Sitter här i långkallingar och laddar för att hoppa in i duschen. Idag är det hårtvätt och hela konkarongen. Haha…. låter som man ska tvagas inför jul typ. 😀
Igår visade jag min kappa på min Instastory och blev helt ner dm:ad av folk som ville veta var den var ifrån. Älskar den verkligen själv, jag tog en större storlek för att få den riktigt sådär oversized. HÄR hittar du den.
Bilder från min morgonpromenad. Idag var det så sjukt segt att komma iväg. Jag kan känna att de dagarna som det är riktigt segt att komma iväg och man ändå gör det, ja då ska man klappa sig själv på axeln lite extra mycket. Det är ingen match när man studsar upp och ger sig iväg och knatar 8 km i högt tempo och det känns bra hela vägen. Det är när det är segt som klister att ta sig ut och man ändå gör det som är en bragd tammetusan!
Godmorgon eller god förmiddag kanske man säger såhär dags? 😅
Tack! Tack för alla tips om skor, nu ska jag ta tag i alla tips jag fick och undersöka saken lite närmare. Många tipsade om IceBugs, såna har jag redan men jag känner att det inte är riktigt såna jag menar, dom är varma men inte så varma som jag är ute efter. Icebugsen har jag när jag är ute och promenerar och så är dom ju klockrena, älskar dom!
I första hand letar jag efter skor som man kan ha i pulkabacken och i fjällen, när det är riktigt kallt t ex eller man ska stå ute länge i snön. Dom ska palla mycket för jag är en frusen jäkel alltså, hatar dessutom att frysa. Jag svettas hellre än fryser 1000 ggr om. 😅
I morse gav jag mig iväg på en promenad, tänkte att jag skulle gå extra länge och det blev faktiskt 1 timme och 10 minuter idag. Så skön känsla efteråt, skönaste är när man börjar närma sig hemma och man vet att snart är jag inne i stugvärmen och får äta frukost.
Dagens frukost blev en stor smoothie med banan och blåbär. Sen brassade jag i ordning ett stort glas med färskpressad apelsin och clementinjuice. Ämen jag svimmar så gott det är! Jag kör ju med mina ekologiska citrusfrukter från Portugal, smaken är bara helt fantastiskt. Som Portugal i ett litet glas liksom.
Apropå Portugal eller kanske Spanien först och främst. Vet ni vad gör? Jo jag försöker ta upp det här med spanska igen. Läste ju spanska i skolan men har glömt bort mycket, kanske att jag klarar mig som turist typ. Men nu ska jag ta det ett steg längre och försöka lära mig. Det är perfekt också då Milo läser Spanska i skolan. Då hjälps vi åt på något vis. Jag resonerar som att varför inte lära sig språk när man har all möjlighet i världen att göra det? Va? Vilken ynnest? Lär jag mig spanska så kan jag 4 språk, frågan är vad man ska ta för språk sen? Franska kanske? Så vackert men verkar svårt.
Hepp! Dags att fortsätta med dagen, jobbade några timmar i morse när jag vaknade så tidigt och nu efter promme och frukost fortsätter jag. Ska åka och handla sen också, har några recept som jag ska göra idag. Ja om jag hinner fler än en, jag har mycket att stå i just nu. Bokens alla recept ska in bl a så ja, jag har att göra. Ikväll vill jag äta tacos, helt knasigt men jag älskar att äta helgmat på måndagar. Det sätter guldkant på dagen.
Nu har vi just kommit hem efter en dag i pulkabacken. Alltså snön kom verkligen lägligt. Så kul för ungarna och kunna åka pulka och vara ute och lufsa i snön. Blir helt annat med vinter som var snö. Vi bor ju lite halvilla till kan man säga när det kommer till vintrarna, det är typ tur in vi får snö som blir kvar en längre period känns det som.
Milo åkte med kompis Neo så honom såg vi knappt till, så skönt att komma ut och vara ute i några timmar. Måste dock köpa moonboots. Jag HATAR och frysa om fötterna, ändå tycker jag att jag har världens bästa vinterskor från Tretorn men inte fasen hjälper det. Har du tips på bra vinterskor som man inte fryser om fötterna i och som är lite snygga så får du gärna tipsa mig!
Dessa är det jag menar. Superfluff inuti så dom är varma, men inte tillräckligt! Är det moonboots man ska ha, såg några jättesnygga!
Dessa borde ju ändå vara varma? Som sagt, har ni tips så kom gärna med dom.
Nu ska jag börja förbereda mat här hemma. Vi hörs sen igen!
Ja här startar man dagen med att hasa omkring i myskläder som vanligt. Ska försöka komma iväg på min dagliga promenad, efter det blir det nog ett varmt skönt bad och sen kanske mysbralla för hela slanten igen. Jag antar att jag inte är ensam om det bland oss som jobbar hemifrån?
