Vill bara berätta att vi lever men uppkopplingen just nu är inte vad den ska vara. En bild tar evigheter att ladda upp och mitt internet tar slut hela tiden. Om jag lyckas lösa det under resans gång hör jag av mig igen såklart.
Annars så kommer vi till Barcelonas hamn imorgon kl 08 på morgonen. Har ju maaaaassor med bilder och filmer som jag vill visa er ifrån resan.
Vi har haft en heeeeeelt fantastisk resa må ni tro! Det bästa jag upplevt. Jag ångrar inte en sekund att vi gjorde detta, vill åka igen! Det måste vi, detta var en upplevelse utöver det vanliga. Vi kommer sakna dom som man byggt en relation med. Våra servitörer t ex. Världens härligaste människor.
Hoppas ni har en bra finfredag, ska försöka återkomma igen om jag får ordning på mitt internet!
Kikar snabbt in innan jag ska börja fixa mig inför middagen. Våra dagar går i ett och jag försöker att njuta så mycket jag bara orkar. Är man en människa som är oroligt lagd så är det lätt att rädslor och oro tar överhand i allt man gör, men med operationen innan avfärd och all oro med det och så flygresan på det så blev det typ oro OVERLOAD. Det blev för mycket att mäkta med så jag la allt på hyllan istället. Tänkte att nu orkar jag inte oroa mig mer och vara rädd.
Någon skrev att jag var modig som både opererats, flugit och nu lever på ett fartyg med allt vad det innebär. Det är jag faktiskt. Det måste jag ge mig själv. Jag har klivit utanför så många komfortabla zoner på en vecka än jag trodde någonsin var möjligt.
För någon som inte är oroligt lagd och är en mer easygoing människa så kan det vara svårt att förstå. Jag förstår det. Tony är en easygoing människa och han förstår mig inte alltid även om han lärt sig med åren tillsammans med mig. Vill bara säga att var glad om du är en sån människa, det tar oerhört med kraft att vara orolig, tro mig.
Första dagarna här på båten så sov jag väldigt mycket. Tog powernaps och slumrade så fort jag kunde. Det var bra för jag hämtade nog energi tills dagarna blev soligare. Nu har vi så fint väder.
Idag kände jag doften sv nyklippt gräs. Tårar i ögonen, SOM jag saknat det! Det gav mig hopp, hoppas det gör det för dig med. Blunda nu, å så tänker du på doften av nyklippt gräs. Du har inte glömt bort det. Det kommer att vara verklighet inom bara några månader
Idag när vi klev av i Palermo. Det var just här jag kände doften av gräs.
Men låt mig börja från början nu. Det var ju igår när vi var så jäkla modiga. Vi klev av båten, gick in till Civitavecchia och köpte tågbiljetter åt oss till Rom.
Tåget tog 1 timma. Sen var vi i härliga Rom. Vilken upplevelse alltså! Som jag skrev igår, att uppleva Colluseum var så stort och mäktigt.
Går det ens att ta tillräckligt många bilder?
Sån vacker arkitektur verkligen, man blir mållös. Det är exakt 2000 år gammalt. Tänk på all historia som finns här? Mycket hemskt såklart och det kunde man nästan känna.
Kikade snabbt in på ett rik i Rom. Fanns så mycket gott!
Vädret på vägen tillbaka till båten!
Det här mötte oss när vi kom tillbaka. Baren hade öppnat utomhus och soldäcket och poolen hade fått liv igen!
Vi gjorde oss snabbt klara för middag. Lite av dagens höjdpunkt att få göra sig i ordning och sätta sig till bords.
Efter middagen besökte vi champagnebaren och tog en varsin champagnedrink.
Efter drinkarna var det mysigt att gå hem som vi säger. Vår hytt har blivit vårt hem. Avslutade kvällen med lite filmmys.
Hepp. Får fortsätta skriva imorgon. Nu väntar middag.
