Mysmorgon

Innehåller annonslänkar för Cellbes

Morning raringar!

Hoppas allt är bra med er och att ni haft en mysig helg hittills. Jag smög upp tidigt här och tände en massa ljus och satt på en kopp te som jag sen mös med i soffan. Ni skulle se min te-låda?! Alltså jag vet inte hur många olika tesorter jag har alltså, det är helt sjukt. Men jag älskar te, te med honung är godast, jag kan dricka utan men det är ungefär en biljard gånger godare med honung i. Dricker du te? Vilken är din favorit i så fall?

te

Jag är inne på grönt te just nu. Visste du att grönt te baseras på samma blad som svart te men det oxideras inte. Detta gör att grönt te smakar annorlunda och behåller sin näring och positiva egenskaper. Dock så ska man dricka bra sorter, helst ekologiskt då det kan finnas gifter i de konventionella. Jag har inte varit så noga med det men ska bli det helt klart nu när jag fick veta det. (Gjorde en snabb googling). Ska också variera, dricka både svart, vitt och rött te. Älskar ju alla sorter och skåpet är fyllt av dem alla. Mums! 😋🙌🏻🤩

IMG_4538

IMG_4534

(Sorry för skitigaste spegeln ever…. någon måste verkligen skvätt ned den fullständigt.) Hur ljuvlig morgonrock (<länk) har inte jag? Rooooooosa och alldeles underbar! Den finns i 3 olika färger, är i en sån ljuvlig mjuk velour. Känns som bomull på kroppen. Älskar att den har sidfickor så man får plats med mobilen. Haha…. Mjukisbyxorna (<länk) som jag har på mig under är de ljuvligaste. Jag har 2 gråa och 2 svarta och älskar att sova i dem. Spänner ingenstans och är sådär tunna och sköna!

Just nu har Cellbes ett erbjudande som ser ut såhär:

Ange kod 2028 i kassan så får du rabatten!

IMG_4541 IMG_4540

IMG_4544

Har ju glömt att visa veckans fredagsbukett för er. Hur fin? Jag gör gladeligen lite reklam för Elliots kompis på Flora här i småstaden för hon är verkligen en fena på att sätta ihop helt otroliga buketter. Hon får helt fria händer och de två jag nu haft här hemma har varit magiskt fina. Sådär så man inte ens visste att man gillade dem. Kolla bara blandningen i denna, ranunkler och solrosor med vanliga rosor om vartannat och så allt grönt! Så fint! Hoppas få njuta länge av den här. Är så imponerad av den unga tjejen som varit så vågad att ta över en blomaffär, det är ingen lek att driva eget företag och allt jobb det innebär. Ja jag är så imponerad. Så modig!

Nähepp, jag ska faktiskt ta och klä på mig lite nu och bege mig ut på en promenad. Det ser ut att spricka upp här nu så solen kanske ska lysa på oss idag. Åh! Måste ut och njuta och försöka fånga de få strålar man får såhär års. De har inte varit många… men hörni, vi är på väg åt rätt håll och det blir ljusare och ljusare nu. Älskar det! Älskar ljuset som återvänder till oss nu.

Vi hörs senare!

Kram Nina

38
3 kommentarer

Hårtips

Innehåller reklam genom annonslänkar för NordicFeel

Idag på dagen körde jag en sån hårvårdarstund i duschen. Jag har ju äntligen lärt mig att inte tvätta håret så ofta. Från att ha tvättat det nästintill varje dag till att tvätta det 1-2 ggr per vecka. Tränar jag så måste jag tvätta det oftare, men jag försöker faktiskt att ”fake-tvätta” det då. När man bara sköljer igenom med vatten och har på lite balsam i längderna. Det funkar utmärkt om man vill spara lite på håret!

Jag har ju vigt mitt hårliv åt att ”laga” mitt hår sen det blev förstört i December för 2 år sen. Nu äntligen är allt det blekta förstörda borta och mitt hår kan börja växa igen. Jag har extensions i då jag själv har så tunna hårstrån och måste typ tvätta det jämt om jag inte skulle ha extensions i. Det hjälper mig att inte tvätta det så ofta då.