Älskar detta set med mysbyxa och tröja. Faktiskt så jag känner mig lite mer ”vanligt klädd” och lite fräschare när jag har dessa på mig. Bättre än de håliga och slitna kanske med gigantiska knän på. 😅
Nu lite bilder hemifrån.
Det blev ett litet IKEA-hack av det hela. Tyckte lamporna blev jättefina och passar perfekt till våra lampor som hänger ovanför matbordet. Jag satte ihop denna lampfot med denna skärm.
Så svårt att fota men dessa lampfötter är formade som kvinnokroppar. Åh jag älskar dom! 🥰 Nu ska jag bara beställa ljuslyktor som ska hänga i fönstren också. Sen har vi väl löst problemet med de stora maffiga julstjärnorna som försvann. För visst blir det väl tomt? Här hemma blev det jättetomt men jobbar på att få till myset ändå. Ljusslingor gör ett jättebra jobb där faktiskt.
Hepp, dags att ta tag i morgonbestyren. Vi hörs sen igen!
Hoppas allt är bra med dig. Jag hann inte in här igår, dela så jobbade jag med boken och sen hade jag en del ärenden som behövde fixas. Idag tar vi nya tag och får liv i min kära blogg igen.
Igår startade vi dagen med en kall promenad, visserligen var det bara minus 4 grader men tillräckligt för att få munnen och bli sådär konstigt och stel när man försökte prata. En timmas promenad och man känner sig som en ny människa. Mina ICEBUGS fungerar klockrent, känns som man är ute och går med ett par traktorer på fötterna. Man kommer fram överallt, vare sig det är isgator eller hala snöpartier så traskar man fram som om inget hänt. Kan vara det bästa jag köpt i skoväg, snacka om investering alltså. Bästa investeringen för att slippa blåmärken, onda rumpor & ryggar och kanske t.o.m ledbandsskador och benbrott.
Igår kväll var stora pojkarna hemma och vi hade julgransplundring. Nu är julen nedplockad här hemma, har fått upp lite nya lampor och krukor i fönstrena som jag tänkte visa sen när jag fått ordning på allt. Det blev väldigt tomt efter julgranen men resten har jag nog fått någorlunda ordning på så det inte känns så tomt. Nu vill man fixa och dona med inredningen här hemma kan jag lova. Man blir pepp av att städa ut julen, det är en sak som är säker.
Dagens lunch blev en väldigt god pastarätt, sååå enkel att svänga ihop och så smaskig. Den här pastarätten heter ”One pot pasta”. Det är just det som det heter, allt i en gryta. Så smidigt och så snabbt gjort! Jag gjorde extra mycket så jag kan ha lite matlådor i frysen. Perfekt när hungriga ungar dyker upp eller när man inte orkar laga mat, det är helt klart tjusningen med matlådor.

ONE POT PASTA, 4 port
250 g cocktailtomater
3 msk tomatpure
2 vitlöksklyftor
300 g kidneybönor
1/2 tsk chiliflakes
3 dl grädde
4 1/2 dl vatten
1/2 msk Salt
3 krm svartpeppar
1 citron
1 dl parmesan
300 g pasta
Gör såhär:
1) Dela alla cocktailtomater i små bitar. Häll i olivolja i en stor gryta. Ha i tomater och tomatpure. Pressa över vitlöksklyftorna och salta & peppra lite. Låt puttra runt under omrörning i ca 5 minuter.
2) Häll i kidneybönor, chiliflakes, grädde, pasta, vatten, salt & peppar. Låt puttra på medelvärme under lock så länge som pastan kräver för att den ska vara färdigkokt.
3) Ta av från värmen, finriv hela citronens skal ned i pastan. Riv också i parmesan, riv lite extra att dekorera pastan med. Så gott så gott!
Tips: Ha i bitar av färdiggrillad kyckling i pastan, ha i det samtidigt som citron och parmesan.
Ps: Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat. 🙏🏻❤️
Ja men dåså, då är allvaret igång då. Det var en trött pojke i familjen som hasade sig till skolan i morse, nästan så jag tyckte lite synd om honom. Mest för att man själv minns hur den där första dagen kändes efter lång ledighet. Kul med kompisar men det där eviga pluggandet, det var verkligen inte alls min grej. Jag var aldrig särskilt förtjust i pluggandet och slutade ju efter gymnasiet även om tanken från början var att jag skulle fortsätta plugga till socionom. Vet inte vad jag tänkte? Tur att man får ändra sig säger jag, hade aldrig pallat. 😅
Här hemma slåss julen med vårkänslan. Haha…. närå, men tulpisar på bordet och julgranar i bakgrunden är liksom 2 världar. Idag började jag i alla fall att plocka ned julen, det kändes rätt nu när vardag med skola och jobb drog igång. Dock så har jag dammsugit nätet på lampor och nya krukor. Nu måste julbelysning ersättas med lampor och ljusslingor och fräscha blommor känner jag. Känner mig lite taggad. Härligt att det kommer naturligt det där med att plocka bort julen så man inte blir ledsen av det, är man en högkänslig person så kan det vara jobbigt att göra en sån sak som att plocka bort julen, men nu känns det ok. Härligt!
