Citronpaj

IMG_6603

Lovade lite helggottis också ju!

Jag har just satt i mig en bit och det var ”to die for”. Den här syrliga men söta pajen är som en dröm, man får allt man kan drömma om liksom. Nu tog jag en bit innan den hade svalnat, denna paj sk svalna innan man äter den. Då håller lemoncurden i pajen ihop sådär fint.

Pajbotten:
1 1/2 dl Vetemjöl
(jag gjorde glutenfri så jag hade 2 dl mjölmix och 2 dl rismjöl)
100 gr smör
½ dl strösocker
lite vatten om det behövs

Lemoncurd:
2 dl strösocker
100 gr smör
1 1/2 citron
2 ägg

Marängtäcke:
4 äggvitor
1½ dl strösocker

Pajbotten gör du såhär:
Blanda samman vetemjöl Eller de glutenfria alternativen), 100 g smör, sockret och 1 msk vatten till en deg som får vila ca 1/2 timme i kylskåp. Tryck eller kavla ut degen i en pajform. Nagga degen med gaffel. Grädda i 225° mitt i ugnen i ca 10 min.

lemoncurd_citronpaj lemoncurd_cironpaj

Lemoncurd gör du såhär:

Finriv citronskalet och pressa ur saften ur citronerna. Koka upp citronskal och citronsaft, 1 dl socker och smör tills allt löst sig. Låt svalna lite.
Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med citronkrämen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Jag sjöd min lemoncurd i typ 15 minuter. Den får inte koka utan sjuda. Låt svalna av så tjockar den ytterligare.

IMG_6595

Marängtäcket gör du såhär:

Skilj vitorna från gulorna. Lägg vitorna i en ren bunke. Ta en elvisp och börja med att vispa upp äggvitorna så det uppstår skum. När skummet dyker upp ska du tillsätta sockret. Lite i taget. Jag brukar låta det smårinna lite hela tiden. Vispa i ca 4-5 minuter så du får en tjock marängsmet.

Sätt ihop pajen:

Fyll pajskalet med lemoncurd, fyll hela botten. Ta sedan den tjocka marängsmeten och fördela uppepå lemoncurden. Jag använder en slickepott för att göra lite figurer i marängen. In i ugnen på grill i 250 grader. Högt upp i ugnen så den får färg. Passupp här så marängen inte bränns bara. Håll koll på den. När täcket fått färg är den klar att plocka ur.

IMG_6604 IMG_6605 IMG_6609 IMG_6612 IMG_6615

 

2
12 kommentarer

Dagens VILL HA

Finfredagen till ära tänkte jag visa lite Dagens VILL HA!

Mycket är det som är snyggt alltså. Inte kan jag rå för att jag längtar mig blå till vår och sommar också. Känns som jag aldrig längtat såhär mycket faktiskt. Det kan ju bero på att vi numera har en trädgård och att jag minns hur mysig sommar vi haft där. Våren har jag ju inte upplevt i vår trädgård ännu så jag blir på riktigt lite nipprig och pirrig när jag tänker på att hux flux en morgon kanske man kan gå ut med en tjock morgonrock och dricka sitt kaffe i nån stol som står mot en vägg som har sol. Åååååh…. Tänk när vi sen också får börja klä oss lite lättare. Ta på oss en liten kavaj bara när vi släntrar ut från dörren, ett par schyssta pumps istället för kängor. Ämen, åh….jag längtar!

Dagens VILL HA

Top HÄR

(adlinks)

0
6 kommentarer

FINFREDAG

Godmorgon underbara FREDAG!

