Julpynta? 

Gokväll finisar! 

Idag började jag för första gången fundera på om vi kanske ska börja kika efter en ny liten kisse. Alltså, inte än så…. Men idag var första gången som det slog mig. Såg en liten söt vit kisse på TV:n. Ett lunchprogram på ettan där en kvinna pratade om katter, hon hade sin fina katt med sig som var så gosig. Då funderade jag om vi nångång skulle bli redo? Alltså, just nu känns det som att ingen kan ta hans plats. Som att det vore som att inte hedra honom tillräckligt, vet inte om det låter helt jäkla sjukt men så känns det på nåt sätt. Men kommer vi bli redo för en ny?

Ni vet, jag som jobbar hemma så mycket, gissa hur mycket tomhetens märks? Ingen som håller mig sällskap om dagarna. Även om han mest sov om dagarna så var han ändå mitt sällskap. Så det känns som huset inte längre än det de en gång var….skitskum känsla och jag låter förmodligen som en ”crazy cat lady”. Men det är en jäkla massa känslor alltså. Som nu när jag skulle visa bilder från vårt kök…..på en av bilderna fanns Toxys matskål. Sorgen högg som ett spjut rakt in i mellangärdet. Var tvungen att ta bort de bilderna. Pallar liksom inte….


Det jag skulle skriva om var i alla fall att jag vill julpynta. Måste in med ljus och lycka här hemma. Julen är lycka för mig. Det bästa är att få börja pyssla med det när vintern är som mörkast! Vårt kök är liksom vitt och drivvedsaktigt. I år har jag ingen aning om hur jag ska pynta. Känns som jag vill ha silvrigt och vitt. Å du, när börjar du pynta?


Förra året pyntade jag med pepparkakshjärtan. Ja men jaaaaaaa så jäkla mysigt det var då. Snören och pepparkakor i fönstren. Myyyyyys och sååå juligt.


Granen var guldig, vit och silvrig. Älskade vår gran. Den får nog bli likadan i år….förutom att jag ska köpa ett par FETA pumlor att ha i den. Skulle vilja ha vita skridskor och en spark. Du vet, gammeldags och vitt. Ser du såna nånstans får du gärna hojta till.


Jag tillverkade ju också en stor trästjärna som jag snörde på en ljusslinga på. Den lös så himla fint i vår trapp. Tyvärr sparade jag den inte utan gjorde pinnarna till ved. Kanske ska jag göra en till i år? Jaja, jag LÄNGTAR massor till att få börja pynta. Ska bli så mysigt faktiskt.

Nä, nu ska jag fortsätta kolla halv 8 hos mig. Ikväll är det Bonde söker fru också. Ett av favvoprogrammen.

Ha en mysig kväll nu!

Kram Nina

5
22 kommentarer

NUTELLAGRATÄNG 

När jag sprang på dessa bilder på nätet så fick jag en sån superide. Efter en hel del forskning kring huruvida det skulle gå att göra en NUTELLAGRATÄNG så hittade jag ett recept som jag nu omvandlat. Alltså, detta bara MÅSTE jag prova.

img_8074.jpg



Lånade bilder 

NUTELLAGRATÄNG

8 skivor formbröd

1 liten burk Nutella

2 dl skivade jordgubbar

250 g cream cheese

4 ägg

2 dl grädde

1 dl mjölk

2 msk farinsocker

2 tsk vaniljsocker

1 tsk malen kanel

1/2 tsk salt

Gör såhär:

1) Vräk på Nutella på 4 av bröden.

2) Smöra en mindre ugnsform, ca 20×20 cm ungefär. Lägg bröden med Nutella i botten av formen.

3) Bred på cream cheese uppepå NUTELLA bröden. Lägg sedan de skivade jordgubbarna uppepå.

4) Lägg på resten av bröden uppepå.

5) Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, kanel, farinsocker, saltet och vaniljsocker. Häll detta över bröden. Lägg på plastfolie och låt stå i kylen i ett par timmar.

