Rullmassage och godaste Chiapuddingen

Innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore

Jag testade!

Igår var jag på något riktigt intressant. Det är såhär, jag har hört talas om det många gånger och varje gång tänkt att jag så gärna skulle vilja testa. Sen har jag glömt av det och sen har jag sprungit på det i någon form igen och blivit nyfiken, ja sådär har det hållit på. Det behövdes en vän som jobbar på plats som peppade mig att testa med min kaos till rygg. Jag bokade tid och stack dit igår. Rullmassage heter det och jag lovade på instagram att jag skulle berätta mer om det.

rullmassage 11

rullmassage 12

rullmassage

Varmt och skönt när man kom in, sådär superhärligt just igår när det var urrigare än urrigast. Såhär såg rummen ut. Du är där själv och följer det som sägs och görs på skärmen. 56 minuter tog det och jag har redan bokat ny tid.

Vad är rullmassage då?

Maskinen har rullar av trä som genom sitt rullande stimulerar muskler, hud och blodcirkulation. Den hjälper också lymfsystemet att dränera sig. Genom denna massage så höjer man lymfsystemets arbete med 100% vilket påverkar hela systemet positivt. 

Hur påverkar den hälsan?

* Förbättrar lymfsystemets arbete och ökar blodcirkulation.
* Förbättrar tarmens arbete. Ökar ämnesomsättningen.
* God påverkan på leder.
* Minskar svullnader och tyngdkänsla i benen/fötter.
* Minskar huvudvärk.
* Hjälper till att förebygga många sjukdomar.
* Berikar kroppsceller med näringsämnen och syre.

Hur påverkar rullmassage din kropp och din hud?

* Minskar omkrets vid midja, höfter, ben och armar.
* Viktminskning.
* Korrigerar problematiska områden.
* Minskar celluliter.
* Förbättrar huden och gör den lenare.
* Tar bort förhårdnad hud.
* Minskar rynkor.
* Förbättrar hudtonen i ansiktet och på kroppen.
Berikar muskler med näringsämnen och syre.
* Förbereder kroppen inför fysisk belastning.
* Förbättrar kroppens återhämtning efter fysisk belastning.
* Minskar muskelspänningar och ökar musklernas arbetsförmåga.

Ja men ni fattar va? Så hur upplevde jag det då? Nej men först och främst var det typ supermys med värmen, belysningen och musiken i rummet och att man fick vara själv där, personalen kommer in och kikar till ett par ggr bara så man fattar och att allt går bra. Nej men jag som typ är skygg älskar ju sånt…. haha. För mig kliade det massor på huden av den här rullmassagen och det vet jag att det betyder att jag fått igång blodcirkulationen, jag får nämligen kli i huden då. Huden på min mage kliade på ett sjukt sätt nästan. Haha, det går ju över som tur är så det är ingen fara så. Sen går man igenom hela kroppen och efteråt är man sådär varm och supermys i kroppen. Jag kände verkligen hur den fick igång min kropp på ett skönt sätt, sen fick jag ett sånt härligt lugn i kroppen. Hade lite stickningar under huden hemma sen men det höll bara i sig i några minuter. Idag har jag träningsvärk och är lite öm.

Grejen är att jag tyckte min mage hade stramats upp bara på en enda gång. Folk berättar om att de minskat massor med centimetrar. Den får ju bort stagnation i kroppen, du vet när huden klistrar sig fast i musklerna, då har man inget flöde där och det är inte bra för något.

Jag rekommenderar detta varmt! Är inte sponsrad eller något, bara vill tipsa dig då jag absolut ska fortsätta. Nästa gång ska jag och Tony köra i par-rummet.

rullmassage 2

Idag tog vi bilen upp till Sthlm, eller det är nog ner men vi säger alltid upp. Vi har möten och Sthlm bjuder på massor med snö. Alltså vi har 7 mil till Sthlm och vi fick en chock när vi kom hit idag. Vi har inte alls såhär mycket snö. Wow!

Lite förvånande när jag parkerade bilen på Mall of Scandinavia idag och där låg ett ägg. Har någon tappat sitt frukostägg? Har någon handlat och så har det trillat ur ur äggpaketet? Så många frågor? Varför ligger ett ägg här?

