Glutenfritt långpannebröd

Idag åt vi det här underbara brödet till frukost. Ett glutenfritt långpannebröd med solrosfrön, såååå mumsigt!!!

IMG_7746

RECEPT 1 LÅNGPANNEBRÖD:

1 pkt jäst
3 dl vatten
3 dl mjölk
3 dl havregryn
1½ msk honung
3 tsk salt
1 dl fibrex
4-5 dl glutenfri mjölmix
solrosfrön

Gör såhär:

Koka upp mjöl, vatten och havregryn. Låt svalna till 37 grader. Smula jästen i en degbunke. Häll i havregrynsblandningen över jästen och lös upp den. Häll i honung och salt, fibrex och glutenfri mjölmix, häll i mjölet i lite i taget. jobba ihop degen till en något kladdig deg.

IMG_7739 IMG_7740

Lägg i bakplåtspapper i en ugnsform. Min är 20×30 cm ungefär. Platta ut degen i formen. Strö över solrosfrön. Skär fyrkanter i brödet. Låt jäsa under plastfolie i ca 1 timme. Sen skjuts in i ugnen i 250 grader i ca 25 min.

Ät & njut!

IMG_7747 IMG_7743 IMG_7752 IMG_7757 IMG_7759 IMG_7761 IMG_7764

4
2 kommentarer

Sent hej!

Men godmorgon! 

Oj, jag hann verkligen inte in här igår kväll. Blev spontant bjudna till grannarna på en liten AW så vi förberedde mat innan vi gick dit. Sen kom vi hem lagom till Lets Dance och slängde ihop maten, sen var det ju TV och fredagsmys för hela slanten. Så bloggen fick vila igår kväll.

20160318_093427 20160318_093436 20160318_093535 20160318_093705

Igår började ju min dag med ett möte. Jag valde såklart Systrar Två….favvofiket… att ses på. Jag beställde in stans godaste glutenfria fralla med ost och skinka. Så gott är detta bröd alltså. Sååå kul att många av er läsare faktiskt besökt just Systrar Två efter att jag tipsat. Många av er har åkt långt t.o.m. Så kul. Nu sist var det en av oss som varit där men missade helt det mysigaste rummet på fiket. Det är längst in. Haha…..hon hade i alla fall sett det efter hon besökte toaletten. Så besöker du fiket får du inte missa rummet längst in där den mysigaste delen är enligt mig. Jag sitter nästan ALLTID där.

20160318_114608

Det var Diana och jag so hade lite möte angående ett kommande event som vi ska göra för andra bloggare och instagrammare. Det kommer bi så kul och bra. Ser fram emot det. Mer info angående detta kommer ni såklart att få framöver.

20160318_182644 20160318_184144

Grannmys! ♥ Satt och beundrade hennes underara vas från Klong. Så vackert att stoppa i blandade blommor såhär som Helena hade gjort. Så fint!

Nu ska jag fortsätta äta frukost här. Vår dag bjuder på ett besök på en skivbutik där Tonys brors band har release på sin vinylplatta. Sen ska vi besöka en skatepark med Milo. Det är underbara lördag när det är som bäst.

Vi hörs sen igen! Ha en fin lördag nu och njut så mycket du bara kan och förmår.. KRAM

1
6 kommentarer

Silviamuffins

Alltså, HALLELUUUJA! Ibland lyckas man bara så fantastiskt bra. En tanke i huvudet om hur det ska vara, sen bakar man….och så blir det bara så toppen. Så kan jag förkara dessa lite kolasmakande vita kladdkakemuffins med en helt underbart len och god vaniljglasyr på. Du vet den där man brukar ha på Silviakaka. Därför blev deras namn Silviamuffins. Alla vi bjudit dessa Silviamuffins på till har liksom dånat av för att dom är så goda, ”Har du receptet” har man fått höra varje gång. Så då är det väl inte mer än rätt att du också får recept på dessa Silviamuffins.



