Varm smörgåstårta med baconröra och härlig dag

Hej raringar!

Har ni haft en bra dag idag? VI har haft en helt underbart ledig dag, den hade inte kunnat bli bättre. Fint väder, lugn och skön slapp förmiddag, ut till svärisarna och njuta av sol och vara ute. Milo hade sin låtsaskusin där så dom lajade ute och hade hur kul som helst. Ja men så bra!

Vi åkte hemåt sen och hade ingen aning om vad vi skulle äta, kom på varm smörgåstårta till Tony och Milo. Jag själv åt samma som igår, var så jädrans gott så det blev en dag två på den.

En annans riktigt god lyxig varm macka – DAGOBERTMACKAN (<klicka för recept)

Tony åt sig så mätt så han mådde illa hahaha…. Så typiskt honom, han kan inte sluta i tid. Det kan inte jag heller, jag äter till jag storknar när något är sådär gott. Sen ojar man sig hela kvällen över hur mätt man är och att man inte skulle ha ätit så mycket. Snark, hahaa….

Tänkte jag skulle bjucka på receptet på den här godingen, den är superenkel att göra och gott blir det som sagt.

VARM SMÖRGÅSTÅRTA, 4 

Missa inte VARM SMÖRGÅS MED AVOKADORÖRA // VÄRLDENS GODASTE MINISMÖRGÅSTÅRTA

16 skivor formbröd (skär bort kanterna)
3 paket bacon
2 msk kalvfond
3 msk ketchup
1 dl passerade tomater
2 dl creme fraiche
salt
peppar
paprikakrydda
2 pkt fetaost
4 dl riven ost
1 lök

Gör såhär:

1) Börja med att strimla baconen och stek dem en stund. Sätt ugnen på 225 grader.

2) Häll i ketchup, kalvfond, passerade tomater. Krydda. Låt sedan puttra en stund. Häll i creme fraiche, låt puttra i ca 5 minuter.

4) Smula på fetaost på lager 1.

5) Ha på lite av baconröran, toppa med riven ost.

6) Bygg likadana lager tills du har 4 lager bröd och 3 lager med fyllning.

7) Toppa med fetaost, skivad lök och riven ost. Krydda med svartpeppar och paprikakrydda.

8) Tillaga i ugnen i ca 20-25 minuter. Täck med folie efter halva tiden om den börjar få lite för mycket färg.

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Inspireras av fler goda recept:

Över 120 goda recept på mjuka kakor

Mina 10 populäraste kycklingrecept

15 billiga & goda rätter

10 perfekta rätter för matlådan

Över 100 goda brödrecept

8 underbara korvrätter

10 enkla & extra goda vardagsrätter

8 maträtter under 15 minuter

20 lättlagade rätter under 30 min

38 goda grytor

Önskar dig en fin dag så hörs vi sen igen.

Kram Nina

296
4 kommentarer

Tunnbröd med 4 ingredienser gräddade i stekpanna

Godmorgon finisar!

Här njuter vi av lördag. I morse trodde jag att det var vardag när jag vaknade, sen kom jag på att det ju var lördag. Så skön känsla ju. Idag ska vi fixa lite hemma, sen ska bromsbelägg på vår bil bytas. Åker nog ut till svärisarna också, vi har jättefint väder här idag. Då vill jag ut och njuta.

Startade dagen med att baka tunnbröd som var bland det enklaste jag gjort. Innehåller typ 4 ingredienser och du gräddar dem i stekpannan. Verkligen hur enkelt som helst.

Familjen har mumsat i sig nästan alla här hemma. Haha, va nog lite för goda när de var nygräddade och varma.

TUNNBRÖD I STEKPANNA, CA 8 ST

5 dl vetemjöl
2,5 dl mjölk (jag tog havremjölk)
1 tsk salt
2 tsk olivolja

Gör såhär:

1) Ta fram en degbunke och ha i vetemjölet. Häll i mjölk, salt och olivoljan.

2) Rör runt med en träsked tills du har en relativt smidig deg. Den kommer vara kladdig men allt är i sin ordning.

3) Med mjölade händer delar du degen till 8 delar. Kavla ut varje del runt och tunt. Ha mjölad kavel och mjölat bakbord så inte degen fastnar.

4) Värm upp en stekpanna i gjutjärn eller teflon. Medelvärme räcker bra. Lägg i bröden och grädda ca 2-3 minuter på varje sida. Brödet ska bli lite fläckigt som du ser.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

299
15 kommentarer

Så glad man kan bli

Gokväll härligheter till människor!

