Viskar hej

Viskar ett litet hej typ såhär mitt i natten. Har just kommit hem från Thedde och Michan, vi var bjudna dit på Tacos ikväll. Sååå mys! Visar lite bilder imorgon.

Den här veckan har gått så ruskigt fort, jag hänger inte med. Har haft så mycket så jag knappt hunnit tänka. Nu är det typ bara natt kvar, så natti natti på er. Får de hur vi sover inatt vi som är känsliga för fullmåne?

Kram Nina

55
Kommentera

Vi ska flytta

Godmorgon!

Igår hade jag fullt upp, igår fotades nämligen de första bilderna för min bakbok som kommer i vår. Alltså, vet ni hur fina bilderna blev? Åh jag är alldeles tossig och lycklig i hela hjärtat över den här boken, en dröm som sagt…. kan knappt tro att det här händer nu. Fotografen är verkligen toppen på alla sätt och det är ju en förutsättning då man ska jobba tätt tillsammans under väldigt lång tid. Igår var första dagen och kan säga att jag var helt slut på kvällen när jag kom hem, mycket anspänningar och så baka på det och så ska man ju använda sin kreativa del av hjärnan. Häftigt och härligt men wow vad utmattad jag blev av det.

Trött idag med, känner mig överkörd nästan. Tror att min pms bidrar också. Såhär är det att vara en HSP person, man är högkänslig och blir oerhört påverkad av saker som tar energi. Idag ska jag iväg på jobb på eftermiddagen som blir rätt sent så fram tills dess ska jag ta det rätt lugnt. Har ett videomöte vid 11.30 sen kanske jag ska baka något bara för att ha lite nya recept till er också men annars ska jag hasa i mysbrallan. Ser att glasögonen behöver sig en liten puts också, ska försöka orka med er också…. haha.

Nu ska den här sötisen köras till skolan. Nu är det inte många veckor kvar på skjutsandet. Jag vet inte om jag berättat det eller om jag bara pratat om det på Instagram men i slutet på september flyttar vi.

Vi har lånelöfte klart och har under sommaren letat hus närmare stan, vi har gått på massor av visningar men inte hittat något som känts sådär ”yes”! På slutet kände vi att vi höll på att bli knäppa för inget kändes bra, det är rätt mycket pengar och det kändes rätt läskigt att bara ta något bara för att så då drog vi i handbromsen. Farligt att bli för desperat och köpa något som kanske inte blir bra för att man vill närmare stan. Så, nu ska vi hyra radhus inne i stan av honom som vi hyr av idag, huset ligger 1 minuts cykelväg ifrån Milos skola och hans fotbollsplan. Ja ni hajar ju hur laddad han är och hur toppen det kommer bli på alla sätt.

Vi har stortrivts ute i det fina huset på landet men med en 11 åring har det blivit mycket skjutsande. En så enkel grej som att hänga med en kompis har varit ett projekt. Så nu känner vi att dessa 3 år på landet har varit 3 fina år men nu måste vi göra det lite enklare för oss.

Vi är taggade på att bo inne i stan igen och det ska bli härligt att få inreda ett nytt hus. Ni hänger ju med såklart.

Nu dags att dra, vi hörs senare.

Kram Nina

104
13 kommentarer

VECKOMATSEDEL och Söndag

Halloj!

Här har vi just kommit hem efter en hektisk dag. Har flängt och farit hela dagen och sen hade Milo fotbollsmatch som slutade i spöregn. Vi föräldrar som stod där borde fått en medalj….. haha! Nu är jag frusen och ska sätta mig under täcket och njuta av soffvärmen. Funderar på ett bad men bara tanken på att klä av sig får mig att frossa. 🙂

Tony står och lagar tacos åt oss, min hjälte. Så tacksam att han roddar köket nu när jag ligger här och tycker lite synd om mig själv. Jag ska strax ta mig ur värmen här och tända massor av ljus här hemma, det är såååå mysigt att kunna tända ljusen igen känner jag. Nu börjar den där ljusbrännarperioden som heter duga. Undra hur många ljus man bränner av innan april är här igen?

Hörni, dags att kicka igång veckans matsedel igen. Nu är de allra flesta semestrar över och vi övergår till vardag och rutiner på riktigt.