Mer muffins: KLICKA HÄR för massor med recept

Dessa Silviamuffins blir verkligen så otroligt saftiga så det är inte klokt. De formligen smälter i munnen när man äter dom och det är stört omöjligt att bara ta en.

SILVIAMUFFINS, 12 st

Kolla dessa: AFTER EIGHT MUFFINS // JORDGUBBSCHEESECAKE MUFFINS // MOROTSKAKEMUFFINS

INGREDIENSER:

125 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 dl farinsocker
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1 krm bakpulver

Glasyr:

75 g smör
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 ägg

Gör såhär:

1. Börja med att smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna till muffinsen, häll detta i en bunke. Häll i det smälta smöret. Knäck sist i äggen och rör om till en riktigt seg smet. Detta ska alltså inte vispas.

2. Fördela ut 12 muffinsformar. Jag gjorde mina i silikonformar. Annars är en muffinsform väldigt bra om man har pappersformar, du kan också köra dubbla pappersformar så håller dom formen lite bättre. Ha i smet ungefär upp till hälften på formen.

3. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter beroende på din ugn. När det återstår ungefär 5 minuter tar du ut plåten och trycker till varje muffins med något runt, typ en stor kork t ex. Jag använde korken till vår soda streamer flaska. Tryck inte så jättehårt, det ska dock bli en liten nedbuktning i varje muffins där glasyren ska ligga och gojsa sig. Ställ sedan tillbaka i ugnen i ytterligre 5 minuter.

4. Dags för glasyren. Smält smöret, ta av kastrullen från värmen. Ha i florsocker och vaniljsocker. Rör om. Ha i en äggula så binder det samman glasyren. Häll på glasyr på varje muffins. Det får gärna rinna lite på sidorna, det är bara göttigt med lite sånt. Låt glasyren stelna till lite. Ha till sist på lite strössel.

Dessa muffins passar ypperligt på påskbordet eller varför inte barnkalaset? Eller bara för att de är så JÄDRANS goda! 🙂 Som sagt, folk är galna i dom.

Gillar du receptet blir jag som alltid väldigt glad om du gillar inlägget längst ned! 🩷


Missa inte: ÖVER 120 recept på mjuka kakor

Glasyren och den otroligt saftiga muffinsen som nästan blir som en kladdkaka i konsistensen är så smarrig. Så de blir liksom inga luftiga puffiga muffins utan mer som kladdkakemuffins skulle jag säga.


Farinsockret gör dem lite mörkare och också så mycket godare. Så har du inte det hemma kan jag verkligen rekommendera dig att köpa hem det. Det sätter en sån supergod kolaaktig smak på muffinsen.


Berätta gärna om du testar dessa goda muffins. Alltid lika roligt att höra när ni testar mina recept. Hoppas verkligen att du ska gilla lika mycket som vi gjorde.

Testa gärna också: SILVIAKAKA I LÅNGPANNA


Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• 15 billiga & goda matrecept 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka)


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

411
21 kommentarer

HAPPY FINFREDAG

 

Godmorgon! ❤️

Snabbt inne för att önska dig en fin FINFREDAG. Jag ska strax kliva upp ur sängvärmen och kicka igång den här underbara fredagen. Hoppas du känner dig laddad för dagen och har massor av energi!

Jag börjar dagen med lite möte, sen blir det till att handla fredagsmys. Ska handla fredagsbukett också som ska få höja fredagskänslan ytterligare.

Vi hörs av under dagen! ❤️ Hoppas din fredag blir fin på alla vis.

20
16 kommentarer

Sköna kläder period….

Go`kväll!

Imorgon är det verkligen FINFREDAG, hur snabbt kan en vecka gå egentligen? Den här veckan swischade förbi. Kan ju vara så att den gör det då man har lite tidspress också upplever jag. Jag har målat och bakat. Haha….ja den här dagen blev ungefär som igår. Inga konstigheter. Jag är inte riktigt klar med dagens tavla. Ibland tar det flera dagar att måla en tavla, den här kommer nog att bli en sån.