Sen är det himla bra med bra produkter. Ger man håret bästa förutsättningar så ger det dig ett fint glans tillbaka. 😀

Schampo (20% rabatt) // Balsam (20% rabatt) // Inpackning (20% rabatt)

Jag varvar Bobbys schampo och balsam med dessa från Maria Nila. Jag älskar dessa här ovan! Jag är lite konstig men kör 3 olika sorter från samma märke för olika effekt. Schampot rengör håret på djupet men ger ändå mjukhet. Ger fukt och reducerar frizz. Doften är magisk verkligen!

Balsamet är antiinflammatoriskt och hårväxtstimulerande. Förebygger hårbottensproblem och innehåller produkter som motverkar håravfall. Dofter galet gott!

Hårmasken behandlar skadat, torrt och kemiskt behandlat hår. Återfuktar, ger näring och gör det silkesmjukt.

Maria Nila är ett svenskt cruelty fritt och veganskt märke. Så himla bra och som sagt, doftar sååå gott!

Hårspray (25% rabatt)

Här är min hårspray som jag absolut inte kan vara utan. Ger superstadga, stänger ute fukt (just det älskar jag), ger glans. Det är lätt att borsta ur och så motarbetar det frizz. Tony brukar susa förbi och grabba tag i min hårspray och då blir jag förbannad på riktigt. Ingen i min familj rör min spray. Haha…. 😂😂😂

Jaha, det var lite tips på hårprodukter till lite bättre priser.

Kram Nina

41
2 kommentarer

Dubbelmarinerad fläskfilé

Oj oj, sen igår har jag förberett ett kött som vi ska äta ikväll. Jag kan lova dig att det helt klart varit värt all den tid det tagit, för jag säger bara wow så gott detta blev. Jag som inte äter så mycket kött kommer absolut inte att kunna motstå denna rätt. Jag ska servera den i en matig sallad. Man kan också servera den med olika potatisrätter, inget är liksom fel. Den ska ätas kall så då passar den fint i en sallad också.

IMG_4508

IMG_4507

IMG_4512

IMG_4507

DUBBELMARINERAD FLÄSKFILÉ

Marinad 1

2 pressade vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
1 dl vatten
1 dl olivolja
1 msk frysta örter (köpes i frysdisken på ICA

Marinad 2

1 stor pressad vitlöksklyfta
3 msk japansk soja
3 msk balsamvinäger
0,75 dl olivolja
1 msk frysta örter
salt och svartpeppar

Gör såhär:

1) Gör rent fläskfilen från senor och överflödigt fett. Gillar du sånt har du bara kvar det.

2) Vispa ihop alla ingredienser till marinad 1. Lägg i fläskfilen, jag använde en 5 liters plastpåse, låt marinera i minst 2 timmar. Helst över natten. Min låg i under 1 dygn. Ta upp köttet och torka av det lite.

3) Sätt ugnen på 175 grader. Värm en stekpanna och ha i smör. Bryn fläskfilen på ganska så hög värme så du får yta på köttet. Lägg den sedan i en ugnsfast form.

4) Låt köttet steka i ca 20 min eller tills att det är genomstekt. Tänk dig att köttet ska nå en innertemp på 70 grader.

5) Ta fram ingredienserna till Marinad 2 och blanda ihop den. Lägg i det varma köttet i den marinaden, gjorde även denna i en plastpåse. Ställ i kylen och rör i påsen då och då under minst 2 timmar. Den får gärna stå längre.

6) Ta ut köttet och skiva det i tunna skivor. Häll över marinaden över köttet.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

Lyxig FLÄSKFILÉSTROGANOFF

Fläskfilé Café de Paris

Fläskfilesmörgåsar

Kram Nina

309
23 kommentarer

Det handlar om mindset

Godmorgon raringar!

Vaknar upp till lördagmorgon. Man bara älskar ju lördagar, helst morgnarna då man får äta en mysig långfrukost tillsammans. Min familj är inga ”fans” av frukostar för tidigt på morgonen men väntar jag en stund och gör brunch av det istället så brukar det vara mer uppskattat faktiskt!