Någon mer som fotar platsen ni parkerat på? Bra tips om man ska komma ihåg var man ställt bilen. Nu brukar jag också lägga på minnet exakt hur det såg ut när jag gick in osv. Men alltid bra att ha detta också.

Här sitter jag nu och jobbar, var så hungrig när jag kom hit då jag inte hann det innan jag åkte hemifrån. Så glad att det fanns chiapudding och smoothie. Alltså hur gott är inte Chiapudding? Jag har en som jag brukar svänga ihop hemma, testa den…den är löjligt fantastiskt god. Blir typ lycklig på riktigt när jag äter den. Perfekt till frukost, mellis, kvällsmål och så bra för lilla magen.

Chiapudding, 2 st

4 dl kokosmjölk (älskar Markattas, finns 6-pack HÄR)

4 msk chiafrön (jag har dessa)

1/2 msk kokossirap (älskar kokossocker, utvinns ur blomnektar i kokospalmer, finns HÄR)

2 krm vaniljpulver

2 krm malen kardemumma

Gör såhär:

1) Rör ihop kokosmjölk, chiafrön, vaniljpulver, kokossirap och kardemumma.

2) Ställ i kylen i minst 2 timmar.

3) Toppa med det du är sugen. För mig blir det ofta kokoschips (dessa rostade är super), färska hallon, jordgubbar, och blåbär, torkad frukt m.m. Såååå mumsigt!

Jag brukar ställa den i kylen på kvällen om jag vill ha på morgonen. Ibland gör jag dubbla satser och förvarar i plastburk med lock i kylen.

Dom här snyggingarna har varit gifta i 50 år idag! 😅 Kan ni fatta? 50 år?! Helt underbart, bra jobbat and still going strong. Älskar er mina fina svärföräldrar. Vi ses sen! ❤️

Kram Nina

63
2 kommentarer
Innehåller Annonslänk

Makaronigratäng med chorizo

Lill-Lördag är här!

Ja men en liten mitt i veckan dag med allt vad det innebär, här hemma ska det testas nya recept och drickas bubbelvatten ut vinglas. Jag ska på en spännande grej ikväll, jag ska testa rullmassage idag. Hört att det ska vara väldigt bra för onda ryggar och stela kroppar så det ska bli väldigt spännande. Hoppas att det gör gött för den här arma kroppen och framförallt ryggen.

Igår lagade jag en gratäng som blev såååå himla bra och familjen älskade. Alltid så roligt när det blir sådär pangbra. Lycka! ❤️ Hittade receptet på Allt om Mat. Den här svänger du ihop på nolltid och så sköter sig det mesta själv i ugnen, älskar man inte såna recept? Det gör i alla fall jag.

Makaronigratäng med Chorizo, 4-6 p

4 dl snabbmakaroner

Ett par teskedar olivolja

3 dl smakrik ost

3 chorizokorvar (funkar även med någon annan korv, Bratwurst, Frukostkorv osv.)

4 ägg

1 liter mjölk

2,5 tsk salt

2 krm svartpeppar

2 tsk oregano

Ca 10 cocktailtomater

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader. Häll i de okokta makaronerna i en ugnsfast form. Ringla över olivolja över makaronerna.

2) Ta ca 1 dl av den rivna osten och ha på det över makaronerna.

3) Skiva korvarna i slantar, häll i dem i formen också.

4) Vispa samman ägg och mjölk och alla kryddor. Häll i det i formen. Ställ i ugnen i ca 15-20 min.

5) Under tiden delar du cocktailtomaterna. Ta ut formen och ha i tomathalvorna. Ha på resten av osten och skjut in i ungen igen i ca 15-20 min tills det fått fin färg.

Servera med grönsallad och en god dressing, tipsar om min vitlökssås, recept HÄR.

TIPS: Om den här blir kvar i kylen några dagar så tipsar jag om att steka en bit när du värmer den. Det blir suuuupergott och lite krispigt.

