Jag skulle ha sökt!

Godmorgon!

Onsdag va? Mina dagar flyter ihop just nu när jag bara jobbar hemifrån, men jag tror att det är onsdag. Äsch, jag kollar, japp….onsdag. 🙂 Lill-lördag som den också kallas eller ”Happy Humpday”.

Var det någon som såg ”Bonde söker fru jorden runt igår”? Ämen jag ÄLSKAR avocadobonden Leif. Hade jag varit singel och runt 60 bast så kan jag LOVA att jag skulle ha sökt. Han känns lite som Tony, det är säkert därför jag känner så. Men han är helt underbar och jag fick redan en favorit bland tjejerna som åkte dit. Nu kommer jag inte ihåg vad hon hette men blond (det var dom alla) med page och sån underbar blick. Jag hoppas såå att de fattar tycke för varandra.

Här hemma startade jag dagen med att göra bananpannkakor till frukost. Ibland kan jag verkligen få sån otrolig craving på det, det är så vansinnigt gott och mättar så himla bra. Problemet är väl bara att man äter alldeles för mycket, jag smäller i mig alla 6 pannkakor själv. Haha….

IMG_4754

IMG_4756

Vräker på färska blåbär som jag värmer i micron, bananslantar och lönnsirap. Gott gott gott. Har du inte testat ännu så gör det, HÄR hittar du recept på dessa bananpannkakor.

IMG_4747

Minstingen med sin frukost i morse. Han superdiggar brödet som jag bakade häromdagen. Så fint i hjärtat på något vis, det kanske bara är jag som är såhär konstig baknörd som jag är. 🙂 Brödet är dessa grötkakor som jag bjöd på recept på häromdagen.

Hörni, jag har börjat googla när man ska så och plantera i vår. Jag har ju 3 pallkragar här utanför som jag tänkt att jag ska plantera i i år. Vi skulle gjort det förra året men det blev inte av. I år MÅSTE vi fixa det. Jag älskar nämligen att ha färska kryddor i dom där. De åren vi bodde i förra året så köpte vi nog inte en enda krydda, vi klarade oss på det vi själva hade sått.

pallkragar

Här höll vi på att anlägga dem i förra huset. Dessa var sedan helt överfyllda av rabarber, timjan, rosmarin, oregano, mynta, lite jordgubbar, morötter, dill och citronmeliss. I år måste jag ha egen basilika, älskar nämligen basilika. Alltså doften i bilen när man köpt den kryddan är ju bara magisk. Sen vill jag plantera potatis och ärtor också. Ja men listan kan göras hur lång som helst. Jag är sååå laddad nu för att ha massa gott i dom här hemma, vet ni vilken härlig terapi det är att få påta i dessa lådor och vet ni vilken stimulans det är när man kan använda det man själv sått i sin matlagning?

Hur gör man då? Ja vi hade markväv i botten, sedan kan man täcka botten med växtrester och löv. Sen ska man ha både gödsel och planteringsjord. För att få välmående jord är det bra att ha dubbla pallkragar på varandra, då får rötterna mer utrymme att ta sig också.  I en pallkrage kan du börja plantera tidigare än i jorden i marken för den är mycket varmare. Så det är hög tid att börja läsa på fröpåsarna n hörni. Myntan är nog den absolut enklaste att plantera, jag planterade en som jag köpte på ICA bara och jäklar i min lilla plantlåda vad den tog sig, vi hade mynta som hade räckt till ett helt samhälle. Jag använder massor med mynta i sallader på somrarna och så är det väldigt gott i drinkar.

Ja, nu har vi den härliga våren att se fram emot. Love it!

Du, vi hörs lite senare!

Kram Nina

58
4 kommentarer

Vegetarisk Thaiwok med glasnudlar

Jag tänkte att jag skulle bjuda dig på mitt recept som jag lagade till lunch idag. Världens enklaste och så himlans gott så detta måste det tipsas om. Jag gillar att laga lunch som går snabbt och som är enkelt att svänga ihop, en lunch ska liksom gå snabbt att svira ihop.

IMG_4740

IMG_4741VEGETARISK THAIWOK MED GLASNUDLAR, 2 pers

500 g wokgrönsaker (jag älskar ICA Basics wokgrönsaker)
1 stor bit spetskål
3 msk japansk soya
2 tsk risvinäger
2 tsk sesamolja
1 tsk grön currypasta
1 msk honung
1 msk sesamfrön
2 dl vatten

1 burk kokosmjölk
1 pkt glasnudlar (100 g)

Gör såhär:

1) Strimla spetskålen. Häll i den samt wokgrönsakerna i en stekpanna med olivolja, fräs runt det i några minuter. Grönsakerna ska ha mjuknat ordentligt.