Igår for vi iväg för lite diskobowling. Min och Milos stora utmaning är att någon dag slå Tony. Någon av oss i alla fall. Länge var ju jag bäst och alltid slog honom, numera går det bara inte. Igår kom vi på det. Sen jag började bygga naglar har det gått åt skogen. Man får ett annat grepp på bowlingklotet så nästa gången ska jag göra naglarna kortare. Haha…. vad gör man inte för slå honom liksom! Har jag sagt att jag är tävlingsmänniska? 😂

Taggad mamma och pappa! 😅

Milo var superduktig igår men blir nästan bara nöjd om han får en strike eller spare. Jag försöker förklara för honom att man bara kan jämföra sig med sig själv, hur bra man blivit mot förr. Från att knappt få ner några alls till att nästan alltid få ner mer än hälften är ju så mycket bättre än det kan bli. ❤️ Å ja, det kunde han ju hålla med om. Det kallas visst mindset och det skulle många av oss behöva jobba mycket med. Allt handlar ju om hur man ser på saker. För mig gick det lite bättre än det brukar igår och mitt mindset var att det här bara var mysigt och kul. Ja, är man en vinnarskalle så kan det även behövas för 40+ människor…. haha!

Såhär såg det ut igår när det var 12 min kvar av vår timma. Ja ni ser, det är lite spridda skurar. Jag fick i alla fall 3 strike igår, alltid något. 😅

Själv höll jag som sagt humöret uppe igår, hade bestämt mig för att det bara är kul med bowling. Jag som har finskt humör (kort stubin) kan ju bli irriterad på mig själv som helskotta när det går dåligt. Jaja, igår var det bra mindset som gällde och det funkade ju hur bra som helst. Det var ju fasen en vinst bara det! 🤩

Nu ska jag gå upp och baka lite bröd till vår mysfrukost. Kanske slänger jag ihop lite pannkisar också. Då vet jag att minstingen blir glad. Vi hörs lite senare!

Kram Nina

69
2 kommentarer

Bearnaisegratinerad Fläskfile

Nu ska du få ett gottigt helgtips av mig. Detta skulle vi egentligen ätit ikväll men karln tänkte att det skulle bli så gott så han röstade ner mig och så fick dom det till lunch istället. Det blev verkligen så grymt bra det här receptet och både karl och barn tjoade över hur gott detta var. Det var absolut inte sista gången jag lagade detta, det är en sak som är säker.

IMG_4497

IMG_4504

IMG_4499

IMG_4496

IMG_4494

IMG_4502

BEARNAISESÅSGRATINERAD FLÄSKFILE, 4 port

1 fläskfile
1 röd paprika
1 gul paprika
1 gul lök
3 dl vitt vin
1 dl vatten
2 msk tomatpure

2 vitlöksklyftor
salt och peppar
potatis

Falsk bearnaisesås:

3 dl creme fraiche
2 grönsaksbuljongtärningar
3 äggulor
torkad dragon

Gör såhär: 

1) Skiva fläskfilen i ca 2 cm breda skivor. Stek dem i rikligt med smör på ganska så hög värme. Vi vill att köttet ska få stekyta ganska så snabbt, då blir inte fläskfilen torr inuti. När du stekt köttet färdigt lägger du det i en ugnsfast form.

2) Häll i vinet, vatten och pressa sedan i vitlöksklyftorna och tomatpuren i formen med köttet. Blanda runt ordentligt. Ställ i ugnen på 225 grader i ca 20-25 min.

3) Skiva paprikorna och den skalade löken ganska så tunt. Salta och peppra. Stek allt mjukt i olivolja. Ställ undan detta.

4) Gör bearnaiseåsen. Häll i creme fraichen i en kastrull, hacka grönsaksbuljongen och ha i den också. Koka upp och rör om tills grönsaksbuljongen smält och blandats ut ordentligt. Ta av från plattan. Ha i äggulorna och önskad mängd torkad dragon, koka upp igen och rör om hela tiden. När den tjocknat är den klar.