Jag fick tips om dessa stekpannor från flera följare på min Facebooksida (FB-sidan hittar du HÄR). De skulle vara toppenbra, de är non-stick stekpannor i lättviktsgjutjärn så man kan använda köksredskap i metall på den, och diska den i diskmaskinen. Kan inte annat än hålla med om att de är bra, jag är supernöjd! Du hittar den stora HÄR, den lilla hittar du HÄR.

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

74
4 kommentarer

Punchrullar – Punchrullens dag


Innehåller annonslänkar

….jag älskar verkligen Temadagar, jo men det är ju något kul sådär i vardagen som inträffar. Det är ju en jäkla stress för mig dock som har det jobbet jag har. Jo men jag, som jobbar med mat & bak, borde ju stå här nu med 148 punchrullar i 100 olika färger och smaker. Jag menar, det är ju faktiskt Punchrullens dag. Gör jag det då? Eeeeh, nope! Inte alls! Jag brassade dock till ICA och handlade allt till Punchrullarna och så gjorde jag några, fuskade ihop några kanske jag ska säga? Det tog på pricken mindre än 5 minuter och blev såååå goda! Så man behöver ju inte göra det svårt om man inte vill, det vill jag säga med detta inlägg. Man kan göra det enkelt för sig och ta bort allt som är stress kring dessa temadagar. Sen stannar ju faktiskt inte jordens av att du inte gör något dessa temadagar. Livet löper ju liksom på ändå. Haha… ja men vad tusan. Vi måste avdramatisera och bara göra om man har tid och tycker det är kul och värt det, inte annars.

Mina punchrullar till Punchrullens dag innehåller inte punch, men dom innehåller arrak och det är kanske det godaste jag vet i livet. Arraksbollar…. Mmmm, svimmar nästan när jag tänker på det. Dessa punchrullar blev olika stora och inte alls så snygga, men vet du, faaaaarligt goda! Jag valde att göra dem rosa idag, originalet är ju med grön marsipan och mörk choklad i ändarna. Det där gör du som du vill. Detta är en snabbvariant, i vanliga fall ställer man smeten i kylen i 30 min men jag hoppade över det, förvara dem i kylen när de är klara kan du däremot göra. Vet ni förresten varför de kallas även dammsugare? Jo, två saker. Det ena är att den påminner om 20 talets dammsugare. Det andra är att det sägs att konditorerna ska ha gjort punchrullar av golvets smulor och dränkt det i punch så man inte känner mögelsmaken. Huuuu…. Jaja, dessa är inte gjorda på några smulor från golvet i alla fall. 😅

De fina fatet hittar du HÄR. Älskar hela den serien, kakfatet/tårtfatet (<klickbar länk) är ”to die for” fint. Likaså tillbringarna, den stora tillbringaren och den lilla. Kolla äggkopparna också! Åååååh, så söta!

Älskar våra stora tekoppar (<klickbar länk) också, gissa om det är både mysigt och gott och sitta och dricka te ur dessa på kvällen? HÄR hittar du massor med Mon Amie.

Punchrullar ca 8-9 st

2,5 dl smulad sockerkaka (jag köpte färdig idag men har ett riktigt bra recept HÄR)

25 g rumsvarmt smör

0,75 msk kakao

2 krm arraksarom

1 nypa salt

Ca 25-50 g smält vit choklad

Rosa marsinpanlock

Gör såhär:

1) Smula sockerkaka smått i en bunke. Ha i rumsvarmt smör, kakao, arrak och salt. Pressa runt det med en slickepott eller så tar du en elvisp.

2) Forma till avlånga runda bitar, klä varje bit med marsipan. Gör du den lite långsammare varianten så kan du rulla degen till två lika långa ormar som du ställer i kylen i en halvtimma. Klä rullarna med marsipan och sedan skär du varje i ca 4 bitar.

3) Doppa ändarna i den smälta chokladen. Låt de svalna på lite bakplåtspapper. Sedan är det bara att servera.

Gillar du receptet får du gärna klicka i tummen upp under detta inlägg!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

53
Kommentera

Veckomatsedel

Veckans inspiration….

…ja men vad hände? La ju upp denna igår men det gapade tomt här på bloggen i morse när jag kom in. Något tokigt måste hänt. Men här får ni den ändå i sin helhet. Jag har en riktigt kul lista på maträtter som jag ska provlaga denna veckan, det ska bli roligt att testa lite nytt. Även om jag lagar mycket olika mat här hemma så fastnar ju vi också precis som alla i gamla vanor och gamla maträtter. Men här kommer veckans inspiration, om än lite sent.

