Hon är ju en grymt driven kvinna som kämpat så hååårt med sitt företag. Hennes företag är nämligen skaparen utav de grymmaste barnjeansen på marknaden. Alltså, ÄLSK ♥ på dom. Milo har inte haft ett endaste hål i någon utav dessa jeans. Sina första Ossoami jeans har han nu växt ur, men inte en tendens till slitage på knäna vilket är helt otroligt då Milo sliter knän som Tony sliter skor (ja, han är mellansveriges största skoslitare ska jag säga er). Nu ska du som läser min blogg få en rabattkod som ger dig 100 kr i rabatt på ett par Ossoami jeans (nykundsrabatt). Ange Niiinis14 som rabattkod i kassan så får du 100 kr i rabatt. En liten julklapp från mig och Linda kan man säga. ♥
Kolla in dessa härligheter då?! Detta är alltså mysbyxor men i samma bra material som jeansen. Det är som jeans men det är som mysbyxetyg. Fasen vad svårt det var att förklara. Men de är stretchiga och supernajsa, mjuka muddar vid fötterna och i midjan. Dessa är ena riktiga höjdarbrallor alltså! Du hittar dom HÄR!
Dessa är de andra jeansfavvosarna från Ossoami. Det är som vanliga jeans, men med de förstärkta knäna då. Inte en skråma så långt ögat kan nå och dessa jeans är välanvända. Dom hittar du HÄR.
Glöm nu inte rabattkoden! Niiinis14! Erbjudandet gäller till den 20/12!
Fifan, jag är sjuk som fan. 🙁 Alltså, ingen feber. Men jag har så sjukt ont i halsen, är så hängig i kroppen, snuvig och har dessutom tappat rösten. Har ju hostat till och från i några dagar. Jag som var så lugn igår, drack inte en droppe mer än vatten liksom. Vad hade man för det? N-A-D-A. Eller jo kanske? Inte kul att vakna både sjuk och lite småbakis. Hehe…. Jag hade franstid men efter lite kofererande med hon som gör fransarna så fick jag avboka. Klart att hon inte ska bli sjuk liksom, har fått boka om flera ggr och det suger tycker jag. Dessutom är jag i stort behov av nya fräscha, men vi får se om jag får ihop en ny tid innan jul?
Ja, så kan det vara…..nog om sjukdomar nu. Nu ska vi prata om något skojigare. Så hur var det igår då? Jo, vi kastade oss in i bilen och brassade mot Stockhom. Hann med lite bilder i bilen, dock inte att blogga.
Försökte mig på att få någon form a outfitbild i bilen men det gick väl sådär. 😀
Vi kom dit ganska så sent då det strulade till sig med barnis. Men titta så fint Hard Rock stor där och tog emot oss?!
Jag hann med att fixa håret på Kin Hermansson och Malin Shimoda. Bilden på Kin är från hennes Instagram som ni ser, Malin Shimoda lyckades jag fånga lite halvt som halvt bara.
Mina fina bloggkollegor Åza och Annika! Fina tjejer båda två! ♥♥
Jag hann också mysa med min fina man. Alltså, inget speciellt. Men att stå där vid bardisken med hans hand runt min midja. När han liksom håller om mig och vi står och pratar om ditten och datten. Skrattar, pratar våra meningar färdigt. När han hämtar lite plockmat till mig och vet exakt vad jag kan och inte kan äta. När han beställer vatten till mig och en lättöl till sig. När jag känner att han älskar mig och tycker att jag är fin. När våra blickar bara behöver mötas så vet vi båda vad vi tänker och känner. När orden liksom inte ens behöver höras. När värmen mellan oss är sådär varm och härlig. Det är MYS för mig. Det behöver inte vara så mycket mer. Det var så himla mysigt, inget speciellt liksom, men bara jäkligt härligt och vara där bara vi två.
Det blev ett par outfitsbilder.. Klänningen och de knähöga stövlarna är båda från Wakakuu och Michael Kors.
Lyckades dåligt med bilderna men lyckades fånga några på tjejerna!