Finns ingen härligare veckodag än Fredag, helgdagsfavorit är ju helt klart lördag men fredagen smakar faktiskt riktigt gott den också. Idag är det lite extra härligt då vi ska ha sportlov nästa vecka. Alla barnen är lediga dessutom så jag hoppas att vi kanske kanske kan få ihop nån liten dejt. En av dagarna är planen att vi ska åka skidor i Romme. Sen blir det nog någon bio också. Hade lite förhoppningar att kanske åka iväg på nån sportlovskryssning också, vi får se?

dagens_outfit dagens_outfit

Dagens outfit blev inget direkt fancy, men väldigt skönt. Jag har en sån dag då jag känner för att ha brallor som inte klämmer, linne som sitter löst och en kavaj som är stor och slängig. Typ så! 🙂 Kavajen är en sån som man kan knäppa eller ha den öppen. Älskar den, använder den massor. Hittade en på nätet, finns HÄR.
Byxorna hittade jag ingenstans tyvärr, men dom är sååå sköna!

dagens outfit

Dagens sminkning. Idag var jag lite wild ´n crazy kände jag nästan. Jag gick på stenhårt med en superglittrig skugga på själva locket. Den HÄR skuggan. Som mörk skugga använde jag en favorit från ISADORA som jag använt en hel del i mina dagar. Det är en palette som har så många bra skuggor.

mesmerize_isadora_palette_ögonskuggor

Du hittar den HÄR.

Jag har först använt skuggan längst till höger. Det är en mörkbrun matt skugga som är perfekt att ha i globlinjen. Matta skuggar framhäver heller inga linjer och rynkor. För att ”klatscha” till det lite extra idag så smackade jag till med den mittersta skuggan uppepå den glittriga. Den är sådär bronzig i färgen. Sååå snygg verkligen!

armcandy_armband_budtorose

Jahapp, och här har vi dagens armcandy! Idag smackade jag på med det feta guldiga också. På fredagar känns det inte som less is more hos mig! Haha….

Nähä, nu måste jag jobba här. Fortsätter att jobba vidare med webshop. Här inne ska du få ett härligt recept på fläskfilé som jag visat er förut men som efterfrågats och sökts massor här på bloggen. Sen ska det väl bli lite go´fika också tänker jag till helgen.

VI hörs snart igen! ♥

0
12 kommentarer

Rundspark i pannan!

Go`kväll!

Jag har powernappat en stund varför jag pallar att sitta vaken här nu och skriva till dig. 🙂 Tony har jobbat sent och kom hem precis. Milo är nattad och nu är tanken att vi ska ha lite egentid här i soffan. Det brukar inte bli så långa studer dock då jag sällan orkar hålla mig vaken. Hehe…

Dagen har gått i ett. Hämtade Milo från skolan och sen åkte vi och handlade. Tanken var att jag skulle storhandla men väl i affären kände jag mig bara såååå loj och såååå osugen på att storhandla. Stod och stirrade rakt framför mig bara ut i tomma luften när Milo kollade in leksaksavdelningen. Gav fan i allt, handlade endast lite bakgrejer och så blev det lite fredagsblommor från ICA.

IMG_6568 IMG_6569 fredagsbukett fredagsbukett_rosor fredagsbukett_rosor fredagsbukett_rosa_rosor

Det blev rosa rosor. Får se hur länge det håller denna gången? Sist jag köpte så började de hänga redan första dagen. Det där verkar vara lite olika…blev sååå jäkla sur i alla fall. Så har det aldrig blivit när jag köpt på blomaffären. Då har de alltid hållit minst en vecka. Men å andra sidan köpte jag rosor på ICA en gång som höll i nästan tre veckor så det är nog vad man råkar få tag på. 🙂

IMG_6577

Milos kvällsmat blev risgrynsgröt med kanel och ett glas mjölk. Mjukt att äta för halsen och han älskar dessutom tomtegröt som vi kallar det. Han känner sig lite bättre i halsen tack och lov! Det går åt rätt håll. Vi hade riktigt mysigt när vi satt och åt på tu man hand. Vi pratade om hur mycket han gillade bilar när han var mindre. Det var som att prata med en liten vuxen som satt och tänkte tillbaka på hur han lekt som liten. Haha….