MÅNDAG: Vardagslyxig Korvgratäng

TISDAG: Barbecuelax med kall dillsås

ONSDAG: Krämig kycklinggryta med kokosmjölk

TORSDAG: Tacosoppa

FREDAG: Fläskfiléstroganoff

VECKANS GOTTA: Magisk SMÖRDEGSSMULPAJ med hallon och vaniljkräm

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

58
4 kommentarer

Norrskenschans och godaste stekta müslin

Innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore 

Godmorgon Måndag!

Japp, veckan är igång igen. Det är bara att ta tag i den och tänka…. ”Ny vecka, nya möjligheter”. Kanske sitter du där och känner dig som en påse skridskor och bara vill dra en filt över skallen för du hatar måndagar så hårt. Men hörni, det handlar om ett mindset man behöver ändra. Bli inte arg på mig nu men det är vår inställning som vi måste ändra när måndagarna suger. Jag talar av egen erfarenhet. Har väl aldrig haft så mycket ångest som på just måndagar, jag vet att ångest är svårt att bara vifta bort. Men man kan göra det bästa av situationen. Tänka positivare kring allt o h faktiskt tänka att det finns lite nya möjligheter här. Kanske är detta veckan som du kommer igång med promenaderna? Är det denna veckan du rensar garderoben? Eller söker det där nya jobbet eftersom du inte trivts på ditt på länge? Kanske börjar du meditera och söka ett sätt att må bättre på? Eller så kanske du lagar den där goda maträtten du tänkt så länge. Nya möjligheter mina vänner! Kanske är detta veckan du lyckas se ett norrsken?

Apropå Norrsken. Jag eftersökte ju på min Instagram efter ställen att besöka för att ha en stor chans att se ett ordentligt norrsken. Tack för alla vänliga svar. De svar som jag fick allra mest var Kiruna. Kirunas läge är nämligen ”perfekt” när det kommer till Norrsken. Norrskenen (de riktigt ordentliga) börjar i September och pågår till slutet av Mars. Tyvärr kommer vi nog inte hinna i år utan får kanske planera vår drömresa till Norrskenet nästa vinter. Camp Ripan är ett ställe som är anpassat efter att kunna ha chans att se Norrsken. Där finns speciella Norrskensturer att signa upp sig på. ICE Hotel har liknande. Så nästa vinter, då kanske det är min tur att se ett sånt maffigt häftigt.

Jag startar denna måndag med att steka lite ny müsli. Den är slut och den godaste müslin gör du ju alldeles själv, det vet du va? Idag ska jag smaksätta den lite annorlunda tänkte jag. Den här är dessutom klar på en pisskvart som jag brukar säga.

Ninas stekta müsli 

1/2 dl kokosolja (den HÄR har jag, tycker den är bäst)

6 dl havregryn

2 dl kokosflingor

2 tsk kanel

1 dl nötsmör (ta en valfri – HÄR hittar du massa olika goda)

1 tsk malen kardemumma

2 krm vaniljpulver (den HÄR godast och bäst)

1/2 dl flytande honung

1 dl vatten

Gör såhär: 

1) Börja med att smälta kokosoljan i stekpannna. Ha medelvärme ungefär. Håll i havregryn, kokosflingor, alla kryddor och honungen. Häll också i vatten och nötsmör.

2) Rör runt ordentligt tills allt blandats. Sedan rör du runt ofta tills att allt börjar få fin färg. Det tar ca 10-15 min.

3) Häll upp på ett stort fat så de får svalna. Häll sedan upp allt i en glasburk förslagsvis.

Tips: Hacka i olika nötter och fröer också om du vill.

Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad! 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Nu ska jag ta tag i dagen här, vi hörs sen igen. Idag kommer veckomatsedel.

