Julklappstips till HONOM

Innehåller annonslänkar genom reklam för Åhléns och MqMarqet

Halloj!

Ja ni är fler som tycker det är svårt med julklappar till era partners. Jag känner faktiskt lite likadant men nu har jag ”nätgluttat” på julklappar och då får man faktiskt rätt många idéer!

Jag älskar när Tony har kavaj på sig, han ser så stilig ut och lyfter lätt en annars vardaglig stil.

HÄR finns en jättesnygg kavaj som är av samma märke som Tonys.

Sen tycker jag han är härlig när han är sådär ”laidback” och bara har mysiga kläder på sig.

Myströja hittar du HÄR!

 

Tröja // Stickad tröja // Vit skjorta // Beige skjorta // Skjortjacka // T-shirt

Snygga tröjor kan vara en jättebra julklapp. Jag vet inte hur era partners är men Tony är mycket bättre på att köpa kläder när jag är med och är smakråd. Han uppskattar också massor när jag köper kläder för han tycker ALLTID att det blir bra. Kanske har man lärt känna varandra efter så lång tid tillsammans så man lärt sig vad han tycker om osv? Då är det svårt att få det fel så att säga.

Det är också jag som fått honom att våga prova lite nytt, han är intresserad av kläder och tycker det är kul. Då är det såklart uppskattat när presenter innehåller kläder.

Hmm, vad finns det mer då? Jo men ganska så mycket faktiskt! När man letar lite så hittar man en hel del. Bra och ha saker och sånt som kanske inte är livsviktigt men kul. Precis så som julklappar kanske ska vara?

 

Förkläde (halva priset nu) // Calvin Kleins // Weekend bag // Whiskyglas // Necessär med produkter // Cross Body bag // Happy Socks // Loreal Eye Roll

 

Förklädet finns i en mörkare variant, perfekt för den matglada mannen som gillar matlagning. Väskan var ju skitsnygg, gissar att våra karlar kanske också reser lite snyggare än nån gammal sportvärld som sett sina bästa da’r (och som katten kissat i, hahaha). Lite Calvinkallingar borde ju alltid gå hem och en crossbody väska som kan följa med ut på stan eller på löprundan. Den kan man också ha under jackan om man vill.

Tony älskar happysocks, det är strumpor man blir glad av säger han. Jag kan inte annat än hålla med, t.o.m så jag blir glad av hans strumpor. Whiskyglas med rundad botten är inte bara snyggt att ställa i vitrinet, de ser ut att vara goda att dricka ur också.

Manliga ansiktsprodukter är underskattat, självklart vill väl männen också tänka på hur huden mår och kanske åldras lite extra snyggt. Tony är pepp på att använda lite schyssta produkter i ansiktet men det får inte vara för många moment eller ta för lång tid. Därför är en necessär med dessa 3 produkter perfekt. En ansiktstvätt, en fuktkräm för ansiktet och duschkräm. Mer orkar han inte liksom.

Ja men det var lite julklappstips till partnern. Det kommer säkert dyka upp fler såna här tips framöver. 2 veckor kvar till jul hörni!

Kram Nina

63
Kommentera

Deppighet

Godmorgon Fredag!

Jag har ägnat lite av småtimmarna här på rätt sida om natten med att titta på våra semesterbilder. Jag behövde bara känna att det kommer att komma en sommar igen, det kommer att vara sol och ljusa dagar igen, det kommer att komma en tid då allt kommer kännas lättare och det här viruset släppt sina svarta elaka klor om oss….åtminstone dess så skarpa hårda klor som den håller oss i just nu. Nu, med tanke på solens frånvaro under hela December och den ständiga djupa oron jag känner för det här förbannade viruset så börjar jag sakta åka nedåt ett svart mörkt hål rent deppighetsmässigt. Det har börjat äta ordentligt på mig nu.

Det enda rätta då är att försöka med alla medel att lyfta sig själv och tänka positivt. Detta kommer inte vara för evigt, det kommer en tid när vi inte alls kommer tänka på det här viruset på samma sätt….när ljuset återvänder och viruset släppt de skarpa vassa klorna ur oss. Viruset kommer alltid finnas, men inte som nu… inte i en pandemi. Tänk hur surrealistiskt det känns att vi faktiskt får genomgå den här skiten tillsammans. Att många av oss kommer sitta och berätta om det här för våra barnbarn. Dom kommer titta på oss med stora ögon och knappt tro att det är sant! Just nu skriva historia, en jäkligt sorglig historia som vi alla som läser här genomlever i detta nu.

Hittade en rätt bra påminnelse!