Pesto, mums! Nu är ju vi i den lilla staden som är världen över känd för att ha skapat peston. Civitavecchia kommer peston ifrån ifall ni inte visste det. Denna fantastiska lilla hamnstad i Italien. Den gröna röran, peston, med sin alldeles underbara smak! Den är supergod till massor, t ex fisk och kyckling, till pastan men också till sallader eller som något gott till kexen.
PESTO 4 port
50 g pinjenötter
2 krukor färsk basilika
2 vitlöksklyftor
2 dl fin olivolja
100 g parmesanost
Salt
Svartpeppar
ett par tsk färsk pressad citronsaft
Gör såhär:
1) Mixa pinjenötterna med den färska basilikan, vitlök och olivolja.
2) Riv parmesanen och mixa ner det i röran. Pressa även i citronsaften.
3) Förvara i en burk med tätslutande lock i kylen, håller i ca 1 vecka.
Snart anländer vi till Rom och Civitavecchia. Eller chevapchichi som jag säger….haha!
Gårdagen tillbringades bara på fartyget då Genoa bjöd på lite trist väder! Eller luddigt väder som vi brukar säga.
Dock så såg det heeeeelt fantastiskt ut på denna plats, lite ledsna var vi för att det regnade så mycket, man vill gärna kliva iland var vi än kommer.
Vi började med frukost. Milo åt sin favvo, croissanter och våfflor med sylt och grädde.
Badplatsen står lite tom och öde i regnet. Men tänk er närmare sommaren. När solen gassar och man kan ligga här och sola och bada?
Hur roliga båtar i hamnen i Italien? Det fanns också en hel hög med feta yachter som flockade sig längs hela hamnen.
Lunch i en av lunchrestaurangerna. Man erbjuds alltid trerätters. Vi kommer förmodligen rulla fram efter den här resan. Hahaha… Tur det finns gym! Det ska jag gå till någon dag. Här en jättegod morotskaka som Tony åt.
Igår var Milo och spelade fotboll på fotbollsplanen här. Han hittade engelsktalande kompisar och de hade så kul. Vi satt utanför och tittade medans. Sen kom han ut och svetten droppade om honom.
Tur att han kunde hoppa i plurret sen. Det finns också ett stort poolområde inomhus. Själv så badar jag inte alls men det fanns bra med sittplatser runtom, och bar såklart. Barer finns precis överallt på fartyget.
Hepp, nu ska jag gå upp och duscha innan familjen vaknar. Vi sover så otroligt bra här på båten. Jag vaknade av Tonys 06.30 larm som han glömt stänga av…..MORR! Jaja, mer tid att starta morgonen i lugn och ro på. Underskattat!
I förrförra veckan blev jag så galet sugen på kanelbulle. Ni vet ibland har man sina dagar då man helst av allt skulle vilja äta 15 kanelbullar på en dag. Sen är det som om man inte kan släppa tanken på den där kanelbullen tills man ätit en.
Det finns två saker man kan göra då. Antingen så ställer man till med kanelbullebakning, eller så gör man en kanelbullemuggkaka som jag gjorde! Men MUMS alltså!
Denna är glutenfri och lite nyttigare dessutom så det är bara njuta med gott samvete.
KANELBULLEMUGGKAKA
1,25 dl havregryn (malt till mjöl)
1 msk pofiber
1 msk honung (eller annan sötning)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
1/2 tsk färskmortlad kardemumma
4 msk lågkalori äppelmos (funkar med vanlig också)
1/2 tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
1 ägg
2,5 msk havremjölk (eller annan valfri mjölk)
Kaneltopping:
2 tsk honung
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kardemumma
Gör såhär:
1) Mal först ned havregrynen till ett mjöl.
2) Blanda ihop alla torra ingredienser. Vispa upp ägget.
3) Blanda de torra ingredienserna med det uppvispade ägget, äppelmoset, honungen och mjölken.
4) Häll detta i en microsäker skål eller kopp.
