Nattjästa grova frallor

Innehåller annonslänkar


Nybakt bröd

Även om det idag är fettisdagen så ska jag starta dagen med att berätta om dessa frallor. Ja vid det här laget vet ni att jag ju verkligen älskar att baka bröd. Jag har över 100 brödrecept (<klicka för recept) av en anledning. Här kommer ytterligare ett. Dessa nattjästa grova frallor blev bara hur bra som helst. Med tanke på arbetet som ligger bakom så blir man nästan förundrad över hur gott bröd det blir med den lilla ansträngningen. Wow alltså, dessa nattjästa grova frallor bara måste du baka. Min familj har ätit som galningar av dessa i veckan, t.o.m. Milo som gärna äter typ polarkakor (<klicka för recept) jämt har ätit med god aptit av dessa. Nattjästa frallor är bland det enklaste du kan göra, jag lovar dig!

Missa inte: 10 populära frallrecept (<klicka för recept)


I detta brödrecept har jag använt vetemjöl och grovt rågmjöl. Vetemjölet jag använder i dessa nattjästa frallor är från en gård här i närheten som heter Landsberga gård. Jag älskar att baka det här lite grövre brödet på deras mjöl, det blir så gott och blir så himla bra! Det blir lite brunare i färgen av deras mjöl. Vårvetemjölet t ex har extra god jäskraft. Såg att de ju har en webshop, du hittar mjölet HÄR. Det grova rågmjölet hittar du HÄR. Visste inte att de hade webshop, jag åker ut till dom och köper mjölet. Obs: Inget samarbete eller att jag är sponsrad, handlar där som alla andra. Vill bara tipsa om du vill testa ett riktigt fint mjöl!

Andra goda bröd:


10 minuters frallor

Tekakor i långpanna

Vridna baguetter

Mormor Britas tekakor


Testa gärna fler brödrecept! Jag är väldigt glad över att jag bakar så mycket bröd som jag gör. Man lär sig så mycket när man bakar, hur jäsning funkar och hur bröd blir beroende på hur man behandlar degen t ex. Så kul för en nörd som mig! ☺️

Ett bra tips när du bakar bröd är att låta det svalna helt när du bakat det. Jag vet att man bara vill äta det varmt, och gör det om du vill njuta lite extra. Men brödet liksom sätter sig bättre när det får jäsa och då när man skär upp det så behåller det sin konsistens och blir inte degiga t ex. Här skar jag upp det när det var varmt och det syns på ytan om du kikar på det.

Tips: 6 superpopulära & goda brödrecept (<klicka för recept)

Det här brödet är lätt att baka, i stort sett rör du bara ihop det i en bunke, plastar in och ställer i kylen. Jag har ett eget litet knep som jag tänkte tipsa dig om när det kommer till nattjäst bröd. Ta ut det ca 1 – 2 timmar innan det ska bakas ut. Då behöver du inte jäsa det en andra gång ens. Du bara skär upp det i bitar och sedan är det bara att lägga på bakplåtpappersklädd plåt och grädda! Kan liksom inte bli lättare!

Missa inte! SUPERPOPULÄRA VITLÖKSBRÖDET (<klicka för recept)


Nattjästa grova frallor, 12 st

7 g torrjäst

5 dl kallt vatten

3 msk olivolja

2 msk honung

2 tsk salt

8 dl vetemjöl

3-4 dl grovt rågmjöl

Gör såhär:

1. Blanda alla ingredienser i en bunke. Rör om tills du har något som liknar en gröt när du rör om i det.

2. Plasta in bunken och ställ i kylen. Jag låter den oftast stå ca 6 timmar i kylen och 2 utanför kylen. Du kan också låta den stå i kylen i 8 timmar, dock tycker jag det blir bättre när den får stå utanför en stund.

3. Häll ut mjöl på bordet, ganska så mycket då degen är rejält kladdig. Ha ut degen, häll över lite mjöl på degen också. Du kan gärna rulla degen i lite mjöl, men bearbeta den inte alls. Utan hantera den väldigt varsamt. Dela den sedan i 12 bitar med en tex degskrapa (<klicka för flera olika). De behöver inte vara särskilt snygga alls, lägg ut bullarna på bakplåtpappersklädd plåt.

4. Grädda på 200 grader i ca 20-25 min eller tills de fått fin färg.

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i tummen till vänster under inlägget.Till frukost till minsting gjorde jag dessa i smörgåsgrillen. Det blev ju en riktig höjdare också. Smör, ost, skinka och grillkrydda emellan. Sen in i smörgåsgrillen så hade han världens godaste macka! Vi har denna smörgåsgrill (<klicka), den är grym! Vi använder den nästan varje dag!

Poppis bröd: SKOGAHOLMLIMPA (<klicka för recept)

Är det så att du känner att du inte kan baka bröd, att det aldrig blir bra osv. TESTA DETTA! Jag kan nästan lova att du kommer lyckas med detta.

Testa Tunnbröd:

Godaste tunnbrödet i stekpanna

Gáhkku – samiskt tunnbröd

Tunnbröd på 4 ingredienser

Tunnbröd är så gott att baka också! Mysigt att grädda när man att och gräddar det i stekpannan. Här hemma är det glatt när det vankas tunnbrödsbakning.

Inspireras av andra goda recept:

10 populära helgmiddagar

10 populära recept i veckan

10 populära gratänger

10 populära korvrecept

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

27
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Fick en skön Söndag

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x