Tack för alla fina kommentarer i mitt inlägg från i morse. Läst allt och det betyder mycket för mig när ni också delar med er eller bara skickar ett hjärta. Blir så glad! ❤️

Ja, jag och min förkylda man for till Sthlm tidigt i morse. Han hade ett möte som han bara var tvungen att ta, helst hade jag sett att han låg nedbäddad men nytt företag kräver en massa jobb och möten.

Jag hade mina ”bli lycklig & glad” gula skor på mig idag. Jag blir så glad av dom här skorna, jag tittar ner och så ser jag dom här soliga gula skorna så får dem mig att le med hela ansiktet.

Efter våra möten så satte vi oss i Mall of Scandinavia och jobbade klart.

Vi satt precis utanför här och jobbade. Jag har kommit på att jag verkligen älskar Glitter. Där hittar jag alltid något skoj. Jag går alltid in om jag passerar bara för att kolla in läget.

Ämen halleluja, kolla in detta alltså! Ikväll gjorde jag tacos a la Autoimmun Paleostyle. Det är det godaste jag ätit i Tacoväg, så kan vi ju säga. Så otroligt gott blev det. Tänkte bjuda på recept imorgon.

Tittar på Idol här och tycker det är så kul att det är igång igen! Ända till December är fredagarna säkrade. Wiooo….

Nu måste jag kolla vidare. Ha en fin kväll! Natti natti!

Kram Nina

59
3 kommentarer

Brieostbakad torskrygg med rotsellerimos

Jag hade ju nästan glömt att dela med mig av receptet på den där brieostbakade torsken jag gjorde för inte så längesen. Den blev ju verkligen så fantastiskt och oväntat god. Hade inte alls förväntat mig hur bra brieost skulle passa med torsken. Wow! Jag har hämtat inspirationen från 56 kilos ädelostbakade torskrygg. 

Dock så avskyr jag smaken av ädelost så jag tog brieost istället och sen tillsatte jag fiskbuljongtärningar som jag tycker sätter sån galet god smak ii fiskrätter.

BRIEOSTBAKAD TORSKRYGG MED ROTSELLERIMOS, 4 PERS

4 bitar torskrygg
1/2 kaka brieost
2 fiskbuljongtärningar
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
salt
vitpeppar

Rotsellerimos

1 hel stor rotselleri
salt
peppar
några matskedar creme fraiche

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Lägg torskryggen (som ska vara tinad) i en ugnsfast form. Salta och peppra den lite.

2) Blanda sedan creme fraiche, grädde och fiskbuljongtärningarna. Hacka gärna sönder buljongtärningarna först.

3) Häll över creme fraiche röran över fisken. Toppa med skivad brieost. Skjuts in i ugnen i ca 20 minuter.

4) Rotsellerimos. Skala och skär rotsellerin i mindre bitar. Koka i mycket vatten i ca 20 minuter eller tills den blir helt mjuk. Ta av från plattan och ta en elvisp och mosa sönder alla bitar innan du drar igång vispen. Tillsätt creme fraiche tills du har en bra konsistens. ÄT & NJUT!

Följ gärna min FB-sida för mer inspo, recept samt värdefulla tips HÄR
Följ gärna min Instagram HÄR. 

21
Kommentera

Man blir så mycket mer pepp!

Inlägget innehåller annonslänkar för Stronger

Hörni, nu knackar hösten på så det bara sjunger om det. Vi har inte kommit igång med träning på gymet ännu. Jag har varit för trött, Tony har varit förkyld och sen är det inte härligt att träna inomhus när det är 147 grader varmt ute som det var i somras. Men nu känner vi båda att det börjar bli dags att bege sig till gymet igen. Vi går ju på ett gym som är lugnare än lugnast. Ibland är vi där alldeles själva. Man kan ju tro att man blivit folkskygg också….haha. Nä men jag kan tycka att det är ashärligt med nästintill tomma lokaler när man tränar.

Skapligt koncentrerad va? Haha…. det gäller att förflytta den där jäkla klumpen och samtidigt hålla magen spänd. Piuuuuh….. Här har jag >>dessa tajts<< på mig. 

Något som är kul att inhandla till hösten är nya träningskläder. Är det något som får en verkligen pepp på att komma igång igen så är det lite nyhtt att ta på sig. Denna gången beställde jag tajts som absolut inte ska klämma runt magen. Det är det värsta jag vet nämligen, runt magen ska det vara mysigt, mjukt och skönt. Precis som min mage är…..mysig, mjuk och skön. Haha…

Dessa tajts är lite högre i midjan och sitter verkligen som en smäck. De känns väldigt behagliga just runt magen men de håller liksom ihop och in ändå. Man känner sig liksom stabil. Storgilla på det! Dom heter >>Congo Night<<, bara en sån sak.