5) Ta ut köttet ur ugnen. Är det vätska kvar på botten så är det helt ok. Bred ut paprika och lökröran uppepå köttet. Bred sedan ut bearnaisesåsen över det. Skjuts in i ugnen på 225 grader (gärna grillfunktion) tills att bearnaisesåsen fått koka till lite ovanpå allt. Ca 5-10 min. Servera med klyftpotatis.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

 

Falsk lövbiff med falsk bearnaisesås

Köttfärsbiffar med feta och världens godaste gräddsås

Krämig korvgratäng

Fläskfilégratäng

Kram Nina

54
4 kommentarer

Dejt!

Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart

Godmorgon ljuvliga Fredag!

En av veckans bästa dagar är här igen. Så otroligt härligt. Något som inte är så härligt är att Tony nu är nedslagen av förkylning så det verkar gå lite runt runt här hemma. Får se om en annan klarar sig? Jag hoppas verkligen det!

Igår åkte jag och träffade min kompis Sussi över en långlunch. Tiden sprang iväg och plötsligt hade vi suttit i 3 timmar. Sussi lärde jag känna 1999 när ”mellan” bara var några månader gammal. Tänk, nästan halva mitt liv har jag känt henne, inte klokt.

Efter en 3 timmar lång anställningsintervju (haha) anställde hon mig som säljare på en träningsanläggning som dom startade här i vår småstad och på den vägen är det. Vi klickade stenhårt redan första gången vi sågs. Sånt är såå häftigt tycker jag, hur man kan klicka med en människa så galet bra! Vi ses så sällan men nu när jag ska börja röra mig mer i Sthlm så ska vi nog få till lite dejter då och då.

Vi käkade på en veganskt restaurang som heter Ling Long, ligger på Riddargatan. Såå gott om än lite starkt, jag klarar stark mat väldigt dåligt men jag tog bort lite av den starka dressingen på min annars supergoda sötpotatissallad. Sussi åt linsgryta och tyckte den var jättegod också. Min sallad låg under ett friterat rispapper så den såg lite kul ut när den kom in.

Så härligt att få ses! ❤️❤️

Jaha, jag ska ta tag i dagen här. Ska hinna jobba och plocka undan, sen tror jag att jag ska hitta på något mys med Milo. Hans förkylning börjar tack och lov att bli bättre men det kan nog inte bli några större utsvävanden.

Nu ska jag packa in allt detta som står på vår köksö. Matsmart när det är som bäst! Helgens fredagssnacks och lördagsgodis är inhandlat. Matsmart har en helt ny sida nu, höll knappt på att känna igen mig när jag klev in där faktiskt. Skafferivarorna och ekologiskt är mina favoritsidor.

Helgen står öppen, ett litet kalas är inbokat på söndagen – det är allt. Vi får se vad det blir?

Vi hörs lite senare!

Kram Nina

31
2 kommentarer

Kokosbacon

Nu ska du få ett grymt tips på något som verkligen är ett substitut för bacon. Det är såååå gott att ha på sallader t ex eller bara sitta och tugga på som snacks. Detta var verkligen förvånansvärt gott och jag kan säga att det blev mycket mycket godare än jag trodde att det skulle bli.

IMG_4481

IMG_4480

IMG_4483

IMG_4482

KOKOSBACON

4 dl kokoschips
1 tsk liquid smoke (finns på ICA)
1 msk paprikapulver
1 msk kokosolja
3 msk japansk soja
2 tsk honung eller lönnsirap
salt och svartpeppar

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.

2) Fördela allt på en bakplåtpappersklädd plåt. Skjuts in i ugnen.

3) Rör om allt efter 5 minuter. Upprepa några ggr till så att de till slut varit i ugnen i ca 15 min. Var noga med att röra runt och hålla koll så de inte bränns. Förvara i en galsburk med lock i kylskåp. Så smarrigt!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

 

Halloumisallad med fetaostkräm

Chèvresallad med rödbetor

Potatissallad med brynt smör dressing

Kram Nina

23
Kommentera

Vaniljkräms krabbelurer med chokladfyllning

Godmorgon raringar!