Detta är från kontot @situationer på Instagram, följ det om ni vill skratta och känna igen er. Jag älskar det här kontot alltså!

Apropå semesterbilderna då, när jag bläddrade bland alla våra bilder så hittade jag bilder som vi tog förrförra sommaren, alltså sommaren 2019. Oj vad de slog emot mig hur mycket jag förändrats sedan den tiden.

Det skiljer mycket smärtor i magen och många kilon på dessa bilder. Jag minns exakt hur det kändes i min mage på 2019 bilden. Jag visste också att ölen skulle göra det ännu värre men att jag tänkte att det ju för helskotta var semester och att det var en smäll jag fick ta. Det var väldigt mycket så då. Det var en vana att alltid ha ont någonstans i magen för mig. Jag trodde nog att det var mitt ”normala” så att säga.

Som ni alla vet så var aldrig vikten fokuset och jag trodde nog aldrig att det skulle ha en sån otrolig effekt. Jag levde inte jätteonyttigt tidigare, men jag tror att jag åt helt fel för vad min kropp klarade och mådde bra av. Jag åt tex enorma mängder med mjölkprodukter. Alltid. Jag åt det i stort sett alla måltider jag åt. Nyttigt eller onyttigt. Kvarg, turkisk yoghurt, yoghurt, grädde med olika fetthalt, fraiche med olika fetthalt…. propud som dryck och propud som man åt. Allt innehöll mjölkprodukter och faktiskt så tror jag att det var den mängden jag åt som var den största boven för mig. Idag äter jag mjölkprodukter ibland bara för att mycket med det är så gott, men jag är inte ens i närheten av den mängd jag åt förut.

Jag är så glad att jag gjorde det här för min mage och min kropp. Jag är i stort sett läkt i min mage och har sällan ont längre, nångång ibland kan jag känna av det beroende på hur jag ätit. Men att få leva ett normalt liv utan magmediciner varje dag är jag så otroligt tacksam för. Jag är tacksam varje dag! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Vill du läsa mer om vad jag gjort osv så kan du klicka dig in HÄR! Scrolla ned så kommer det upp ganska så mycket inlägg om det.

Alltså, känner ni värmen? Hur härligt? Åh…. jag ska sätta mig i duschen och duscha riktigt varmt och tänka att jag sitter på just den där platsen och njuter av en varm bris. Jag ska just sätta tänderna i ett krispigt iskallt glas rosé och se hur Milo plaskar runt i vattnet. Positivt var det ja…. snart vänder det vänner, snart återkommer ljuset tills oss med små små steg! Snart kommer vi ha en alldeles underbar vår och sommar att se fram emot. Jag längtar så!

Kikar du inte in mer idag så vill jag önska dig en alldeles underbar Fredag! Var rädd om dig. ❤️

Kram Nina

77
4 kommentarer

Krämig jättegod tomatsoppa

Hej hej!

Kom på att jag ju heeeelt missat att ge receptet på den supergoda tomatsoppa som jag gjorde för någon vecka sen. Den blev sådär härligt krämig och smaken ska vi inte tala om. Jag tänker att detta är så gott att äta bara till kvällsmat eller lunch med ett gott bröd, det passar också ypperligt som en förrätt i en mindre skål. Perfekt till det faktiskt! Något som är gott då är att smälta lite parmesan i ugnen, låta stelna och strö på det uppepå soppan. MUMS!

KRÄMIG TOMATSOPPA, 4 port

1 gul lök

4 stora kvisttomater

2-3 msk vegetarisk fond

2 msk tomatpure

1 burk krossade tomater

4 dl vatten

2 dl grädde

salt & peppar efter smak

Gör såhär:

1) Hacka lök och tomaterna.

2) Stek löken mjuk, häll sedan på tomterna och stek med dem i några minuter.

3) Ha i fonden, tomatpurén, krossade tomater och allt vatten. Låt puttra på medelvärme i ca 10 minuter.

4) Häll i grädde och låt puttra i ytterligare 5 minuter. Mixa till en slät soppa, smaka av med salt och peppar. Ät gärna med ett gott bröd.

Se hit!

Kika gärna på dessa härliga recept:

Mustig köttfärssoppa

Tacosoppa

Linssoppa med vitlöks/chiliröra

Krämig broccolisoppa

Grön broccolisoppa

Potatis och palsternackssoppa

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

66
Kommentera

Julklappsjakten är startad

Inlägget innehåller reklam

Godmorgon eller go’förmiddag!

Äntligen har min julklappsjakt börjat, jag tillhör inte kategorin ”klar i oktober med julklapparna” människorna. Jag börjar aldrig tidigare än December och jag börjar ge upp hoppet om att jag ens kommer kunna göra det. Nångång. Haha…. men, nu har jag i alla fall börjat.