De är Safari kollektionen, loooove Safari

Blev en >>ziptröja<< till som jag också storgillade. Den här kommer vara perfekt i vinter under skidjackan.

Blev ett helsvart set också. Ascoola tajts, också med hög midja, i någon form av pantermönster som jag bara älskar. Pantertanter, det passar ju garanterat in på mig. 🙂 Du hittar dom >>HÄR.<< Zipjackan hittar du >>HÄR. <<

Jag bara älskar den här texten som följer med på varje plagg.

”Varje plagg i vår kollektion är en hyllning till den inneboende styrkan i varje kvinna. 
Om du är den starkaste versionen av dig själv i varje aspekt av ditt liv,
kommer du vara lika vacker som du känner dig.”

Men hur fint? Exakt så är det ju. Ju starkare vi känner oss desto vackrare känner vi ju oss också. Love it! >>HÄR<< hittar du Strongers hela kollektion. Ett tips är att kolla in >>Strongers instagram,<< där visar de nämligen träningskläder på ”vanliga” kroppar – inte bara vältränade. Storgilla!

Hepp, gotta go. Vi hörs sen!

Kram Nina

9
Kommentera

Att känna sig lite utmattad

Halloj raringar!

Sitter och jobbar för fullt och är redan i Sthlm. I morse ställde jag klockan tidigare för att i lugn och ro gå upp och duscha, tvätta håret och få fixa mig lite. Jag har under flera veckor i stort sett bara gått omkring i slaskiga myskläder och lite skitit hår och inte riktigt orkat.

Jag har kanske inte varit helt ärlig under denna sommaren som gått, men jag har mått lite si och så. Min mage har gett upphov till mycket oro och min hypokondri har varit och hälsat på igen. Den har sänkt mig och gjort att jag dragit mig tillbaka. Det var också otroligt jobbigt när ”Mellan” åkte bort, mycket upphov till oro och funderingar.

Efter sommaren kände jag att jag var rätt slut. Kände att jag inte orkade så mycket. Så fort vi gjorde något som krävde lite extra så kände jag att jag var helt slut efteråt. Gråtfärdig och ledsen, trött och irriterad, kände mig konstig och håglös. Eftersom jag drabbats av utmattning tidigare i livet så vet jag att det nu var kroppen som försökte säga att jag skulle ta det lugnt. Den utmattningen var dock 1000 ggr värre än det jag haft sedan dess. Det tog lång tid att återhämta sig efter den, men det gick.

Därför har jag ändrat om min kost helt och hållet, jag ger inte kroppen något som stressar den. Bara läkande mat och sånt som jag vet att den mår bra av. Sen dricker jag ju min sellerijuice också. Nu har jag ätit såhär i 2 veckor (sellerijuice hqr jag kört en vecka) och känner en stor skillnad. Dock så tar det måååånga veckor innan man ”renat” kroppen från gifter och skit och för att få den att läka så måste jag ha tålamod. Tålamodet har blivit bättre med åren men jag har lätt för att bli otålig när saker inte händer tillräckligt fort.

Inre stress är nog så påfrestande om inte värre än ytlig stress. Men som jag pratade med Carola om igår så försöker jag se dessa perioder i livet som en utvecklingsfas. Hörni, vi utvecklas ju hela livet. En personlig utveckling slutar ju inte för att man blir äldre. Så att man drar sig tillbaka en aning ser jag mer som att man landar, reflekterar och bygger för en ny fas och en ny start. Så försöker jag i alla fall att se på det.

Att känna sig lite utmattad behöver heller inte handla om att man är helt borta från omvärlden och inte orkar något alls. Det kan bara betyda att man bränts lite i kanterna och att man behöver städa bort det där brända så är man ”good to go” sen. Jag har varit här förut och jag vet hur jag ska handskas med det. Jag stressar inte med det här, jag gillar mer läget och accepterar att nu är det en sån här period. Jag har inte bokat in mig på sånt som kräver massor med energi tex. Sånt försöker jag hålla mig ifrån. Dock så bokar jag gärna sånt som ger mig energi. Vänner jag älskar, intressanta utflykter och sånt som jag gillar att göra är välkommet.

Jag ska vara lite snäll mot mig själv och boka in sköna behandlingar. Aromamassage pratade vi om igår. Taktil massage. Sånt som inte sätter igång så mycket i kroppen, mer att det hjälper på en läkande nivå. Kanske gå på en fotbehandling, jag som älskar mitt fotpill.

Att vara snäll mot sig själv är bra när man känner sig lite kantstött.

Idag kände jag ändå för lite lockar och vanliga kläder. Att få hoppa ur myskläderna gör gott för själen det också. Lite jobb i Sthlm, en bukett med underbara hortensior och sen hem snabbt för att hoppa i myskläderna igen.

I helgen ska jag städa för hösten hemma. Sommaren ska bort från altanerna och så ska jag göra det klart för höst och vinter. Hoppas på fint väder. Sen ska mannen min bli frisk också… en skön helg som jag ser fram emot.

Tack för att ni finns, tack för ni hänger på i livets upp och nedgångar med mig finisar! Jag tycker det är viktigt att visa alla sidor och framförallt prata om sådant som ibland gör oss svaga. ❤️

Kram Nina

5
9 kommentarer

Ingefärashot som stärker immunförsvaret

Godmorgon raringar!

Här är vi uppe med tuppen, dags att ta tag i dagen. Ska precis hoppa in i duschen här hemma  men tänkte först tipsa dig om en väldigt viktig sak just nu.

Nu är det många som snörvlar, inte minst min Tony som låter som han har snor i hela huvudet. För något år sedan blev jag så nyfiken på vad ingefärsshot egentligen gjorde och kunde konstatera att den där ingefärsshoten verkade vara en effektiv rackare alltså!

Det finns dom som druckit en shot varje morgon sen 5 år tillbaka och inte varit förkyld en endaste gång. En del säger att de inte dricker det på sommaren utan börjar i augusti och kör på till april typ. Det gör man som man vill…. Men det som verkar helt fantastiskt är ju att det verkar hålla förkylningar borta.

Detta recept ger 1 liter och du kan förvara det i en flaska i kylen i upp till 1 månad.

RECEPT 1 LITER INGEFÄRSSHOT

200 g färsk ingefära

1 l vatten

½ dl honung

2 st citroner

4 tsk malen gurkmeja

1 tsk kanel

Gör såhär:

1) Koka 1 liter vatten. Riv ingefäran grovt, låt skalet sitta på. Låt det kokta vattnet svalna till runt 60 grader, detta för att man inte ska förstöra allt det nyttiga och fantastiska i ingefäran och de andra ingredienserna.

2) Lägg i den rivna ingefäran och låt dra i ca 20 minuter. Sila av ingefäran och ha sedan i honungen. Låt svalna helt.

3) Pressa i citronerna, ha i gurkmejan och kanelen. Rör om ordentligt, häll upp i glasflaska med tätslutande lock. Förvara i kylskåp.

Det här effekten har ingredienserna.

Ingefära: Innehåller massa antioxidanter, är anti-inflammatoriskt, bra för tarmar och mage. Ökar blodflödet, sänker kolesterol, bidrar till att förhindra högt blodtryck, stroke och hjärtsjukdomar. Bra på alla sätt!

Citon: Perfekt källa till vitamin C. Innehåller även bioflavonoider som är antioxidanter som skyddar kroppen mot toxiska skador. Citron är nyttigt som stärker ditt immunförsvar och har en läkande effekt på skador på kroppen, som orsakas av fria radikaler. Den besitter antibakteriella egenskaper och har en renande effekt på blodet, ökar kroppens förmåga att föra ut giftiga toxiner från kroppen vilket kallas detox.

Honung: Den läker sår, lindrar halsont och tar kål på bakterier. Antiinflammatorisk och läkande i t ex tarmen.

Gurkmeja: Den har flera läkande egenskaper och är en mycket kraftig antioxidant som är tio gånger starkare än vitaminer. –Gurkmejans effekt är lika stark som – eller starkare – än antiinflammatorisk medicin.

Kanel: Reglering av blodsocker, förbättrad insulinkänslighet och inverkan på hjärt- kärlhälsa.

Nä, nu väntar duschen, dags att skålla sig lite. Så typiskt mig, jag duschar alltid för varmt. Idag väntar möte i Sthlm och så bara måste jag kvista förbi Hötorget och handla hortenisakvistar. Vi hörs av lite senare.

Kram Nina

Följ mig gärna på min FB-sida för fler tips och recept HÄR
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR

26
1 kommentar

När en man är riktigt förkyld….

Gokväll raringar!

Imorgon är det Fredag, så skönt känner jag. Min karl är nämligen genomförkyld, du vet sådär så han snörvlar, hostar och låter mest hela tiden. Ja, och när karlar är förkylda så blir dom ju lite som dom blir. Ojojoj…. och voi voi voi.

