Hur härligt var det inte med syrensaft? Jag är helt hänförd vilken känsla det var att bara skapa en god saft sådär av växter. Har aldrig gjort det förut, haha…. Nej men saft har aldrig varit riktigt min grej. Och rabarbersaft (recept HÄR) som jag gjort många gånger har en lite annan metod. Nu måste jag göra flädersaft också. När börjar den växa och var hittar man den? Hos någon granne kanske? 😅
Glasen saften serveras i hittar du HÄR. (Kampanj just nu).
Ett underbart sätt att ta tillvara på syrenblommorna. Har också tidigare lagt ut en reel på min Instagram om hur du håller en syrenbukett levande länge. Det inlägget hittar du HÄR.
Syrensaft, ca 1 liter.
20 knippen syrenblommor
5 dl vatten
5 dl strösocker
2 citroner
Gör såhär:
1) Tvätta och skiva citronerna. Tvätta syrenknipperna ordentligt (brukar vara fulla av både bärfisar och andra insekter.) Lägg allt i en t ex plastburk med lock.
2) Koka upp vatten och socker och slå det sedan över blommorna och citronskivorna. På med lock. Låt svalna och ställ sedan i kylen i 2-3 dagar.
3) Sila upp allt och häll i rengjord flaska med kork. Håller en hel evighet i kylen, går också jättebra och frysa.
Denna saft blandas ut med vatten, bubbligt eller vanligt. Det blir också väldigt gott att blanda ut det med prosecco. Mums! 💜
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Här hemma har det ganska så nyligen ätits middag. Det är fotbollsträningar (Milo tränar 3 dagar/vecka) som ska avklaras och grejer så ibland drar middagstiden ut på tiden. Jag har dessutom svängt ihop 2 sockerkakor till Milos klass som dom ska mumsa på imorgon! Han hade lovat att mamsen kunde fixa. Haha….
Skulle först använda den här formen, men kom på i sista stund att den är gigantisk. Man måste göra minst 1 1/2 smet för att den ska täcka. Blir dock sååååå fina kakor med den, finns HÄR.
Här står det nu och svalnar i alla fall. Gjorde en utan smör och med havremjölk då en är laktosintolerant. Ett riktigt bra recept måste jag säga.
Redo för att åka till Sthlm och få behandling och ha lunchmöte. Älskar min ring från Caroline Svedbom. Finns flera olika färger HÄR. Blir så glad av hennes smycken. 👌🏻💚💛
Gjorde i ordning denna flaskan i morse med iskallt vatten och citron i. Glömde såklart den hemma, men när jag kom hem och smakade så var vattnet fortfarande iskallt. Då hade den ändå stått framme hela dagen, faktiskt i 12 timmar. Så tips tips till sommaren. Inget samarbete, bara ett genuint tips.
Efter min behandling var det dags för lunchmöte. Vi satte oss på Jaqueline. Tips tips om du vill äta gott i en härlig miljö. Åt en supergod råraka med massa gottigt på, vi satt ute och solen gassade på oss. Så härligt att dom har de sladdlösa urfina lamporna Flowerpot där. Finns i flera olika färger HÄR.
Nej hörni, dags att nanna kudde hörni. Vi hörs imorgon igen.
Ja nu är det flera dagar som ska komma ikapp här på bloggen så jag kör på och bloggar järnet nu, så häng med för tusan.
Tänkte berätta om vår morsdag som var igår. Vi hade fullt upp att hinna med allt då Tony bokat bord åt oss på Sturehof på eftermiddagen OCH att vi skulle skjutsa ”Mellan” till Arlanda då han skulle på jobb i Milano i dagarna 3.
Som ni såg i morse så startade min dag med den här blombuketten. Så fin är den. Nästan så jag flyttar med mig den från rum till rum.
Kimono HÄR (just denna verkar vara slut men det finns i andra färger) // Linne HÄR // Jeans HÄR // Sneakers HÄR
Redan kl 07 i Söndags morse var vi bjudna på frukost hem till mamma & pappa. Ja man måste starta dagen tidigt om man ska gå allt att gå ihop.