Medans jag bloggar nu så får jag fotpill. Det finns några grejer som jag verkligen inte klarar av när det kommer till fotpill. Jag fixar t ex inte att man tar på mina lilltår. Jag får tuppjuck och vill typ sparkas. När Tony är inne i TV:n eller i sin telefon så tänker han inte på vad han gör. Jo men jag berättade ju för dig häromdagen att han är helt jäkla okontaktbar när han kollar TV. Det blir typ lite samma lika med mina tår. Han bara kör liksom. Pillar på utan och tänka på vad det är han gör. Rätt vad det är tar han tag i lilltånageln och jag vill dra en kastspya och kicka honom i pannan liksom. Så inihelsickes jäkla obehagligt är det. Men……eftersom jag är beroende av det här jäkla fotpillandet så är jag beredd att offra att han tar på lilltårna. Jag biter ihop verkligen. Alltså verkligen! För drar jag bort tårna för många gånger kanske han slutar. Ja du hajar dilemmat här va? 😉 Knäppt va? För att inte tala om I-landsproblem….haha.

Nähä, om jag ska lägga mig tillrätta här då och kväva kastspyorna litegrann. Hoppas att du har en fin kväll, imorgon är det FINFREDAG hörni! Putsa örhängena, värm locktången, trimma mascaran….imorgon gör vi oss till lite extra. 🙂

Kram Nina ♥

1
8 kommentarer

Energibars

Baka dina egna energibars!

Oj, vad frågor jag fått angående dessa energibars alltså. Det är jättemånga som söker på dessa på bloggen så jag tänkte jag skulle uppdatera receptet på dessa energibars. Detta är ett KANONSUBSTITUT för en godisbit till kaffet. Dessa bars är perfekta som mellanmål. För att stilla sötsuget. För att hålla blodsockret på en jämn nivå över hela dagen. De är nyttiga och väldigt vädligt goda. Oväntat goda faktiskt! Jag hade en tjej som skrev till mig på Facebook som berättade att hon hade en tjej som spelade handboll, när de var på cup så bakade hon massor med såna här bars och ”proppade” i tjejerna dessa bars som energiladdning efter matcherna. Hon hade bakat hur många laddningar som helst. Nu var det massa föräldrar som undrade över receptet. Men HUR KUL var inte det att höra då? Jag blev jätteglad över den feedbacken, då vet man också att ungarna får i sig bra skit också!


RECEPT på ca 8 bars 

1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
2 dl havregryn (glutenfria om du vill ha glutenfritt)
1 dl russin (eller aprikoser, kiwi, torkad frukt, det du känner för)
1 helt ägg
1 äggvita
1 msk honung
50 gr 70% ig choklad

Gör såhär: 

1) Mixa alla torra ingredienser i en mixer eller med en stavmixer. Allt ska få en mjölig konsistens. Lite större ”bitar” som havregryn t ex är helt ok.

2) Värm honungen så den blir rinnande om du inte har rinnande honung. Häll i det i mjölblandningen och rör om.

3) Knäck i ett helt ägg. Ta sedan det andra ägget och skilj vitan ifrån gulan. Använd bara vitan på det andra ägget. Blanda ihop alltsammans. Detta blir en rätt stabbig ”deg” som sedan ska plattas ut.

4) Lägg i bakplåtspapper i en brödform. Tryck ut smeten jämnt på botten i brödformen.

5) Grädda i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Låt svalna lite.

6) Smält chokladen i vattenbad eller i micro. Häll sedan över hela ”kakan”. Låt kyla av så chokladen stelnar ordentligt. Gärna i kylen.

7)  När den sedan svalnat av och stelnat i choklad tar en vass kniv och delar upp till 8 bars.

8) För att förvara dessa bars lindar du in dom i plastfolie och förvarar i kylen.