2) Häll i japansk soya, risvinäger, sesamolja, grön currypasta, honung, sesamfrön och vatten. Låt puttra runt på medelvärme i ca 5 min och med lite omröring lite då och då. Vätskan ska reduceras (koka in) en del.

3) Häll i kokosmjölken och låt det puttra runt i några minuter.

4) Tillaga glasnudlarna enligt anvisningarna. Ät och njut!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept: 

Lyxig FLÄSKFILÉSTROGANOFF

Fläskfilé i krämig thaisås

Tom Kha Gai

Kram Nina

33
Kommentera

Sååå oföretagsam

Godmorgon höll jag på att skriva och klockan är långt över 1 på dagen….

…. idag har jag haft en så oföretagsam dag så jag vet inte vad. Jag har ändå lyckats varit och handlat och lagat mat till mig själv. Men det är typ det jag fått gjort. Jag tar tag i 17 olika saker (då jag har massor att göra) men känner att jag kommer av mig med massa onödigt slafs hela tiden. Är jag inte inne och scrollar instagram för sjuttioåttonde gången så halkar jag in på någon möbelsida och kollar matbord och stolar, och scrollar jag inte expressen så halkar jag in på en sida med bikinis. Nämen jag får fasen ingenting gjort idag, känns som jag är helt bakom flötet.

Nu har jag i alla fall börjat med det här blogginlägget och det måste man ju säga är något utöver det vanliga en dag som denna. Att jag ens förmådde mig att få igång datorn och sätta mig här är ju en smärre bragd med tanke på handlingskraften jag besitter idag. Haha…

IMG_4746

Igår däremot, då var jag handlingkraftens kvinna må ni tro. Jag fyllde på fåglarnas behållare. Haha… jag skojar, det förstår ni va? Ja men så ni inte tänker att jag ju måste vara helt snedvriden. 🙂 Angående dessa så har vi 4 såna här hänger där ute, det är ett jäkla hålligång i dessa må jag säga. Det äts utta helskotta alltså, de här fåglarna kommer snart att äta oss ur huset eller inte orka lyfta med vingarnas kraft då det rultat till sig av all mat. Jag åker skytteltrafik fram och tillbaka till ÖB för att handla nya hinkar för jämnan. Haha… Nä men hörni, hur länge ska dom ha mat? När klarar dom sig så att säga själva? När börjar det finnas mat i naturen så jag slipper slita ut vägen mellan hemmet och ÖB menar jag? 🙂

 

Fru ”Oföretagsam”….. 😅 Jaja, man får väl ha såna dagar ibland. Man kan inte alltid prestera på topp och vara på alerten. Ibland får man vara en ”slacker” som inte får ett jota gjort. Får se om dagen fortsätter i samma anda eller om jag snappar upp mig mot slutet av den. Vi får helt enkelt se?

Nu hämta barn på skolan i alla fall, vi hörs lite senare!

Kram Nina

45
4 kommentarer

5 sminkmissar som får dig att se äldre ut

Innehåller annonslänkar genom reklam för NordicFeel

Det här med att sminka sig när man börjat få linjer och kanske känner att ansiktet tappat lyster, spänst och glow kan vara lite trixigt. Men var inte ledsna, det finns många fina värdefulla tips för oss, för visst vill väl vi också sminka oss och känna oss lite piffiga då och då. 😅 Med rätt produkter och lite bra tips så kommer vi vara lika fabulous som alla andra, vare sig vi har lite rynkor och livsränder!

Vad är det vanligaste ”felen” man gör med sin makeup när man har mogen hud då?

1) För mycket foundation.

Ja, problemet med för mycket foundation är att det lägger sig i linjer och rynkor och fördjupar linjer och rynkor ännu mer. Ett tips är att använda lite lättare foundations, ett annat är att blanda ut sin foundation med sin dagkräm.

Tips på lättare foundations har du här nedan:

Lumene CC-cream

Ordinary serum foundation

Lumene Natural Glow

2) Matt foundation på en torr hud.

Ja, detta är ett stort problem om man tampas med torr hud. Torr hud har för det första en benägenhet att se mer rynkig ut än en återfuktad, lägger du då en matt foundation på en sån hud så blir det inte alls bra. Något som jag verkligen försöker vara noga med är att återfukta min hud. Jag har världens bästa fuktkräm!