5) Blanda kaneltopping och ringla den runt kakan.
6) Ställ i micron på full effekt på ca 1 min. Håll lite koll, kakan är godaste om den får vara lite kladdig längst in.
Servera med t ex vaniljyoghurt eller så kan du blanda en vaniljsås på lite kvarg, lite Philadelphiaost, vaniljpulver och honung efter smak.
Fantastiskt nog kollade även jag lite mello igår. Kollade på SVT Play mitt ute på havet utanför Frankrike nånstans.
SHUFFLA fastnade ju i min skalle som tusan. Den är ju supermedryckande, måste fasen lära mig att shuffla tror jag. Dock så tycker jag Benjamins låt var värd att vinna, lite annorlunda och funky liksom.
Av misstag (somnade med telefonen i pannan) så har allt mitt wi-fi gått inatt. Missade stänga av då såklart så nu tog allt slut….. Bryt i helskotta. Får försöka lösa det igen.
Ska berätta mer om vår dag vi hade igår.
Igår morse kom vi till Marseille, en fransk stad som inte gav oss det finaste vädret direkt. Men det som är skönt är att det är lite varmt ändå. Ljumma vindar liksom. Kunde stå i min kimono utan att frysa alls!
Vi började med frukost i den stora matsalen. Milo är en sån bra fotograf.
Efter en del chill på båten, bl a en liten powernap på hytten, så gav vi oss iväg in till stan Marseille. Vi skulle först gå men det blev lite för långt så då tog vi en taxi på vägen. Taxin körde oss till gamla hamnen inne i Marseille.
Vi hade inte anmält oss på bussresan, annars hade vi givetvis tagit den.
Vi började med lunch på ett brasserie precis bredvid hamnen. Milo åt hamburgare, Tony en pasta carbonara och jag den här mozzarellasalladen som var det godaste mozzarellasallad jag någonsin ätit. Ingen laktosfri mozzarella men det fick vara värt en gasbombsmage faktiskt. Solen bröt igenom medan vi satt där och det blev såååå rart! Våra svenska ”solsvältfödda” kroppar tinade sakta upp där och man blev alldeles euforisk i kroppen. Wow vad sol och lite värme gör med oss! Vi hann också runt och strosa inne i Marseille. Alla dessa små glassbarer, brasserier och gamla byggnader alltså. Så fint! Om du sett den animerade filmen Ratatouille så har du känslan.
Ett kul sätt att dölja byggarbetsplatser med.
Det här med turist! Haha….såhär ser vi ut när vi florerar runt. Det syns rätt tydligt va?
Lite kul ändå att hypokondrikern hittade ett apotek och fick inhandla lite grejer som vi glömde hemma.
Det blev en supermysig dag inne i Marseille. Väl tillbaka på fartyget så hade vi säkerhetsgenomgång som är obligatorisk. Så proffsigt och välgenomtänkt allt är alltså. Vi har alla en egen samlingsplats om olyckan skulle vara framme.
Jag känner mig väldigt trygg här ska jag säga er. Även om det varit sjögång så gungar knappt det här aset till fartyg alltså. Det är nog för stort och det är nog byggt på bästa sätt så det inte ska det. Jag som aldrig gillat det här med att åka båt kan varmt rekommendera dig som är rädd alltså. Ni är många som skrivit till mig om era rädslor och hur lika ni är mig i många avseenden. Jag hoppas så att jag kan peppa dig som är rädd att våga göra t ex det här. Det är en upplevelse för livet alltså! Missa inte det för allt i världen!
Innan vi åkte vidare ifrån Marseille mot Genua och Italien så hann vi sitta på vår balkong i solen. Alltså drömmen. Skönaste skönaste ever! Åh så vi njöt alltså. Vi försöker påminna varandra om att njuta hela tiden. Att vara i nuet, andas in och uppleva. Det är bra att påminna varann för man stannar upp på ett sätt och faktiskt upplever och njuter.