Richard Herrey, som är chef för Hard Rock Cafe, välkomnade alla och friade också till sin Marie. Dom har varit gifta i 30 år men Marie har tydligen aldrig fått ett frieri. Helt plötsligt började en film med bilder på Marie och Richard att rulla. Ingen fattade nog något förrän det stod ”Will you marry me again?” ♥
Vi träffade fina Hannahoch Peter igår också. Vi fick hänga en stund och som vanligt blev det massor med flabb! Herre så roliga dom är dom där två! Inga bilder blev det tyvärr, glömdes bort mellan alla skrattsalvor. 🙂
Nä, nu ska jag gå upp och lägga mig en stund. Milo är fortfarande hemma, han var så förkyld i morse så ingen ide att gå till skolan och smitta hela skaran. Jag som tyckte han verkade så pigg igår….märklig jäkla omgång detta. 🙁 Well well, idag ska jag handla julklappar på nätet. Vågar inte chansa längre, vet aldrig när jag orkar mig ut på stan.
Men du, vi hörs under dagen! ♥♥♥ Å wiiiieeee…..ikväll är det JUL med Ernst!
Lovade ju er en kvällens outfit bild. Bättre sent än aldrig, här är den. Nu är jag så trött och ska knoppa som en lite knopp här. 🙂 Berättar mer imorgon.
Sorry, sen uppdatering. Nä, jag har (peppar peppar) inte blivit magsjuk. Milo är dock hemma idag också men imorgon ska han gå till skolan igen. Han börjar pigga på sig ordentligt här. Skönt! Jag har haft fullt skägg här sedan tidig morgon så jag har inte hunnit med mitt andra jobb (bloggen). Satt i härligt fikamöte med Carola och vi har sååååå sjukt bra saker på gång som vi ska förverkliga nästa år. Wiooo…. Du får veta allt om det sen. Kan skvallra om att det handlar om ”ENERGIBOOST”.
Nu ska jag strax börja fixa mig för en härlig happening. Hard Rock Cafe fyller 30 år och vi är inbjudna. Jag och Tony ska dit ikväll. Innan det börjar ska jag hjälpa Terece att styla lite modeller för visningen som ska gå av stapeln på Hard Rock. Ska packa sminkväska och ta med lite hårstyling grejer… Ska bli skoj! Sen ska jag njuta av kvällen med Tony, ska bli riktigt mysigt. Självklart så fick jag ju mens nyss så magen står som ett jehuuuu…. men men, dra in magen ba Hermansenskan så ordnar det sig. Eller så skiter jag i det och bara låter det mensputa. Ja, så gör jag nog! 🙂
Ska försöka hinna in med nån form av outfits bild sen, ni är ju faktist ganska så många som gillar sånt. Ska hinna blogga lite ifrån bilen också!
Nu ska du få ett amerikanskt recept på våffla med skinka och ost.
Detta blir ju som en matigare frukost, tänk dig brunch eller lunch.
RECEPT för ca 12 st:
4 dl mjöl
1 msk strösocker
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
3 äggvitor
3 äggulor
210 gr smält smör
2,25 dl mjölk
1,5 dl bubbelvatten (naturell)
lite smör till gräddning
rökt skinka
ost
lönnsirap till servering
Gör såhär:
Värm ugnen till 150 grader. Hetta upp våffeljärnet (gärna belgiskt våffeljärn om du har). Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och salt i en stor bunke. Går bra i en matberedare också. Vispa äggvitorna till ett fast skum, det ska bli toppigt när du drar ur visparna ur det. Vispa äggulor, smält smör, mjölk och bubbelvatten. Vänd försiktigt i mjölblandningen och äggvitevispet. Häll smet på våffellaggen och lägg på skinka och ost på varje lagg. Lägg inte på locket utan låt våfflan bli klar rakt igenom. Vik sedan ihop våfflorna och lägg på baplåtpappersklädd plåt i ugnen tills alla är klara. Servera med lönnsirap!
Den överlägset bästa och mysigaste ”gå-bort” presenten!
Nu när de flesta av oss ska gå på diverse julbord och glöggmingel så tänkte jag tipsa om en toppengrej att ta med som ”gå-bort” present. Detta har varit mycket uppskattat, t.o.m för den som inte är van att baka. Jag har snyggat till receptet lite ifrån förra året (då de flöt ut lite för mycket) och vet att dessa kakor blir både fina och väldigt goda. Det som är så häftigt är att du kan variera smaksättningen precis som du själv vill.
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl rårörssocker
(funkar med farinsocker, vanlig socker eller muscavadosocker)
4 dl havregryn
2 dl fyllning
Förslag på fyllningar i kakorna (blanda 1 eller flera):
Valnötter
Ljus mjölkchoklad
Nonstop
Torkade bär
Vit chokad
Hasselnötter
M&M godis
Mörk chokad med smak
Daim
Tillsätt:
150 gr rumsvarmt smör
1 ägg
Gör såhär:
1. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Hacka eventuell choklad och nötter. Varva mjölblandningen med rårörssocker (eller vilket socker du nu använder), havregryn och dina valfria fyllningar i en väl rengjord burk med tätslutande lock. Den bör rymma 1 liter. Tryck till och packa varje nytt lager ordentligt med baksidan av en sked, så får du fina lager med varje ingrediens. Lägg gärna de vafria fyllningarna i de två översta lagren, annars riskerar havregryn och mjöl att rasa ner mellan och täcka fyllningarna så att de inte syns i burken.
2. Skriv ner ingredienserna som behöver tillsättas blandningen i burken och en kort instruktion för hur det ska bli goda kakor. Texten till burken skulle kunna se ut så här: Rör 150 gram rumsvarmt smör och 1 ägg mjukt i en bunke. Tillsätt burkens innehåll och arbeta ihop till en deg. Forma degen till 20 lika stora kulor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till kulorna något med handen. Värm upp ugnen till 200 grader och grädda kakorna i 12-15 minuter och låt dem svalna på galler.
Sen var jag SJÄLVKLART tvungen att bjuda på ett glutenfritt recept på småkakor också. Det kan ju vara så att ni ska till någon som är intolerant. Så, here it goes!
RECEPT på ca 24 kakor:
1 1/2 dl potatismjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl rårörssocker
(farinsocker, muscovadosocker eller vanligt socker)
3 dl havregryn (Glutenfria)
1 msk fiberhusk
200 g choklad
Tillsätt:
150 g mjukt smör
Gör såhär:
Blanda samman potatismjöl, bikarbonat och vaniljsocker i en bunke. Varva mjölblandningen med rårörssocker (eller vilket socker du nu använder) och havregrynen i en väl rengjord burk med tätslutande lock. Den bör rymma 1 liter. Tryck till och packa varje nytt lager ordentligt med baksidan av en sked, så får du fina lager med varje ingrediens. Hacka chokladen grovt och stort, den ska nämligen separeras ifrån blandningen för att smältas. Lägg den överst.
Skriv ner ingredienserna som behöver tillsättas blandningen i burken och en kort instruktion för hur det ska bli goda kakor. Texten till burken skulle kunna se ut så här: Ha i 150 gram rumsvarmt smör i en bunke. Tillsätt burkens innehåll och arbeta ihop till en deg. Separera chokladen och smält den över ett vattenbad. Forma degen till 20 lika stora kulor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till kulorna något med handen. Värm upp ugnen till 175 grader och grädda kakorna i ca 10 – 12 minuter och låt dem svalna på galler. Doppa kakorna till hälften i den smälta chokladen.
Missa inte min populära JULBOX – perfekt som julklapp eller present. Världens godaste julte (som jag dricker varje kväll nu, kaffet var sååå smaskigt också och marmeladen som följer med får du inte missa! Jag gör bl a minagoda krustader(<klicka för recept) med den med.
Ja jag tänkte att jag skulle tipsa Dig om en härlilg guldig makeup. Denna funkar även om man kommit upp till åren….alltså med linjer och sånt. Du vet väl att det absolut inte betyder att man inte ska sminka sig fast man kommit upp till åren? Tvärtom, ju äldre gran…desto mer pynt! 🙂 Haha… Ja, utan att det blir tooo mutsch då förstås! Såhär ska jag sminka mig på julafton tror jag!
Det är en riktigt ”sparkling” makeup som passar utmärkt till både jul och nyår. Du kan givetvis tona ned den men jag har valt att visa dessa bilder Med en skarp mörk skugga så att du ser hur du ska lägga de olika skuggorna. Jag kommer att använda mig av brun och guld.
En riktigt sparkling härlig sminkning där man lägger en matt skugga just i globlinjen där man oftast har linjer. Den matta skuggan dämpar linjer. Här kan du sedan gå på stenhårt med härlig glitterskugga på självaste locket. Det som är svart i hennes sminkning kan du absolut använda en snällare ton om du föredrar det, brunt passar utmärkt…. Du ramar in sminkningen med en snygg svart eyeliner. (<länk)
Jag får kärlek… fifan som jag älskar det med just bloggandet. Att vakna upp och se kärlek bland kommentarerna gör så gott i mitt bloggarhjärta. Det gör det hela värt allt jobb man lägger ned. Igår jobbade jag med bloggen i flera timmar sammalagt, mer kommer det såklart att bli redan idag och resten av veckan. Det är så det ser ut med blogglivet.