Dermalogica intensive moisture balance

Den är dyr men den är galet dryg, räcker i en hel evighet. Den ligger på 100 ml dessutom så det är mycket i tuben. Den har förändrat min hy helt och hållet, jag blir aldrig torr på det sättet längre. Men använder jag den inte blir jag torr direkt så det är verkligen en produkt jag blivit beroende av.

3) Du skippar primer.

Jag har faktiskt börjat använda primer varje gång jag sminkar mig. Det blir en otrolig skillnad och gör så sminkningen blir mycket jämnare och finare.

Beauty Flash Balm klarar jag mig verkligen inte utan numera. Denna kallas ju också för askungekrämen, jag förstår verkligen det. Den slätar ut trötthetstecken och jämnar ut och gör så att sminkningen sitter mycket bättre!

4) Hård eyeliner under ögat.

Ja, detta gör att ögat ser mindre, tröttare och äldre ut. Det du kan göra istället är att ta en smalare pensel och ta din brunaktiga ögonskugga och dutta lite försiktigt under nedre fransraden med. Det är det skarpa man ska undvika och istället mjuka upp och använda snällare färg som brun och beige t ex. Vill du absolut använda svart eyeliner där så är mitt tips att du tar en tops och suddar utan linjen så den inte blir så skarp.

5) Du glömmer ögonbrynen.

Jättevanligt är att man helt skippar att fylla i sina ögonbryn. Du ska tänka ögonbrynen som ansiktets ram. Det är ögonbrynen som ramar in våra ansikten. Med åren blir också våra bryn mycket glesare på hår, de kan behöva hjälp på vägen.

Mina ögonbryn utan färg skulle se ut som typiska smala 90 talsbryn, det vet ni ju säkert vid det här laget så jag ofta visar mig osminkad. Jag har dessutom glesa bryn och totalt söndernoppade tack vare det gamla goda 90-talet.

Just nu har jag denna ögonbrynsskugga från Freedom. Stortrivs med den, sitter bra och är lätt att applicera. Den är på REA just nu också. Viktigt är att använda en bra pensel när man applicerar, tipsar om denna.

Japp, det var lite makeuptips för oss med mognare hy. Jag får ofta frågor från er som har lite mognare hy så jag hoppas att det uppskattas. Jag kommer själv sminka mig tills jag inte längre andas här på jorden tror jag. Jag gillar smink och tycker det är trevligt att man med hjälp av lite smink kan se både piggare och fräschare ut. Många som INTE sminkar sig är dom som inte vågar. Som tror att man ”ser ut som man tittat i en kikare med svart färg på” som en sa en gång till mig. Haha….

Jag förstår att det kan vara svårt. Men om man övar lite försiktigt så kommer man till slut att få lite kläm på det. Jag lovar! Ett bra tips är att börja med väldigt lite, bara en liten mängd gör stor skillnad. Sen, när man börjar bli lite varm i kläderna så kommer man våga mer och mer.

Testa vetja!

Kram Nina

89
2 kommentarer

Ljuvliga GRÖTKAKOR

Jag försöker att baka det mesta brödet hemma hos oss. Alltså, det är så jädrans enkelt och familjen tycker att hembakt är godast, ja men då är det inte så jobbigt att svänga ihop det. En sats bröd brukar räcka ungefär en vecka hemma hos oss. Ibland längre, ibland kortare tid. Jag försöker också variera det så mycket som möjligt, men helt klart är det ju så att de har sina favoriter. Det blir också en hel del nytt, jag gillar att prova nya recept och skulle smälla av av tristess om jag skulle behöva baka samma varje vecka. 🙂 Därför skulle jag nog aldrig kunna jobba på bageri. Idag blev det ett FANTASTISKT bröd, GRÖTKAKOR. Det här bara måste du prova!!! Tony åt en hel grötkaka själv, rakt av. Det är mycket bröd det ska jag säga. Men han åt det istället för lunch sa han, haha…. Ja men som sagt, du måste prova. Detta blev verkligen så bra och jag kommer förmodligen få baka grötkakor många gånger till. Inte mig emot, det var riktigt roligt att baka dessa GRÖTKAKOR.