Jag startar denna Torsdag med ett helgtipsrecept, har varit vaken sen 03.30 (somnade tidigt igår) och tänkte att jag skulle göra mig till lite igen för den sportlovsledige i familjen. Ni får inte tro att vi proppar i honom onyttigheter hela veckorna, vi är nog rätt strikta med lördagsgodis och snacksfredag här hemma annars. Men nu när det är sportlov och han dragit på sig en trist förkylning som satt lite käppar i hjulen för annat planerat mys denna veckan så får man kanske ge honom något som man vet är njutning. Som dessa vaniljkrämskrabbelurer med chokladfyllning. Jag tror alldeles säkert att han kommer bli på gott humör när dagens frukost kommer innehålla dessa godingar.

IMG_4471

IMG_4474

IMG_4469

IMG_4473

IMG_4476VANILJKRÄMS KRABBELURER MED CHOKLADFYLLNING, 8 ST

1 ägg
0,75 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 msk snabbmarsan pulver
2 1/2 dl mjölk

2 msk smör
en nypa salt
50 g mörk eller ljus choklad
strösocker att rulla dem i

Gör såhär:

1) Vispa ihop ägg och strösocker lite lätt i en bunke.

2) Häll i mjölken och vispa runt. Blanda ihop vetemjöl, salt, snabbmarsanpulver och bakpulver. Häll i det i smeten och vispa tills det är slätt.

3) Smält smöret och häll i det.

4) Ha i en klick smör i stekpannan. Häll i två högar som blir ca 10 cm i diameter. Låt gräddas på medelvärme i ca 1 minut. Hacka chokladen och strö på en liten hög på varje. Ta sedan lite smet på en msk och häll över chokladen så den täcks. Låt steka i ytterligare ca 30 sekunder innan du vänder den. Vänd försiktigt så smeten inte far över hela stekpannan.

5) Rulla genast i strösocker. Vill du så kan du pensla krabbelurerna med 1 msk ljus sirap utblandat med vatten om du vill att de ska vara riktigt sockriga runt om. Servera med en klick grädde och lite sylt.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

Muffinspannkakor

Nyttiga havrepannkakor

Crêpes med krämig ost och skinkfyllning

Glutenfria amerikanska pannkakor

Kram Nina

127
3 kommentarer

Världens mysigaste dag

Innehåller annonslänk och reklam för Cellbes och Love Forever

Hej igen!

Ligger på soffan här och är så nöjd med hur den här dagen blev. Vi tog en spontantripp till underbara Sigtuna.

Solen gassade in i bilen så jag fick anstränga mig hårt för att stänga ute solens strålar när jag försökte ta en powernap i bilen. Jag samlar sån otrolig energi av att sova en stund, ljuvligaste känslan.

Leo tunika/klänning (<länk, är på REA nu)

Idag hade jag på mig nya klänning/tunika. Åh vad jag älskar den. Så mjuk och skön och så vet ni ju redan hur mycket jag älskar leo. Skitsnygg till fakeskinntightsen (< länk) från Love Forever.

Vi startade med ett besök på underbara Tant Bruns kaffestuga. Det här är en byggnad från 1600 talet och det känns, så mysigt!

Efter fikat så gick vi nedåt vattnet. Där är det så himla mysigt! Milo klättrade i träden och jag satt och bara njöt av solen, hade det varit vindstilla så hade det varit som vilken vårdag som helst!

En modig unge som låg och vilade uppe i trädet. Själv hade jag fått både svindel och förmodligen fastnat på nåt vis så man hade behövt ringa brandkåren, jag är inte mycket för att klättra i träd. 😅

Det kom fram ett par med två shiba hundar och vi pratade i säkert 1 timma. Trevliga Sigtuna! Jo just ja, måste berätta om hur jag klarade mig med nöd och näppe ifrån att få parkeringsbot. Parkeringsvakten stod där och skrev på min bil när vi kom. Såhär lät det ungefär:

Jag: ”Hej!”

