Zombie

Go’kväll finisar! 

Idag har jag haft en riktig ”zombie” dag. Känns som ögonen hängt på halv stång och som jag inte orkar göra nånting alls. Jobbade i alla fall till 11 sen åkte jag ut till mamma. Hon skulle laga lunch till pappa och lagade till mig också. Vi satt och åt med grundfamiljen liksom. Syrran, jag, mamma och pappa. Sen var lilla Edward med också såklart. Känns så märkligt att det en gång var så att det bara var vi. Det fanns inga andra i vår familj. Idag är den fylld av barn, makar och ex. Fifan så härligt ju!


Mosters lilla gos!


Jag har introducerat mamma till Facebook. Mamma har inte haft det förr men eftersom dom har massa släktingar i Finland och massa gamla barndomsvänner så måste dom ju ha det tänkte jag. Mamma ville såklart också hjälpa mig att rösta. ❤️ Ja, så att såhär låg vi i varsitt soffhörn sen och Facebookade. Haha…


Sen kom min trygghet hem och jag ville bara ligga i hans famn. Trött och lite låg, ja då vill man bli klappad på och höra någon säga att allt kommer att bli bra.


När vi kom hem ikväll så hade Jennys bakbok landat i brevlådan. Jag blev glad ända ner i hjärteroten över den! Har bläddrat och dreglat mig igenom boken nu och har redan 3-4 recept jag bara måste testa! Vill du köpa boken så kan du göra det HÄR! 


Sitter och kollar Bonde Söker Fru nu. Höll på att sätta ljusen på bordet i vrångstrupen när jag hörde att Sigrid haft en natt ihop med Erik. Ohoj, det går hett till bland deltagarna.


Den här lille gosefisen ska gå och sova nu. Han längtar sig sönder och samman till på lördag då det är fotbollsavslutning. Åh herreminjeee så man längtade till saken när man var liten. Jag minns att det alltid kändes som år och da’r innan det man längtade till blev av. Nu swischar ju livet på i 300 och det man längtar efter bara blir helt plötsligt.

Nä, nu borde jag också snarka lite. Ska kolla på Bönderna i alla fall, kanske somnar jag i soffan? Vilken skräll det skulle vara…..eeeeeh, eller inte.

Ha en mysig kväll nu.

Kram Nina

Inlägget innehåller reklam för min vän Jennys bakbok. 

1
Kommentera

Äppelpaj med äppelrosor

Den här godingen är HÖGST aktuell just nu när äppelsäsongen börjar lida mot sitt slut, vi har sjukt mycket äpplen kvar och jag ska nog koka några burkar äppelmos och den där äppelmarmeladen.

Den här äppelpajen är MAGISK! Den är dessutom så sjukt vacker så man nästan får ont i magen av bara tanken att man ska äta upp den.


RECEPT ÄPPELPAJ MED ÄPPELROSOR:

Pajbotten:

2,5 dl mjöl

0,5 dl socker

100 g rumsvarmt smör

1 ägg

1 krm salt

Pajskydd:

aprikosmarmelad

vatten

Fyllning:

2 ägg

1 dl socker

1 msk vaniljsocker

0,75 dl vetemjöl

40 g smält smör

Äpplen:

4 medelstora äpplen

2 lime

vatten

Gör såhär:

1) Blanda mjöl, socker, mjöl och salt till en smulig massa. Ha i ägget och blanda snabbt ihop till en del. Plasta in degen och ställ i frysen i ca 10 minuter.

2) Ta ut degen och kavla ut den mellan två plastfolien. Lägg i en pajform och skär av kanterna. Nagga och färgrädda i 175 grader i 10 minuter. Blanda till ”pajskyddet”. Aprikosmarmelad med lite vatten. Pensla på hela botten. Detta är inget måste men detta håller pajskalet sådär sprött och härligt och ”degar” inte ihop det när fyllningen kommer i.

3) Skär upp äppelskivor. Dela äpplet på mitten och töm ur kärnhuset. Skiva sedan tunna äppelskivor. Ta en bunke och pressa i limen i den. Lägg i alla äppelskivor och fyll på med vatten så de täcker äpplena. Ställ in i micron i ca 3-5 miunter tills äppelskivorna blir mjuka.

4) Gör fyllningen. Vispa socker, vaniljsocker och ägg riktigt fluffigt. Blanda i mjölet med en slickepott. Slutligen har du i det smälta smöret och blandar till en slät smet.


5) Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Lägg äppelskivorna såhär och rulla sedan ihop dom nerifrån och upp så blir det en rosformation. Stick i dom längs kanterna i pajfyllningen. Här kan du göra som du vill, endast fantasin sätter gränserna. Pudra gärna på lite kanel på äpplena innan gräddning.

7) Grädda pajen i 175 grader i ca 25-30 minuter. Den får gärna vara lite lite kladdig i mitten. Pudra äpplena med lite florsocker. Servera med vaniljvisp eller varför inte lite kanelgrädde. Vispgrädde med kanel och lite florsocker, riktigt mumsigt.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

1
3 kommentarer

Godmorgon!

Här går jag i morgonrock och väntar på att bli uppringd av Radio Uppland. Vill du lyssna så kan du göra det HÄR!

Vi hörs sen igen!

1
1 kommentar

Känsligt och ber om hjälp!

Go’kväll!

Sitter och tittar på Hela Sverige Bakar. Tänk att man kastas in i tältet så fort man tittar. Det är ändå 4 år sedan jag var med där men det känns som det var i somras. Johans mörka ögon när de borrades in i en och man stod och väntade på sin bedömning. Man andades knappt. Livrädd. Birgittas röda läppar som smakade frenetiskt på kakbiten. Jag kan känna doften, känns känslan och stressen. Gråten jag hade i halsen mest hela tiden. Av stress, av längtan hem. Samtidigt som det var så kul, så otroligt givande och något som gett mig minnen för livet! En sån salig blandning av massor med känslor!

Haha! Tänk att Tony nästan planerat att han skulle ta husbilen och ställa den på någon parkering en bit bort. Ja så jag kunde kvista dit och sova när ingen såg. Så jag skulle tanka ny energi för att orka fortsätta. Det var första gången jag var ifrån Milo så länge. De stora barnen var så fina när vi ringde – ”Mamma, vi vill att du ska vara kvar och kämpa. Vinn hela skiten nu!” Jag bara grät och saknade dom alla så det gjorde ont. Jag är en sån jäkla hemmaråtta alltså!

Åh fy, jag gråter nu när hon blev synkad och ägnade stjärnbagarstatyn till sin mamma. Usch, det var så känslosamt! Så fort man pratade om familjen så grät man. Piiiiiiiuh, nostalgitripp verkligen.

Fotot på bilden har jag lånat HÄR



Hörni, ni måste hjälpa mig och välja här. Jag ska ÄNTLIGEN klicka hem den här ryamattan. Jag har trånat länge efter den och nu ska jag slå till. Dock så har jag ett litet ilands bekymmer. Vilken färg på bord ska jag välja? Svart eller vitt? Svart är väldigt mycket torka av i tid och otid. Men skär den vita sig mot mattan. Vi har ju vit soffa och vit schäslong. Vad tycker du?

Näää, nu ska jag ta kväll här. Tack för du läser! Tack för du röstar på mig till Matbloggspriset! Tack för du finns. Tack för tipset om att läsa The Secret igen (måste leta upp boken, hittar den inte just nu). Tack för du kommenterar. Ja tack…ibland känner jag bara att jag måste tacka!

PS: Imorgon kl 07.15 ca kommer jag vara med i radio Uppland. Så är ni vakna rattar ni in P4.

Kram Nina

1
14 kommentarer

BROWNIE MED SNÖBOLLAR

När man har en ”lågdag” vet ju ni vid det här laget att det är då jag brukar baka. Det är helt min grej det här med att ge sig själv terapi genom att baka. Det ger mig lugn, harmoni och lite tid att bara grotta ned mig i bakningsvärlden. Denna brownie med snöbollar går heller inte av för hackor kan jag meddela. Jag tänker att detta kan bli en sån höjdare till kaka så du chockar hela släkten. Dom kommer säkert inte kunna sluta äta den för den är FAAAAARLIGT god alltså! Får jag då nu bjuda dig på en brownie med snöbollar, allt i långpanna. Så det ska räcka till måååånga. ♥ Dessutom är den enkel att baka och jag tänker att om du slänger i lite saffran i snöbollarna till den här brownien så kan det inte bli annat än succé!

Den är bakad i en långpanna på ca 20×30 cm den här kakan, så gör du den i en större blir denna brownie med snöbollar mycket plattare.

