat lunch och så har jag målat. Milo har lajat inne, ute och med grannen. Tony har lagat middag, burit ved och så har vi kollat skidor. Det har varit skidor hela långa dagen faktiskt. Jag har också fått hem ett av de stora barnen, han har varit ute och flängt hela långa helgen. Man får vara glad att man ser dom alls….så gladeligen for jag iväg och hämtade honom när han hörde av sig om skjuts.

IMG_7192 IMG_7209

Här är en sneakpeek på det som jag bakade idag. Recept på det kommer givetvis i veckan. Tony ska få lite gottis med sig till jobbet imorgon, vi göder dom istället för oss. Hehe… Vi har smakat och smaskat till fikat. Men imorgon är det måndag så då måste allt sånt här ut ur huset. Annars ropar det i kylen. 🙂

kakelugn IMG_7216

Den sista veden är inslamlad och klar. Nu blir det inget mer sen, ba´sattnivet. Det blir vår när detta bränts upp. Japp, vi säger så! 🙂

IMG_7219 IMG_7221

Nu har jag tänt en brasa, dock så får vi nog vänta nån dag tills veden torkat. Det hann ju snöa på den när den låg ute så nu ryker den mest. Alltså, bråka med en eld som aldrig tar sig kan få mig galen alltså! Som jag kan hålla på ibland alltså, men sen är jag envis som helskotta så jag ger mig inte förrän jag fått igång den. Får ta den tiden det tar helt enkelt för att få fyr. Men ska jag vara ärlig så börjar jag bli riktigt skillad på att tutta brasor numera. Måste vara mina små pyroman-fasoner från min barndom som sitter i.

Jag och min kompis hade en fetisch på att tutta på torra grästuvor. En gång ordnade vi visst en skogsbrand. Vi blev så fruktansvärt rädda när elden bara spred sig, vi försökte verkligen släcka den. Men det gick inte…. brandkåren kom, men fegisar som vi var gömde vi oss hemma och låtsades som vi inte visste nånting. Som tur var blev det ingen större skogsbrand men ändå… snacka om pyromanisar till ungar. Vi var alltid med när killarna sköt smällare också, skulle vara coola och stoppa en smällare i bakfickan och sånt. Men alltså, AJ….jag hade ont i ena skinkan en hel vår. Ja herreminjee…

Nu ska jag fortsätta titta på den där serien som började på fyran. Ha en fin kväll! ♥

1
Kommentera

VECKOMATSEDEL

VECKOMATSEDEL

Jag gjorde en veckomatsedel förra veckan som jag tänkte du skulle få ta del av. Den var fakiskt sååå bra. Alla i familjen tyckte vi har supergod mat hela veckan och jag kan inte annat än att hålla med. När jag var och storhandlade till detta (handlade alla rätter fram till torsdag) gick det på drygt 800 kr på Willys. Inte alls farligt för en familj på minst 4 personer som ska äta varje dag + matlådor till mig och Tony.

Måndag: 

Exotisk kycklinggratäng med sting

Tisdag:

Mozzarella och fetaostgratinerad lax

Onsdag:

chili con carne

Ninas Chili Con carne

RECEPT:

500 g färs (vi använde quornfärs)
1 burk krossade tomater
1 pkt vita bönor
1 pkt kikärtor
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
1 tsk paprikakrydda
1 tsk oregano
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
(alt en hackad chilifrukt)

Till servering:

Bröd och creme fraiche

Gör såhär: 

Börja med att steka färsen runtom. Häll sedan i krossade tomater. Koka upp. Känns det för torrt här fyller du på  med lite vatten. Sköj bönorna och kikärtorna och ha i dom. Ha också i alla kryddor. Låt detta sedan stå och puttra i ca 15 minuter. Servera sedan med bröd och creme fraiche. Såååå gott! Hela familjen åt med god aptit.

Torsdag:

kyckling

Thaikyckling med risnudlar

RECEPT 4 pers: 

4 kycklingfiléer
1 dl hackade färska champinjoner
2 msk kycklingfond
1 msk röd currypasta
1 chilifrukt
1 lime
1 dl jordnötter (valfritt)
2 dl vatten
1 burk kokosmjölk

Gör såhär:

Strimla kycklngfiléerna. Stek de i olja så de blir genomstekta. Hacka under tiden champinjoner och chilin. Vill du inte att det blir så starkt så plockar du bort fröna ur chilifrukten. Ha i dom bland kycklingen. Häll i kycklingfond, currypasta, saften av limen. Häll på vatten och kokosmjölken. Låt allt detta koka ihop och sedan puttra under ca 10 minuter. Servera med risnudlar jordnötter och klipp över lite salladslök och färsk basilika.

Fredag:

Skaldjurspasta

2
Kommentera

Chokladrutor med nutella, marshmallows och twix

Denna härliga kaka MÅSTE ni baka. Det är en kaka som har ALLT. Den är kladdig, seg, chokladig och fantastiskt god. De som åt den blev ju lyckliga ända in i själen alltså. 🙂 Chokladrutor som har allt det där kan inte bli annat än succé. Så är det ju…

IMG_7123

IMG_7167

 RECEPT kaka 20×30 cm

100 g smör
200 g ljus blockchoklad
4 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt

Att toppa kakan med:

ett par nävar minimarshmallows
100 g ljus blockchoklad
100 g smör
1 dl nutella
2 pkt twix

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen. Smält smöret, låt det smälta ordentligt och bli varmt. Lägg i chokladen och låt det smälta med, MEN ta av från plattan, choklad bränns ganska så lätt. Ta en bunke och knäck i äggen och häll i sockret. Blanda runt detta med en slickepott, detta ska alltså inte vispas utan bara röras runt så det blandas ordentligt. Blanda vaniljsocker och mjöl och häll i det i äggblandningen. Rör runt ordentligt. Häll sedan i den smälta choklad och smörblandingen. Rör om tills det blir en härlig smet. Lägg i bakplåtspapper i en ugnsfast form på ca 20×30 cm.  Ställ in i mitten av ugnen, grädda i ca 15-20 minuter. Ta sedan ut kakan och häll över minimarschmallows. In i ugnen igen i ca 10 minuter. Under tiden hackar du chokladen. Sedan smälter du smöret, ta av från plattan och låt den hackade chokladen smälta med. Blanda i nutellan. Ställ detta att svalna en stund, ute om det är kallt, annars i kylen. Den ska bli lite segare i konsistensen men fortfarande rinna.

IMG_7121

Hacka twixen i små bitar.

Blanda sedan i twixen i chokladsmeten. Ta ut kakan från ugnen och låt den svalna något. Ta sedan en stor sked och häll över chokladtoppingen över kakan i omgångar. Den ska slutligen täcka nästan hela kakan.

Följ gärna min FB-sida för mer tips, recept och  inspo HÄR

Följ gärna min Instagram HÄR

IMG_7163

chokladrutor_med_marshmallows_twix_nutella

IMG_7165

IMG_7170

IMG_7171

65
6 kommentarer