6) Sätt ugnen på 175 grader och grädda i mitten av ugnen utan något på i ca 20 min. Täck därefter med folie och grädda i ytterligare 20 min.

7) Ta ut ur ugnen och dela upp i mindre bitar. Pudra över florsocker och servera gärna med en klick glass. Gott till är också lönnsirap. Ät och njut!

0
Kommentera

Saftiga lussebullar

Här har ni mitt allra bästa recept på lussebullar, dessa lussebullar blir saftiga och alldeles fluffiga. Varje gång lyckas jag med dom så jag börjar tror att jag hittat det perfekta receptet på lussebullar faktiskt. Testa du med vetja!

Ibland så har jag bara på florsocker istället för pärlsocker, dock så är det ju väldigt gott med båda. Så det spelar egentligen ingen roll alls!

Jag har ett annat recept på lussekatter som jag bakar lite annorlunda, väldigt väldigt goda är dom då de har en fyllning också.

Annorlunda lussekatter (<klicka för recept)

Saftiga lussebullar

Missa inte: Stora maffiga saffransbullar med vaniljkräm // Vaniljfyllda saffransbullar // Falska Saffranswienerbröd i långpanna

Ingredienser:

2,5 dl mjölk

2,5 dl vispgrädde

2 påsar (1 g) saffran

50 g jäst

1/2 tsk salt

2 dl strösocker

2 dl creme fraiche

100 g mjukt smör

Ca 13-14 dl vetemjöl

Gör såhär:

1) Värm mjölk, grädde och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan.

2) Tillsätt salt, strösocker och créme fraiche.

3) Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl. Det kan skilja mycket på mjölsort och kvalitet, så viktigt att komma ihåg att degen är klar när den precis släpper från kanterna i degbunken. Du kan behöva mer men också mindre mjöl än vad som står i receptet. I maskin brukar jag köra degen minst 5 minuter.

4) Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.

5) Sätt ugnen på 225 grader. När degen jäst klart delar du degen i ca 30 lika stora delar. Forma S av dem och lägg på bakplåtpappersklädd plåt. Låt jäsa i ytterligare 30 min.

6) Pensla med uppvispat ägg och lite grädde, då får du dom lite blanka. Strö på pärlsocker eller stick i russin. Grädda på 225 grader i ca 8-12 minuter eller tills det fått lite fin färg.

Följ mina sidor: 

• Facebooksida – följs av över 320 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

 Instagram – följs av 98 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

• TikTok – följs av lite över 3000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul! 

 Youtubekanal – Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos. 

Inspireras av mer goda recept:

Snabba saffranskakan

 Saffrans Silviakaka

Andra goda recept till jul: 

• Över Atlanten kaka med saffran 

• Mina bästa & godaste köttbullar 

• Jultårta

• Daimfudge – enkel julgodis 

• Gubbröra

• Världens godaste laxröra 

• Julmustfrallor

• Pepparkaks & kaffemums (på bilden ovan) 

Fler populära recept: RECEPTSAMLINGAR

Mer gott till julen: 20 SÖTA JULRECEPT

Kram Nina

651
22 kommentarer

6 värdefulla tips på vad du kan använda Bokarbonat till

Det finns flera sätt att använda bikarbonat på än i bakning. Massor med härliga huskurstips men också terapeutiska tips för våra kroppar!

Här kommer 6 värdefulla tips på hur du kan använda det också!

1) Få bort dålig lukt i skorna. Strö en tsk var i varje sko, skaka runt den ordentligt och låt ligga över natten. På morgonen tömmer du skorna eller dammsuger upp det.

2) Trolla bort dålig lukt i dammsugaren. Häll lite bikarbonat på golvet, sug upp det med dammsugaren. Bikarbonatet hamnar då i påsen vilket gör att den inte utsöndrar dålig lukt.