Missa inte: 20 SÖTA JULRECEPT

BROWNIE MED SNÖBOLLAR:

Mer brownie: LYXBROWNIES , NYTTIG SUPERGOD BROWNIE

Ingredienser

250 g mjukt smör
5 dl strösocker
1 dl ljus sirap
5 st ägg
1 dl kakao
100 gr smält mjölkchoklad
0,5 tsk salt
4 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat

Snöbollar:

200 g vit choklad
4 dl kokosflingor
2 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader.

2) Vispa socker och smör vitt och pösigt.

3) Smält chokladen i ett vattenbad.

4) Rör ner äggen i smör/sockerblandningen, ett i taget.  Vispa inte utan rör med slickepott tex. Viktigt då det kan skära sig annars.

5) Blanda sedan ner sirapen. Rör ihop kakao, salt, mjöl och bikarbonat. Häll slutligen i den smälta chokladen. Vänd ner detta i smeten försiktigt utan att vispa, fortsätt använda slickepott.

6) Klä en långpanna med bakplåtspapper. Häll browniesmeten i pannan.

Snöbollar:

1) Smält all den vita chokladen.

2) Häll sedan i all kokos och vaniljsocker.

3) Rör om och ställ i frysen i ca 5 minuter.

4) Ta ut och rulla till bollar, det kommer vara ganska så kladdigt men tänk att de ska vara som bollar. Tryck i dem i smeten.

5) Grädda i ca 25 minuter. Gräddningstiden kan variera mellan olika ugnar, men börja kolla den efter ca 20 minuter. Känn med sticka, kakan ska vara lite sladdrig i mitten. Vi vill ju behålla det lite kladdiga. Låt den stå och svalna innan den skärs upp. Den kan med fördel stå i kylen. Pudra med florsocker innan servering.

Följ mig

• Facebooksida – följs av över 320 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

 Instagram – följs av 98 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

• TikTok – följs av lite över 3000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul! 

 Youtubekanal – Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos. 

 

Fler goda recept till jul

• Över Atlanten kaka med saffran 

• Mina bästa & godaste köttbullar 

• Jultårta

• Daimfudge – enkel julgodis 

• Gubbröra

• Världens godaste laxröra 

• Julmustfrallor

• Annorlunda lussekatter  (på bilden ovan)

Fler populära recept: RECEPTSAMLINGAR

Mer gott till julen: 20 SÖTA JULRECEPT

Kram Nina

4
4 kommentarer

Potatisgratäng med parmesan

Hörni!

I söndags gjorde ju jag söndagsmiddag för att flirta hem ungarna på lite umgänge och mys. Jag twistade till min potatisgratäng lite och herreminjeee så gott det blev alltså! Till det gjorde jag helstekt fläskfilé och kycklingfilé till mig.

img_3932

Jag marinerade köttet i soya, olivolja, peppar, salt och massa färsk timjan. Sedan stekte jag det i massor med smör. Sådär så det får en yta. Sen skjutsade jag in köttet i ugnen på ca 200 grader. En perfekt helstekt fläskfilé håller en innertemp på 70 grader. Det kan vara värt att kolla av temp ibland, det gör mer än man tror för smaken.

img_3937Godaste potatisgratängen, nu kommer jag nog alltid att göra den såhär.

Potatisgratäng med twist (8 personer):

10 stora potatisar
3 dl riven parmesan
1 rödlök
2 vitöksklyftor
3 dl vispgrädde
salt
svartpeppar

Gör såhär:

Skala och skiva potatisarna. Jag skär alltid med vanlig kniv för jag föredrar dom lite maffigare. Skala och skiva löken. Varva sedan potatis, lök, pressad vitlök, riven parmesan, salt och peppar. Högst upp har du bara potatis. Lägg bakplåtspapper uppepå plåten med potatisgratängen i så bränner du inte toppen och får en fin färg. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 40 min eller tills potatisen är helt mjuk. Gratängen får gärna vara lite ”blöt”. Den suger åt sig när man tar ut den ur ugnen sedan. Servera till kött eller kyckling.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

39
3 kommentarer

Nja…så känner man ibland!

Godmorgon vänner! 

Vaken sen 4 igen. Bläddrade lite i kalendern igår och fick se att det inte är så överdrivet länge kvar till vi flyttar bak klockan en timma. Det är då det blir helt upp och ned för mig. Det är då jag kommer kunna vakna vid 2-3 tiden och vilja somna runt 6-7 på kvällen.