Dessa bars är verkligen WOW rakt igenom. Fantastiskt goda och mättande. Stillar sötsuget i ett nafs och gör så man håller ett bra blodsocker hela dagen. Att köpa bars i affären innebär ofta att de är väldigt dyra, dessutom innehåller de en massa skit som man kanske inte ska äta. Att snabbt slänga ihop en laddning ett par gånger i veckan gör att man alltid har dessa att ta till när suget sätter in.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)


Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

FAB74E78-D15B-42DA-B098-DE2768DE1F59Energibollar

C29E020D-4F0A-41CE-9696-E412E2884708Nyttig brownie 

422
49 kommentarer

Pannbröd på några minuter

imageimage

Det här brödet bara MÅSTE du testa!

I morse vaknade jag med bakcraving som hette duga. Såhär knäpp är ju jag alltså, jag måste få baka lite då och då för att själen ska få sitt. I morse smög jag upp redan halv 5 och satte igång. Jag hade siktat in mig på ett brödrecept. Jag ville att det skulle gå snabbt, sen skulle det bli gott. Är det inte så vi alla önskar att det vore? 🙂 Men tammetusan, med det här brödet blev det precis så. Det är gluten och laktosfritt men man kan baka det helt ”vanligt” också.

IMG_6544

IMG_6562 IMG_6555 IMG_6551

Degen till detta bröd slänger du ihop på bara ett par minuter, sedan gräddas de i stekpannan i någon minut. Sen är det klart! DU får ett supergott bröd på bara några minuter. Det låter ju nästan för bra för att vara sant! Men det ÄR sant! Jag hummade för mig själv när jag tog första tuggan alltså!

RECEPT PANNBRÖD (ca 12 små eller 6 stora bröd)

3 dl bovetemjöl (funkar med vanligt mjöl också)
2 dl havremjöl
(jag fyllde en shaker med havregryn och mixade med handmixer)
½ tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 tsk brödkryddor
2 dl creme fraiche
1 dl mjölk
1 msk honung

Gör såhär:

1) Börja med att mixa havregrynen så det blir till ett mjöl. Blanda sedan alla torra ingredienser i en bunke.

2) Ha i 2 dl creme fraiche, mjöl och honung. Blanda samman allt och släng snabbt ihop detta till en smidig deg. Den kommer att vara lite kladdig men allt är i sin ordning.

3) Mjöla ett bakbord med det mjölet du haft i. Rulla degen till en lång ”korv” och dela den sedan i önskat antal bröd. Platta till, eller kavla ut (det gjorde jag) till ett bröd som är ca 1 cm tjockt. Jag gjorde mina bröd lite tunnare för att jag ville ha dom tunna, du gör som du vill.

4) Strö över lite lite mjöl på själva plattorna innan gräddning. Värm en panna på spisen, tänk dig medelvärme (kanske lite varmare). Det behövs inget smör eller nåt utan bara en torr panna. Grädda bröden i ca 1 minut på varje sida, brödet ska ha fått färg utan att vara bränt.

Ät dom gärna när de är lite varma, smöret ska liksom drypa lite härligt sådär. På med ost och gurka förslagsvis och så en kopp kaffe. YUMMY!!! Du måste testa!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

IMG_6564 IMG_6563

85
9 kommentarer

Min fina glasvas

Godmorgon vänner!

Jag har varit ute och slarvat direkt på morgon här. Men först bakade jag faktiskt. Ja alltså, jag gick upp halv 5 i morse. Hade bakcraving som hette duga så jag bakade lite pannbröd. Ämen, HALLLEGOOO så gott det blev. Du ska få recept sen. Sedan var det morgonbestyr med allt vad det innebär, barn till skolan. Sen tänkte jag att nä…. jag brassar förbi en kompis på hennes jobb och dricker lite kaffe. TREVLIGT tusan sådär mitt på en torsdag. Nu är jag återigen på kontoret och dagen kan börja.

IMG_6535 IMG_6536 glasvas_rund IMG_6538

Just nu har jag inga fina blommor i min runda vas varför jag i morse tände ljus i den. Oh lalaaaa vilket sken den gav. Blev så mysigt så. Älskar den här vasen. Dock så blir det en fredagsbukett i den imorgon.