3) Hjälper mot urinvägsinfektion. Denna förmåga beror främst på den alkaliska substansen som gör urinen mindre sur och därför minskar den brännande smärtan i urinvägarna. Detta är en enkel huskur som kvinnor kommer uppskatta: lös en matsked bikarbonat i ett glas vatten och tillsätt saften av en halv citron. Källa här.

4) Tar bort dålig lukt i kylen. Häll lite bikarbonat i en skål och ställ i kylen. Känt är också att ättika tar bort dålig lukt.

5) Bikarbonat för bättre matsmältning. Bikarbonat upplöst i vatten efter våra måltider. När vi lider av matsmältningsbesvär är det vanligt att vi drabbas av obehagligt illamående, svullen mage och en brännande känsla i bröstet. I dessa fall är det mycket fördelaktigt att inta bikarbonat för att bryta ner fett och på så sätt främja matsmältningen i magen. Källa här.

6) Mot halsbränna. Om du ofta upplever halsbränna bör du inte missa chansen att ta ett glas vatten med en matsked bikarbonat för att bli bättre. Halsbrännan lindras genom att överskottet av syra neutraliseras, vilket minskar obehaget och den brännande känslan. Källa här.

69
Kommentera

Dagens LISTA

Godmorgon!

Här är det återigen minusgrader när vi vaknar och himlen brinner. Så vackert när himlen ser ut såhär. Snabbt inne för att säga hej till dig. Jag ska strax bege mig iväg för jobb, ska skriva lite skyltar. Milo mår bra igen och fick gå till skolan. Märkligt det där med krupphosta. Skönt dock att han inte blev förkyld för så kan det också bli efter en omgång.

Dagens humör: Sådär, deppig…..har ju sina naturliga förklaringar. Kämpar dock massor med mig själv.

Dagens mående: Huvudvärk, mamma har masserat mig två dagar i rad så idag kan det vara efterdyningar av det. Är otroligt spänd i nacke o axlar. Sorgen satte sig hårt….å så höst på det. 

Dagens borde: Jag borde sitta vid datorn en massa idag och dessutom borde jag baka.

Dagens frisyr: Hahaha…..


Dagens smink: Just nu inget alls, men ska faktiskt snygga till mig lite med underlagskräm, concealer, mascara och rouge. Det är min snabba vardagsminkning jag brukar ha.

Dagens klädsel: Just nu morgonrock och pyjamasbyxor – sen blir det jeans och skön tröja.

Dagens fundering: Måste boka tur/retur tågbiljett till Göteborg i nästa vecka. Ska jag ta MTR Express eller går SJ lika fort?

Dagens längtan: Längtar till lugn och ro. Längtar till när sorgen inte gör så ont längre. Längtar till mina spänningar släpper och när vi får vara lite lediga tillsammans. ❤️

Vi hörs snart igen fina ni!

Kram Nina

27
6 kommentarer

Kokos och limepraliner – LCHF

Idag gjorde jag lite godis. Ett godis som faktiskt går att variera i all oändlighet. Just denna har jag valt att smaksätta med lime, en riktig höjdare om du frågar mig. WOW alltså…. hela familjen har gottat sig åt dessa godsaker.

img_4618

Mums, kokospraliner med lime och ett härligt täcke av mörk choklad.

img_4621

RECEPT KOKOSPRALINER CA 15 ST:

LCHF

2 dl kokosmjölk
2,5 dl kokosflingor
rivet skal av lime
100 g mörk choklad
(½ dl sötning om man vill ha det, jag hoppade över det)

VANLIGA

2 dl kokosmjölk
½ dl strösocker
2,5 dl kokosflingor
1 lime (rivet skal)
100 g mörk choklad

Gör såhär:

1) Koka upp kokosmjölken (och socker om du gör vanliga), använd gärna det vita i kokosmjölken. Ju mer sånt desto bättre. Lidl:s kokosmjölk har supermycket sånt härligt i sig. Dra av från värmen när det kokat upp.

2) Vispa ned kokosflingorna, har du väldigt grova kokosflingor så kan du med fördel mixa ½ dl till mjöl. Blanda samman ordentligt.