Hos mamma och pappa blev vi bjudna på räksmörgås. Sååå gott! Dreglar nästan fortfarande. Alldeles färska nyskalade stora räkor till också. Mums!
Här vinkade vi hejdå till ”Mellan”, ja det var dit vi for direkt efter frukosten. Efter det for vi hem till Tonys föräldrar. Inga foton därifrån tyvärr. Jag låg i alla fall på mage i soffan och mofflade glutenfri äppelpaj med vaniljsås. Så så gott!
Efter det for vi till ett soligt Stockholm där Tony hade bokat bord till kl 15. En av mina absoluta favoritrestauranger, så det blev en perfekt morddagspresent.
Till förrätt blev det vit sparris för min del, toast Skagen för Tony. Milo hoppade på varmrätten direkt.
Sturehofs köttbullar skämtar man inte bort. Himmelskt goda. Såsen och potatispurén till är magiskt. Får du chansen någongång så testa om du inte redan gjort det.
Till varmrätt tog Tony också köttbullar och jag en halv hummer, deras skaldjur är så goda. Fräscha och så himla god smak. Till efterrätt blev det 3 praliner med smaken av jordgubb (den röda), brynt smör (guldiga) och plopp (den närmast). De var också goda i den omvända ordningen. Plopp var magi!
Knäppte av några bilder från altanen. Äntligen är den här perioden här igen. Alla mysiga stunder på altanen som det nu ska få njutas av. Vi har den här delen kvar att rengöra med högtryckstvätten, sen ska lasyren på och sen är vi klara. Sen kan man börja inhandla allt grönt till altanen på allvar, längtar!
Det blev en fin morsdag! 💕🌸 Tacksam för min familj. Man behöver inte så mycket mer i livet hörni.
I stolt samarbete med Västerbottenssåpa, jo men jag är så glad att detta märke kom in i mitt liv. Innan jag berättar mer om denna gångs städprojekt så får du inte missa att jag har en rabattkod till dig. nina20 ger dig 20% rabatt på ett helt köp, gäller på ALLT, gäller t.o.m. på redan nedsatta varor. Så passa nu på för tusan. Ja, återigen hur glad jag är för att detta märke kom in i mitt liv, hur hade jag annars vetat att man med naturliga städprodukter utan massa gift och kemikalier kan städa sitt hem till perfektion? Vet ni, förr när jag använt andra rengöringsprodukter när jag städat, och jag t ex velat torka av soffbordet och sprayat på så har jag nästan alltid börjat hosta av doften. Det betyder ju att det är något i som din kropp inte riktigt fixar. Har dessutom alltid trott att naturliga produkter inte biter på ordentlig smuts, men hörni…. Så fel man kan ha? Dessutom är doften av denna såpa ljuvlig! Mild, fräsch och naturlig. Våra golv mår dessutom så bra av den här såpan alltså. Men nu ska jag visa några städprojekt som jag fixat med här hemma.
Jag har använt mig av detta detox kökskit. Finns om du klickar HÄR. Allt detta ingår i det. Ska förklara vad jag använt till varje projekt.
Diskho, ja den kan ju bli ren och sen kan den bli ren! Det man inte riktigt ser här är att det är som en ”beläggning” av smuts i diskhon. Inte förrän jag städat ur ser jag skillnaden. Ta gärna bilder själv när du städar, det är ju typ lyckopepp att se skillnaden. Städ-lyckopepp! ☺️
Med fiberduken och lite fast såpa rengjorde diskhon. Behövde inte ens gnugga, det bara lossnade hur fint som helst. Såg hur brunaktig smuts släppte när jag rengjorde med fiberduken.
Silen i diskhon före.
Silen i diskhon efter. Så ren och fräsch.
Här har jag rengjort halva så du verkligen ser skillnaden. Visst är det kul när man ser skillnaden. Städ-lyckopepp som sagt. ☺️
Testade lite snabbt på vår altan, ja vi håller ju på och rengör den nu med högtryckstvätt och det sitter verkligen benhårt den här ”skiten” som byggts upp under många år. Med rotborste och lite fast såpa så fick jag ju t.o.m. loss lite av den hårdaste smutsen.