IMG_4729


Jag tänker att dessa GRÖTKAKOR också skulle passa perfekt i smörgåstårtan. Kolla in dessa smörgåstårtor som jag gjort med liknande bröd:

PÅSKSMÖRGÅSTÅRTA

SNABB SMÖRGÅSTÅRTA

MINISMÖRGÅSTÅRTA

IMG_4726


Kolla in: ÖVER 100 RECEPT MED BRÖD

Dessa GRÖTKAKOR är stora, det får plats en på den stora plåten som man har i ugnen. Sedan delar du ju dem som du vill när de serveras. Men det blir mycket bröd!

IMG_4734

GRÖTKAKOR, 5 st

Missa inte: NORSKA TEKAKOR // SKOGAHOLMSLIMPA // TEKAKOR I LÅNGPANNA

INGREDIENSER:

1,5 dl havregryn
2,5 dl mjölk
75 g smör
2,5 dl mjölk
1 pkt jäst
0,5 dl mörk sirap
1,5 tsk salt
11-13 dl vetemjöl

Gör såhär:

1) Börja med att koka havregrynsgröt. Häll i 2,5 dl mjölk och 1,5 dl havregryn i en kastrull. Ha också i saltet. Koka under omröring i 3 minuter. Ta av från plattan. Ha i smöret och låt det smälta med. Häll i 2,5 dl kall mjölk. Se till att havregrynsröran är 37 grader.

2) Smula i jästen i en bunke. Häll över lite av havregrynsröran och lös upp jästen. Häll i resten av röran. Häll i sirap. Häll i mjölet, lite i taget. Degen ska precis släppa ifrån kanterna, då är den klar. Låt jäsa övertäckt i 45-60 min. Den ska jäsa till dubbel storlek ungefär.

3) Sätt ugnen på 225 grader. Ställ in plåten som bröden ska gräddas på. Dela upp degen i 5 delar, kavla ut varje del till en rund platta som är ca 1,5 cm tjock. Lägg rundlarna på varsitt bakplåtspapper. Nagga rundlarna och låt sedan jäsa under bakduk i ca 30 min.

4) Ta ut plåten och lägg ett bröd på och grädda i ca 10 min. De ska få fin färg. Grädda sedan en och en tills alla är gräddade. Perfekt att frysa in.

IMG_4735


Mer supergott populärt bröd: FLUFFIGT GRÖTBRÖD I LÅNGPANNA


Ju snabbare du fryser in brödet efter gräddning desto färskare kommer det att hålla sig. Bra att tänka på är att de gärna får frysas in så hela som möjligt, håller sig allra bäst då.

IMG_4730


Tips på snabbt bröd: 10 minuter frallor

Det här grötbrödet är jag sååå nöjd med, det blev verkligen hur bra som helst! Testar du att baka det får du gärna berätta hur det går och vad ni tyckte om det. Vår familj älskar det.

IMG_4731


Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Dinkelbröd i långpanna

Grytbröd

Bakpulverlimpa

Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• 15 billiga & goda matrecept 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 

Kram Nina

182
25 kommentarer

Måste varit i total dvala

Halloj halloj!

Sitter på stan på ett café och jobbar med Tony idag. Älskar när jag har sällis av honom, är ju van att alltid jobba ensam men iom att Tony kan jobba hemifrån en hel del så har jag plötsligt fått en ”arbetskamrat”. Mår äntligen bättre men känner mig lite seg i kolan fortfarande. Får se om jag åker till mitt kontor i nästa vecka?

För er som inte hängt med så har jag hyrt in mig på ett kontor i Sthlm. Kände att jag behövde komma hemifrån lite och få lite miljöombyte. Behöver också ett ställe där jag kan vara anträffbar och ta emot möten och sånt. Jag har ju möten i Sthlm några gånger i månaden så då är det perfekt att kunna sköta allt sånt de dagar som jag förlägger min tid där. Sagt och gjort så började jag i alla fall att leta kontor/lokal och så hittade jag ett perfekt ställe. Det ligger perfekt centralt, nära Karlaplan. Vi är fler som hyr in oss där, dom personerna har jag dock inte träffat ännu. Det är perfekt, intimt och lagom stort då vi är inte så många. Jag knäppte bilder när jag var där men minns inte var jag har dom nu, måste gå igenom min telefon och se om jag hittar dom?

IMG_4738

IMG_4736Dagens arbetsplats. 

Hur ser veckan ut? Ja, jag har slarvat så sjukt mycket med att skriva upp allt i min kalender så just nu känns allt som värsta kaoset. Helst efter jag var sjuk, känns som jag tänkte ”jag skriver upp det sen” om allt jag planerade in och nu minns jag inte ens hälften. Ja, så nu gäller det att gå igenom alla mejl för att se vad sjutton jag bokat. Var jag i total dvala förra veckan? Det känns verkligen så…. haha.