Igår kväll käkade vi tidig middag igen. Vi har samma servitörer på kvällarna och nu är de så tjenis med oss. Milo highfivar mest hela tiden och har vågat börja småprata med dem. Igår fick de nys om att jag äter glutenfritt, då fick jag en egen servitör som tog hand om mig. Så galet! Man är inte van med den här uppassningen.Milo som ääääääääälskar Macarons har den här ljuvliga disken att tillgå. Igår kväll köpte han 4 stycken som han mös med uppe i hytten. Redan innan kl 9 återvände vi till hytten för lite kvällsmys. Då hade Poody (vår egen bästa våningschef) varit och fixat natt i vår hytt. Dragit för gardinerna, bäddat i ordning sängen för natt och städat ur toaletten och bytt ut handdukarna. Varje dag händer det här. Man känner sig som en kunglig alltså.Hörni! Ni såg väl erbjudandet jag skrev om igår!?
Nu kan du som läser min blogg få rabatt på din resa om du anger en rabattkod. Använd rabattkod Nina15 när du bokar så får du 15 % rabatt på din resa.
Har du en massa funderingar så är det absolut bästa att antingen ringa 08 – 503 377 70 eller mejla till info@msccruises.se. Dom svarar gladeligen på alla eventuella frågor och är proffs på allt som heter kryssningar!
Du kan också läsa mer och få mycket mer info HÄR! Tveka inte att kontakta MSC Cruises on du undrar något, och glöm inte din rabatt nu!
Dags att ge sig upp till frukosten! Vi hörs på min Instastory och senare även här inne på bloggen!
Tänkte bjuda dig på ett supersaftigt recept på en jättegod långpannekaka som räcker till många!
Frostingen uppepå är verkligen sååå god till. En riktig höjdarkaka att baka till helgen kanske?
RECEPT ca 24 bitar:
350 g smör
4 dl strösocker
4 ägg
2 dl kokosflingor
rivet skal av saft av 1 citron
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 msk vaniljsocker
3 dl naturell yoghurt
2 dl hallon
Frosting:
60 g mjukt smör
2 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 citron
100 g philadelphiaost
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200C.
Vispa socker och ägg så det blir en fluffig ljusgul smet. Riv citronskalet och pressa ur citronen i smeten.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ned det med en sil i smeten. Detta gör att du slipper mjölklumpar. Blanda runt med en slickepott. Häll sedan i kokosflingorna.
Smält smöret. Häll i det och naturell yoghurten i smeten. Blanda med slickepotten till en smidig smet.
Lägg i bakplåtspapper i en ugnsplåt. Den jag använde har ett mått på 30×40 cm. Häll i smeten i den och fördela den jämnt. Tryck i hallonen i någon form av ordning.
Grädda i ugnen i ca 25 min eller tills kakan är helt torr inuti.
Frosting:
Vispa samman alla ingredienser till en krämig frosting. Bred sedan på den på den avsvalnade kakan. Garnera med riven citron. Ett tips är att också strö på riven kokos på kakan.
Följ gärna min FB-sida och Instagram för mer tips, massa recept och inspo.
Hörni, missa nu inte erbjudandet som dyker upp längst ned i detta inlägg! Ni som hänger med på min Instagram har ju hängt med i svängarna hittills på denna resan. Igår hade vi väldigt dåligt internet så det blev lite svårt att blogga på kvällen. I morse fick vi internet igen när vi närmade oss Frankrike och Marseille. Nu har vi löst wi-fi frågan så nu ska det funka.För det första, flygningen gick toppenbra. Så tacksam för det efter min panikångestattack på vägen hem från Mallorca. Var lite nervös men det gick tusan superbra. Jag sov t.o.m vilket ju är helt fantastiskt för att vara jag!
Vi kom till Arlanda i god tid så vi hann att checka in i lugn och ro. Allt var enkelt med biljetterna vi hade skrivit ut.