MÅNDAG:

Vegetarisk Currygryta

 

TISDAG:

Krispig Parmesanlax med kall dillsås

 

ONSDAG:

Falukorvsgratäng

 

TORSDAG:

Mustig Köttfärssoppa

 

FREDAG:

Ugnsrostad Potatis med världens godaste marinad

Denna potatis blev sååå god! Perfekt tillbehör till kött eller kycklingrätter. Du måste testa!

1 kg potatis

2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

1 msk dadelsirap (funkar med honung också)

0,5 msk balsamvinäger

10 cm purjolök

0,5 msk salt

2 krm peppar

 

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen och klyfta den. Lägg i en bunke.

2) Blanda olja, dadelsirap, balsamvinäger, pressad vitlök, salt och peppar. Häll marinaden över potatisen. Blanda runt.

3) Lägg potatisen i en ugnsfast form. In i ugnen i 20-25 min.

4) Strimla purjolöken och fördela den över potatisen. Servera med kött eller kyckling.

VECKANS GODING:

Hemgjord ”Caramel” Glass

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Nu ska jag ta kväll som man brukar säga. Imorgon bitti ringer klockan tidigt, jag ska upp och baka de första recepten till min kommande bok. Måste åka till affären och hänga på låset och köpa till några grejer, jag bara inte orkar åka ikväll vilket jag såklart borde. Men jag är så himla mycket mer energifylld på morgonen så jag löser det då. Haha….well well. Jag är sååå pepp på att göra bok nu hörni!

Ha en fin kväll!

Kram Nina

62
5 kommentarer

Indonesisk kycklinggratäng och söndagsmys

Godmorgon!

Vaknar upp i husvagnen här efter ett litet kalas ute hos mina svärföräldrar igår. Vi hade en mysig kväll med god mat och sällskapsspel. Har lite och göra idag och förbereda inför bakboksfotografering imorgon, ska bli så spännande. Första fotodagen!

Tänkte kicka igång denna Söndag med ett gott recept på en gratäng som du kanske blir sugen att testa! Detta är en kycklinggratäng som jag gjorde i förrgår och den blev såååå god! Denna är så enkel att svänga ihop dessutom.

INDONESISK KYCKLINGGRATÄNG, 4 port

3 stora kycklingfiléer

4 orangea snackspaprikor (hittar du inte så ta 1 stor vanlig orange paprika)

2 vitlöksklyftor

2 tsk curry

4 dl grädde (jag körde havregrädde)

1 dl mango chutney

1 1/2 dl färsk mango (funkar med fryst också)

Salt & peppar

Tips: Vill du ha lite sting i den kan du ha i 1-2 tsk sambal oelek

 

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader.

2) Skär kycklingen i mindre bitar och fördela dem i botten på en ugnsfast form.

3) Skär paprikan i mindre bitar och fördela ut den över kycklingen. Skär mangon i mindre bitar och lägg på också. Har du fryst så Tina den lite och lägg uppepå.

4) Ta fram en bunke och blanda grädde, curry, salt, pressad vitlök, peppar och mango chutney i den. Rör runt ordentligt och häll över kycklingen.

5) Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 25-30 min eller tills kycklingen är klar. Servera med ris. Sååå gott!

Här sitter jag och myser nu med tända ljus. Jag älskar verkligen vår ”Vagnhild”. Jag sov så himla bra här inatt, på något sätt är det så tryggt och lugnt att sova här. Vill du kan du kika på hela vår renovering av denna husvagn HÄR.

Den största förändringen vi gjort är nog toaletten. I morse när jag skulle in där så slogs jag av hur stor skillnaden är från när vi köpte henne. Nu har jag världens gosigaste matta på golvet också så även om det trångt där inne så är det så mysigt så man kan stå och sminka sig länge eller bara köra lilla hudvårdsrutinen. Älskar den där toan.

Vi har ju planer på att köpa större husvagn men frågan är om jag någonsin kommer kunna skiljas från Vagnhild!? Blir helt ledsen bara jag tänker på det. Haha….

Aja, dags att äta frukost. Ska koka lite gott te och sitta och mysa här en stund till. Hörs sen!

Kram Nina

76
4 kommentarer

Brillormar och morgonfrillor

Godmorgon godmorgon!