Det här brukar vara en rätt jobbig period för mig. Men i år ska jag verkligen försöka ta det för vad det är. Jag har såå många gånger försökt att ändra detta beteende men inser att det ligger för djupt rotat i någon form av biologisk klocka så det är bara att gilla läget. Det som är jobbigt är om jag ska försöka ha någon form av umgänge kvällstid, det är på riktigt svinjobbigt. För även om jag pinar mig och håller mig vaken till 11-12 på natten så vaknar jag likt förbannat samma tid på morgonen. Mycket bakning kommer det att bli…..


Försöker fly undan hösten med ljusmys här på morgonen….

Usch, jag är lite låg i själen. Hösten är inte min bästa period, så kan vi väl säga. Jag går ner mig ganska så mycket. Blir deppig, låg, ledsen och allmänt uppgiven. Lite som en enda lång pms liksom. Någon annan som känner så?

Jag äter mina tillskott som jag ska men jag antar att det inte riktigt biter på höstdeppigheten. Jag är dessutom i min pms period just nu, även om den är bättre (flera 100 ggr bättre) så råder den inte riktigt bot på min ledsna själ.

Well well, det är som det är med det. Hoppas att du känner Dig bättre till mods och är lite gladare än mig. Jag ska sätta igång med morgonbestyren här nu, önskar jag kunde knäppa med fingrarna just denna morgon och bara få allt klart och sen lägga mig under täcket igen.

Men, jag har min egen terapi. Det blir till att testa lite nytt idag. Tänkte göra lite äppelmarmelad faktiskt. Du, vi hörs sen.

Kram Nina

8
6 kommentarer

Vanilj och citronrutor i långpanna

 

Den här kakan är helt fantastisk. Vanilj och citronrutor i långpanna är något heeeelt annat när det kommer till goda kakor.  Den har liksom allt. Lite krispigare yta, krämigt  inre som smakar vanilj och så mördegsbotten som man bara inte kan låta bli att älska. Min svägerska skrev ett sms till mig igår kväll om att det var den absolut godaste kakan hon någonsin ätit!

Sötis, här kommer receptet kära svägerska! ♥

Missa inte: 20 goda mjuka kakor


VANILJ & CITRONRUTOR I LÅNGPANNA

Mördeg:

450 g mjukt smör
10 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Fyllning:

5 dl creme fraiche
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 citron

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samtliga ingredienser till mördegen i en köksmaskin, eller så gör du det bara för hand.
  2. Ta hälften av mördegen och tryck ut den i en långpanna. Du kan använda den vanliga originalpannan i ugnen som är ca 30X40 cm. Jag använde en som var lite mindre så att kakan blev lite högre.  

  3. Riv av zesten på citronen och dela den sedan två. Blanda sedan zesten samt saften av en halv citron med resten av ingredienserna till fyllningen och häll det över den utplattade mördegen.

  4. Smula sedan resten av mördegen uppepå fyllningen. Skjuts in i ugnen i 30 minuter. Fyllningen kommer fortfarande vara lite ”dallrig” när den tas ut ur ugnen men låt den svalna av så stelnar det lagom.
  5. Pudra över lite florsocker. Ät och njut för allt vad du är värd.


Vill du ha fler recept som detta?

Följ mig i mina kanaler där jag delar massor av enkla, lyxiga och älskade recept – både mat, bakverk och glutenfria favoriter. Häng med för inspiration varje dag! 🧡

👉 Instagram: @niiinis.se

👉 Facebook: Niiinis Kitchenlife

👉 TikTok: @niiiniskitchenlife

👉 YouTube: Niiiinis

Ses där! 🌸✨

Kram Nina

 

1970
94 kommentarer

Blytungt

Godmorgon fina!

Påbörjade ett inlägg igår kväll som jag somnade ifrån. Jag hann inte färdigt med min vlogg som jag gjorde  under dagen igår, ska dock klippa ihop den idag så den kommer under dagen.


Det var ju allt annat än fint väder igår hörni. Tänk att himlen kan bli så blytung såhär på hösten.


Efter att vi hämtat Milo igår begav vi oss till Västerås.


Lunch och fikamys blandat med lite ärenden och IKEA besök.


Kvällen avslutades med söndagsmiddag med hela familjen, Thedde släntrade in lite senare men gissa om det var mysigt att få vara samlad med hela familjen.

Nu måste jag rusa, frukostfix och morgonbestyr får starta dagen. Vi hörs lite senare!

Kram Nina

143
Kommentera