På onsdag och på lördag är vi i alla fall bjudna på kalas. På söndag öppnar anmälan till tjejvasan. Nä men jag vet inte, jag fick nå ryck och tänkte att jag nog vill anmäla mig. Häftigt. Jag tror att jag kommer svimma och spy men jag vill ändå testa. Snacka om utmaning. Så tar jag med mig hela konkarongen till familjer så får dom ha lite jippo och fest och heja på mig i spåret. Något att redan se fram emot. 🙂 Jag är nog inte klok men känner att det vore kul att fixa det!

Jahapp, ska fortsätta här. Vi hörs senare.

Kram Nina

46
3 kommentarer

Kalasdag och saknad

Innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes 


Go`kväll raringar!

Just kommit hem från mamma och pappa, det blev både mat och fika så nu står magen i alla hörn. Mysig eftermiddag och kväll med alla mina barn samlade. Alltså, det är den absolut bästa känslan. Älskar när alla är samlade och man bara får hänga tillsammans. Tänk alla de gånger man haft alla ungar samlade och dom bråkat med varandra och tjoat och tjimmat så det känts som man är i en centrifug och man tänkt att man varit på väg att bli galen…..?

Nu önskar jag istället att jag fick vara i den där centrifugen lite oftare. Allt är som det ska, ungar växer upp och flyger ut men fasen vad jag kan sakna de där stunderna när vi var fem i familjen. Så mycket kan jag sakna det. Allt tjoande och tjimmande och t.o.m bråken skulle göra mig så glad. 😀 Alla under samma tak, samlade. Ingen unge ute i trafiken farandes, ingen unge ute och upptäcker världen. Alla hemma i sina små sängar och man vet var man har dem. Det var härligt, så är det bara.

Men, med vuxna barn så börjar en ny etapp i livet. Rollen som mamma förändras, den får en ny typ av skepnad. Den är jag också spänd på. Att se dem mogna till män, att följa dem i deras liv och se hur allt utvecklar sig är spännande. Jobb, familjer och att se deras personligheter växa. Blir det barnbarn sen? Åh, jag ska göra allt jag kan för att bli en riktigt härlig farmor.

Wow vad jag surrar loss såhär på söndagskvällen. Vart tog det här inlägget vägen? Haha…. ibland har man massa känslor som kommer ut såhär.

IMG_4714

IMG_4712

IMG_4711

Mina fina stora barn, tänk så glad jag är att jag får vara mamma till dem här. Mamma hade fixat både mat och fika, älskar att få komma till dukat bord. Bara sätta sig ned och njuta av färdiglagad mat.

IMG_4716

Prinsesstårta till efterrätt, alla älskar prinsesstårta i vår familj. Hur kan man inte? Det är ju svingott verkligen. Minns att vi bakade prinsesstårtor på Hela Sverige Bakar, då var det petigt med marsipanen ska ni veta… haha! Det fick inte vara några volanger på tårtan då inte. 🙂

IMG_4721

IMG_4722

IMG_4725

Hade på mig ny klänning (<länk, på REA nu) idag, men hur skön var inte den? Älsk älsk älsk! Jag MÅSTE bli bättre på att använda klänning, det är ju så fint och så himla skönt att ha ju. Har man ett par sneakers till så är det ju som att ha nattlinne typ. Haha… jag och mina nattlinnen.

Nähe, nu kom karln hem från springrundan, ikväll sprang han 1 mil. Så jäkla beundransvärt, han är min idol när det kommer till utveckling. Från över 35 kilos övervikt och knapp klara av att jogga 500 meter till att springa några mil i veckan och numera ha gått ned de där kilona. Jag fick tillbaka min glada man igen iom den där motionen. Tänk att det kan göra så mycket för välmåendet att komma igång med motion? Tony är verkligen en ny människa idag. Så glad att han tog tag i det. Betyder så mycket för oss alla.

Ha nu en mysig kväll!

