Innehåller annonslänkar

Påsktips – dukning och ätbart

För mig är påsken vårens högtid. Den högtiden då vi välkomnar våren. Då brukar grillen redan ha åkt fram hemma hos oss och i den mån det går så fikar och äter vi gärna ute. I år är påsken i slutet av mars, har vi tur får vi lite härliga lite varmare dagar där i krokarna. Jag har min äldsta sons födelsedag att alltid jämföra med, han fyller den 23:e mars. Ibland snöar det, ibland är det fågelkvitter och varma vårtemperaturer. Alltid lika spännande! ☺️ Tänkte jag skulle tipsa dig om lite härlig inspo till våren och framförallt påsken. Nu åker vi!


Söt kopp med hare (<klicka)

Hur söta koppar? Gulligt att duka fram fika med kaffekoppar som dessa. Blev helt kär, tyckte dom var så himla gulliga.

Tips på härlig påsktårta till fikat: CITRON & KOKOSTÅRTA


Gult blomfat (<klicka) // Servettringar (<klicka)

Så gulliga fat att servera en kaka på t ex, den är 25 cm så en liten mindre kaka skulle vara så vacker på detta fat.

Denna påskiga kaka skulle passa perfekt: PÅSKIG SOCKERKAKA


Havsgrönt fat (<klicka)

Kolla så vackert fat! Denna är verkligen så himla fin, älskar färgen. Servera antingen på kakor på den eller varför inte lite goda tilltugg eller ägghalvor.

Tips på gott att servera på fatet som passar i påsk:


Nonstop cookies

Dumle & Noblessekakor

Kolafluffar

Västerbottenkrustader

Västerbottensmuffins med skagen

Söt kanin (<klicka)

Så himla söta kaniner alltså! Sån här påskpynt faller helt klart mig i smaken. Sött och påskigt men passar ändå inredningen på ett snyggt sätt!


Sött kakfat med kant (<klicka)

Men iiiiiiih, hur gulligt? Så oerhört sött fat och jag bara älskar färgerna, så fint till påsken ju! Muffinsen uppepå var ju bara helt bedårande. Jag har påskiga muffins också som skulle passa perfekt.


Morotskakemuffins (klicka för recept & tillvägagångssätt)

Tårtfat (<klicka för produkt)

Tårtfatet passar ypperligt till kakfatet, så fint att ställa fram tillsammans. En himla gullig tårta på fatet också. Jag har några tårtor som passar till påsk ifall du skulle vilja festa till det på påskbordet.

Tårtor till påsk:

Rulltårtstårta

Smördegstårta

Wienerbrödstårta med magisk fyllning

Underbara 5 minuters tårtan


Kolla dessa 2 också:

Påskiga Kladdkaketårtan

Citrontårta

Apropå kakor förresten, i helgen har NordicNest 10-50% rabatt på nästan allt så planerar du att handla tex till dukningen i påsk så passa på. Själv så beställde jag sååå söta rosa servetter och assietter från rörstands serie Swedish Grace i färgen äng. En så härlig grön färg. Så fint till våren och sommarens dukningar. Jag har vita Rörstrand tallrikar som vanlig mattallrik, sen kan man variera assietterna till dukningen.HÄR hittar du Swedish Grace produkter. Finns så mycket fint, en väldigt klassisk fin serie tycker jag. Kolla bara dukningen här ovan, en liten ranunkel i tallriken var ju bara så fint!HÄR (<klicka) är servetterna som jag beställde, linne servetter i en jättefin rosa färg. Så här hemma kommer det bli en färgglad dukning i påsk. ☺️🐣


Sockerkaksform med 4 kakor

Den här härligheten kommer också landa här hemma. Jag älskar Nordic Wares bakformar, den här har alltså 4 i 1, små sockerkaksformar som jag tänkte dekorera sådär härligt fint och påskigt till påskens buffé!

Inspiration på gott att äta till påsk:Lyxig Västerbottenpaj med västkusttopping

Räk & Äggtårta

Räkbakelser

Skagentårta

Godaste revbensspjällen

Snittar med godaste laxröran

Sillkrans

Lyxdipp med laxröra

Ja det var det, här har du en hel del påsktips, en månad går fort hörni, det vet vi av erfarenhet. Snart är februari slut.

Kram Nina

14
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Smördegskrans

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x