Denna härliga kaka MÅSTE ni baka. Det är en kaka som har ALLT. Den är kladdig, seg, chokladig och fantastiskt god. De som åt den blev ju lyckliga ända in i själen alltså. 🙂 Chokladrutor som har allt det där kan inte bli annat än succé. Så är det ju…
RECEPT kaka 20×30 cm
100 g smör
200 g ljus blockchoklad
4 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
Att toppa kakan med:
ett par nävar minimarshmallows
100 g ljus blockchoklad
100 g smör
1 dl nutella
2 pkt twix
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen. Smält smöret, låt det smälta ordentligt och bli varmt. Lägg i chokladen och låt det smälta med, MEN ta av från plattan, choklad bränns ganska så lätt. Ta en bunke och knäck i äggen och häll i sockret. Blanda runt detta med en slickepott, detta ska alltså inte vispas utan bara röras runt så det blandas ordentligt. Blanda vaniljsocker och mjöl och häll i det i äggblandningen. Rör runt ordentligt. Häll sedan i den smälta choklad och smörblandingen. Rör om tills det blir en härlig smet. Lägg i bakplåtspapper i en ugnsfast form på ca 20×30 cm. Ställ in i mitten av ugnen, grädda i ca 15-20 minuter. Ta sedan ut kakan och häll över minimarschmallows. In i ugnen igen i ca 10 minuter. Under tiden hackar du chokladen. Sedan smälter du smöret, ta av från plattan och låt den hackade chokladen smälta med. Blanda i nutellan. Ställ detta att svalna en stund, ute om det är kallt, annars i kylen. Den ska bli lite segare i konsistensen men fortfarande rinna.
Hacka twixen i små bitar.
Blanda sedan i twixen i chokladsmeten. Ta ut kakan från ugnen och låt den svalna något. Ta sedan en stor sked och häll över chokladtoppingen över kakan i omgångar. Den ska slutligen täcka nästan hela kakan.
Följ gärna min FB-sida för mer tips, recept och inspo HÄR
Följ gärna min Instagram HÄR
















