Parkeringsvakt (PV): Tystnad

Jag: ”Du behöver väl inte bli arg?”

PV: ”Nä men du vet väl att din parkering gick ut för längesen?

Hon svarar argt här….

Jag: ”Men du behöver väl fortfarande inte vara arg?”

PV: ”Jag står här och funderar på om jag ska skriva ut den här boten eller inte, visste du inte att det bara var en timmas parkering här?”

Jag: ”Ja jag kan inte bestämma om du ska skriva ut den där boten eller inte men jag önskar att du inte gör det, jag glömde bort tiden.”

PV: ”Du skulle ställt dig på andra sidan, där får man stå i 4 timmar”

Jag: ”Jag är inte härifrån så jag visste inte det, trodde det var samma för båda parkeringarna. Jag pratade med ett par så jag glömde helt bort tiden.”

PV: ”Jag kommer inte skriva ut den här boten nu, men då vet du till nästa gång”.

Jag: ”TAAAAAACK”

Hoppade in i bilen med stelfrusna händer och var överlycklig över att jag kom när jag kom, och för att hon ville vara snäll mot mig just idag. Ibland har man tur, ibland inte.

Men hörni, åh vilken mysig dag det blev. Milo och jag som satt och pratade och fikade i 1,5 timma helt utan telefoner. En 11 åring som bara sitter och pratar utan att glo i sin telefon är liksom hur härligt som helst. Sportlov kan handla om något så enkelt som att besöka en annan stad och ta en liten fika och hänga vid en park eller vid vattnet och bara vara. Så härligt!

Nä. Nu ska jag nog vila lite. Är så trött efter mina 3 timmars sömn inatt. Ha en mysig kväll!

Kram Nina

44
4 kommentarer

Herren på täppan

Godmorgon!

Oj oj så krattigt jag sovit inatt, tror jag fått ihop 3 timmar och det blir man inte tuff på. Idag får man vara extra snäll mot sig själv kanske? Gå upp och tända ljus med lite pling plong musik kanske? Det brukar i alla fall göra så allt känns lite bättre.

Välkomstkomitten igår kväll.

Igår eftermiddag åkte vi över till mamma och pappa med massa bakverk som jag bakat. Mamma skulle ta med till jobbet, så kul att det går åt. Här hemma kan vi omöjligt få i oss allt jag levererar i receptväg till bloggen, så att ge till nära och kära är självklart.

Hon den här katten alltså. Vi var borta i några timmar igår kväll och när vi kommer hem stod hon och väntade såhär. T.o.m så hon följde med mig in på toa och skulle sitta i knät när jag skulle kissa. Alltså, hon är en sort för sig den där.

Fått lite frågor om hon aldrig går ut? Nä, hon går inte ut. Hon har varit innekatt sen hon föddes och är lite ängslig av sig. Hon är köpt på ”Hitta Katten” och hade blivit lämnad där inte mindre än 2 ggr fast hon bara var 5 månader när vi fick hem henne. Så vad hon gått igenom har vi ingen aning om?

Hon är rädd för allt som är ute. Förr förra sommaren skulle jag försöka vänja henne vid att vara ute och det slutade i stora stressutslag runt hela hennes huvud som vi höll på att försöka få bort i månader. Det blev tratt, specialsalvor och hela patrasket. Jag fick rådet av veterinär att låta henne vara innekatt om det var där hon kände sig trygg.

Så ja, hon är mest inomhus och jag tror hon stortrivs med alla våra trappräcken och högt i tak. Känns som allt är en enda stor klätterställning för henne.

Precis ovanför tavlan på den lilla plana delen på trappräcket sitter hon ofta och spanar på oss.

Hon älskar att strosa runt på trappräcket där uppe och sitter också där som en lite ”herre” på täppan.

Jahapp, nu ska jag gå upp och förbereda lite i köket. I eftermiddag hoppas jag få såsa lite i soffan med någon serie. Ha nu en fin Lill-Lördag! Vi hörs lite senare.

Kram Nina

41
2 kommentarer
Generic filters

Fler resultat...

Generic filters

Fler resultat...