MARIA!
Tack för din kommentar, du gjorde mig så skitglad! ♥ Välkommen med dina kommentarer och tack för att du följer mig!
Jaha, vi är fortsatt hemma. Fifan…..jag tyckte jag var lite skum i magen i morse. Magsjukan har härjat i närheten så frågan är om jag fått nåt utav det. Får se vart hän det bär? FOBIkänslor för denna jäkla magsjuka kan jag känna. När jag haft det genom åren så har man ju vandrat runt som en vålnad i skräck precis innan det satt igång. Herreminjee så vidrigt det är. Att jag sen kräktes mig igenom mina graviditeter borde ju ha gjort mig ”van” inför det här med att kräkas. Eeeeh, nä. Man blir aldrig van tror jag.
Milo är fortsatt förkyld och får vara hemma med mig och vila. Igår var han sänkt, får se om han piggar på sig lite mer idag? Han har ju kalas på Andys Lekland på söndag så det vore ju kul om han fick bli frisk och pigg tills dess. Det är många dagar kvar att bli frisk på så jag tänker tänka positivt kring det. Hepp, ovanligt för att vara mig men det tar sig. 😉
Bilder från vår pysselstund igår!
Hittade en gammal skvallerblaska som jag helt glömt att läsa. Har säkert massor med dessa blaskor som jag liksom glömt att läsa. Har kastat en hel del med. Ibland kan det vara kul att bläddra i allt skvaller samtidigt som man oftast blir lite berörd över hur tragiskt en tidning kan vinkla saker, eller när dom fotar dessa superkändisar på stranden och visar deras celluliter i alla möjliga konstiga närbilder. Fifasen och ha det så? Att behöva tänka på att en paparazzi med ett meterlångt objektiv kan ligga och lura i någon buske bara för att få den perfekta bilden på ens knöggliga ärsle?! Alltså, tragiskt och hemskt. Låt folk vara! Låt folk ha knöggliga ärslen utan att det ska flashas upp för hela världen. Det är ju inte konsigt att vissa superkändisar beter sig helt knäppt! Jag gillar att läsa om superkändisar som kanske visar upp sina hem, sitt bröllop eller bara något allmänt och vardagligt ur deras liv. Inte om de har hängbröst, knöggliga stjärtar eller misslyckade skönhetsoperationer.
Nu ska jag gå upp och städa lite på övervåningen. Milo ville spela TV-spel men ville ha sällis så då passar jag på att städa där. Är inte det typiskt som morsa? Inte att man lägger sig i sängen och slappar medan han spelar, nä….då drar jag igång som en tornado på övervåningen för att ”passa på” medan han spelar. Ibland blir jag trött på mig själv. Annars så tror jag att jag ska baka lite idag….igen. Vill göra lite julgodis också. Får se vad som hinns med?
Det är mörkt ute igen. Snacka om att det är som allra mörkast just nu…. Men vet ni, om man bara några dagar vänder det. Då går vi mot ljusare tider igen. Känns ju fantastiskt att vi snart är på rätt sida om ljuset igen. Jaha, hur har vår dag varit då? Jag har faktiskt fått en hel del gjort på datorn. Milo var riktigt hängig mitt på dagen men huvudvärk och så ville han bara ligga på soffan och vila. Tussen! ♥
Då var det riktigt mysigt att ligga och lyssna på Sunes JUL i lurarna. Ni minns väl att jag berättade om Storytel för någon månad sen (inlägg HÄR)? Bästa bästa bästa…. Jag ÄLSKAR Storytel och ska härnäst börja lyssna på Martina Haags nya bok ”Det är något som inte stämmer.”
Vi har pysslat också. Världens billigaste och enklaste pyssel. Bara sitta och klippa ut bilder ur reklamblad och klistra fast på ett papper.
Vi har haft på oss myskläder och kollat barnkanalen.
Det blir lätt lite rörigt när man är hemma såhär. Lunchtallrikarna på bordet, ritgrejer och pysselsaker framme.