Idag skiner solen här. Det är ett vintrigt härligt landskap och snön gjorde så himla mycket med vår värld. Måtte den stanna ett tag nu så det känns ljusare.
Har ni plockat bort julen? Imorgon är det tjugondedag jul och då ska vi ha julgransplundring här hemma. Det blir god mat och lite mys, ser fram emot det, en perfekt lillelördag! ❤️
Åh hörni, vårnyheter börjar så smått att trilla in lite här och där. Just nu känns ju allt sånt så galet långt borta jag veeeeet, men ett tu tre så står vi där och bara…. nu är det 10 grader varmt och jag tänker ta fram utemöblerna vad någon än säger! Sen köper man de där pelargonerna alldeles för tidigt och så kommer en frostnatt och slätar dom utefter krukan så de ser ut som en slemmig snigel som brett ut sig. Händer i alla fall alltid mig! 😂
Kolla bara in de här pastelliga tonerna på kanske världens härligaste tröja! Vill ha! Älskar knytningen i mudden, älskar ärmarna, älskar materialet!
Jag älskar själv ”Get the look” reportage i blanka tidningar. Tänk när jag får sitta och bläddra i en blank tidning med en god kopp kaffe och en bit mörk choklad. Vardagslyx skulle jag säga.
Varje gång sitter jag och tänker hur jag ska byta stil och våga mer. Varje gång. Det härliga är ändå att nu när jag börjar bli lite äldre så kommer det där vågandet lite som ett brev på posten. Jag tror att det handlar om att man inte orkar bry sig längre. Man kanske har gjort det sen man var 7 år liksom, brytt sig om vad andra tycker och tänker så när man klivit över 45 års strecket så börjar man känna ”nämen vafasen, nu räcker det väl ändå va?” Nu har jag brytt mig och låtit mig styras av andras tankar, tycken och trender i nästan 40 år…. räcker inte det? Nu är det dags att hitta sin egen stil, ta på sig det man själv känner är sådär ”wow – fifasen så härligt!” Såna kläder ska man bära varje dag! Snacka om att känna lycka.
Här bjuder jag på lite härlig inspiration. Älskar allt! Trendigt ja, den här gången fastnade jag för trenden. Sååååå galet snyggt!
Ja, vi får längta efter våren några månader till. Men den är på väg, det är ett som är säkert. Först får vi njuta av lite vinter. Här trillade snön ner igår så nu är det riktig vinterkänsla. Härligt det med ju. Äntligen lite snö!
Måndag, idag börjar Tony jobba på som vanligt, han har jobbat en del redan men det är inte så många som varit tillbaka så det har såklart varit svårt att nå kunder osv. Men fr o m idag så är allt som vanligt igen. Eller som vanligt, nu tog jag i från tårna men ni fattar. Milo börjar skolan imorgon så idag är sista dagen med ledighet för hans del. Dessa tre veckor gick i rasande tempo måste jag säga. Kändes som en evighets ledighet när det drog igång men tre veckors ledighet utan måsten går fort.
Jag laddar för att hitta tillbaka till härliga grönsaker och rotfrukter. Allt det här härliga ligger på vårt golv i uterummet och håller sig svalt. Med julen försvann det självklara med frukt och grönt för mig, glömde liksom av grönsakerna på något vis och det känner jag måste tillbaka. Jag mår så braaaa när jag äter massor av frukt och grönt. Magen funkar klockrent och man känner hur man får energi och kraft.
Vill snabbt tipsa dig (inget samarbete, fick tipset av en kompis på FB som beställt där), dessa grönsaker är ekologiska och direkt från respektive bonde. Jag har köpt därifrån 2 ggr och blivit så nöjd. Man får dock räkna med någon möglig apelsin osv men det är ekologiskt, det ska man komma ihåg. Supernöjd är jag, allt är så gott! Avokadosarna smakade magiskt, beställde 4 kilo sist. Haha, måste äta massor nu.
Så när man beställer därifrån så skördas t ex apelsinerna efter du gjort beställningen. Sen tar det en vecka så har du det hos dig, utanför dörren. Hur bra?! Kan säga att apelsinerna som är från Portugal smakar så som apelsiner ska smaka. Jag har gjort litervis med färskpressad juice på apelsiner, clementiner och blodapelsin. Sååå gott! Kan bälga i mig en liter per dag.