Nu till en riktig riktig utmaning. En grill där gallret är riktigt riktigt smutsigt och dessutom rostat. Skulle det gå att få rent ens eller var det bäst att köpa nytt? Jag trodde verkligen inte det skulle gå. Så ingrodd smuts, en grill som stått i evigheter och allt detta som liksom bränts fast. Ja, det var ju en rejäl utmaning för såpan. Ska berätta hur jag gick tillväga.
Jag gjorde en ”behållare” av aluminium först som jag lade grillgallret på. Ett tips om du gör samma är att vara noga och liksom ”stänga” den ordentligt överallt. Jag hade 2 folieark bredvid varandra som jag liksom ”stängde” ordentligt då det ska hällas kokande vatten på sen.
På med fast såpa (jag använde den gröna – har bara ”fel” lock på just denna), jag använde diskborsten att ha på såpan med på hela gallret.
Häll på kokande vatten så det liksom kommer upp så hela gallret täcks. Låt det stå tills vattnet helt svalnat. Gärna längre. Du kan lägga på mer folie eller plastfilm så det täcks, låt stå hela natten om du vill. Jag gjorde detta lite snabbare men det funkade fint ändå.
När den så att säga stått klart så skrubbar man med kopparskrubbaren, både på över och undersida av gallret. Fiberduken funkar också fint att skrubba med men kopparskrubbaren är till för hårdare smuts, perfekt för ugnsgaller och grillgaller tex.
FÖRE – så gaaaaalet mycket ingrodd smuts och den har dessutom stått en hel evighet.EFTEREFTERFÖREEFTERFÖREEFTER
Så ingrodd smuts och ändå fick jag rent det. Det trodde jag aldrig! Nu är den fräsch igen och kommer funka toppen denna sommar också. Så tips tips tips om du vill ha riktigt bra grejer!
Kika gärna på mitt inlägg där jag visar hur jag rengjorde ugnen med samma kit, det inlägget kan du läsa HÄR.
Så in och fynda naturliga städprodukter som verkligen håller måttet! Klicka in HÄR. Glöm inte rabattkoden nina20 som ger dig 20% rabatt på ett helt köp, gäller på allt på hela sidan.
Dag 2 med hyfsad kontrollerbar smärta bara. Älskar de bra dagarna. Igår när jag skulle fota och filma ett samarbete som dyker upp om några dagar så hade jag en hyfsad ryggdag. Så tacksam för det! Betyder allt. Att kunna jobba utan och gråta typ, det uppskattas enormt.
I baksätet på bilen i vanliga ordning, på mage. Det är så jag åker bil numera när det inte går så bra och sitta. Just i bilen får man den där hemska ihopsjunkna hållningen som är ”döden” för en diskbråckrygg så för att eliminera så mycket smärta som möjligt blir det baksätet för mig.
Efter vi fotat och filmat klart blev det en sen lunch på Glashuset. Här ett glas alkoholfritt bubbel. Brukar inte vara så snålt med bubbel i Richard Juhlins alkoholfria. Hon öppnade en flaska till och den var likadan så inte vet jag om det var något med flaskorna. I alla fall, tips om du vill dricka gott alkoholfritt bubbel. Älskar den!
Jag tog mina favoriter på Glashuset. Dom har riktigt god mat där så har du inte varit där än, testa om du har vägarna förbi. HÄR är deras hemsida.
Padrones: Dessa är stekta i en galet god kryddblandning med rätt mycket hetta. Kan kanske sakna lite lite salt i kryddblandningen men oj vad gott detta är. Perfekt till bubbel.
Marinerade Oliver: Vanliga gröna (typ Halkidiki, Kalamata och Nocellara Oliver. Fick fråga på min Instagram för dom är min nya craving. Såååå goda!
Burrata: Deras burrata är den goooodaste jag ätit. Den är magnifikt god, inget slår den. Balsamico och små små surdegskrutonger i, tomater också. Den är såå såå god. Drömmer om den ibland!