3) Ha i limeskalen. Rör om ordentligt så de blandas fint i kokosröran.

img_4616

4) Rulla små bollar och låt svalna lite. Smält chokladen över ett vattenbad.

5) Häll över choklad på varje boll. Jag la i mina en och en i chokladen och tog en matsked och hällde över varje boll. La dem sedan på en annan tallrik.

6) Toppa dem sedan med riven kokos och lite av limeskalen. Spar lite till detta.

img_4623 img_4626 img_4627

Ät och njut i fulla drag! 🙂

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR

44
2 kommentarer

BYXTIPS

Nu ska du få tips på brallor igen. Jag själv har hemskt svårt att hitta byxor som sitter bra. Alltså, sen man fick llite muffinsmage efter barnen så har det blivit svårare. Minst sagt. Det jag letar efter numera är byxor med normal midja, alltså inte för hög och inte för låg. Jag vill också att de ska vara stretchiga. Det är de viktigaste punkterna. Sen kan jag vara lite flexibel. 😉

img_4409 img_4412

Gillar detaljerna också, lite dragkedjor höjer helt klart looken på byxan.

img_4415

Finns nere på byxan också. Något som är bra är att man kan välja längd på byxan, om man vill att den ska vara lite kortare eller längre, jag valde den kortare varianten och fick plötsligt en byxa som sitter perfekt. 🙂

img_4417 img_4419

Gillar att det är stora fickor också. Får för mig att rumpan ser lite mindre ut då. 😉 HÄR hittar du byxorna, finns i flera olika färger också. Hoppas du gillar tips, jag själv är glad när jag får byxtips för jag kan tycka att det är svinsvårt att hitta riktigt sköna och bra brallor faktiskt. Dessa kommer att användas flitigt.

Inlägget innehåller länkar till företag jag samarbetar med (t ex adlinks). Produkterna är utvalda av mig själv och är något som jag verkligen tycker om. 

13
4 kommentarer

Krupphosta

Godmorgon! ♥

Här sitter vi fortfarande i morgonrockar i soffan.

img_4595

Milo har haft krupphosta inatt så han fick stanna hemma idag. Hellre vila hemma och bli pigg fort än att gå en dag i skolan och kanske bli ordentligt sjuk. Dessutom har de bad idag vilket inte alls är bra för hans krupphosta. Ni som har barn med krupphosta vet hur det är. Det låter för det första så hemskt. Som en hund som skäller ungefär. Halv 4 inatt satte han igång. Tack och lov så släppte det lite när han fick dricka vatten, ibland behöver vi gå ut eller att stå i ett ångat badrum för att det ska släppa. Jag vet att det sägs att det är med ångat badrum är en myt men för oss (alla mina tre barn har haft krupphosta) har det alltid hjälpt!

img_4601

Favvomorgonrocken på ♥

Nu ska vi ta tag i dagen. Jag ska jobba lite på förmiddagen medan Milo sysselsätter sig med sitt. Får jobba snabbt då han brukar ruttna efter ett tag. Vi hörs av lite senare. Du ska få byxtips nämligen, jag hade också tänkt baka lite nya recept idag om herrn i huset är ok med det. 😉

Stor kram Nina ♥

4
5 kommentarer

Känsliga stunden….

Filter är bra skit….helst när det är mycket filter och man slipper visa sitt rätta tryne. Det där trynet som inte mår så toppen för tillfället. Det är lite som en ketchupeffekt, denna sorg drar med sig massa annan skit. Hittade en blogglista som passade väldigt bra in på mig just nu. Skönt att få sitta och tänka till på vad som för mig riktigt glad.

KÄNSLIGA STUNDEN

1. Vad gör dig riktigt glad?

Att se Milos sprudlande ansikte. När de stora barnen kommer hem. Att veta att jag har en helg framför mig med Tony och lilla familjen och inga direkta planer. Mina nära och kära överlag gör mig riktigt glad.