Kram Nina

71
10 kommentarer

Veckomatsedel

Dags för veckans matsedel igen. Den här veckan ska ni få en riktigt god kycklingrätt som jag gjorde igår, den blev så himla god och så bra. Det var egentligen ett kylskåpsrensrecept men blev värsta goda helgrätten. Tips tips!

potatissallad

MÅNDAG: Krispig potatis och aprikossallad

 TISDAG: Krämig korvgryta

ONSDAG: Krämig Rotfruktssoppa med saltrostade pumpafrön

TORSDAG: Tacopastagratäng

IMG_4699

IMG_4695

IMG_4693

FREDAG: KYCKLINGGRYTA MED KOKOSMJÖLK, 4 port

 2-3 relativt stora kycklingfiléer
1 tsk paprikakrydda
2 st grönsaksbuljongtärningar
1/2 knippe salladslök
1/2 knippe grön färsk sparris
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
2 dl vitt vin
250 g kokosmjölk
salt och peppar

Gör såhär:

1) Börja med att skära kycklingen i större tärningar. Stek dem i olivolja tills de fått färg runtom.

2) Skölj och skär grönsakerna i mindre bitar, ha i dem bland kycklingen. Låt dem fräsa med tills de mjuknat något. Pressa i vitlöksklyftorna och smula i grönsaksbuljongerna och ha i paprikakryddan. Häll i vinet. Låt reducera (koka in) lite.

3) Ha i kokosmjölken och låt puttra på medelvärme i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Servera t ex med pasta, ris eller potatis. Själva åt vi det med linspasta.

VECKANS GODSAK:

APELSINKAKOR

Ljuvliga Apelsinkakor

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

141
Kommentera

Skitmatta

Halloj halloj!

Här hemma pågår städning de luxe. Jag har varit sjuk i veckan och Tony har haft massor med jobb så hemmet är eftersatt. Rena tvätthögen är upp till taket, vi är sjujäkla bra på att tvätta men sen är vi sämre på att ta hand om den rentvättade tvätten. Hatar och stå och rota i den där högen efter kläder och inte hitta ett skit…. den måste bort idag. Punkt slut… 🙂

Senare är det kalas hemma hos pappa, han fyller år i veckan som kommer och idag ska vi bli bjudna på mat och mys därhemma. Tänk, pappa fyller 70 nästa år. Kan inte fatta? Jag var nyss på hans 50 årsfest känns det som. Glad att jag har unga föräldrar, dom känns verkligen unga fortfarande. Orkar massor och är pigga och glada. Tacksam är ordet!

IMG_4702Dammsugningen kvar som ni ser, alltså den här mattan är det sämsta köpet jag gjort. Allt skit syns och så är den för liten också. Aja, den ska bytas ut inom kort, vad har ni för färg på era vardagsrumsmattor? Någon färg ni rekommenderar lite extra?

Nu ska jag fortsätta här, har ett bröd i ugnen som jag är så sugen på. Ett bananbröd med havremjöl och lite rårismjöl i. Aldrig bakat med rårismjöl så det ska bli lite spännande.

Vi hörs lite senare!

Kram Nina 

63
6 kommentarer

Goda glutenfria Scones

Godmorgon godmorgon!

Kickar igång denna sköna Söndag med ett toppenrecept på Scones. Det finns inget som är så gott till frukost som nybakt bröd. Helst på helgen, när man kan sitta länge och bara njuta och kanske äta frukosten i flera omgångar. När frukosten övergår till lunch, härligt härligt!

Dessa scones är verkligen overkligt goda. Smöriga, saftiga, frasiga och bara helt ljuvliga, allt på samma gång!

RECEPT 8 SCONES:

2  tsk fiberhusk eller psyllium
2,5 dl gräddfil
3 dl glutenfri mjölmix
1 dl pofiber
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g rumsvarmt smör
½ dl solrosfrön

För icke-glutenfritt:

Byt ut mjölmixen, pofibret och psylliumet mot 3 dl vanligt vetemjöl.

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 250ºC.

2) Börja med att röra ner psyllium i gräddfilen och låt blandningen stå och svälla i några minuter.

3) Mät upp mjölmix,pofiber, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och blanda samman till en kletig deg.

4) Tillsätt gräddfilsblandningen och arbeta snabbt samman till en deg.

5)Dela degen i 2 och forma dessa till 2 runda kakor som du lägger på bakpappersklädd plåt.

6) Skåra dem korsvis med en mjölad kniv eller degskrapa. Nagga dem därefter med en gaffel. Strö på solrosfrön uppepå.

7) Grädda i mitten av ugnen, 250ºC i ca 8-10 minuter. De ska få en fin gyllenbrun färg.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Som frallor men Scones

Havrescones utan vetemjöl

42
1 kommentar
Generic filters

Fler resultat...

Generic filters

Fler resultat...