En person i min närhet som älskar Bobby Oduncus produkter kommer bli väldigt glad! Måste nästan se till att dom ses för den här personen är nog världens bästa kund som basunerar ut till hela världen om hur fantastiskt allt till håret är som Bobby tar fram.

Det HÄR LYXPAKETET ska slås in i fint papper alldeles strax. Den här personen använder inget annat och är sååå nöjd med dessa produkter så det ska bli så kul att få ge bort. Jättebra pris på det nu förresten.

Tony frågade mig häromdagen vad jag önskade mig? Jag önskar mig ett fint halsband eller fina örhängen. Jag vill ha ett halsband som man alltid kan ha på sig. Jag hade ett halsband förut som alltid satt på men efter jag opererade mig för 100 år sedan försvann det och sedan dess har jag inte haft halsband som alltid sitter på på mig.

Jag har kikat lite på Emma Israelssons halsband. Hur fina? Jag älskar hennes smycken! HÄR hittar ni alla hennes smycken.

Ett annat märke jag älskar är Caroline Svedbom. Jag har ju både örhängen och armband ifrån hennes märke, fått det i present av både mamma & pappa och Tony. Äääälskar. Alltså, så mycket snyggt! Har inte samlat färdigt, så kan man ju säga! HÄR hittar ni dom smyckena.

Aja, man får se vad som dyker upp i lilla presenten för det har jag ju kallt räknat med. Haha….

Vad köper ni kvinnor till era partners? Jag skulle gärna vilja ha lite tips. Tipsar ni här så kan jag tipsa vidare sen.

Hörs lite senare!

Kram Nina

48
19 kommentarer

Enklaste julgodiset

Halloj!

Ibland är det ju bara föööör härligt med julgodis som går snabbt att svänga ihop. I alla fall så tycker jag det. Just nu håller jag på och testar olika julgodis som går snabbt att göra och inte kräver så många olika moment. Det här var busenkelt. Hälften är typ redan slut, haha!

SNABBT JULGODIS

100 g mörk choklad (70%}

100 g mjölkchoklad

1 stor näve cashewnötter

1 stor näve marshmallows

1 Daim

1 näve polkagrisar (jag använde polkagrisstänger)

Gör såhär:

1) Hacka all choklad och smält den i vattenbad.

2) Hacka Daim och nötter.

3) Bred ut chokladen på bakplåtpappersklädd ugnsplåt. Strö på Daim, nötter, polkagrisar och marshmallows. Låt stå i rumstemperatur tills det stelnat. Detta tar flera timmar. Du kan också ställa det i frysen. Skär upp bitarna och förvara i en burk i kylen.

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat längst ned.

Se hit!

Kika gärnafler härliga godisrecept HÄR.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

229
Kommentera

Juloutfits

Innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes

Halloj!

Tänkte jag skulle ge er lite inspiration på olika juloutfits. Julen är ändå en dag då man vill piffa till sig lite extra. En dag då alla gör sig lite extra fina, jag älskar såna dagar och har alltid gjort. Blir alldeles varm i hjärtat när jag tittar på min fina familj som klätt upp sig. ❤️

Här kommer en rad snyggisar att hämta inspiration ifrån, allt från sköna/snygga blusar till glitterklänningen.

Blus (kampanj)// Superstretch byxa (kampanj) // Väska // Stövlett

Kjol i skinnimitation (kampanj) // Mockastövel // Topp med spetsdetaljer

 

Topp (kampanj) // Leggings i skinnimitation // Stövlar

 

Skimrande omlott-top (kampanj) // Snedskuren satinkjol (kampanj) // Pumps (kampanj)

 

Glitterklänning (kampanj)

 

Spetsklänning (kampanj) // Omlottklänning med lyster (kampanj) // Omlottklänning (kampanj)

Mycket på kampanj just nu på Cellbes så passa på om du vill fynda till vrakpriser.

Kram Nina

73
2 kommentarer

Mysfarbror

Godmorgon raringar!

Ja här sitter jag med en mysig hårboll på magen, hon ligger helt nermörshad men det ser ut som om hon trivs.

Hon trivs bäst där hon ligger som mest nerknögglad liksom, ibland ser det ut som om hon håller på att gå av. Haha…

Igår såg man Ernst igen. Som den karln kan få mig att vilja ha ett sekelskifteshus och vandra ut i skogen och hitta mossa alltså. Jag blir så otroligt inspirerad av honom varje gång. Värre mysfarbror får man leta efter, jag ÄLSKAR honom och allt han gör. Nu vill jag göra såna ”granar” som han gjorde igår. Han satte mossa på strutar som hette något som jag nu inte kommer på vad det var. Struten fäste han sedan på en pinne i en kruka och det blev liksom hur fint som helst!