Vi kvinnor å andra sidan skjuter ut en unge med underlivet och så går vi upp och duschar och fräschar till oss en timma efter. Om någon enda människa någonsin skulle säga att en kvinna är sjåpig så är det bara referera till det. En förkylning…. hahaha….

Vi var bortbjudna imorgon och skulle fått gått på lite champagneprovning men jag avbokade idag. Tony känner ju typ inte ens någon smak. Haha…. synd och zippa fantastiska champagnesorter och sen inte känna någon smak alls. Nä, vi skjuter på det! Ser så fram emot det. Jag ÄLSKAR ju Champagne.

Det blir en väldigt lugn helg för oss i alla fall. Ska bli så skönt!

Nu har jag bäddat ned mig i våra nybytta lakan. Hur skönt är det på en skala? Det kan vara någon av det absolut skönaste jag vet. 10 poäng. Eller vänta, 10 poäng blir det när man är helt nyduschad och lägger sig i en säng med nytvättade lakan som torkat ute. HALLELUJA!

Mina topp 3 skönaste i livet är:

Bli killad på benen

Fotpill

Lägga sig i rena lakan.

Hörni, imorgon kör vi FINFREDAG. Ha en fin kväll. Natti natti.

Kram Nina

4
Kommentera

Kolasnittar med kärleksmumsglasyr

Wawawaaaaaaooooooow vilka kakor jag bakade igår alltså. Det går nog inte att förklara vad dessa kakor gör med folk. Elliot som inte ens gillar kakor åt 2 rakt av, Tony åt 3 precis innan han skulle gå och lägga sig och Milo har inte gjort annat än tjatat efter att få ta ”bara en till”. Jag utfärdar en liten varning såhär på förhand, du kommer INTE att kunna sluta äta dem. Så, nu har jag varnat er. 🙂

KOLASNITTAR MED KÄRLEKSMUMSGLASYR

220 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

4 msk sirap

5 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1,5 tsk bakpulver

kokosflingor

Kärleksmumsglasyr

75 g smör

4 dl florsocker

2 msk kakao

4 msk starkt kaffe

Gör såhär:

1) Lägg i smöret i en bunke. Ha i strösocker och häll i sirap. Vispa runt tills allt blandats ordentligt. Jag brukar göra min kaksmet i köksmaskinen, blir toppen.

2) Häll i vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vispa runt allt tills du har en ganska så mjuk kaksmet, den ska gå ihop precis.

3) Dela i 2, rulla till längder och lägg på bakplåtpappersklädd plåt. Platta ut dem lite med en gaffel.

4) Grädda på 190 grader i ca 10 minuter, kakan ska precis ha börjat få färg. Då blir den sådär härligt seg i mitten.

5) Kärleksmumsglasyr: Smält smöret, blanda i florsocker, kakao och kaffe. Vispa tills du har en fluffig glasyr. Är den för lös har du i lite mer florsocker.

6) Ta ut kakorna och dela dem i snittar. Låt sedan svalna helt. Bred sedan ut glasyren på varje kaka. Toppa med kokosflingor.

Följ gärna min Facebooksida och Instagram för mer recept, tips och livet i allmänhet!

155
9 kommentarer

Läkesalva

Hej finisar!

I förmiddags kvistade jag över till min granne >>Carola<<. Kom hem med mer än jag kom dit med även om jag hade med mig 2 målade glas till henne.

Fick med mig en spray som jag ska spraya som ska ge harmoni. Den doftar ljuvligt, den sprayar jag runt mitt huvud, inte rakt på mig alltså.

Fick också med lite läkesalva, Milo har en ovana att slicka på sin överläpp och det i sin tur gör att hans läpp blir alldeles röd och sårig. Nu har jag värsta bästa salvan som ska läka det. Fick med mig ett sött litet lypsyl också, det kan han ha i väskan och ha på när det behövs.

Jag älskar ju kristaller och är det något som Carola har är det just det. Kolla vilken fin hon hade byggt upp där hemma? Någon dag ska vi åka till hennes lokal och där ska jag plocka på mig ett helt gäng också. Jag vill ha mer kristaller! ❤️

Carola är verkligen en av de finaste vännerna jag har. Så äkta, genuin och vänlig ända in i hjärtat. Vi har alltid så mycket att prata om så tiden bara springer iväg. En av de personer som jag verkligen vill ha mitt liv för alltid. Älskar henne!

Nu ska jag ta tag i massa jobb här igen, ville bara kika in och säga hej. Vi hörs lite senare.

Kram Nina

6
Kommentera