På väg ut från Glashuset sprang jag på Lotta, eller Vimmelmamman som hon kallas. En riktig stjärna och snygg som få! 🌟
Här hemma beundrar jag min lampa från Flowerpot. Den har stått på önskelistan länge! En uppladdningsbar lampa som är alldeles perfekt just på ett bord. Du rör den bara uppepå toppen så kan du ändra ljusstyrka eller stängs av. Finns HÄR.
Kär i min nya vas från Ernst också, finns HÄR. Riktigt bra pris just nu. Älskar färgen. Den var rätt stor också men inte för stor, problemet ibland med dessa klotvas att de blir gigantiska och tar massa plats.
Beundrar också vår nya solcellslampa från Eva Solo på bordet ute. Så mysig och ger ett väldigt fint sken. Finns HÄR. Igår kväll stod jag länge och bara tittade ut över vår altan med alla lamporna, så mysigt. Man längtar till de där ljumna sommarkvällarna när man sitter ute länge länge och myser.
Nehej. Dags att ta tag i och laga kvällsmat. Hörs sen igen.
Hmmmm, jag är inte direkt kompis med min rygg och nervsmärta just nu ska jag säga dig. Men men, livet rullar på. Så småningom kommer det bli bättre, det gäller att bara härda ut. Vänta och ha tålamod. Tror att mitt tålamod ökat med 250% sen jag fick mitt diskbråck faktiskt. 😅
Vill bara visa dig. Ser ni skillnaden sedan vi rengjorde altanen?! Helt otroligt faktiskt att det gömde sig något som liknar en relativt ny altan under. Vi tvättar den sektionsvis, låter det torka, såpar in och sen ska jag även ha på en form av lasyr sen. Detta ökar ju både hållbarhet och känslan när man går på den.
Några skrev på Instagram att man inte ska tvätta altan med högtryckstvätt. Det går alldeles utmärkt om man inte kör med för högt tryck på vattnet så att det ”river upp” ytan. Sen ska man låta det torka ordentligt och så behandla, ja då har du ett toppensätt att sköta din altan på.
Har kollat på lite olika ytskydd. Detta fick jag tips om. Naturvänligt ytskydd som ger skydd upp till 12 år. Den gör altanen silvergrå och len. Heter Sioo:x. Så fint om du frågar mig! 🤍
Har också fått tips på ett träskydd från Rusta som ska vara fint och bra. Ger skydd upp till 8 år och får finare och finare färg med tiden. Får se vilken det blir? Tanken är att detta ska inhandlas idag.
Häromdagen låg jag ute och jobbade. Ja jag låg på mage i skuggan i en av solstolarna och försökte få lite gjort. 😅 Jag älskar vinröda vindruvor och ännu mer när dom är kalla. Helst kylskåpskalla. Här är ett tips på hur de håller sig kalla även ute i solen. En bunke med iskallt vatten, massa is och vindruvor. Mums!
Nu ska jag försöka få igång den här kroppen och ryggen. Vi hörs snart igen.
Veckans matsedel till dig som behöver lite inspiration till veckans matlagning. En vanlig vecka med 5 vardagar, det är det som är så härligt med våren. Att vi får en hel del halva veckor….
Den här såsen är kall och den passar verkligen magiskt bra till grillat t ex. Den här kan du äta till både fisk och kyckling. Det som gör allt med den här såsen är kryddan Persillade. Muuuums säger jag bara! Så enkel med få ingredienser och så god.
Tipsar om dessa skålar. Bra pris på dom just nu, finns HÄR. Vi har dem till allt möjligt. Tacos, såser, plock, chips och godis.
Persillade sås
2 dl turkisk Yoggi
1/2 citron skalet och saften
3 msk honung
2 tsk persillade krydda
Gör såhär:
1) Riv skalet på citronen, dela citronen sen och pressa ut saften i en skål. Ha i turkisk yoggi, rivna skalet, honung och persillade krydda. Blanda.
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR