Innehåller annonslänk genom reklam för KitchenTime
Gokväll!
Här är det kväller och jag kom precis på att vi inte ätit middag. Haha, hur kan det bli så ibland. Vi har alla haft fullt upp så middagen glömdes bort, dessutom åt vi en väldigt sen lunch. Så nu blir det te och macka här på nattkröken känns det som.
Idag var vi och gjorde ärenden på La Canada. Sen blev det en fika på Starbucks. Jag satt mest själv och glodde på folk då Tony satt i teamsmöte under hela fikat. Det är då jag passar på att glo på folk, hur kul sysselsättning? ☺️ Pinsamt bara när man blir påkommen.
Starbucks hade pyntat för fullt. Glömde fota men dom har helt ljuvliga tekoppar. Både med tomtar på men också med deras logga. Blev helt kär! Jag drack kanomillte med havremjölk, testa det nångång, den kombon är så god med en klick honung i.
Idag gjorde jag lite julgodis, testade min nya form. Min trippelnötsform (<klickbar länk). Nej men vilken succé! Jag kommer förmodligen inte behöva göra annan julgodis i år. Haha….
Succé! Hur mycket har inte folk saknat trillingnöten sen den försvann ur Aladdinasken? Nu kan man göra hur många som helst. Det enda du behöver är mjölkchoklad, trillingnötsformen och hasselnötter. Sen är det bara tuta och köra! Uppskattat som tusan!
Nehej, nu blir det smörgås och te här. Sen kolla lite serie tror jag. Tony sitter spikad framför fotbollen mellan Marocko och Frankrike.
Här öööser regnet ned så jag har en dag i köket faktiskt, ska strax ställa mig och laga lunch till familjen. Det blir lite kyckling tror jag, eller något enklare med korv, får se vad jag känner för när jag väl sätter igång?
Till förmiddagsfika gjorde jag dessa busenkla små tomtemössor, du måste testa. Så roligt och göra, köper man färdig kladdkaka och sprutgrädde så tar det typ 2 minuter att svänga ihop. ja
1) Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter på ca 24 cm.
2) Smält smöret och låt svalna något.
3) Rör ihop ägg och socker, du får inte vispa utan bara rör ihop det då det inte får komma in så mycket luft i kakan, vi vill ju ha den kladdig – inte luftig.
4) Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist i det smälta smöret. Häll i smeten i springformen . Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter, den ska fortfarande vara kladdig invändigt. Jag hade min inne i 26 min.
5) Ställ i kylen tills den svalnat helt. Pressa ur rundlar ur kakan. Jag har DET HÄR setet, superbra att trycka ut i alla olika storlekar.
6) Vispa ca 2 dl grädde och spritsa på kakan, skär bort den gröna delen på jordgubbarna och ställ på som en tomteluva. Toppa med en klick grädde som en tofs på tomteluvan.
Gilla gärna recepten genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Idag är det lucia, jag smög upp tidigt och slog på TV:n och SVT: s luciafirande, den är mysigast av alla. Alltid så himla fint. Det har blivit min lilla egna tradition.
I Söndags besökte vi ett underbart café/restaurang här i Marbella (Puerto Banus). Fick många tips om det men glömde som av det. Tills vi i Söndags åkte förbi det, tvärnitade och tog en snabb sväng åt höger. Så glad jag är att vi svängde in, för det var verkligen en upplevelse. Vi fick en sån fin stund där, ville inte att det skulle ta slut. Det ligger i anknytning till en golfklubb och sitter man på uteserveringen så får en magisk vy ut från den. Där satt vi och bara njöt för fulla muggar!
Vi tog in en cheesecake och en osttallrik som vi delade på. Något för alla smaker brukar vi tänka. Det är nästintill förbjudet att ta samma saker för oss för att man ska kunna uppleva så mycket som möjligt. ☺️ Några av ostarna var dessvärre ”gamla strumpor” ostar och dom klarar bara inte jag. När det smakar som det luktar är inte alls min grej. Kanske att det har med mitt extremt hypade luktsinne att göra? Resten var gott som tur var. Cheesecaken var magisk.
Magna Café, lägg på minnet ifall du någon gång besöker Marbella och vill besöka något mysigt och fint ställe. Så härligt där. Kan tänka mig att det är magnifikt en sommarkväll, tänk dig den solnedgången till ett glas vin och en god middag.
Igår morse sparkade jag upp gubben tidigt, det är nämligen någon regnperiod här hos oss just nu så det regnar oavbrutet. I alla fall periodvis, rätt vad det är klarar himlen upp och vi får gassande sol. Men det är väldigt ostabilt, så kan vi väl säga. Så jag sparkade upp Tony och tänkte att vi skulle ut och njuta av soluppgången.
Och vilken soluppgång vi fick, magi….. tanka kraft och energi promenad som jag kallar dom. Betyder allt att få gå ut såhär och gå och se solen väcka världen och sudda ut nattens rädslor och mörker. Soluppgången har alltid varit min räddning när jag haft det som värst med ångesten. Så solen som går upp på morgonen är min medicin….min räddning….min återkomst till den riktiga världen.
Såg min allra första sjöborre, aldrig sett någon i verkligheten. Den här var död men gör det inte väldigt ont att eventuellt trampa på dom?
Igår såg det ut såhär, idag är det regnoväder med vindbyar upp till 70 m/sek. Vi har fått varningar i väderappen. Så idag är det sparsamt med utetid. Dock så hann vi med en promenad innan ovädret drog igång, det var skönt.
RYGGEN
Ja ryggen ja, jag har börjat ta lite längre promenader. Så skönt! Nu har det gått 2 månader och jag känner någon form av förändring, jag kan vara utan värktabletter längre stunder, förr var det var fjärde timme dygnet runt. Har fortfarande gräsligt ont stundtals men det har förändrats till det bättre. Så nu gör jag mina övningar och tar längre promenader på morgnarna, hoppas på en klar förbättring så julen kan bli lite mysig och inte en enda smärthärd.
Så många som längtar efter detta recept. Dessa blev sååå sååå goda, du måste testa! Jag älskar ju verkligen att baka med smördeg, lätt och så enkelt att fixa både förrätter, små aptitretare, tiltugg m.m på samtidigt som du kan göra magiskt goda söta efterrätter också. Här ska jag visa dig de tilltugg jag hade med på min Instagram-LIVE i Fredags. Missa inte att följa mig på Instagram, länk till den hittar du längst ned i detta inlägg.
SMÖRDEGSPUFFAR MED BRIE
1 platta smördeg
100 g brieost
Valfri marmelad (jag hade ananas & mangomarmelad)
Balsamico (jag använde en med apelsinsmak)
Gör såhär:
1) Ta en form, jag använde en pepparkaksform i formen av ett hjärta och stansade ut hjärtan ur smördegen.
2) Lägg 4 st uppepå varandra. (Använder du väldigt tjock smördeg, som frysta smördegsplattorna så är de lite tjockare så då räcker det med 3 uppepå varandra.)
3) Pensla högarna med uppvispat ägg. Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 10-15 min. De ska få ordentligt med färg och bli puffiga.
4) Ta ut, har de puffat för mycket så ta bara en gaffel och pressa till dem lite. Låt svalna en smula.
5) Skär fyrkanter ur brieosten, toppa med det på varje. En klick marmelad och sen ringla över balsamico.
6) Lägg upp på ett fint fat eller en träbricka t ex.
Gilla gärna recepten genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Jag har ju ett jättefint samarbete med Under Your Skin, märket som är helt kemikaliefritt och ekologiskt. Som är det snällaste du kan ge dig själv typ. Ofta får jag frågan hur jag har så blankt och glansigt hår, ja det är ju det här märkets förtjänst. Jag behöver heller inte tvätta håret mer än max 1 gång per vecka, använder aldrig några andra produkter i…. Jo tills nu, för dom har ju släppt lite nyheter som jag nu testat. Wow wow wow! Glöm för tusan inte bort att du får 20% rabatt på ett helt köp med min rabattkod nina20.