Freshland heter det, lägger in en länk HÄR om du också är intresserad.
Igår blev det en liten mysig lördagsmiddag. Ibland är det härligt att lägga ned lite tid och energi på matlagning och göra sig till lite extra för att det är helg. Sen ibland orkar man inte ett skit och käkar en tallrik med yoghurt och flingor istället. Haha… härligt med högt och lågt, det är ju så livet ser ut.
Jag dukade mysigt och så tände jag ljus överallt och gjorde mig till sådär riktigt ordentligt. Älskar mys!
Jag gjorde ett tilltugg som blev så herrans gott alltså. Det här bara måste du testa. Suuuuperenkelt att svänga ihop dessutom.
Såhär gjorde jag: Köpte en platta smördeg, detta är en glutenfri smördeg som finns på rulle. Den är rund. Det finns icke glutenfria också såklart men dom jag köpt är inte runda. Om du köper en platta så kan du ju alltid forma den rund med en pizzaslizer, blir lite trevliga bitar då.
Som sagt, sedan körde jag med pizzaslizer och delade upp smördegsplattan som på bilden. Sen en Brieost som jag skar bitar ur och la på, efter det på med aprikosmarmelad och sedan in i ugnen på 200 grader i ca 20 min. Mot slutet täckte jag den med folie så inte osten skulle bli för mörk.
Jag blev så sugen på att laga något köttigt gott till varmrätt. Hittade oxfilé till bra pris på Coop så då köpte jag det. Tänkte att jag ville göra någon god gryta. Viktigt att tänka på när man jobbar med den här typen av kött är att inte tillaga köttet för mycket. Den här grytan blev verkligen maaaaaagisk! Åh, har en bit oxfilé kvar och måste nog göra mer av den här grytan. Sååå sååå gott verkligen. Blev inga bra bilder då jag knäppte av ett par med mobilen men som sagt, jag ska göra det igen snart, då tar jag bättre bilder.
Oxfilegryta, 5-6 port
500 g oxfilé
2 pärlökar (väldigt gott i gryta, funkar dock med vanlig lök, men ta bara 1 då)
1 röd paprika
3 vitlöksklyftor
4 msk oxfond
4 msk kalvfond
3 tsk kinesiska soja
2 dl vatten
4 msk balsamvinäger
1 1/2 dl rödvin
4 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1/2 burk syltlök (ca 200 g)
Salt & peppar
Gör såhär:
1) Börja med att tjoffa upp löken och paprikan i mindre bitar och stek dessa mjuka i lite smör i en stekpanna. Pressa i vitlöksklyftorna och låt de steka med en stund.
2) När grönsakerna mjuknat häll i all fond och soja, ha i vattnet och krydda. Låt detta sedan puttra i ca 5 min.
3) Häll i vinet och låt puttra ytterligare 5 minuter. Häll i grädde, creme fraiche syltlöken och låt småputtra i ca 10 min, rör om då och då.
4) Under tiden som grytan småputtrar fixar du köttet. Gör rent det, dela sedan köttet i strimlor. Jag skivade först köttet i ca 2 cm tjocka skivor, sedan delade jag skivorna på mitten.
5) Stek sedan köttet på hög värme i ca 45 sek- 1 min på varje sida, ta av från värmen och lägg i en skål. När det är ca 3-4 min kvar på grytan att puttra lägger du i köttet och låter det puttra med. Smaka av med salt och peppar. Sedan är det klart! Vi åt det med ris och det var såååå gott.
Till efterrätt blev det Daim Pannacotta. Den Daimen som är mint. Den är såååå god! Alldeles krämig och len och smaken var verkligen perfekt.
Daimpannacotta, 4 port
5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
2 dubbeldaim mint
2 gelatinblad
Garnering:
1 dubbeldaim mint
Färska blåbär
Gör såhär:
1) Lägg gelatinbladen i kallt vatten i en skål, se till att vattnet täcker hela. Låt dem ligga där i minst 5 min.
2) Hacka all Daim, men kom ihåg att spara en av dem till garnering.
3) Koka upp grädde och vaniljsocker under omrörning. Ta av kastrullen från värmen. Pressa ur vattnet ur gelatinbladen och låt dem smälta med i grädden. Ha också i daimen och låt den smälta helt i grädden. Rör om tills det är helt smält.
4) Häll upp i glas och ställ kallt i minst 4 timmar. Garnera med Daim och blåbär.
Såååå god middag!
Hepp nu ska jag jobba vidare, jag håller på och skriver recept till min bakbok. I år är året då den kommer ut, jippppiiiii!