Nu ska jag jobba vidare här men återkommer snart igen. Måste ge dig receptet på bördet ju för tusan! 🙂

18
2 kommentarer

Hur märker man att tonårngarna är hemma?

Här har vi ätit och nu är Tony och nattar Milo. Alltså nattar och nattar…..läser saga och sånt där. Vi kallar det fortfarande för natta. Tony nattar mig också ibland. Haha…. han säger verkligen ”Nä, Nina….kom nu så går vi och nattar dig.” Å jag hänger med och ser glad ut.

IMG_6523 IMG_6528 IMG_6529

Här hemma blev det Tacos denna lill-lördag. Oh happy day tyckte Elliot och Tony. Vi stekte både vanlig köttfärs och quornfärs till mig. Sen gör jag en egen tacokrydda också. HÄR hittar du recept på den.  Det var i alla fall väldigt gott och passade perfekt för en onsdag. 🙂 Med mjukt bröd är det något som Milo kan äta också, det prioriteras idag.

lara_bohinch_feather_ljushållare_skultuna

bloggar

Här sitter jjag och bloggar medan jag slökollar Farmen. Ljusen är tända överallt och det är riktigt mysigt. Tills jag får se den jäkla sprayflaskan i bakgrunden. Jag gör nämligen egen sån sprayajax som jag sprayar, städar och fixar med jämt och ständigt. Jag köper alltså en vanig Orginal Ajax, sen häller jag en fjärdedel av det i en sprayflaska, sen fyller jag på med 3/4 vatten. Klart! Det finns inget som slår doften heller! 🙂 Javisst, där fick du ett litet husmorstips.

IMG_6532

Åh, att höra honom sitta där bakom mig och pilla med sitt, ja det är lycka i bröstet.  Att få ha sina tonårsbarn hemma en hel kväll är numera lyx. Annars så ramlar de allt som oftast hem sent och knallar in i sitt rum direkt, men nu när de börjar bli lite äldre kanske de rent av faktiskt kan njuta av vårt sällskap? Dock så märks det ju på hela hemmet när tonårsbarnen håller sig hemma. Sådana kännetecken kan vara ständigt slut på yoghurt och flingor. Spelar ingen roll med hur långa ap-armar man än bär hem litervis med det,  ändå tar det alltid slut. Sen äter dom som hela karlar X 25. Alltså, det finns ingen botten! Jag plockar kläder och letar efter min laddare i hela kåken för den får fötter så fort stora barnen är hemma. Mitt headset, mitt braiga med bra ljud, ja det får också fötter. Mina strumpor försvinner, spelar ingen roll hur ”tjejiga” dom än är, dom försvinner i alla fall. Efter de har duschat kan man tro att duschmunstycket typ stått och sprutat vatten som en brandslang med tanke på vattnet som ligger över hela golvet. Skrapan! Vet dom ens hur en sån ser ut? Haha…förmodligen inte eftersom att fixotrixa efter barnen ingår i ordet curling. 😉 Man får ju skylla sig själv. Så är det ju! Jaha, nu hann jag inte ens skriva det här så reste han sig där bak i soffan och skulle ut med nån kompis. Jaja, man får va glá för det lilla antar jag. ♥

Nu skrek jag precis: ”Hejdå hjärtat, inte försent bara”. 

Jag tror att det är den vanligaste meningen vid hejdå just nu. 😉 MEN, hur mycket strumpor som än försvinner, hur mycket man är får plocka eller torka efter dom…..så älskar man dom till månen och tillbaka.

Nähä, nu svamlar jag igen. Nu börjar Sverige Mästerkock. Jag ska tigga åt mig fotpill av min karl som just satte sig här bredvid mig. Hörni, imorgon är det redan torsdag! HUR fort kan en vecka gå egentligen?!

Ha en fin kväll!

Kram Nina ♥

10
6 kommentarer

Armcandy från Bud To Rose

Måste visa er lite armcandy! 