Så nu ut på jakt efter strutar och mossa, det får man inte plocka hur som helst bara så ni vet det. HÄR kan du läsa vad som gäller.

Jahapp, nu är det snart dags att väcka liv i familjen. Dom sover som små grisar medan jag varit vaken i flera timmar redan. 😊

Ha en fin dag så hörs vi lite senare!

Kram Nina

71
Kommentera

Baconlyx i korvbröd

Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart

Halloj!

Ja här hemma pågår kylskåpsrensning. Jag tänker att det måste tömmas nu så man kan fylla med diverse julmat nu när det närmar sig.

Idag hade jag lite korvbröd och hamburgerbröd som blir gammalt snart så jag har redan nu lagat en snabblunch till min karl. Visst kan man frysa men vi har ingen plats i frysen. Längtar till vi har en frysbox, det är verkligen något som måste inhandlas.

BACONLYX I KORVBRÖD, 2 st

2 korvbröd

2 msk vitlöksost (färskost)

1/2 pkt bacon

1/2 lök

2 skivor cheddarost

2 msk barbecuesås

Gör såhär:

1) Bred på vitlöksost på korvbröden.

2) Dela baconskivorna i 3 delar, knaperstek och ha på dessa på korvbröden.

3) Skiva löken och stek den mjuk. Ha på den också.

4) Ha på cheddarosten och ställ i mikron tills osten smält ordentligt.

5) Toppa med barbecuesås. HÄR hittar du världens bästa och godaste barbecuesås till världens kampanjpris just nu. Något som också är sååå gott att ha på är Johnny P:s mayo, den hittar du HÄR!

Ett tips: Kika in på Matsmart utbud av skafferivaror HÄR. Sååå mycket skafferivaror till riktigt bra priser. Perfekt till jul!

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat under inlägget.

Se hit!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

94
4 kommentarer

Kär i min ugn

Hej älsklingar!

Ja ni har ju hört talas om min tidigare maskinella kärlek, nu ska jag berätta för er om maskinell kärlek nr:2. Trodde faktiskt inte att jag skulle få känslan av att något kunde slå mikrovågsugnen. Nämen då kommer ugnen inlullandes från vänster och visar sig vara minst lika bra. Vet ni att jag suttit på golvet i en timma och bara tryckt på alla knappar och finesser på den här ugnen och suttit och utbrustit mentala ”ämen guuuud så bra” flera ggr?!

Jag MÅSTE berätta!

Första testet var att testa klyftpotatis i ugnen. Anledningen till det är att jag äter obscena mängder klyftpotatis. Jag ÄLSKAR det och kan nästan äta det som snacks på kvällen. Klart som korvspad jag var tvungen att testa det först av allt!

Jag köpte gourmetpotatis, den är bäst! Sedan är det bakplåtspapper, lite olja och flingsalt på som gäller. Rör om med fingrarna och skjuts in i ugnen.

6:TH SENSE inställningarna har färdiga rätter programmerade. Du behöver alltså bara blippa fram till potatis och sen talar ugnen om för dig vad du ska göra. Örter sa den till mig, då kom jag på att jag måste köpa torkad timjan, farligt gott på klyftpotatis. Ok, så skjuts in i ugnen, ugnen vet att det tar ca 18 min för den att tillaga perfekt klyftpotatis.

Kikade in efter dessa 18 minuter, jag föredrar alltid min potatis lite extra krispig. Fick lära mig att då minsann kör man bara extra bryning i 3 min och 19 sekunder. Alltså, jag har aldrig ätit mer perfekt klyftpotatis. Jag kommer typ inte äta annat nu ju….

Ser du hur perfekt den är? Alltså krämig inuti och krispig utanpå. Omg! Perfectamente! 👌🏻

Ok, nästa test som jag faktiskt hade lite svårt att tro på var att man kan laga 2 olika rätter i ugnen. Alltså, nej…. det kan man inte tänkte jag. Det kommer ta smak av varandra och det kommer inte bli någon härlig yta på maten. Usch…. men ok, jag testar!

In med köttfärsbiffar och in med kycklingfiléer. Samtidigt. Inte klokt. Kommer inte gå…..

Perfekta köttfärsbiffar! (Dessa bryntes innan de skulle in i ugnen).

Perfekta kycklingfileer. Kunde faktiskt inte tro att det var sant? Kycklingfilén var fortfarande saftig och det lyckas jag sällan med faktiskt.