Det är härliga Lördag, jag har sovit som en kratta. Pms-sovit kan man säga. Sover alltid sämre då. Varit vaken sen 3 faktiskt. Huuuu….. Vid 10 ska vi vara hos Tonys bror Tobias för att hjälpa dom med deras hus. Det ska borstas inför ommålning och vi alla ska dit och hjälpa till. Tobias har alltid ställt upp på oss så då vill man verkligen ge tillbaka.

Jag njuter av mina underbara hortensior som jag köpte på Hötorget i torsdags. Dessa är jättefina som torkade också så de ska verkligen sparas. Jag älskar dessa maffiga hortensior, så fint i stora vaser.

Tony och jag kör brillorms/morgonfrillabild till dig! Såhär snygga är vi när vi vaknar, haha…. detta är verkligheten hörni. Går inte att skämta bort. Haha…

Nä, dags för mig att förbereda lite sellerijuice här. Är såååå hungrig så jag smäller av. Undra varför det blir så ibland, att man känner sig så galet hungrig vissa morgnar? Måste bero på hur man ätit dagen innan ju.

Ha en fin lördag så hörs vi sen!

Kram Nina

71
2 kommentarer

Dumlekakor och fika

Hej igen!

Vi sitter och fikar här jag och Milo. Ibland på fredagar så kvistar vi ned på stan och firar fredag med att fika tillsammans, så mysigt! Jag älskar ju att fika, ser mig själv som en självutnämnd fikadrottning faktiskt!

Idag föll valet på mysiga Tant Gredelin. Där gillar vi att sitta och bara filosofera i de mysiga små rummen.

Man känner sig alltid så välkommen där. Nu var det längesen jag var och hälsade på så idag var det dags.

Mys mys! Det här är ett väldigt gammalt hus och det känns verkligen i väggarna.

Milo festade till det med en kladdkaka med pollytopping. Den fick mycket väl godkänt.

2 veckor i skolan efter sommarlovet avklarade, det fick vi lov att fira med en fika. Finns alltid tillfällen att fira hörni.

Nu ska du få bästa fredagsreceptet av mig som en fortsättning på detta mysiga fikabesök. Dessa Dumlekakor är livsfarliga, så dessa bakar du på egen risk. Lyckas du bara ta en så är du värd en medalj tammetusan! Haha….

DUMLEKAKOR, ca 12-14 st

250 g äkta smör

1 dl strösocker

5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

6-8 dumlekolor

12-14 st noblesseplattor

 

Gör såhär:

1) Smält smöret nästan helt. Kan gärna vara kvar lite smörbitar. Häll det i en köksmaskin eller bunke.

2) Häll i sockret. Kör det i köksmaskinen så det blandas ordentligt. Du kan också vispa ihop det med elvisp.

3) Häll i mjöl i smörsmeten och vispa runt tills du har en ganska så tjock kakdeg. Ha i bakpulver, vaniljsocker och salt. Kakdegen ska vara följsam och mjuk så pass-upp så du inte har i för mycket mjöl. Mjölmängden kan nämligen vara så olika beroende på om du har färskt mjöl och vilken kvalitet det är på det. Häll inte i allt på en gång är mitt tips.

4) Forma 12-14 bollar av kakdegen och placera dom i formar i en muffinsplåt. Tryck hål i mitten med ett runt skaft. Dela dumlekolorna i två och tryck i en halva i varje. Du kan också ha dom hela och trycka i dem så men då behövs fler kolor.

5) Grädda på 200 grader i ca 12-15 min. De ska precis börja då lite lite färg. Ta ut och lägg genast på noblessekakor på varje så de får smälta ned fint över kakorna.

Jag lovar dig att detta kommer bli såååå gott! Vi tyckte dom var magiska verkligen.

Hepp, dags att fortsätta vår mysiga fredagseftermiddag. Vi hös sen!

Kram Nina

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

143
3 kommentarer

Quesadillas

Hej och hallå!

Äntligen fredag igen och här pågår förberedelser för kvällen. Inget speciellt som ska hända mer än att vi ska ha fredagsmys. Jag har redan förberett Quesadillas, dom ska egentligen fixas just precis innan servering men jag värmer dom lätt i ugnen ikväll så blir det toppenbra.

Detta är en perfekt förrätt eller plockrätt att välkomna gäster med t ex. Gott till det där glaset vin man får, helst om man är lite hungrig.

Quesadillas kan förberedas så tillvida att du steker dom just innan de serveras, då är det magiskt! Du kan också variera innehållet. Du kan ta skinka, salami eller någon annan god chark. Du kan också göra dem helt vegetariska med t ex lök och champinjoner i. Sååå gott!

Det här receptet har snappat från bästa Fredagskockens nya receptbok.

Så bra receptbok! Massor med bra tips och 16 olika menyförslag. Jag nappade på Quesadillas men jag har ändrat om det lite.

QUESADILLAS, 8 bitar

200 g prästost eller annan god ost med mycket smak

4 tortillabröd

100 g salami eller skinka

olivolja

Gör såhär:

1) Riv osten. Lägg ut 2 av tortillabröden och ha på hälften av osten. Lägg på salami eller skinka och sedan resterna av osten.

2) Lägg på de 2 tortillabröden och pressa ihop. Stek bröden i rikligt med olivolja på medelhög värme. Någon minut på varje sida, osten ska smälta fint inuti. Ytan ska bli gyllene och frasig. Dela varje i 4 bitar och servera med lite färsk purjolök.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

52
3 kommentarer

Fin bröllopsdag

Hej raringar!

Igår gick dagen åt till jobb och att fira bröllopsdag. Ja men visst, igår firade jag och min Tony 14 år som gifta. Tänk att det är så längesen som jag stod där nervös så blomkvasten vibrerade så mamma trodde att den skulle falla samman. Haha, har aldrig varit så nervös i hela mitt liv som när jag skulle gå in i kyrkan. Herreminjee alltså…. vilken pärs. Men väl där inne med hans hand i min så landade jag i någon form av nervös trygghet i alla fall.

Tänk så färska vi var i vår relation då? Vi hade varit ihop i 3 år varav de första året var någon form av flirt bara…. Det har hänt så mycket!14 år av allt skulle jag vilja säga. Psykisk ohälsa, lycka, barn, missfall, motgångar, oro, föräldratrötthet, livspussel, framgångar, flyttar, förlorade husdjur, operationer, trygghet, gråt, ångest, skratt, kärlek och liv. Ja men allt som finns i ett liv har funnits i dessa 14 år tillsammans. Vi har svetsats samman mer och mer för varje år som gått och gjort allt tillsammans. Han är min människa den där Tony, det tog tid att hitta honom men efter 31 år av mitt liv så stod han bara där. Jag är tacksam för honom varje dag.

Har haft en konstig period nu där jag haft lite katastroftankar om att jag ska förlora honom. Att något ska hända honom. Gud, tårarna bara forsar när tanken slår mig. Vet inte varför jag får såna här perioder i livet ibland. De infaller alltid vid pms så jag antar att den är boven i dramat. Vill inte tänka såna tankar för dom gör inget gott för en, tvärtom.

Igår firade vi i alla fall vår dag tillsammans. Innan lunch kvistade vi förbi smyckesbutiken här i småstaden och jag fick välja ut lite fint.

Passade samtidigt på att byta in en ring som mamma och pappa köpte till mig i födelsedagspresent, den var för stor och gick inte och beställa i så liten storlek som jag behövde.

Istället blev det lite härligt från Caroline Svedbom. Jag ÄLSKAR hennes smycken. Så otroligt snygga.

Blev dessa örhängen också! Ja men ÄLSK! 🥰 Har burit allt på mig sen jag fick de förutom på natten, jag blir som ett barn och vill ha det nästan t.o.m när jag sover. Minns ni när man var barn och hade köpt nya skor eller kläder? Man ville sova med det på.

Lite mera kittade med smycken och hela faderullan var vi sen på kvällen när Tony planerat en myskväll i Stockholm. Vi tog tåget in och satte oss på Stureplan 1 för ett glas.

Vi satt och pratade om högt och lågt. Jag t.o.m grät när vi kom in på vissa saker som har med föräldraskap att göra. Att vara förälder är så starkt ibland, det är så mycket känslor i att vara mamma och då är det skönt att få vädra såna tankar med sin bästa vän. Han förstår mig och känner mig utan och innan, det hjälper i en sån diskussion.