Kram Nina

60
2 kommentarer
ANNONS

10 minuters Bagels i airfryer (5 ingredienser)

Livets första bagels

Har aldrig bakat det förut, hittade ett recept som jag tänkte att jag gör om och testar. Nej men, hur bra blev detta? Det blev liksom hur bra och gott som helst, det här måste du testa. Drömmer lite om dom fortfarande för de var sådär frasiga i botten då smörets liksom frasat till dom i airfryern.

Traditionsenligt så bakar jag ju som sagt alltid till Vasaloppet. Det är sååå mysigt och sitta i soffan länge och mumsa på allt gott.

Favoritmärket på alla marmelader och sylter såklart. Ska finnas många att välja på så man får smaska riktigt ordentligt. Favoriten är och kommer alltid vara Ananas kokos och rom marmeladen. Den är maaaaaaaagisk.

Bagels i airfryer ca 8-9 st

2,5 dl vetemjöl

1 msk bakpulver

1 tsk salt

1,5 dl naturell yoggi eller filmjölk

1 dl creme fraiche

Topping:

1 msk smält smör

1 msk sesamfrön

Gör såhär:

1) Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Häll i creme fraiche och yoghurt. Blanda runt tills du har en rätt kladdig deg.

2) Pudra bordet med lite vetemjöl och dela upp degen i ca 8-9 delar. Forma dem till ormar som du sedan rullar ihop till en bagel, tryck till dem lite så de håller ihop.

För er som undrar vilken airfryer jag har så är det DENNA  (<klickbar länk) – bästa ever! Är verkligen supernöjd med den. Enkel och förstå, superfint resultat på allt jag hittills gjort i den. 

3) Pensla dem med smör och strö på sesamfrön. Grädda på 180 grader i ca 10 min. De ska få lite färg.

Ät dem gärna så färska som möjligt. Blir det kvar så frys in så fort som möjligt så håller de sig färska och goda. Har du dem i påse i skafferiet så värm dem snabbt i mikron i 30-45 sekunder innan servering.

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

78
2 kommentarer

Burrata och besök på Pinchos

Godmorgon underbara Söndag

Har ju inte varit ett ”fan” av Söndagar tidigare men med åren förstått att gå runt med Söndagsångest ju inte är en god idé. En hel ledig dag går ju till spillo om man går runt och har ångest för att veckan drar igång igen. Bättre att njuta av de där två dagarna varje vecka som är ledig ju. Tips till dig som också går runt med Söndagsångest, försök njut av den lediga dagen istället.

Igår hade Milo sin första fotbollsmatch med sitt nya lag, han gjorde en fin insats pojken min. Vet ni att han vuxit så mycket på sista tiden och utvecklats massor så jag kände knappt igen honom på fotbollsplanen. Låter förmodligen inte klokt, men förutom att jag ser lite dåligt så har jag inte sett honom spela sen vi åkte hem från Spanien. Det är ju några månader sedan nu och han utvecklas i raketfart nu tonåringen. Han sprang liksom på ett helt annat sätt än vad jag är van vid, snabb och var verkligen hård i närkamperna. Galet hur fort det går i den här åldern, hade nästan glömt ju….det är 10 år sedan sist jag hade tonårsbarn, tjusningen med att ha ett sladdbarn.

Att vara fotbollsföräldrar en riktigt kall dag i mars, ja det ger Rudolf med rörda mulen näsor. Satan så kallt det var att stå och titta, holy moly. Benen kändes som små ispinnar. Det var skönt och komma hem och värma sig en stund innan vi skulle iväg igen. Vi hade nämligen bokat bord på Pinchos efteråt för att fira första matchen i nya laget, Milo har längtat efter Pinchos sen vi flyttade till Spanien. Igår var det äntligen dags.

När vi varit hemma och Milo duschat och klätt på sig drog vi iväg. Kolla vad vi lyckades se? Venus och Jupiter, dom syns ju kraftfullt just nu. Venus är den som lyser starkast. Sett att många fotat och skrivit om det så blev glad att jag lyckades se det också. Tydligen har polisen fått många oroliga samtal om ljusfenomenen på himlen. Anledningen till att de syns så bra nu är att de befinner sig i konjunktion, det innebär att två himlakroppar ser ut att befinna sig nära varandra. Planeterna befinner sig egentligen flera hundratals miljoner kilometer ifrån varandra, men från jorden ser det ut som om de är precis bredvid varandra.