Ok, 2 tester kvar! Skulle den fixa det ultimata testet? Jag med min bakning ni vet, jag är petnoga. Det kan jag lova. Galet petnoga!

Jäsa deg i ugnen? Kan den det? Det finns en inställning för det så jag var ju tvungen att testa. Degen kommer jäsa och sen falla ihop tänkte jag, det går inte att jäsa i ugnen, punkt!

In med saffransdegen i ugnen. Skulle den klara att jäsa på kortare tid? Kolla här:

Bilder från min Instastory

Detta är verkligen galet hörni! Min saffransdeg blev verkligen magisk! Fluffig stor jäst deg som inte alls föll ihop när jag tog ut den!

Nu till den sista WOW-effekten! Ni anar inte….. jag kommer fr o m nu kunna baka bröd som ett riktigt bageri gör det. Ni ska få se mina vridna baguetter jag bakade, galet gott med knaprig yta och ett fluffigt härligt inre, skulle säga 12 av 10 poäng! Med SteamSense inställningen så sköter nämligen ugnen ångan och gör så brödet blir knaprigt på ytan. Annars får man ju ställa en plåt med vatten i ugnen och det ger ju inte alls samma känsla faktiskt. Detta är helt galet! Det blir som på bageri verkligen.

SteamSense funktionen ger också perfekt resultat för att ugnssteka kött som du vill ha lite yta på, samma med fisk.

VRIDNA BAGUETTER, 4 st

25 g jäst

5 dl vatten

2 tsk salt

2 msk olivolja

13 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl

 

Gör såhär:

1) Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja och det mesta av mjölet. Arbeta kraftigt ihop till en deg.

In med bröddegen i ugnen. Jäste i 45 min med endast ett halvt paket jäst i degen. Kan säga att degen pyste över kanten när jag tog ut den och höll sig fluffig!

2) Låt jäsa i min ugn i 45 min 😛 eller i en bunke under bakduk i 1 1/2 timme.

3) Ta upp degen på mjölat bord, men knåda den absolut inte. Rör den så lite som möjligt. Dela den i fyra delar. Forma till vridna baguetter och lägg dem på bakplåtsklädda plåtar. Pudra över lite mjöl och låt dem jäsa under duk cirka 30 minuter.

4) Jag satte ugnen på 220 grader med SteamSense funktionen. Gräddade i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Svalna sedan på galler utan duk. Har du inte SteamSense funktion får du ställa en plåt med vatten på botten av ugnen och höja tempen till 250 grader. Blir inte samma knaprighet men bättre än inget tänker jag. Se bilder.

Ja men jag är helt övertygad om att jag äger en av de bästa ugnarna i världen. Fördelar jämnt, inget blir liksom som mina tidigare ugnar gjort det…. lite bränt där bak och alldeles för ljust fram. Det värsta jag vet med ugnar!

Igår ugnsstekte jag en redan förkokt julskinka och griljerade den, har aldrig fått en bättre skinka. Ni anar inte hur mycket roligare allt kommer att bli i köket fr o m nu.

HÄR kan du läsa mer om den här ugnen, planerar du en köksrenovering/flytt eller kanske bygger du hus… Gud, kolla in den här ugnen. Lova mig det!

Kram Nina

115
4 kommentarer

Tillbaka

Godmorgon vänner!

Det blev en hel helg off från bloggen. Vi har haft födelsedagsmys med Milo och fullt fokus har legat där under hela helgen. Men, nu är jag tillbaka i vardagen igen.

Myset här hemma denna morgon…

Igår var det andra advent…. redan. Gud, tiden går alldeles för fort. Jag vill ju njuta till fullo av detta mys som råder i hela december.

Den här veckan ska jag baka julgodis och allt göttigt som saffransbullar och bröd till julen. Frysen ska fyllas så att julen sen bara kan tillbringas i mysiga kläder och man får gå fram och tillbaka till kylen och götta sig. Jag ska äta obegränsat hela julen har jag bestämt, längtar så! Haha…

Nästa vecka ska jag laga all mat så vi har det också. Vad MÅSTE ni ha på era julbord? Här hemma är julskinkan, köttbullar och Jansson ett måste. Glögg också. Och gottigt. Ja men hela julbordet såklart! HÄR gjorde jag förra året en CHECKLISTA på all julmat som kan tänkas finnas på julbordet. Den kan du spara ned och hämta inspiration ifrån om du vill.

Hepp, dags att ta tag i morgonbestyren här. 2 veckor kvar till jullov för Milo och vi alla längtar för fullt!

Vi hörs lite senare.

Kram Nina

58
4 kommentarer