IMG_7670 nyttiga chokladbollar

Idag rotade jag fram mina sneakers. Det är vår på riktigt det. Är inne i en period av ”sköna kläder”. Inte åtsittande runt magen brukar det vara då. (Väldigt vanligt vid PMS). T-shirt från Hannas märke FEMME Collection, älskar den. Du hittar den HÄR. Jeansen är från det Italienska märket Imperial HÄR. Mina sneakers är från Ralph Lauren. 

dagen dagen 2

Idag hade jag lyxen att få äta lunch med Tony. Vi var på Systrar Två. Tony äter alltid sin favorit där…. Ceasarsallad. Jag äter nästan alltid min favorit… Nudelsallad med kyckling. Den är sååååå god!

Nu har Milo just somnat. Vi gjorde om i hans rum ikväll men vi blev inte riktigt klara…. kan knappt bärga mig till jag ska få sätta tänderna i det där rummet så det blir klart. Jag ville ju börja skruva upp hyllor och sånt. Men han måste ju få sova i sitt rum….haha, typiskt mig. Stoppar man inte mig så hade jag lätt kunnat hålla på till långt in på natten. Det värsta är väl att man alltid kommer på nåt annat som behöver köpas eller fixas. Så jag blir väl inte klar i alla fall tänker jag utan ett besök till IKEA eller nåt? Det lär jag inte hinna med så jag får släppa det och göra klart det jag hinner.

Nu ska jag hoppa i myskläderna. Sitter fortfarande i jeansen i soffan. I soffan sitter man kvällstid i myskläder, inget annat. Imorgon är det FINFREDAG, jag har ett litet fikamöte kl 9.30 på morgonen. Ska hämta Milo kl 13 så efter det tar vi helg.

Ha en fin kväll! ♥

Kram Nina

5
2 kommentarer

Vit chokladmousse trifle

Måste tipsa dig om ett superhärligt recept som passar perfekt som efterrätt i helgen t ex. Det ser verkligen proffsigt ut men är egentligen det enklaste att göra.

 

Fler efterrätter: Klicka HÄR (<klicka för många goda desserter) 

efterrätt_chokladmousse_fredagsmys_dessert_cocktailglas_recept IMG_7689 efterrätt_chokladmousse_fredagsmys_dessert_cocktailglas_recept

Nä det här blir väl inte tokigt att överraska llivskamraten med va? Jag ÄLSKAR efterrätter i vackra glas. Dessa glas är från IKEA och kostade inte mycket. Det blir dock sååå mycket härligare när man får servera en dessert i ett sånt här glas.

Kolla in denna goda efterrätt: After Eight Pannacotta (<klicka 

 

efterrätt_chokladmousse_fredagsmys_dessert_cocktailglas_recept efterrätt_chokladmousse_fredagsmys_dessert_cocktailglas_recept

RECEPT 4 stora glas:

2 dl vispgrädde
150 g vit choklad
1 ägg
1 dl creme fraiche
8 st digestivekex
50 g smör

Gör såhär:

1. Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter.

2. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning, jag vispar med elvispen.

3. Rör ner creme fraiche och sist den vispade grädden.

4. Krossa alla digestivekex. Smält smöret och häll det över digestivekexen, rör om så det blir en smulig massa. Ta smulmassan och packa det hårt i botten på glaset.

5. Häll över moussen. Lägg på lite ”digestivesmul” ovanpå. Låt glasen stå i kylen ca 1 tim. Lägg över bär (jag använde blåbär) och pudra över lite florsocker.

 

Kolla också in min kategori med enkla bakelser (<klicka för recepten) 

IMG_7688 IMG_7703

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• SMÅPLOCK & SNITTAR  

• SMÅKAKOR

• POTATISRÄTTER 

• PASTARÄTTER 

• MJUKA KAKOR  

• MIDDAGSTIPS

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

57
4 kommentarer

Nyttiga chokladbollar utan nötter

Alltså, excuse me and hello, men jag kanske har gjort det bästa någonsin sen den nyttiga chokladbollen kom. Ja men precis, jag har brassat i ordning nyttiga chokladbollar här hemma. UTAN nötter.  Oftast så innehåller alla de nyttiga chokladbollsrecept som finns nötter. Jag tål inte nötter och ska då naturligtvis inte stoppa i mig det. (Jag tål ju inte ens kokos, en stor sorg då jag älskar kokos! 🙁 ) Så vad göra? Det måste ju finnas ett sätt?!