Pinchos bjöd på både värme och god mat, lite nytt på menyn hade dom också. Jag var tvungen att testa några av godsakerna. Älskar förresten att man alltid får popcorn medan man beställer mat. Perfekt aptitretare om du frågar mig, salt krispigt och gott. Min panna ser förresten lite rolig ut, någon konstig reflektion från lampan. 6619982D-9A33-4524-86F1-61E42CB83818


Igår valde jag edamamebönor (tips – så galet goda), crispy cauliflower (såååå gott – kommer absolut ta fler ggr), oliver (dessa är dom som nästan smakar smör, asgoda), asian cucumber (hade svinhöga förhoppningar då jag älskar asiatiska smaker – men detta var en flopp, smakade bara jättesalt), burrata (kan liksom aldrig bli fel – älskar burrata).

Burrata med marinerade tomater brukar jag göra, det är såååå gott och passar perfekt som förrätt eller bara ett gott tilltugg. Jag har ett recept från Zeta som jag brukar gå efter.

Burrata med marinerade tomater

1 rumsvarm burrata

100 g romantica tomater (godast)

1/4 dels burk ugnsbakade tomatklyftor (Zeta)

1/2 kruka färsk basilika

1/2 msk balsamvinäger invecchiato (Zeta)

1 1/2 msk olivolja

salt & peppar

Gör såhär:

1) Skölj och skär varje tomat i 4 klyftor. Lägg i en skål.

2) Tillsätt de ugnsbakade tomaterna. Ha i balsamvinäger, olivolja, salt & peppar.

3) Ha också i sönderbrutna basilikablad. Låt allt stå och marinera i minst 20 min. Spar gärna några basilikablad till servering.

4) Servera tomatsalladen med burrata. Ringla gärna över lite balsamvinäger över burratan och strö på lite salt & svartpeppar också innan servering. Toppa med basilikablad. Sååå sååå gott!

Mitt lilla gäng! ❤️

Avslutade givetvis med efterrätt! Den här var gooood. Kolaglass smaksatt med brynt smör, frasiga salta chips och salt karamell. Toppad med vad jag tror är små daimcrisp.

Mysig avslutning på Lördagen. Sen hem och dåna av i soffan. Perfekt om du frågar mig.

Nu ska vi ta tag i söndagen här. Har bakat bröd då vi traditionsenligt njuter av lite Vasaloppssöndag i soffan. Vi hörs sen igen.

Kram Nina

52
5 kommentarer

10 populäraste recepten med korv

Korv är väl gött!

I vår familj har korv alltid varit uppskattat i alla dess former. Ett tips när det kommer till korv, har du aldrig testat finsk korv så gör det! Himmelskt gott! Finsk bastulänk är min favorit, brukar finnas på de stora matvarubutikerna (oftast i frysdisken men även färsk). Korv är lätt att laga mat på och brukar oftast inte vara så dyrt. Här kommer jag tipsa dig om matbloggens populäraste recepten med korv.

10 populäraste recepten med korv

Pyttipanna med gnocci och parmesan (<klicka för recept)

Väldigt gott och enkelt. Gnocci är såååå gott, köper du färsk så är den både god att steka och koka upp. I denna rätt med korv och massa annat gott och att den sedan toppas med parmesan. Så smarrigt! Denna måste du bara prova!

Lyxiga korvgratängen (<klicka för recept)

Oj oj! Den här korvgratängen är så lyxig och god. En riktig helgrätt om det inte vore för korven som man kanske föredrar att laga mest till vardags. Den här gör succé varje gång, svårt att misslyckas är det också så laga denna för tusan.


Falukorvskebab (<klicka för recept)

Låter det märkligt? Nej men inte alls, detta är nämligen hur populärt som helst på matbloggen. Ni kommer inte bli förvånade om det är bland det godaste ni ätit i korvväg. Korv som steks i kebabkryddor visade sig nämligen vara himmelskt gott! Att sedan servera den i bröd med tillbehör och såser blev exakt hur gott som helst.


Krämig Korvgratäng (<klicka för recept)

Mums! En väldigt god och populär korvgratäng som är enkel att svänga ihop. Goda smaker och snabbt fixat. En typisk rätt som är perfekt att laga till vardags men ändå njuta av nåt riktigt smarrigt!


Krämig Korv & Halloumigryta (<klicka för recept)

Wow, den här korvrätten blir så god! Korv & halloumi är det en supergod kombo verkligen. Många som smakar den här blir helt blown away och vill ha mer. Så letar du lite inspo på vad du ska laga med korv, laga denna.


Gratinerad Tjockkorv (<klicka för recept)

Funkar med i stort sett vilken tjockkorv som helst. Här har jag använt vanlig frukostkorv men har också testat med bratwurst och chorizo. Då får den ännu mer smak. Vill du hitta på något roligt med tjockkorven annat än att steka eller koka, testa detta!


Lyxig Korvstroganoff (<klicka för recept)

Efter att detta recept landade hemma hos oss så har det inte lagats någon annan form av stroganoff. Denna är så god och något som alla borde testa. Ja om man gillar korv vill säga. Så himla smarrigt och väldigt populärt här på matbloggen.


Tacokorv i ugn (<klicka för recept)

Succé blev det när denna korv i ugn lagades hemma hos oss. Crunchen från tacochipsen, smakerna ja men allt med den här korven är bara så gott! Snacka om att lyfta en korv till nya höjder.


Krämig Korv & Potatisgryta (<klicka för recept)

En riktigt god gryta som man knappt kan sluta äta av. Allt är så gott med korven och såsen, allt man tillsätter och så såsen. Mums mums! En riktig höjdare och något som uppskattas enormt här hemma.


Tjockkorv i godaste såsen (<klicka för recept)

Den här korvrätten är bara så god! Alla i familjen tycker så mycket om den här rätten. Tjockkorv är roligt att laga mat på, skiva upp den såhär och gör den goda såsen så ska ni få se hur gott det blir.

FLER RECEPTSAMLINGAR (<klicka)

13
Kommentera

Banankakepaj och bästa ansiktsmasken

Innehåller reklam genom annonslänkar för NordicFeel, innehåller reklam för min bok. 

Bananens dag

Idag är det bananens dag, i vår familj äter vi kilovis i veckan. Perfekt i smoothies, perfekt innan träning för Milo, perfekt som mellanmål, gott i mat (det vet jag att det finns många som inte tycker) och gott i bakverk. Gjorde ju en banankaka med kaffe häromdagen som blev galet bra! Recept HÄR.

I min bakbok (på jätteREA just nu – finns HÄR) så hittar man det här receptet. Det är lite som att äta friterad banan på thairestaurangen även om den inte är friterad. Detta är farligt gott.

Banankakepaj

4 stora portionspajer eller 1 paj för 8 portioner

100 g smör

3 bananer + 1 skivad till servering

1 1/4 dl vetemjöl

1 1/2 dl strösocker 

1 tsk vaniljsocker 

3/4 dl ljus sirap 

Malen kanel att pudra över

Vaniljglass till servering

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader (över och undervärme). Smörj 4 mindre pajformar (ca 10 cm i diameter) eller en pajform (ca 24 cm i diameter).

2) Smält smöret. Skiva bananerna och strö ut skivorna i pajformarna. Blanda mjöl, socker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt smöret och sirapen och rör om till en seg smet. Bred ut smeten över bananerna och grädda i 15-20 minuter, eller tills pajerna fått fin färg.

3) Låt svalna lite och strö sedan bananskivorna över pajerna. Pudra över kanel och servera tillsammans med vaniljglass.

Tips: Strö lite mandelflarn eller hackad mandel över pajen före servering, avsluta med att pudra över lite florsocker.

Hade på den här helt underbara masken i morse. Wow vad bra den var, måste verkligen tipsa dig. Känns som den bara borrade ned massa välgörande fukt och boostade huden så himla fint. Gav också en wow-lyster. Efter man tar bort masken så ska man inte skölja bort den utan liksom massera in det. Jag avslutade med att ta min roller och verkligen pressa in allt i huden. Masken hittar du HÄR, rollern HÄR. (Båda jättebra pris just nu.)