2. Vad gör dig ledsen och arg?
Orättvisa, att bli anklagad för något som inte är sant, missunnsamhet, när kvinnor stjälper varandra, att bli missförstådd, när människor är plumpa. 

3. Hur hanterar du sorg?
Hanterar den för fullt just nu. Jag drar mig tillbaka. Vill vara ”ifred” men ändå inte ensam. Känner mig väldigt uppstressad och trasig. Försöker se framåt, då när det inte gör lika ont mer.

4. Vad har skadat dig mest i livet?
Att ha flytt för länge från ångest och att inte ha älskat mig själv för den jag är. 

5. Vad i livet har gett dig mest glädje?
Mina barns födelse och dagen då jag träffade Tony, han var verkligen DEN jag letat efter.

6. Vilka känslor tänker du på när jag säger musik?
Jag tänker massor med känslor när jag tänker musik. Musik är något som alltid väckt minnen och händelser i mitt liv. 

7. Känslig eller känslosam?
Både och…..nästan lite fööööör mycket. 

8. Hur ofta gråter du?
Just nu varje dag, flera ggr per dag.

9. Visar du mer än vad du känner, eller känner du mer än vad du visar?
Absolut känner mer än vad jag visar. 

10. Blir du lätt irriterad?
Ibland, är det PMS så kan jag säga MYCKET.

Nu ska jag ta kväll i soffan här. Önskar dig en fin kväll och hoppas att du mår bra! ❤️ 

2
Kommentera

LYXIG VARM CHOKLAD

”Vad kan man göra för gott med Valrhona choklad”. Jag sitter ju sitter på jordens härligaste recept när det kommer till att göra egen varm choklad. Där ingår nämligen vit choklad. Så idag när jag hämtade Milo från skolan så var han ute efteråt, han var sådär härligt rödblommig och hade lekt i snön. Då passade det väl supertoppen att få dricka mammas special tänkte jag. Min lyxiga varma choklad med lite hemliga ingredienser…. han formligen vräkte i sig den. Mina specialingredienser i denna lyxiga varma choklad är några, det är därför den blir så fantastiskt god! Valrhona choklad fick bli min ”secret ingredient”. Alltså den här chokladen kan knappt förklaras. Om jag ska försöka förklara så är det som att stoppa den finaste vita chokladpralinen i munnen med toner av smörkola och sådär gräddigt krämig så gommen säger ”halleluja”. Att få använda denna chokladen i bakning eller i en varm choklad är liksom höjden av lyx! Något att förhöja en jäkligt trist måndag med helt klart! Milos första uttryck när han satte munnen till glaset var ”MMMMMMmmmmmmmmm”, det är bra betyg! ♥

LYXIG VARM CHOKLAD

1,5 dl mjölk
½ dl vispgrädde
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ msk strösocker
några knappar Valrhona choklad (funkar såklart med annan god vit choklad)

Topping:

½ dl vispgrädde
malen kanel

Gör såhär:

1) Värm mjölk, grädde, socker, vaniljsocker och kakao i en kastrull. Värm till den nästan börjar koka.

2) Häll i Valrhona chokladen och låt den smälta ned.

3) Vispa grädden.

4) Toppa chokladen med vispgrädde och dofta över lite malen kanel. Fint också att dekorera med en stjärnanis uppepå och en liten polkagriskäpp.

Följ mina sidor: 

• Facebooksida – följs av över 320 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

 Instagram – följs av 98 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

• TikTok – följs av lite över 3000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul! 

 Youtubekanal – Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos. 

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Andra goda recept till jul: 

• Över Atlanten kaka med saffran 

• Mina bästa & godaste köttbullar 

• Jultårta

• Daimfudge – enkel julgodis 

• Gubbröra

• Världens godaste laxröra 

• Julmustfrallor

• Lussebakelse (på bilden ovan) 

Fler populära recept: RECEPTSAMLINGAR

Mer gott till julen: 20 SÖTA JULRECEPT

Kram Nina

7
1 kommentar