Här har vi de nya familjemedlemmarna! Klicka HÄR för att komma till produkterna. ÄLSKAR! Nu är håret bara helt fantastiskt mest hela tiden faktiskt, haha… nej men det är sant. Nu när jag har håroljan så har jag ju saknat den förstår jag, du vet när håret är sådär frissigt och lite trött när man borstat igenom det på morgonen. Nu när det är vinter i Sverige så är just sån här hårolja perfekt för de där torra lite trötta topparna. Kolla nästa bild!
FÖRE/EFTER
En liten pump i handflatan, gnugga ihop händerna och så har du världens bästa olja till dina toppar. Det enda jag har gjort på före/efter bilden är att ha i lite olja. Ser ni? Ja men den är otrolig verkligen. Detta är min lugg, den plattas ofta och det torkar ju ut en hel del, men den här oljan reglerar det direkt. Så bra verkligen!
Inte att förglömma det bästa jag har, mitt detox-kit. (<klickbar länk). Jag berättade ju för er förut att jag var utan dessa när vi hade bott här ett par veckor. Det tog slut och det tog tid innan jag fick det igen. Mitt problem med torr hårbotten kom tillbaka direkt. Avskyr min torra hårbotten, men den är verkligen borta sen jag började använda dessa. Många berättar om sin torra kliande hårbotten och hur de fått hjälp då de börjar med dessa produkter, t.o.m. de med psoriasis i hårbotten har blivit mycket bättre.
Det näst bästa är att håret inte blir fettigt och att jag slipper tvätta det så ofta. Som sagt, max 1 gång per vecka. Det gör ju att håret mår så mycket bättre, och också hårbotten.
Just nu finns det massor med jul-kit(<klickbar länk) på Under Your Skin, alla jul-kit kommer i en presentbox. Kom också ihåg att koden gäller på redan nedsatta varor! Hur bra? Perfekt julklapp till någon du tycker om. ❤️
nina20 ger dig 20% rabatt på ett köp, även på nedsatta varor!
Vi kickar igång denna veckan med veckomatsedel tänkte jag. Det går i raketfart mot jul och det känns ju faktiskt lite härligt känner jag. Och äta bör man så här kommer lite tips på mat du kan laga.
Klämkäckt så det förslår här på bloggen idag. Även om jag har en skitperiod med ryggen, de där McKenzie övningarna har gjort allt ännu värre så nu vet jag inte vilket ben jag ska stå på snart. Det bästa verkar vara att vänta ut skiten, och gå promenader. Typ så.
Hörni, våra gäster från Sverige kom och gjorde dagarna fyllda med guldkant. Så mysigt det var på alla sätt. Milo hade även en kompis på besök vilket gjorde saken ännu roligare!
Vi hann med några härliga promenader på strandpromenaden. Vi tog också med dom till vår ”strand” där vi hämtar kraft och energi. Maria hittade vackra snäckor som hon skulle ta med och ha i glasvas med blockljus. Så ska jag med göra. Så fint!
Tänk dig allt det i denna runda stora Ernst vas, finns HÄR! Hämta lite sand att ha i botten också, kommer bli så fint.
Sista dagen innan de skulle åka hem besökte vi då äntligen Ronda, vi har pratat om det i en hel evighet. Så gissa om vi var laddade? Vägen dit är en historia för sig alltså. Haha…. Vägen till Ronda innehåller 138 svängar. Det är serpentinvägarnas serpentinvägar, men på ett riktigt häftigt sätt. Wow säger jag bara! Vyn är magisk och det är som att kasta sig in i en ”Sagan om ringen” värld på något sätt. Man blir paff! Och jag är så glad att jag fått uppleva det, när man googlar på sevärdheter i Spanien så kommer alltid Ronda upp som något av det mest magnifika att uppleva, jag kan inte annat än hålla med.
Vi parkerade i ett parkeringsgarage. Det var helgdag just denna dag så inte så mycket öppet men vägen till det magnifika sevärdheterna var helt ok.
Det var sagolikt, magnifikt, otroligt och helt spektakulärt. Det finns knappt ord, jag blev helt tagen. Så fantastiskt på alla sätt, har du möjlighet nångång så besök för bövelen Ronda.
Ronda även kallat vinet stad. Eller hemstaden av tjurfäktning. Grundades av Julius Caesar och är Spaniens äldsta stad. Den spektakulära bron invigdes 1793 och förenar den äldsta delen av staden med den nya. Utsikten från bron över ravinen ”El Tajo” är obeskrivligt vacker och man kan också gå till bottenvåningen för att liksom se bron inifrån. Har man kraft i benen och orkar så kan man gå till en utsiktsplats som tillåter dig se bron i dess allra bästa vy. Ronda bjuder på massa mer sevärdheter som vi inte hann med, men dit kommer vi garanterat att återvända.
Rondas absolut bästa utsikt bjöd denna Don Miguel restaurang på, men dessvärre helt bedrövlig mat. Jag kunde faktiskt inte ens äta upp. Sån otrolig besvikelse verkligen. Så synd med tanke på att denna restaurang säkerligen besöks av en uppsjö av turister varje år. Läste i efterhand på Tripadvisor och skulle kanske gjort det innan, för alla har samma upplevelse. Dessutom kom det en brödkorg till bordet utan smör och utan olivolja direkt när vi satte oss, den stod också på notan. Hm… så nej, välj en annan restaurang, eller ta bara ett glas eller en kaffe för vyns skull.
Tack fina Maria med familj för underbara dagar. Detta kommer jag leva på länge!
Nu ska jag svälja lite värktabletter, vänta tills dom kickar in och sen gå upp och baka lite. Idag ska jag till frissan också, håll tummarna för att min rygg pallar. Jag får ta lite pauser annars.
Är det Fredagsmys så är det! Haha…. Ganska så bra bild han fick till den där Tony. Vi var till svenskabutiken och handlade tidigare. Hade en LIVE mellan 17-18 idag och där berättade jag om att jag ska testa baka lite roligt med smördeg och detta. Ska bli spännande, men nu orkar jag inte så det får bli imorgon.
Har sååå mycket och berätta för dig, men nu ska jag ta lite fredagskväll här men imorgon kommer det flera inlägg om allt.
Ja men oj vilken märklig natt det blev. Milo har sträckt sig konstigt i skuldran i bak och vaknade mitt i natten av att han hade jätteont. Kunde inte sova ens. Så jag tackar för det tunga artilleriet jag har här hemma med min katastrof till rygg. Ipren, världens i särklass bästa tigerbalsam som masserades in på skuldran ordentligt och länge och sen på med värmedynan. Det tog faktiskt inte lång stund förrän han sov. Så skönt när värsta smärtan släpper, det vet jag allt om. Men det var nog en rätt kul syn, jag med min rygg som är allt annat än rörlig, helst inte efter några timmar sömn, mrs Stel i ryggen liksom. Stod på alla 4 på golvet för han la sig på golvet på en madrass i vårt rum, masserade samtidigt som jag sa: ”aj, oj,Piuh, vänta, aj” hahaha….. och där låg Milo och bara: ”aj, aj oj, aj…..” och klockan är liksom mitt i natten. Aja, så skönt att han blev hjälpt och kunde somna.
Det är det här tigerbalsamet jag pratar om. Jag har nästan alltid kört med den vita, den som heter soft, men här i Spanien hittade inte jag det och köpte detta istället. Wow säger jag bara, det har verkligen hjälpt när jag haft som jobbigast. Det sätter igång blodcirkulationen och tro det eller ej, smärtlindrar. Det här är det värdefullaste jag har, ja näst efter värktabletterna då.
Det galna är att det använts i över 5000 år i Asien, alltså samma formula. Effekterna av verkningsämnena i står liksom skrivet i handböcker för läkemedel från början av 1900 talet. Den kallas för den heta varianten av tigerbalsam, och det är det jag bara älskar. Du kan köpa det HÄR. Kan verkligen rekommendera till dig som får träningsvärk, har en ond rygg eller annan plats på kroppen, funkar fint vid förkylning också, jag brukar smörja in näsan lite och det funkar finfint det med.