Vi var ute och gick just efter jag tog bort masken och jag tycker lystern verkligen syns. En riktig wow-mask. Jag beställde 2 sist, ångrar nu att jag inte beställde fler. Tänker att man kör den ungefär en gång per vecka.

Nehej! Nu ska jag hoppa in i duschen. Vi ska åka ned och titta på Milo när han spelar match, första matchen med sitt nya lag som han börjat med. Spännande! Sen ikväll ska vi gå ut och äta en bit mat.

Här kan du följa mig;

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

72
Kommentera

Godaste Tacopajen med guacamole

En av favoritdagarna på veckan, helst när de står öppna och man inte har några planer alls. Bästa med helgen är när de får bli spontant. Igår lagade jag Tacopaj, det blev såååå gott. Guacamolen till var verkligen pricken över i:et. Du ska få recept för detta var så gott så vi har fortsatt och äta på det här idag också.

Kika på fler supergoda pajer (<klicka för alla recept)

Här körde jag med köpt smördeg, testa att göra din paj med smördeg, det blir så otroligt frasigt och gott på alla sätt. Familjen älskade den här tacopajen.

Ett tips på vad du kan servera med Tacopaj:

Världens godaste vitlökssås

Godaste hemgjorda pizzasalladen

Succé Vitlöksbrödet

Picklad Rödlök

TACOPAJ

Mer supergott med taco: GODASTE TACOGRATÄNGEN // TACOPASTAGRATÄNG // TACOS MED BRÖD // TACOTOAST

1 smördegsrulle

500 g nötfärs

1 röd paprika

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 liten burk majs

1 påse tacokrydda

3 dl vatten

Äggstanning:

2 ägg

1 dl creme fraiche

1 dl grädde

2 msk honung

Salt & peppar

Topping:

3 dl riven mozzarella ost

Tortilla chips

Guacamole:

2 st avocado

2 vitlöksklyftor

Salt & peppar

1 msk honung

1 1/2 dl creme fraiche

Gör såhär:

1) Ta fram en ugnsform eller pajform med lite högre kanter. Lägg i smördegen i botten. Förgrädda i ca 15 minuter på 200 grader.

2) Stek nötfärsen så den får färg. Ha i majs, hackad paprika och lök, pressa också i vitlöksklyftan. Låt fräsa runt tills paprikan och löken mjuknat. Häll i tacokryddan och vattnet. Rör runt och låt puttra tills vattnet dunstat. Häll i all nötfärsröra i smördegsskalet.

3) Blanda allt till äggstanningen, vispa ordentligt. Häll det över nötfärsen. Toppa med riven ost. In i ugnen på 200 grader i ca 20 min eller tills osten smält och fått lite färg och äggstanningen stannat.

4) Guacamole: Skala och ta bort kärnan från avocadosen, mosa dem. Pressa i vitlök, salta peppra och ha i creme fraiche och honung.

5) När du tar ut pajen sticker du i några tortillachips.



D1DD6322-B366-4A33-8D25-8B0083D3107C

Mer gott med Taco:

Big Mac Taco

Taco & Baconlåda med whiskysås

Tacosoppa

560DD288-6916-44B5-B352-F731AEF7890FGjorde en glutenfri till mig med glutenfri smördeg.

Tacopaj är verkligen jättegott och superenkelt att göra! Perfekt att äta med guacamole och massa goda grönsaker till. Gott också att äta med gräddfil och tacosås. Ta det du gillar bäst helt enkelt. Så mysigt att duka fram grönsakerna på fat på bordet så får man välja vad man vill ha.

Hoppas du ska gilla receptet! Här hemma är i alla fall Tacopaj ett stående inslag. Mättande, lätt att frysa in i matlådor och bara värma när man är sugen. Så tips är att göra extra mycket så har man till matlådan också.

Jag blir jätteglad om du klickar i den lille tummen längst till vänster under inlägget om du gillar recepten! 

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• SMÅPLOCK & SNITTAR  

• SMÅKAKOR

• POTATISRÄTTER 

• PASTARÄTTER 

• MJUKA KAKOR  

• MIDDAGSTIPS

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

103
1 kommentar
Generic filters

Fler resultat...

Generic filters

Fler resultat...