Vi åt lite lätt och fick sen ett infall att skriva till Tanja och Lasse, ville de komma på ett glas och säga hej? Istället blev vi bjudna hem till dom på toast Skagen och bubbel. Vi köpte med oss lite fin champagne och gav oss av mot gamla stan. Dom har en sån fin våning där så man smäller av. Jag älskar gamla stan, så härligt att få bo där.

Tanja är en fena på fix! Hon ordnade toast Skagen med en brödrost från John Deere, ämen har ni sett så häftigt?! Jag MÅSTE ha en sån! Haha…. Det var ljuvligt gott, tror jag hummade högt. Passade perfekt till Champagnen.

Efter vi myst klart tog vi en promenad till Centralstationen och åkte hem. Nöjda, energifylld, glada och fortfarande kära. En fin bröllopsdag på alla sätt!

Nu ska jag faktiskt lägga mig på soffan och gosa med Majlis. Vi hörs sen!

Kram Nina

88
3 kommentarer

PULLED COCA-COLA CHICKEN

Coca cola i maten?

I helgen klurar jag på att göra Coca cola pulled chicken igen, det blev så galet gott och kycklingköttet så mört så det bara smälte munnen. Detta kan också ätas med ris eller potatis om man känner för det. Coca colan gör underverk med den här rätten alltså, såååå gott! Du måste testa! Pulled Coca Cola Chicken tänker jag passar himlans gott bara i tortilla eller naanbröd också och sen servera med massa olika tillbehör. Min vitlökssås (<klicka) till är huuuuur gott som helst.

Vill du hellre äta något som går betydligt snabbare att svänga ihop så tipsar jag sig om att kika in – 20 lättlagade rätter under 30 minuter (<klicka)

PULLED COCA-COLACHICKEN, 6 port

Missa inte mitt recept på Pulled Pork (<klicka),  det är såååå smaskigt! 

6 st färska kycklingfiléer
3 dl smokey bbq sås
1 dl rhode island dressing
1/2 dl HP sås
1/2 dl farinsocker
salt & peppar
2 dl coca-cola

Gör såhär:

1) Lägg i kycklingfiléerna i en gjutjärnsgryta. Häll över bbq sås, rhode island dressing, HP sås, farinsocker, salt och peppar.

2) Rör om ordentligt. Låt sedan allt koka på medelvärme i ca 1 timme. Det ska gå att trasa sönder kycklingfileerna med en gaffel när det är klart. Var noga med att röra om lite då och då. Det kan brännas fast då det är socker i.

3) När kycklingen kokat klart trasar du sönder allt och häller sedan på coca-cola. Låt stå i ugnen på ca 150 grader i ytterligare 20 minuter. Rör om allt och servera.

Pulled chicken går att servera på många olika sätt. I tortillabröd som tacos, till ris eller t.o.m potatis. Vi serverade det i frallor med coleslaw, grönsaker, picklad rödlök och vitlökssås.

Mer inspo:

10 goda maträtter för matlådan (<klicka)

15 billiga och goda rätter (<klicka)

20 lättlagade rätter under 30 minuter (<klicka)

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

MIDDAGSTIPS

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

86
12 kommentarer

Närproducerat och Skördemarknad

Godmorgon!

Hej sa pms:en och kom och tog mig igen. Sovit som en ”krattovitch” inatt, gav upp vid 4 tiden och tänkte att jag tar väl morgon då. Ibland får man bara ge upp liksom och så tar man sömnen natten efter. Gissar att det blir en ”sova dreglande i soffan innan Idol” ikväll.

Nog om dålig sömn, igår var nämligen en dag där temat närproducerat, lokalodlat och ekologiskt fick en annan innebörd i våra liv. Kan säga såhär, jag var euforiskt lycklig när jag kom hem igår efter att ha fått uppleva det färskaste av grönsaker. Jag ska berätta!

Jag såg att någon varit på Landsberga Gård på min Instagram och blev lite nyfiken. Det låg nämligen inte alls långt ifrån oss så jag tänkte att det ju måste vara värt ett besök.

Det ligger riktigt mysigt och jag ju köpt ägg på ICA Maxi ett flertal tillfällen som är just ifrån Landsberga Gård. Så helt nytt var det ju inte för mig. Där finns allt från lokalproducerat kött, honung, mjölk och mjöl till inredning och fika. Jag ÄLSKAR sånt!