Idag ställde jag mig och bara ”freebaseade” lite. Körde på känn, och tammetusan bananer…..blev det inte så bra så jag nästan small av!? Jag tänker att alla ni som vill götta er mitt i veckan ska ta det här receptet, slänga i ordning det och äta chokladbollar så det sprutar ur öronen. 🙂

IMG_7653

Ämen va? Jag vill äta upp alla på en gång…..

RECEPT ca 20 chokladbollar:

2 mogna avokado
1 dl torkade aprikoser (de ekologiska är bäst och godast)
4 dl havregryn
2 msk starkt kaffe
50 g smält mörk choklad
1 ½ msk kakao
1 msk honung (agavesirap funkar också)
1 tsk vaniljpulver

Att rulla i:

Solrosfrön
Pumpafrön

Gör såhär:

Smält chokladen över ett vattenbad. Dela och skala avokadon. Lägg i en bunke. Dela aprikoserna till mindre bitar, ett tips är att klippa dom då det är rätt kladdiga. Ha i dom i bunken. Häll sedan i havregryn, kaffe, kakao, vaniljpulver, honung och den smälta chokladen. Mixa alltsammans med en handmixer. Det ska bli en härlig gojsig brun smet.

Rulla sedan chokladbollar av smeten. Blöt händerna lite om du tycker att det är för kladdigt. Hacka solrosfrön och pumpafrön, rulla sedan bollarna i det. Ställ i kylen och låt de ”stelna” till lite. ÄT & NJUT!!!

IMG_7649 IMG_7652 nyttiga_chokladbollar_avokado_utan_nötter IMG_7655

 

16
6 kommentarer

Snabb blåbärssylt, ICA – kassar under ögonen och lyxig frukost!

Godmorgon på er!

Hoppas att ni mår bra? Jag har varit och lämnat barn och har nu satt mig för att jobba lite vid datorn. Tony hade dukat upp värsta frukosten i morse, riktigt skönt att för en gång skull komma ned till färdigt. Riktigt lyxigt faktiskt! Det är oftast svårt för andra att hinna göra frukost i vår familj då jag är vaken tidigare än tuppen liksom. Vem orkar gå upp och göra frukost kl 02? 😉

IMG_7645

T.o.m så min gröt var klar. Härliga tider!

IMG_7646 IMG_7647

I morse gjorde jag min snabba blåbärssylt. Det tar typ 30 sekunder att göra den och den smakar fantastiskt!

SNABB BLÅBÄRSSYLT:

Valfri mängd frysta blåbär, alltså så mycket som du tänkt att du ska äta till frukosten.
½ – 1 tsk vaniljsocker (vill du ha sockerfritt tar du vaniljpulver)

Gör såhär:

1) Lägg blåbären i en liten skål, släng in i mikron i 30 sekunder (beroende på mängd, det ska bli ordentligt varmt).

2) Ta ut, häll i ca ½-1 tsk vaniljsocker/vaniljpulver. Ta en gaffel och krossa sönder blåbären ordentligt samtidigt som du blandar runt vaniljsockret. Låt svalna en smula och ät sen på smörgåsen.

Detta har blivit en supercraving för mig, så sjukt gott är det! Tipsar dig om mina supergoda scones eller LCHF frallor till blåbärssylten.

Nähä, nu ska jag jobba, sen ska jag jobba i form av att måla. Vi hörs snart igen! ♥

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

4
Kommentera

Busy day

Go`kväll min vän!