Efter vi checkat in blev det lite gött att lugna nerverna med lite dryck. Bubbel var en höjdare. Tjoff sa det så satt det i huvudet och jag blev genast lite lugnare.
Smidigt med 3 timmar och 10 minuters flyg. Vi flög reguljärt från Arlanda till Barcelona. Hann att kolla lite film, Milo spela lite på sitt spel i telefonen och också äta lite godis.
Vi blev hämtade med buss för att sedan köras till hamnen och det maffiga fartyget! MSC Meraviglia heter vårt fartyg. Det är verkligen GIGANTISKT. Kolla bussarna i bakgrunden på nedersta bilden? Ser ut som små leksaksbussar.
I videon som jag bjuder på här längst ned i inlägget kan du se mer ifrån vårt rum och också lite från fartyget när vi är på väg till vår hytt.
Igår kväll när vi var på väg till middagen i en av restaurangerna. Vi hade en tidig sittning redan kl 18 vilket var väldigt skönt då vi var så sjukt trötta.
Vi var vrålhungriga och det var härligt att bara få sätta sig och njuta av all service och hur gulliga de är med Milo. High five hela tiden och så pratar dom mycket med bara honom, frågar om han vill ha något mer och var han är ifrån osv. Milo stortrivs med uppmärksamheten.
Vår servitör presenterade sig som Lenis och berättade att han är ifrån Honduras. Jättetrevlig och sååå service!
Vi såg solen gå ned från restaurangen och sen tackade vi för oss redan innan halv 9 på kvällen. Det var ett slaget gäng som kröp ned i de sköna sängarna. Kuddarna är såååå sköna verkligen så det tog inte många sekunder förrän jag och Milo somnade.
Idag ska vi ge oss ut i Frankrike. Det är ca 20 minuters promenad in till stan. Man får också tips på vad för sevärdheter som finns att upptäcka. Vädret är tyvärr grått men ändå så är det runt 15 grader varmt. Så härligt.
Hoppas du ska gilla videon, prenumerera gärna på min youtube kanal så du inte missar några uppdateringar. HÄR hittar du den.
ERBJUDANDE!
Nu är jag så himla glad förstår ni, jag får verkligen det stora nöjet att ge er ett erbjudande på kryssning på MSC Cruises!
Du får 15% rabatt på utvalda kryssningar om du anger rabattkod Nina15 när du bokar!
På LOPPI kan du läsa mer om MSC och följa mitt äventyr – där hittar du också mer info om erbjudandet som ger dig 15% på din resa. Ni hittar det här!
Efter en sönderbränd axel och en del (läs: mycket) stressande morgon så sitter vi i bilen på väg till Arlanda.
Morgonpigga mamma har redan skickat och frågat om vi är på väg? Hihi….det är typ hon och jag i hela Sverige som brukar vara vakna den tiden.
Ja, så nu sitter jag här och tänker på vad jag glömt? Har lite ont i min brända axel också, locktången bestämde sig för att lägga sig där en liten stund. Aj!
Moddigt ute så nu måste jag koncentrera mig på exet som kör här. Sitter som en liten hackspett bakom hans rygg….
”Ta det lugnt i den här kurvan nu, vi behöver inte stressa…vi har tid på oss…”
Huuu, ruskigt när bilen slirar på vägbanan såhär. Tänk att den där rädslan sitter på ens axel och skrämmer en hela tiden. Ska försöka slappna av och njuta lite. Även om jag nu också har en flygresa framför mig. Den här veckan blev en räddvecka tydligen. Men som sagt, försöka njuta och tänka att det ändå är saker jag inte kan rå över…..iiiiih, svårast i världen men ska försöka.
Vi hörs ifrån fartyget sen. Följ mig gärna på Instagram (länk ➡ niiiniskitchenlife). Kommer vara väldigt aktiv i mina stories där så ni kan följa oss där. Bloggen kommer självklart också uppdateras så fort wi-fi:t är bra.