Jag känner ju härliga Annika som äger Bud To Rose, sist jag var på Formex så knatade jag in i deras monter och bara ville ha ALLT i hela montern. Jag har ju berättat för er tidigare om att jag har så svårt att kombinera guld och silver som jag vet att MÅNGA andra klarar av galant. Dessutom är det fett snyggt också. Dock så får jag inte riktigt till det, eller jo….mycket bättre nu än förr faktiskt ska jag villigt erkänna. Sist jag beställde smycken ifrån Bud To Rose fick jag ju ihop det riktigt jäkla bra alltså. Kolla bara i det här inlägget. 

Dock så har jag nu valt att beställa lite mer smycken så jag kan vara rent silvrig och inte behöva blanda. Det ska vara rätt dag att blanda om du förstår vad jag menar. Haha….låter väl helt kajko detta men det är svårt att förklara. Vissa dagar är man mer laidback och avslappnad och kan ta på sig lite huller om buller. Andra känns det som jag måste matcha järnet och kan inte blanda alls. Kanske är det också nån ”menscykel” grej. 🙂

IMG_6436 IMG_6437

Favoriten denna omgång blev helt klart det här armbandet. Åh jag älskar det. Det är sådär härligt blankt och snyggt dessutom. Sen älskar jag de små tofsarna på det som gör det lite bohemchict sådär. HÄR hittar du det.

IMG_6438 IMG_6439 IMG_6440

Från vänster:

1) Emma Israelsson P23 bracelet
2) Bud To Rose Providence
3) Bud To ROse Ariel
4) Egengjort med barnens namn, köpte kitet HÄR.
5) Bud To Rose Atlanta

IMG_6441 IMG_6442 IMG_6443

Det blev den här helt undebara ringen också som jag sett fler som har. Fått sååå mycket beröm för den.

Yes! Det var lite smått och gott från Bud To Rose och en annan av mina favoriter, Emma Israelsson. Hon designar galet vackra smycken också. Jag tänkte faktiskt att jag skulle fråga Annika om jag får ha nån tävling här på bloggen. Ja så att ni kanske kan vinna nåt fint ifrån hennes sida. Det vore nåt det. Ska höra vad hon säger?

Hepp, nu ska jag snart hämta Milo från skolan. Gotta go! Vi hörs sen igen. ♥

6
Kommentera

Dreglar tammetusan….

Halloj!

Sitter på kontoret och äter lunch nu. Blev en sallad idag…. Helst gillar jag att äta varm mat. Jag är en sån som tycker att varm mat är ritkig mat. Lite 1800 tal sådär….hehe.

lunch_picadeli lunch_picadeli

Det var riktigt gott ändå. Nu är jag ju sååå sugen på en kopp kaffe igen men tror jag ska ta mitt ”kolabitar te”. Rädd att jag ska ledsna bara, vill ju inte det. Satt och kolla lite på Tekungen som har massor med goda tesorter, kollade på röda teer…dom är ju koffeinfria. Funderade på att beställa den här:

rooibos

Hur gott låter inte detta liksom?

Mjuk, varm, fyllig och friskt fruktig på samma gång. Lite som att sitta på en paradisö med fötterna i den lenaste sanden, känna solen värma och äta den godaste exotiska frukten du aldrig kommer minnas namnet på. Rooibos med sydamerikanska frukter som camu camu, papaya, lucuma och dekorerat med ananas papaya och bambublad. 

Ämen va? Jag dreglar! Bara att det heter ROOIBOS PARADIS liksom. Man vill ju bada i det där tet liksom. Hur gott lät det inte? Bara att se alla fruktbitar i gör så man vill äta tet också. HÄR hittar du just den här sorten.

Åh vad jag jobbar med webshopen alltså. Det är mycket som ska stämma och saker som ska fyllas i. Jag hoppas att den snart är klar. Väntar på ett papper också som jag behöver för att få igång betalningarna på sidan. Det är mycket med att fixa ska jag säga, så du som undrar om det blir nån webshop…jadå, det tar bara lite tid.

Ska fortsätta jobba vidare här. Vi hörs sen igen! ♥

1
2 kommentarer