Det blev ett vårmjöl med extra god jäskraft, så laddad att få baka bullar på det här mjölet. Fanns i 10 kilos säck också. Är det här bra så köper jag nog en sån. Fanns andra mjölsorter också, blir nog sånt också om det här är toppen. Älskar bra mjöl!

Köpte grillkorv med hög kötthalt som jag lagade mat på igår. Det receptet kommer senare idag. Blev kycklingchorizo också och så honung då. Alltid honung när jag får tag på en som inte är varmslungad. Honung är nyttigt om den inte är varmslungad, kan vara bra att tänka på. Salsicciafärsen ska jag laga någon riktigt gott av, så spännande och härligt när man får laga mat på sånt här!

Vi avslutade med att ta en lite fika innan vi for vidare.

Efter besöket på Landsberga Gård så såg jag på min Instagram att kompis Helena var på Åkerby Handelsträdgård och visade mig bladselleri. Hon var där och pratade ihop sig om Söndagens skördemarknad. Jag som vill köpa färska ekologiska grönsaker kvistade dit för att se vad som fanns.

Ja men jag blev helt salig! Ni som följer mig på Instagram kunde se allt härligt på mina storysar.

Färska gurkor, snacksgurkor, tomater i massa olika sorter, paprikor och snackspaprikor som är så saftiga och smakar så gott så man kan äta det som godis. Igår kväll så gjorde jag i ordning ett snacksfat till Milo med färska snacksgrönsaker, lika gott som godis typ.

T.o.m fjärilarna trivs! Den här var så vacker!

Vi var också i ”Chililand” som ja kallade det! Så vackert och så häftigt! Så gott i matlagning.

När vi kom till grönkålslandet höll jag på att smälla av! Alltså, jag har aldrig sett så stora grönkålsstammar. Kolla min instagram så ser du vad som hände när jag skulle rycka loss denna ”bad-ass”! Haha…..

Galet fina lökar var det också – ja det där lät det…. men wow vilka stora! Milo fick rycka upp en rejäl rackare.

Jag hade fullt sjå hemma att få ordning på grönkålen. Jag ansade den och la i påsar och så fryser jag in. Går utmärkt förstår ni, hur smidigt?

Ett tips är att alltid spara dessa små vita ”klämmor” som brukar sitta på brödpåsar. Jag spar alltid dom, perfekt att stänga påsar med.

Kolla salladshuvudet? Blir gråtfärdig tammetusan!

Purjo köpte jag också. Så färsk och så god, smakar liksom mer.

Kastade inte lökens spröt, funkar som salladslök. Förvara i påse i kylen så luktar det inte.

Löken delades i fyra delar då den var så stor. Förvaras i dubbla påsar med ordentlig klämma i kylen. Använder mycket lök i matlagning så den kommer snabbt att gå åt.

Åkerby Handelsträdgård har haft det tufft sen Corona kom. Den stora marknaden i Sthlm som de alltid stått på på helgerna har varit inställd. Så nu står dom där med massor av grönsaker. Tyckte så himla synd om dom, vill verkligen hjälpa till med det jag kan som har många följare.

Åkerby Handelsträdgård är inte öppen för allmänheten, men på Söndag ska dom ha något av en skördemarknad där. Då kommer man kunna skörda sina egna grönsaker eller så kan man köpa färdigskördat. Det kommer vara öppet mellan 10-18 på Söndag den 30/8. Helena kommer står där med sin Foodtruck så det kommer finnas både mat och fika att köpa. Supermysig utflykt att göra med sina barn eller om du är en riktig sucker för fina grönsaker som jag!

Jag ska dit och köpa mer grönkål, kan köpa för hela året ju när man ändå kan frysa det. Ska köpa på mig tomater och mer snacksgurka och snackspaprika. Så gott att mumsa på vid tv:n. Hörde att potatisen skulle skördas idag och den var en fin rackarns sort också. Tyvärr så fanns inte stjälkselleri men det lät inte helt omöjligt att det kanske kan göra det sen. Hoppas!

Kanske ses vi där på Söndag?

Nu ska jag jobba vidare. Hörs sen igen!

Kram Nina

53
5 kommentarer