Oj oj sÄ gott!
Vill du baka de godaste saffransbullarna till jul (eller nĂ€r du vill förresten, de Ă€r ju lika goda Ă„ret runt) sĂ„ kan jag verkligen tipsa om dessa. Varenda gĂ„ng de bakas hĂ€r hemma sĂ„ Ă€r det strykande Ă„tgĂ„ng, varje gĂ„ng jag bjudit pĂ„ dem vill dem ha recept. SĂ„ jag börjar ana att jag skapat ett succĂ©recept pĂ„ saffransbullar. đ Saffransbullar med vit choklad har nĂ„got alldeles speciellt över sig, den vita choklad gifter sig med saffransbullen pĂ„ ett alldeles förtrĂ€ffligt sĂ€tt alltsĂ„. Om du nu funderar pĂ„ vilket saffransbullerecept du ska anvĂ€nda sĂ„ tipsar jag verkligen om detta.
Jag har en hel kategori som jag döpt till saffran, sĂ„ vill du inspireras av massor med goda saffransrecept sĂ„ klicka in HĂR.

NÀr du bakar med saffran ska du alltid tÀnka att saffranet liksom torkar ut degen sÄ alltid lite mer vÀtska av nÄgot slag i saffransdegar. I detta recept har jag anvÀnt mig av creme fraiche och det Àr succé ska jag sÀga dig. Fr o m nu kommer jag alltid anvÀnda det, gÀrna fet variant för saffran Àlskar fett.
Vill du bjuda pĂ„ en efterrĂ€tt med saffran som kommer fĂ„ folk att smĂ€lla av kan jag verkligen rekommendera denna som du serverar i glas, inte bara supergod, den Ă€r vacker ocksĂ„! Klicka HĂR för recept.


Ălskar den gyllengula fĂ€rgen, man blir ju glad av bara fĂ€rgen. Till glöggmyset ska absolut dessa godingar bakas. De Ă€r sĂ„ sjukt goda. Ska ocksĂ„ baka glutenfria, brukar anvĂ€nda mig av detta recept (<klicka), blir sÄÄÄ goda!

Saffransbullar med vit choklad, ca 35 st
5 dl mjölk
2 pÄsar (1 g) saffran
50 g jÀst
1/2 tsk salt
2 dl strösocker
250 g créme fraiche 15%
100 g mjukt smör
Ca 12-13 dl vetemjöl
Fyllning:
200 gr mjukt smör
200 gr vitchoklad
Pensling:
1 Àgg
PĂ€rlsocker
Gör sÄ hÀr:
1) VÀrm mjölk och saffran till max 37 grader.
2) Lös upp jÀsten i degvÀtskan.
TillsÀtt salt, strösocker och créme fraiche.
3) TillsÀtt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. KnÄda degen vÀl. Jag kör den sÄ lÀnge tills den slÀpper kanterna fint i degbunken. De ska vara precis sÄ de slÀpper, dÄ blir dem som saftigast.
4) LÄt jÀsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter. SÀtt ugnen pÄ 225 grader.
5) Riv den vita chokladen eller skala den med en potatisskalare. KnÄda degen lÀtt pÄ mjölat bakbord och dela den i tvÄ lika stora delar.
6) Kavla ut varje degbit till en rektangel, Â cirka 1 cm tjock.
7) Bred smöret över plattan och strö den rivna chokladen över,  vik den pĂ„ mitten sĂ„ du fĂ„r en rektangel. SkĂ€r sedan 2-3 cm breda bitar, snurra Ă€ndarna Ă„t varsitt hĂ„ll och snurra den sedan runt ett av dina fingrar. âKnytâ ihop Ă€nden underifrĂ„n.
8) LĂ€gg rullarna pappersformar pĂ„ en bakplĂ„t. JĂ€s under bakduk i cirka 30 minuter. Vispa upp Ă€gg till penslingen. Pensla bullarna, strö över pĂ€rlsocker och grĂ€dda i 8-10 minuter. Ăt & njut!
SÄhÀr tyckte min man första gÄngen han smakade dessa bullar:

Det kan man kalla ett gott betyg! đ
Nedan fÄr du nÄgra smakprov pÄ vad för recept som finns pÄ sidan, klicka pÄ lÀnkarna för fler recept pÄ varje:
För att hitta alla kategorier klicka HĂR
För att hitta alla kategorier klicka HĂR
Gillar du recepten blir jag jÀtteglad om du klickar i hjÀrtat under inlÀgget.

Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HĂR (<klicka)























