Jaha, å nu är det bara kväll kvar. Ljusen är tända och vi håller på och lagar mat här hemma.. Eller nu ljög jag, Tony lagar för jag känner mig också hängig. Hostan hänger i bröstet och luftrören känns sådär irriterade. Förkylningarnas tid är här på allvar. Så är det. Ska dricka massor med te ikväll och hoppas på att jag motar även den här Ollen i grind.
Idag när man var sjukling fick man visst falukorv med smileys och sitt namn skrivet med korven. Vad gör man inte för att dom ska äta? Detta eviga jagande med att barnen ska få i sig mat….helst när dom är lite hängiga och borde äta. Men, jag har chillat lite med det där. Det brukar lösa sig ändå. Vi brukar köpa Falukorv med hög kötthalt och glutenfria makaroner. När det är som mest kinkigt med mat brukar denna maträtten alltid vara något som går i. Tack & lov! Å gör det inte det så finns det ju alltid smörgås eller frukt…
Måste ju berätta, i morse så gick Tony ut för att leta efter en vante som försvann när vi klev ur bilen. När jag stod i fönstret och tittade ut så pekade han mot himlen. Jag ringde honom (han hade mobilen med sig) och undrade vad han höll på med. ”Nina, kom ut…. jag har sett 4 stjärnfall hittills” nästan skrek han. Jag kastade på mig jackan och skorna och sprang ut på gården. Jag har nämligen, vad jag vet, aldrig sett ett ordentligt stjärnfall. När jag precis kom ut och började titta mot himlen så SÅG JAG ETT!!!Hurrraraaaaaa!!! ♥♥♥ Jag önskade mig för allt vad jag var värd, och jag hoppas att Tony som såg ett tiotal stjärnfall önskade sig ännu mer! Men så blev jag så besviken när jag såg att någon skrev att det var ett meteoritregn. 43 år och visste inte att det är det de faktiskt just betyder….
Blev tvungen att googla på stjärnfall faktiskt…. och fick då veta att det ju just är en meteorit (rymdföremål t.ex.) som små stenar eller satellitskrot som fallit ned igenom atmosfären. När meteoren når atmosfären börjar den brinna. Partiklarna rör sig mycket snabbt. Så snabbt att partiklarna blir glödheta av luftmotståndet så meteoriten lämnar efter sig en svans. Det är därför man ser ett starkt ljus, som man tror kan vara en stjärna.
Ja men alltid lär man sig något nytt! 😀 Jag är i alla fall barnsligt lycklig över att jag äntligen såg ett stjärnfall!
Nu är maten klar så nu ska jag äta här. Ikväll blir det lax i ugn med kokt potatis och en kall sweet chili sås (mild). Hoppas du haft en fin måndag. Hörs vi inte mer ikväll önskar jag dig en fin kväll. ♥
Jag ska ju försöka få in lite middagstips också mitt i all julbakning man pysslar med. Vi är ju intresserade av mat i vår familj och lagar nästan all mat från grunden. Halvfabrikat blir det alltså sällan. Därför är det ju dumt att jag inte skriver lite om vad vi lagar för mat ju.. mat från grunden behöver inte vara svårare eller ta längre tid, men man måste planera lite bättre.
Nu har jag börjat laga mer vegetarisk mat sen min mage började strula och jag är faktiskt förvånad över hur gott det är! Dessutom är det billig mat att laga. Här ska du få tips på en jättegod rätt som är helt vegetarisk, laktos och glutenfri. Gott som tusan var det dessutom!
Krämig champinjon och zucchinigryta med ris.
500 gr färska champinjoner
1 zucchini
1 röd paprika
1 knippe färsk timjan
1 tsk rosmarin
1 tsk osötad senap
1 msk kalvfond (ta grönsaksfond om du vill vara strikt vegetarisk)
2 tsk soya
2 dl creme fraiche (laktosfri)
2 dl grädde (laktosfri)
salt
peppar
Gör såhär:
Började med att dela champinjonerna, zucchinin och paprikan i mindre bitar. Stek dem snabbt i lite olja. Salta och peppra. Häll på ca ett halt glas vatten så det får puttra ihop lite. Ha i alla kryddor, senapen, fond och soya. Rör om ordentligt. Häll sedan på grädde och creme fraiche. Låt puttra på svag värme i ca 20 minuter. Rör om lite då och då. Koka riset medans. Servera sedan grytan med groddar och majs. Jätte jättegott är det!