Mitt i Sveriges Mästerkock men jag bara måstes skriva till dig, inte för att det hänt något supersmashing men man måste ju säga hej liksom. 🙂 Jag som hade tänkt fixa massa mys åt oss ikväll men inte fasen hann jag det inte. Jag hann i alla fall baka och sen hann jag laga skinkpasta till familjen medan jag åt lax. Jag har i stort sett bara målat idag. Jag har snyggat till två tidigare tavlor, sen gjorde jag en helt ny också.

nina målar nina målar 2

Dagens målning blev en helt fyrkantig målning. Denna är 90 x 90 så den är ganska så stor. Jag har ett staffli men den här är så stor så jag föredrar att måla på köksbordet och såhär. 🙂

IMG_7639 IMG_7641 IMG_7643

Det blev ytterligare en Tutt-Lisa idag. Ni som följer mig på snapchat (ninahermansen)  fick se när den här skapades fram. Det gick ok idag, kände mig inspirerad och sugen på att måla så då kan man säga att det går bra. Idag kom det hem små flyers som vi ska dela ut. Jag bara några här uppe men det finns ju dom som åker ner till Ystad för att gå Konstrundan, den är ju faktiskt rätt käns så det är kul! Jag har lite drygt en vecka på mig så nu kommer mina dagar handla om att måla faktiskt. Nästa fredag tidigt på morgonen åker vi, då ska allt vara klart.

Min förkylning är sådär. Det är segt som fan men jag tror i alla fall att det är på väg åt rätt håll. Jag försöker kurera mig mellan bakning och målning. Har ni suttit ute och njutit idag? Det hann inte jag…. jag längtar dock till när det blir varmt på riktigt. Då ska jag stå ute. Vet ni vad jag gjorde idag???? Torkade min första tvätt ute…. det brukar innebära att man får börja äta allergitabletter, såg att alpollen exploderat nu, jag är dock allergisk mot gräspollen så det borde vara ett tag kvar. Typ midsommar….då brukar mitt börja ordentligt, innan det är det bara lite småfis-allergi. Hehe…

allergi

Såhär såg jag ut förra året. 😉

Nähä, nu ska jag titta ordentligt på sveriges mästerkock. Vem håller du på? Jag tycker han med mössan är duktig men har faktiskt ingen favorit ännu, gillar alla pånåt sätt. 🙂

Ha en fin kväll, kram Nina ♥

3
10 kommentarer

Påskbrownie

Innan jag bloggar om vår dag så ska du få receptet på en fantastisk Påsk-Brownie. Den här kommer vara helt perfekt att bjuda på till någon av påskens alla firanden.

påskbrownie_brownie_påsk_nonstop IMG_7620 IMG_7621

Det är alltså en browniebotten, uppepå det har jag gjort en riktigt krämig glasyr och sen är den toppad med nonstop i härliga färger. Garanterat poppis på efterrättsbordet i påsk. Familjen har ätit och den fick toppbetyg. Såå god fick jag höra. ♥ Härligt!

RECEPT:

125 g smält choklad (jag körde hälften mörk hälften mjölkchoklad)
100 g smält smör
3 ägg
3 dl socker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl

Glasyr:

75 gr smör
2 msk kakao
1 dl florsocker
1 äggula
2 msk vaniljsocker

Topping:

Nonstop godis

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 175°. Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad.
Rör ihop ägg och socker. Vispa inte då det inte ska komma in luft i kakan. Blanda i kakao, socker, vaniljsocker och mjöl. Smält smöret och häll i det. Rör om ordentligt. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form,  ca 24 cm. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min. Den ska vara lite ”gungig” i mitten när du tar ut den. 
Låt kakan svalna. 

Gör glasyren:

Smält smöret. Ta av från värmen. Häll i resten av ingredienserna, sist har du i äggulan. Rör om ordentligt. Låt glasyren stelna till lite innan du breder på den på den avsvalnade kakan.  Avsluta med att lägga på nonstopgodiset.

IMG_7624

brownie_påskbrownie_påsk_recept_nonstop

recept_brownie_påskbrownie_påsk_nonstop

IMG_7636

recept_brownie_påskbrownie_påsk_nonstop

12
2 kommentarer
Generic filters

Fler resultat...

Generic filters

Fler resultat...