Just nu bjuder Marbella på finväder. Jag ska alldeles strax klä på mig och ge mig ut på promenad. Så himla skönt när solen är här igen. Vi har haft några riktigt ostadiga dagar så nu känns det fint att gå ut och få sol på nosen igen. Gästerna har inte vaknat än men tänkte ta med mig dom också.
Tony sitter i möten hela förmiddagen. Ett stort projekt som ska avslutas nu så det kommer ta lång tid, så skönt för honom vet jag. Ett stort projekt tar mycket energi så jag är glad för hans skull.
Köpte en ny sminkpalette igår och den ska jag nog sätta tänderna i senare idag efter jag duschat och gjort mig i ordning. Den här tanten behöver lite färg. 45 ögonskuggor i samma palette så det kommer säkert bli lite svårt att välja. ☺️
Idag ska vi njuta av sista dagen med gästerna. Dom åker hem tidigt tidigt imorgon bitti. Så trist, men jag lever så mycket på tiden vi fått ihop här i Marbella hos oss. Så värdefullt när ens bästa vän kommer och hälsar på.
Innehåller annonslänkar genom reklam för KitchenTime och Ellos
Enkelt tilltuggstips
Det här tilltuggstipset kan vara det enklaste i mannaminne, dessutom är det löjligt gott. Perfekt på glöggminglet eller varför bara inte till TV:n på kvällen. Älskar själv sånt som går snabbt att svänga ihop. Snabbt ska det gå och gott ska det vara, helst när man bara känner sig lite sugen på något.
ENKLA GURKSNITTAR
1 gurka
1 dl färskost Philadelphiaost
1 dl mjukost bacon (du kan välja någon annan favorit också som passar med skinka)
200 g rökt skinka
Salt & peppar
Gör såhär:
1) Ta en potatisskalare och dra längs hela gurkan så du får långa tunna skivor. Lägg dem på en skärbräda bredvid varandra, lägg dem lite omlott. Pressa lätt över med hushållspapper.
2) Blanda färskost, mjukost och strimlad rökt skinka. Salta och peppra. Bred sedan på hela röran uppepå gurkskivorna. Strimla på nästan all skinka, spar lite till toppingen. Snurra sedan ihop rullen och skär ur ca 2,5-3 cm breda rullar. Toppa med lite strimlad skinka.
Här följer lite andra mysiga tips apropå glöggmingel. Jag älskar ju glöggmingel själv och bara älskar att frossa i såna tips själv.
Alla recept ovan hittar du HÄR. Mycket gott som brieost med saltrostade solrosfrön, snittar med laxröra, mjuk pepparkakasnittar, hemkokt perfekt kola och supergoda ostkuber med en kryddblandning som blev så god.
Här nedan hittar du även lite inspiration till glöggminglet när det kommer till lull-lull som jag kallar det. Hur mysigt att få bulla upp med lite nya glöggkannor, koppar, ljusstakar, brickor och mys?
Den här glöggkolven (<klickbar länk) köpte jag förra året men hann inte använda den alls. Nu hade ”Mellan” bullat upp med lite glöggmys därhemma och OJ vad jag saknar mina grejer där hemma känner jag. Titta så himla fin den var?
Tillhörande superfina glöggmuggar (<klickbar länk) till som matchar kolven. Dom kommer i 4-pack och har ett jättebra pris nu.
Kolla in Ernst nya glöggkanna (<klickbar länk) då? Nej men hur fin? Jag blev i alla fall heeeeelt kär!
Finns svart glöggkanna (<klickbar länk) också med koppar som hör till! Såå såå fina, den där Ernst han kan han. Alltid så himla fina saker tycker jag.
Såååå härlig träbricka (<klickbar länk) att servera snittar på eller varför inte de goda ostarna. ÄLSK!
Älskar dessa enkla ljusstakar (<klickbar länk) också! Har man fler så blir det ännu finare, så fint med olika höjder på det här viset.
Blev helt kär i dessa Ostknivar (<klickbar länk) också! Så galet fina och lyxiga ju, så himla snyggt att ställa fram tillsammans med ostfatet ju.
Ja det var lite glöggmingeltips till dig! Hoppas du får mysa rejält nu under hela December, det ska jag försöka göra.
Kram Nina
Gilla gärna recepten genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR